02.10.07, 16:01
Pytanie: czy kształt grilla w 145 zmieniał sie z czasem? Nie mówie o
grillach z ostatniej serii TS, z wygiętym dziobkiem. Tylko o grille
w rocznikach 94-97. Są takie żeberkowane, są gładkie, są takie jakby
żeberkowane. Pytam dlatego, ze tak chyba mozna poznac składaka albo
auto po dzwonie, jak ma inny grill? Zobaczcie do linka: czy takie
auto moze mieć gładki? czy było walone i remontowane od dzioba?
otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3525914
Obserwuj wątek
    • xdyrek Re: Grill 145 02.10.07, 19:51
      A może tu coś będzie na temat grila -może ktoś tuningował
      www.cadamurodesign.it/it/modelli.php?costruttore_id=1
    • aquarius01 Re: Grill 145 02.10.07, 22:29
      mumio145 napisał:

> Pytanie: czy kształt grilla w 145 zmieniał sie z czasem? Nie mówie o
      > grillach z ostatniej serii TS, z wygiętym dziobkiem. Tylko o grille
      > w rocznikach 94-97. Są takie żeberkowane, są gładkie, są takie jakby
      > żeberkowane. Pytam dlatego, ze tak chyba mozna poznac składaka albo
      > auto po dzwonie, jak ma inny grill? Zobaczcie do linka: czy takie
      > auto moze mieć gładki? czy było walone i remontowane od dzioba?
      > otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3525914

Mój grill z rocznika 1997 jest dokładnie taki sam. Praktycznie wszystkie gril'e
      od 145 jakie widziałem były w zasadzie identyczne :)

Jeżeli blachy nie były klepane a jedynie przemalowane dzwon a całość poskładana
      z dbałością o szczegóły to praktycznie z zewnątrz będzie nie do rozpoznania. Ale
      po podniesieniu maski i obejrzeniu dokładnym podłużnic wszystko będzie jasne.
      Jeżeli uderzenie było niewielkie i uszkodzeniu uległo tyko przednie pas to
      należy szukać nieoryginalnych spawów wzmocnienia czołowego - jeżeli zrobione to
      będzie perfekcyjnie, co jest mało prawdopodobne, to praktycznie nie da się
      poznać różnicy :)
      • mumio145 Re: Grill 145 03.10.07, 01:16
        no wlasnie,z 1997 tak. ale z 1994 i 1995, do połowy roku, były
        zeberka wlotowe, a tutaj jest gładki wlot. Wnioskuję, ze był robiony
        przód. Podobnie jest z tyłem czesto: brak znaczka 145 i brak otworów
        po nim świadczy, że auto było dupione z tyłu i to mocno. Nie?
        • aquarius01 Re: Grill 145 03.10.07, 13:41
          O niczym nie świadczy. Znaczki na tylnej klapie są przyklejane, więc żadnych
          otworów montażowych nie ma. To nie jest żaden ślad. Po dobrym dzwonie z tyłu
          zostaną dość wyraźne ślady w bagażniku. Przy dobrze wykonanej naprawie z
          zewnątrz nic nie zobaczysz a brak znaczków o niczym nie świadczy. U mnie nie
          było żadnego znaczka z tyłu, gdyż poprzedni właściciel je sobie odkleił. Szukasz
          mumio dziury w całym. Samochód trzeba obejrzeć na żywca a nie wróżyć z fusów. Z
          tego co widzę po fotografiach ta wycieczka może się okazać dość interesująca,
          więc nie marudź tylko zbieraj "cztery litery" i jedź oglądać :)
          • aquarius01 Re: Grill 145 03.10.07, 13:50
            Ale zauważyłem jeszcze coś... - i możliwe, że masz rację mumio.

Na zdjęciach o większej rozdzielczość, szczególnie przodu (trzecie od lewej)
            widać niezbyt ciekawe spasowanie elementów, oraz prawdopodobnie wyłamaną część w
            górnej części zderzaka. Po za tym w zderzaku nie ma halogenów, co w przypadku
            tak wyposażonego samochodu chyba nie powinno mieć miejsca. W przypadku oględzin
            sprawdź czy na konsoli środkowej jest włącznik przednich halogenów - na zdjęciu
            prawdopodobnie jest ale zdjęcie jest bardzo ostre. Jak będzie to sprawa jest
            oczywista - zderzak był wymieniany na 100% a tym tropem można dojść do całej
            historii ;)

Co do grilla - to w ePR'rze jak dobrze pamiętam do mojej wersji powinien być
            grill z żeberkami na całej powierzchni taki jak w bokserach a ten co jest u mnie
            był montowany do 146. To oczywiście bzdura i tym akurat bym się nie sugerował :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka