09.06.07, 13:30
znalazłem w sieci ciekawy projekt - 145GTA (z motorkiem 3.2V6), pierwotnie
była to wersja QV z 96 roku.
alfisti.net/framer.php?show=/alfa-galerie/thumbnails.php?album=212
jeszcze mała ciekawostka, bardzo słabej jakości - brera jako ciągnik siodłowy
www.fierdetreroutier.com/photos/photomontages/2605/alfa-brera.jpg
Obserwuj wątek
    • dencior Re: 145GTA 09.06.07, 14:59
      Widziałem kidyś te zdjęcia. Ciekawy projekt. Ciekawe jaką kasę trzeba wydać na
      taką przeróbkę. Ładnie musi wymiatać.
      • maliek Re: 145GTA 10.06.07, 09:13
        Mnie bardziej ciekawi jak to jeździ. Duży i ciężki silnik z przodu oraz napęd
        na przednie koła teoretycznie nic dobrego nie wróżą. To może być szybkie auto
        które nie potrafi skręcać.
        • alces1 Re: 145GTA 11.06.07, 06:17
          Jeździ pewnie podobnie jak 147 GTA.
          • maliek Re: 145GTA 12.06.07, 16:00
            Myślę zę gorzej. 147 pomimo zaawansowanego zawieszenia nie zabardzo radziła
            sobie na torze w programie Top Gear a 145/6 ma prostsze zawieszenie więc myślę
            że będzie jeździła gorzej.
            • alces1 Re: 145GTA 12.06.07, 16:49
              Teoretycznie tak, przemawiają za tym i inne względy, chociażby nie najmłodsza
              już konstrukcja, ale sądzę, że jeśli ktoś zdecydował się na taki SWAP, to pewnie
              i zawieszenie oraz inne podzespoły zostały całkowicie przebudowane na potrzeby
              tego silnika.
              Pozdrawiam!
              • mumio145 Re: 145GTA 13.06.07, 14:31
                eeech...dobrze zrobiona 145 to piękne auto... Trudno mi zrozumieć, dlaczego
                alfa tak szybko zaprzestała produkcji tego modelu, stawiając na ładny ale
                pozbawiony charakteru 147... Popatrzcie tu chociaz:
                alfisti.net/framer.php?show=/alfa-galerie/thumbnails.php?album=212
                • alces1 Re: 145GTA 13.06.07, 14:42
                  Zgodzę się, podobnie ma się sprawa ze 146. Oba te modele w seryjnej najtańszej
                  specyfikacji nie prezentuja zbyt wiele... Jeśli jednak ma ktoś gust i
                  odopowiednio to wykorzysta, z obu samochodów można naprawdę niewiele zmieniając
                  wyczarować fajną "brykę". Niestety taki jest los danego modelu, że zawsze
                  zastępuje się go nowym po pewnym okresie produkcji i chociaż Alfa uważa, że 147
                  nie jest następca 145, to użytkownicy uważają nieco inaczej. Z resztą 147 to też
                  ciekawy samochód i podobnie jak w przypadku 145/146 można sprawić by był jeszcze
                  ciekawszy:)
                  • frise Re: 145GTA 13.06.07, 14:47
                    I tak najladniejsza jest 155! :)
                    • mumio145 Re: 145GTA 13.06.07, 15:18
                      Frise, mhm... 155 uważana jest za znawców jako "najmniej cuore". Oczywiscie, ja
                      sie z tym nie zgadzam, dla mnie jest OK. Szczególnie ta dupka zadarta. A co do
                      145 i 146: faktycznie, seryjne wersje, to sie chyba nazywa "junior", te
                      najmniej wypasione, to takie ciotki-sierotki czasem. Ale jak sie popracuje nad
                      tymi autami...to.... uchhhh.
                      • alces1 Re: 145GTA 13.06.07, 15:24
                        Przyznam się szczerze, że 155 to jeden ze starszych modeli, któy akurat mnie się
                        podoba, nawet reflektory ma soczewkowe:) Widziałem kiedyś czerwoną 155, która
                        wygrała jakis zlot tuningowy, nie wiem gdzie, ale było to z 5 lat temu,
                        wyglądała wręcz rewelacyjnie i wcale nie była wyobwieszana spseudospojlerami
                        itp. badziewiem.
                        Tak, wersje 145/146 junior różniły się nieco od tych najbardziej cywilnych
                        posiadały m.in. nakłądki na progi, spojler na tylnej klapie, wszystkie elementy
                        nadwozia w kolorze, lepsze fotele, dodatki ze skóry, prawie bezpośredni układ
                        kierowniczy, wszystkie hamulce tarczowe, nakładkę na końcówkę tłumika i wydaje
                        mi się, że troszke twardsze zawieszenie, ale nie jestem pewien.
                        Była też limitowana wersja Zender bodajże, ale bardzo trudno znaleźć takową na
                        rynku wtórnym, to swego rodzaju perełka:)
                        Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka