Dodaj do ulubionych

szkocki weekend ...

04.02.10, 19:08
jak się człowiek nudzi wieczorem, to zaczyna kombinować ...

a może by tak w czerwcu na weekend do Szkocji?
zawsze chciałem na żywo zobaczyć klimaty znane w Bravehearta ... te hillsy,
castlesy i inne dzikie węże ...

jak sensownie z kraju dostać się tam ... i gdzie najlepiej bazę wypadową
zorganizować?

nie ukrywam że liczę na pomoc forumowych światowców ... czyli w skrócie:
Tomaszu ratuj ;)

pzdr,
j

PS
a jeśli nie scotland to co?
Obserwuj wątek
    • lexus400 Re: szkocki weekend ... 04.02.10, 19:23
      Tomek musi jakiś grafik ustalić, żebyśmy się wszyscy razem nie zjechali:))
      • jerry.s Re: szkocki weekend ... 04.02.10, 20:02
        to może nich poda info kiedy bierze urlop ... zapewnimy mu rozrywkę w tym czasie
        ...
        • tomek854 Re: szkocki weekend ... 04.02.10, 23:16
          Wręcz przeciwnie.

Istnieje taka opcja że jak ja sobie jadę na urlop to ktoś z Was przyjeżdża i
          sobie u mnie mieszka w zamian za opiekę nad kotami :-)

Pierwszy taki okres na horyzoncie to przełom czerwca-lipca ;-)
          • jerry.s Re: szkocki weekend ... 05.02.10, 15:11
            podaj dokładny termin, miejscowość i warunki ... lubię koty ... im młodsze tym
            smaczniejsze ;)
            • tomek854 Re: szkocki weekend ... 05.02.10, 16:10
              Miejscowość - Glasgow. Warunki do uzgodnienia, szczegóły będą później jak już
              będziemy wiedzieli na czym stoimy ;-)
    • sven_b Re: szkocki weekend ... 05.02.10, 17:05
      Jechać trzeba. Byłem, polecam. Historię czuć na każdym kroku i to datowaną na
      kilka wieków przed Chrystusem. Dzięki Tomkowi poznaliśmy ciekawe zakamarki
      Highlands z masywnymi zamkami, warowniami Celtów i lasami porośniętymi starym,
      powykręcanym od zimna drzewostanem. Będziecie urzeczeni. Przeszukaj forum,
      zamieszczałem tu foty z wyjazdu.
    • tomek854 Re: szkocki weekend ... 14.02.10, 21:03
      Chętnych na weekend w Szkocji proszę o skontaktowanie się ze mną na priv, z
      zastrzeżeniem że osoby mniej mi znane muszą wykazać się referencjami kogoś kogo
      znam :D
      • sven_b Re: szkocki weekend ... 19.02.10, 15:26
        Osobom, których Tomasz nie zna, proponuję zabrać ze sobą pizze mrożoną oraz
        album Pussycat Dolls. Wspomniane danie jak i solistkę formacji gospodarz wielbi
        nad wyraz:)
        • sven_b Re: szkocki weekend ... 19.02.10, 15:29
          Okazuje się, że trzymam jeszcze na serwerze foty, dlatego Zzainteresowanym
          podpinam swój poznawczo-dziękczynny post o Szkotlandzie.
          • sven_b Re: szkocki weekend ... 19.02.10, 15:29
            forum.gazeta.pl/forum/w,14718,87294951,87294951,Odwiedzilismy_Szkocje.html
        • tomek854 Re: szkocki weekend ... 20.02.10, 01:13
          ?

Aż musiałem sprawdzić w googlu co to pussycat dolls.. I dalej nie wiem kto zacz...

A pizzą mrożoną obdzieliliśmy, boście strasznie marudzili, że nie chcecie
          obiadu, więc pomyślałem że jak powiem "to nic wielkiego, tylko mrożona pizza" to
          się skusicie :-)
          • sven_b Re: szkocki weekend ... 20.02.10, 09:20
            Ale spoko, człowiek z ludu jestem - ta pizza była naprawdę ok. Widziałeś jak
            pałaszowałem:) Zawsze jak pytam żonę czy podobało jej sie w Szkocji, robi minę
            od ucha do ucha, więc następnym razem pójdziemy w Glasgow na jakiś wiktorjański
            lunch. Tym bardziej że na Glasgow brakło nam czasu i w sumie o tym mieście
            niewiele wiemy gdzie się można tanio natrzaskać:) Ja akurat lubię nieturystyczne
            knajpki, takie gdzie miejscowe rumiane chłopaki godzinami rozprawiają jak się
            mućka cieliła:)
    • sherlock_holmes Re: szkocki weekend ... 14.02.10, 21:35
      Jako, że podobne klimaty są w Irlandii w północnej części, mogę tylko zapewnić, że na pewnio nie będziesz rozczarowany. Tylko pamiętaj o tym, że "lato" w Szkocji znaczy ciut niższą temepraturę niż w Polsce ;)
      PS> Sam bym się chętnie wybrał, ale rodzina 2+2 to już duży bagaż i taką wyprawę trzeba zaplanować za parę lat, jak dzieciarnia będzie większa (szczególnie ta, co ma tydzień ;) )

--
      poszli w PiSdu

Forum Automobil
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka