16.12.06, 17:40
motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/idiota-za-kierownica,846956,415
Obserwuj wątek
    • dudix83 Re: ??? 16.12.06, 18:18
      Autko chodzi :) Pewnie 2.5 litra pod maska, szpera zrobiona, to da sie
      poszalec - jezdzilem to wiem. Ale to ze koles to zrobil na drodze publicznej
      jeszcze w takim ruchu to przegiol na maxa. Nie popieram az takich szalenstw -
      rozumiem na jakims zamknietym placu albo w miejscu gdzie wogole nie maja
      dostepu inne pojazdy ale w bialy dzien na takiej drodze.... szkoda slow.
      Ciekawe czy gdzies po drodze sie nie rozpier... o jakies drzewo ?

pozdrawiam
      dudi
    • cysiekk1 Re: ??? 16.12.06, 21:04
      Co za poj....niec! Zero mózgu. Aż żal że się nie zozwalił na płocie lub
      drzewie.....Szkoda
      • dudix83 Re: ??? 16.12.06, 21:32
        > Co za poj....niec! Zero mózgu. Aż żal że się nie zozwalił na płocie lub
        > drzewie.....Szkoda

kto wie :)

nie zyczylbym mu tego ale jakas taka mniejsza nauczka powinna go spotkac.
    • uki145 Re: ??? 17.12.06, 11:03
      Witam! jedyne co mozna pozytywnego powiedziec : ładne felgi ma to BMW .
      robienie takich wspaniałych rzeczy nawet na zamknietym placu to, moim skromnym
      zdaniem, straszna wiocha ;-) ;-). problem polega na tym ,ze mamy w kraju za
      mało zamknietych torów i imprez na których pseudosportowcy mogliby sie wyzyc.a
      szkoda bo w takich własnie pojadach widac potencjał ;-). niech driftuja
      zamiast scigac sie w zenujacych wyscigach na 1/4 mili ;-) ;-)Pozdarwiam Łukasz
    • alces1 Re: ??? 18.12.06, 01:57
      Jestem rozczarowany i zaskoczony, ze to BMW - przeciez to marka samochodow dla
      zacnych, stonowanych, inteligentnych ludzi z klasa! (taki jeden wciaz nam to
      powtarza...) Wprost nie moge w to uwierzyc;)
      Nawiasem mowiac - pamietacie historie Dzidka?? Moze i tego imbecyla spotka
      podobna kara.
      • streetfighter69 Re: ??? 18.12.06, 23:05
        Alces, ironia?

Popatrz tu:www.motofakty.pl/artykul/alfa_romeo_159_od_117_tys_zl.html
        Poczytaj wypowiedzi pod artykulem.

Zwlaszcza te wypodziedzi:

1) "Moją Alfę 156 JTD,2,4 kocham za sylwetkę,bajery,przyspieszenie i piękną
        nazwę, ale nienawidzę za awaryjność,zawodność w najmniej spodziewanym momencie
        i bardzo drogi serwis,który w dodatku nic nie umie naprawić. "

2) "ja tez miałem pasje i kupiłem sobie piękną alfe 156 bo nie chciałem
        dupowozu .Niestety alfa okazała sie mniej niz zerem i zabrakło mi pasii a od
        spalenia jej albo zzucenia w przepasć wolałem ja sprzedac (kasa) znalazłem
        pasjonata ktory moze bedzie mial wiecej pasii bo ja juz nie wyrabiałem
        przez te awarje i bujanie sie po warsztatach >teraz dorosłem i nie pi..dole juz
        takich bzdur w stylu pasje trzeba mieć i alfa jak piękna kobieta bo co mi z
        pięknej kobiety na ktorą tylko mozna patrzeć? bo ciągle jest niedysponowana
        albo ma okres albo ją cos boli! Juz wiem ze wole dupowóz jak ty to mowisz byle
        mnie wozil a nie stał"

3) Miałem alfe 156, 6 letnią przez rok czasu i koszty napraw wyniosły mnie
        około takiej sumy ile za nia dałem. Całe szczęście że znalazłem frajera który
        ją ode mnie kupił, a ja sie przesiadłem na A6 Moim zdaniem, dobrze ktos
        napisał...Alfa R Dla ludzi z pasją i charakterem - czyli dla mechanika który
        wiecej naprawia niż korzysta z wozu - przecież to jego pasja. Obecnie nie
        wziąłbym alfy nawet za darmo.

Jak widzisz, nie wesolo.

Tak samo latwo umiescic w necie takie wypowiedzi o AR, jak filmik jakiegos buca
        z BMW w roli glownej. Nie nalezy sie zatem dziwic ironii innych, Panowie
        Alfisci, jak smieja sie z jakosci AR, skoro sami oceaniacie w taki sam sposob -
        tyle ze wasze ironiczne i krytyczne hasla dotycza ludzi a nie aut. To jednak
        pewna roznica.

Alfisci, nie walczcie ze stereotypem, przyznajcie, ze Alfa to zlom, a
        uzytkownicy ktorzy daja sie na ten zlom nabrac to skonczeni frajerzy. I dopiero
        wtedy napiszcie, zebym przestal walczyc ze stereotypem BMW.
        • spark1.8 Re: ??? 19.12.06, 09:11
          nie przesiądziemy się na beemki, bo Tobie nie podobają się AR. Nie wiem jak
          sobie z tym poradzisz, ale będziesz musiał z tym żyć :)
          • streetfighter69 Re: ??? 19.12.06, 09:32
            > nie przesiądziemy się na beemki, bo Tobie nie podobają się AR. Nie wiem jak
            > sobie z tym poradzisz, ale będziesz musiał z tym żyć :)

Widze ze nie zrozumiales NIC z mojej wypowiedzi. Nie wiem czy dlatego ze masz
            za ciasne horyzonty czy dlatego ze czytasz wybiorczo i bez kontekstu.
            Wyjasnie zatem jeszcze raz dla ciezkomyslacych:

CZESTO SLYSZE TU "STREET, NIE WALCZ ZE STEREOTYPEM BMW BO I TAK TEGO NIE
            ZMIENISZ..." WIEC WY ROWNIEZ NIE WALCZCIE ZE STEREOTYPEM AR I GDY KTOS
            PRZEDSTAWIA AR JAKO TOTALNY ZLOM NIE ZAPRZECZAJCIE - NIE MA SENSU.
            • quattro7 Re: ??? 19.12.06, 09:52
              w polsce sa rozne dziwne stereotypy ktote najczesciej mijaja sie z prawda kazdy
              kto ma troche pojecia o motoryzacji dobrze wie dlaczego uzywaja BMW do
              krecenia bakow i tym podobnych rzeczy czy to w miejscach dozwolonych lub jak na
              filmie nie bo BMW jest do tego najlepsze.A pan streetfighter69 troszke
              przesadzil z tym zlomem i frajerami tym bardziej ze sie do nich zalicza bo
              popatrzcie wszyscy na co by sie skusil chyba dobrze widze to jest AR a nie BMW

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14687&w=54028790
            • aquarius01 Re: ??? 19.12.06, 10:06
              > CZESTO SLYSZE TU "STREET, NIE WALCZ ZE STEREOTYPEM BMW BO I TAK TEGO NIE
              > ZMIENISZ..." WIEC WY ROWNIEZ NIE WALCZCIE ZE STEREOTYPEM AR I GDY KTOS
              > PRZEDSTAWIA AR JAKO TOTALNY ZLOM NIE ZAPRZECZAJCIE - NIE MA SENSU.

Street przestań uprawiać demagogię. Pokazałeś ostatnio kim jesteś i co w Tobie
              dominuje. Nie rozumiem dlaczego nadal chcesz rozmawiać z frajerami. Powiem
              więcej Ty jesteś potwierdzeniem tego stereotypu...

Street NIE MA SENSU...
              • virridi1 Re: ??? 19.12.06, 11:46
                Street przestań uprawiać demagogię. Pokazałeś ostatnio kim jesteś i co w Tobie
                dominuje. Nie rozumiem dlaczego nadal chcesz rozmawiać z frajerami. Powiem
                więcej Ty jesteś potwierdzeniem tego stereotypu...

Właśnie,zajmij się dysputami z tymi którzy uwielbiają markę BMW a nie tutaj
                bijesz pianę,jesteś zwykłym pieniaczem szukającym zwady ,bo argumenty
                przedstawiasz cieniutkie oj cieniutkie........
                • streetfighter69 Re: ??? 19.12.06, 12:08
                  > Właśnie,zajmij się dysputami z tymi którzy uwielbiają markę BMW a nie tutaj
                  > bijesz pianę,jesteś zwykłym pieniaczem szukającym zwady ,bo argumenty
                  > przedstawiasz cieniutkie oj cieniutkie........

I kto to mowi... Akurat malo kto na tym forum ma tak cieniutkie argumenty jak
                  ty. Nie liczac oczywiscie epitetow, szykan i zwrotow pochopnie oceniajacych.
                  Potwierdzilas to w wielu dyskusjach.
                  • virridi1 Re: ??? 19.12.06, 13:48
                    widzisz ,są pewne zasady kultury których Ty nie przestrzegasz ale cóż wymagać
                    od uzytkownika BMW.....
                    • streetfighter69 Re: ??? 19.12.06, 18:52
                      virridi1 napisała:

> widzisz ,są pewne zasady kultury których Ty nie przestrzegasz ale cóż wymagać
                      > od uzytkownika BMW.....

Wiesz virridi1, to tak jak ja bym ci napisal "Ale coz wymagac od kobiety"...
              • streetfighter69 Re: ??? 19.12.06, 12:15
                > Street przestań uprawiać demagogię. Pokazałeś ostatnio kim jesteś i co w Tobie
                > dominuje. Nie rozumiem dlaczego nadal chcesz rozmawiać z frajerami. Powiem
                > więcej Ty jesteś potwierdzeniem tego stereotypu...

Ty mnie, panie Alfa i Omega, nie oceniaj. Takijestes bystry a nie rozumiesz
                nawet o czym pisze (a moze nie chcesz rozumiec?). Przekrecasz sens moich
                wypowiedzi, tworzysz wrogie nastawienie, a wszystko skrywasz pod plaszczykiem
                pseudointelektualnej, moralizujacej dysputy. Moze ktos sie na to nabiera, ja
                niestety nie naleze do tego naiwnego grona.
                Nie przecze, ze masz wiedze na rozne tematy, ale zbyt czesto - podobnie jak
                wielu innych tutaj piszacych - uciekasz sie do argumentow ponizej pasa. Mysle
                ze robisz to celowo. Jestes potwierdzeniem tego, ze pod madrymi wypowiedziami
                nie zawsze kryje sie madry czlowiek. A twoja demagogia spokojnie moze rownac
                sie z moja, a moze nawet ja przewyzsza.
                • aquarius01 Re: ??? 19.12.06, 14:31
                  streetfighter69 napisał:

> Ty mnie, panie Alfa i Omega, nie oceniaj. Takijestes bystry a nie rozumiesz
                  > nawet o czym pisze (a moze nie chcesz rozumiec?). Przekrecasz sens moich
                  > wypowiedzi, tworzysz wrogie nastawienie, a wszystko skrywasz pod plaszczykiem
                  > pseudointelektualnej, moralizujacej dysputy. Moze ktos sie na to nabiera, ja
                  > niestety nie naleze do tego naiwnego grona.
                  > Nie przecze, ze masz wiedze na rozne tematy, ale zbyt czesto - podobnie jak
                  > wielu innych tutaj piszacych - uciekasz sie do argumentow ponizej pasa. Mysle
                  > ze robisz to celowo. Jestes potwierdzeniem tego, ze pod madrymi wypowiedziami
                  > nie zawsze kryje sie madry czlowiek. A twoja demagogia spokojnie moze rownac
                  > sie z moja, a moze nawet ja przewyzsza.

Pozostawiam bez komentarza...

EOT
            • spark1.8 Re: ??? 19.12.06, 10:56
              > dlatego ze masz
              > za ciasne horyzonty

jesteś w mylnym błędzie :)

> czytasz wybiorczo i bez kontekstu.

ale konkretnie, to o co się rozchodzi? :)
              • bedboys Re: ??? 19.12.06, 11:14
                Jak dla mnie Street przesadziłeś w tym temacie :(, ja na twoim miejscu
                zastanowił bym się nad sposobem wypowiedzi a szczególnie użytymi tam zwrotami -
                pamiętaj że Ty również strasz się budować pozytywne wizerunek marki BMW a w
                szczególności ludzi którzy nimi jeżdżą, tym razem sposób Twojej wypowiedzi był
                zbliżony do tych których ta marka powinna się wsydzić
                • streetfighter69 Re: ??? 19.12.06, 12:06
                  Ludzie, wy naprawde nie rozumiecie czy nie chcecie rozumiec? Przesada w moich
                  wypowiedziach byla uzyta celowo i w sposob ironiczny. Stanowila odpowiedz na
                  posty skierowane do mnie przez uzytkownikow tego forum, sugerujace abym nie
                  walczyl z negatywnym stereotypem marki BMW. Probowalm jasno i dobitnie dac wam
                  do zrozumienia, ze tak samo jak ja walcze z opinia BMW (a wlasciwie ich
                  wlascicieli), tak wy walczycie o dobry image marki AR, zaprzeczajac obiegowym
                  opiniom o wysokiej awaryjnosci i kiepskiej jakosci.
                  Dlaczego zatem namawiacie mnie, abym dal sobie spokoj i uznal ze BMW to auto
                  dla dresa albo zlodzieja, nadajace sie tylko do palenia gum w miejscach
                  niedozwolonych? Godzac sie z taka opinia popieralbym ja, zgodnie z zasada, ze
                  brak reakcji jest biernym przyzwoleniem.
                  Mam takie samo prawo przeczyc negatywnym opiniom o BMW, jak wy bronic AR.
                  Poza tym, moje powyzsze wypowiedzi nie przedstawialy mojego zdania na temat
                  samochodow AR, bo nie uwazam ich za zlomy, ani wlascicieli za frajerow tez nie
                  uwazam. Po prostu chcialbym aby moje prawa byly tu tak samo akceptowane jak
                  wasze. Jezeli zatem moim celem jest prostowanie wizerunku posiadaczy BMW to
                  chyba powinniscie raczej to doceniac, niz pietnowac.
                  Jezeli chcecie wiedziec, to czesto mi sie zdarza bronic rowniez AR w rozmowach
                  z kolegami, ktorzy twierdza, ze to totalne gowno.
                  Jezeli ktos nadal nie rozumie o czym pisze to znaczy, ze powinien chyba siegnac
                  po slownik jezyka polskiego i gruntownie go przestudiowac.
                  • alces1 Re: ??? 24.12.06, 02:27
                    Ty sie normalnie czlowieku nie slyszysz (nie czytasz), a kto kilka wypowiedzi
                    powyzej przytaczal zaczerpniete niewiadomo skad wypowiedzi traktujace o tym, iz
                    AR to sam zlom?? A teraz nagle piszesz, ze nie uwazasz tej marki za zlom...??
                    Co tu jest grane? Opamietaj sie czlowieku...
                    • streetfighter69 Re: ??? 24.12.06, 16:04
                      alces1 napisał:

> Ty sie normalnie czlowieku nie slyszysz (nie czytasz) [ciach]

Alces, dobijasz mnie. Myslalem ze inteligentni ludzie potrafia uchwycic
                      kontekst wypowiedzi i ich sens. Ty nie potrafisz. Czytasz wybiorczo, bez
                      zrozumienia a potem bijesz piane bo przeczytales "alfa to zlom" ale nie
                      wylapales znaczenia tego cytatu oraz ironii dotyczacej calej mojej wypowiedzi.
                      Nie chce mi sie pisac postow na zasadzie ksiazeczek "Poczytaj mi mamo" tylko
                      dlatego ze ty nie potrafisz zrozumiec rozmowy doroslych ludzi. Uwazasz ze
                      powinienem dla ciebie pisac w prostszy sposob tj. bez metafor, celowej ironii,
                      zartow i innych chwytow, z ktorych rozumieniem masz problemy?
                      • alces1 Re: ??? 24.12.06, 21:28
                        Nie, to Ty masz problem, ja na brak inteligencji nie narzekam, co wiecej
                        przywyklem juz do tego, ze jakis wlasciciel BMW probuje udowodnic mi i nie
                        tylko mnie, ze jest bardziej rozwiniety intelektualnie ode mnie. Szczerze? To
                        Ty masz problem, za kazdym razem kiedy ktos jak Ty to nazywasz "nie zrozumie"
                        Twojej wypowiedzi zastawiasz sie uzyta w niej ironia, badz probujesz nam
                        wmowic, ze nie umiemy czytac miedzy wierszami itp. Problem w tym, ze nikt z nas
                        tutaj tej ironi nie widzi, no, ale Ty nie potrafisz przyznac sie do bledu, bo
                        przeciez jestes nie omylny. Potrafisz odnalezc niedoskonalosc w kazdym tylko
                        nie w sobie, a nie przyszlo Ci do glowy, ze moze to z Toba jest cos nie tak?
                        Skoro wielu internautow nie rozumie i nie potrafi odnalezc sensu w Twoich
                        wypowiedziach, to moze po prostu ich tam nie ma? Uwazasz sie za wielkiego
                        inteligenta, ktory pozjadal wszystkie rozumy, ktorego IQ dwukrotnie przewyzsza
                        prog jaki nalezy spelnic by dostac sie do MENSY, wiec moze tam sie udzielaj,
                        ale wpierw sie upewnij jak jest naprawde, bo mozesz obudzic sie z reka w
                        nocniku, czego z okazji Swiat szczerze Ci zycze! Nawiasem mowiac przydalby Ci
                        sie zimny prysznic, ale mysle, ze w Twoim przypadku niczego to nie zmieni, bo
                        Ty jestes niereformowalny.
                        Oczywiscie, to byl zart i podwojna metafora z mojej strony, ze nie rozumiem
                        Twojej ironi zawartej w tym poscie;)
            • alces1 Re: ??? 24.12.06, 02:22
              Moja Alfe mialem od nowosci i nigdy nie byla zlomem, nie psula sie, jezdzila
              calkiem poprawnie, dotego dawala mi wiele radosci i satysfakcji z prowadzenia,
              dlaczego wiec mam sie podpisywac pod zarzutami, ze to zlom?? Jesli masz ochote
              poszukaj, bo gdzies tutaj pisalem, skad biara sie takie opinie o AR, a jedna z
              nich jest to, ze ludzie powtarzaja takie opinie, zaslyszane od "sasiada"
              chociaz nigdy nie prowadzili AR, nie mowiac o ich posiadaniu!
        • alces1 Re: ??? 24.12.06, 02:18
          Albo nie przeczytales co napisalem, albo nie zrozumiales... Ale skoro juz
          wspomniales o awaryjnosci, obejrzyj ten link: www.bmwluksusowatandeta.pl/
          Jesli jeszcze nie widziales, poczym porownaj cene AR 156 z cena prezentowanego
          tam BMW...
        • maydayns Re: ??? 24.12.06, 16:28
          No street stane po twojej stronie bo wiem o co Ci chodzi, sam lubie auta BMW co
          prawda nie tak jak Alfy ale zaraz po nich;)Wedlug mnie nie wolno sie zagadzac na
          takie stereotypy, trzeba walczyc do ostatniej krwi, ale sami przyznajcie ze
          kazdy stereotyp ma ziarnko prawdy sobie, bez znaczenia o jakiej marce mowimy;)
          • streetfighter69 Re: ??? 25.12.06, 17:33
            maydayns napisał:

> No street stane po twojej stronie bo wiem o co Ci chodzi

Popatrz Alces, ktos jednak rozumie...
    • frise Re: ??? 19.12.06, 13:56
      Namietne to forum, ze hej! :)
      • bedboys Re: ??? 19.12.06, 14:38
        Dokładnie wiem co piszesz i z czym walczysz nie podobał mi się jedynie zestaw
        słów i forma - wiem że człowiek czasami się zdenerwuje jak stara się coś
        wytłumaczyć/przekazać a tu ani bee ani meee niec nie wchodzi ale swoją pierwszą
        wypowiedzią zchodzisz powoli do tego czemu starasz się zaprzeczyć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka