Dodaj do ulubionych

Wulkan miesza

20.04.10, 22:35
Wypadł mi wyjazd służbowy. Hotel przyklepałem w opcji economy więc 300€ pękło, ale wole stracić tyle niż być właścicielem linii lotniczych:) Przesyłka DHL z Barcelony idzie do mnie 4 dzień no ale widzę, że próbują mi ją wrzucić - wczoraj była w Istambule:) Zapuściłem niemieckią n-tv. Pokazali islandzkiego rolnika imieniem Finnur. Wypisz wymaluj Hetfield z Metallica, z tym że w tej ich czapie z 3 pomponami. Wku*wiony maksymalnie, że krowy i konie głodne bo wszystko zarypane pyłem. Istotnie, kamera zjeżdża na kalosze, a Finnur po kostki w popiele. Jeden krok wzbija jeden minigrzyb atomowy. Okolica jakby z Beksińskiego wyrwana. Widok makabryczny. Kolejna migawka z instytutu wulkanologii i tekst, że szacowana aktywność wulkanu zanosi sie na ok. miesiąc. Ciekawe jak to się skończy. Tak wybrneli Włosi. A podobno wszystko przez niewierne kobiety.
Obserwuj wątek
    • t-tk Re: Wulkan miesza 20.04.10, 22:41
      Ojciec mej lubej jest na łasce i nie łasce żony przez ten wulkan. Razem z kontrahentem nie mogą liczyć na samolot do europy i wysyłają maile kolonijne do żon o treści "Przyślijcie pieniądze" ;)
      • tomek854 Re: Wulkan miesza 20.04.10, 22:50
        "kochane pieniążki przyślij żono"? :-)
    • tomek854 Re: Wulkan miesza 20.04.10, 22:49
      To prawda.

W czwartek wstałem rano do pracy i coś było pochmurno. Przy szkockich
      ciśnieniach zawsze jak jest pochmurno a ja wstaję rano to padam na nos tak mi
      się chce spać. A tu nic, rześki jestem jak nigdy. Dziwna pogoda myślę sobie.

Wsiadam do auta, zakurzone jak ostatnio ciągle... Spryskiwacze w ruch, hałda
      kurzu odłożyła się po prawej stronie szyby. Ostatnio mieszkałem praktycznie na
      placu budowy, bo przeprowadzali regulację rzeki u mnie pod oknem, ale zaraz,
      przecież skończyli parę ładnych tygodni temu.

Dopiero w radiu usłyszałem, że wulkan.

Nie wiem, czy to autosugestia, czy faktycznie, ale jak się patrzy na chmury
      dzisiaj to widać, że większość biała a jedna, na zachód od Glasgow, brązowa...

Dzisiaj na M8 widziałem dwa sprintery kurierskie - jeden z Francji, jeden z
      Niemiec (to dość rzadki widok) i berlingo na numerach z Grecji...

Aż napisałem dzisiaj mejla do jednej takiej znajomej firmy a jutro chcę
      podzwonić po innych, może jakaś robótka mała by się znalazła, fajnie by było np.
      skoczyć sobie busem do Grecji <rozmarzony>

Mój znajomy nacieszyć się nie może, bo mieszka w Renfrew koło lotniska i
      wreszcie ma ciszę i spokój ;-)

A poza tym to jest tylko moje potwierdzenie tego, żeby jak nie trzeba nie latać
      samolotami - ja nie lubię, jak coś nie zależy ode mnie.

No i oczywiście zlewam z gazet. Tu w radio histeria, okręty wojenne wysyłają po
      Brytoli do Hiszpanii, w Polsce najbardziej rozwalił mnie artykuł w stylu
      "Byliśmy na wakacjach w Egipcie i musieliśmy przedłużyć sobie wakacje, na
      szczęscie mozemy zostać za darmo w naszym hotelu do odwołania - prawdziwy
      dramat" ;-)

Albo "Polacy koczują od 4 dni na lotnisku Stanstead". W cztery dni to można
      spokojnie do Polski i z powrotem stopem dojechać...

Albo "Na hotel dla rodziny wydałam 400 funtów" - skarży się pani Janina. To
      trzeba było auto kupić za 200 i pojechać do Polski, a tam opchnąć na części...

Ech, ludzie jacyś niezaradni są...
      • sven_b Re: Wulkan miesza 20.04.10, 23:17
        Kuzyn tak wrócił wczoraj z Londynu. Wyskoczył na 3 dni, wracał 3, ale nie każdy
        oglądał podróż za jeden uśmiech:) Tym, których złapało na przesiadce współczuję.
        Dla zabicia czasu pewnie im wyświetlają 'Terminal'.
    • wujaszek_joe Sprawa robi się coraz poważniejsza 21.04.10, 13:57
      www.plotek.pl/plotek/1,78649,7796257,Nie_dolecialy_stroje_Dody__NIE_POPROWADZI_GALI_ESKI__.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka