typson 23.04.10, 00:21 no nie wierze... Zaczyna się sięganie do polskich tradycji - kto najbardziej się umartwi... Czas START! krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,7804966,warta_pod_krzyzem__niech_dzieci_lepiej_sie_poucza.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
typson Re: Aaaaaaaaa...!!! 23.04.10, 00:25 >> Rodzic - jeden z tych, którzy wpadli na pomysł - opowiada: "To będzie pięknie spędzony czas. Taka praktyczna lekcja patriotyzmu" << :(((( Kurna, brak słów... Zagoń durniu jeden dzieci do nauki albo jescze lepiej - trzymaj sie od nich z daleka Odpowiedz Link
ballbreaker Re: Pomocy! 23.04.10, 06:29 i masz za swoje ty... ty folksdojczu ty jeden! a powaznie - rece opadaja... Odpowiedz Link
tomek854 Re: Pomocy! 23.04.10, 08:25 Tam od razu jadą. Jedna dziewczynka się popluła, nie dramatyzuj. A poza tym: jak się powiedziało AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! to trzeba powiedzieć BBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBB!!! :-) Odpowiedz Link
lexus400 Re: Aaaaaaaaa...!!! 23.04.10, 07:48 Ten naród już popierdoliło do najdalszych zakątków mózgu. Odpowiedz Link
truskava Re: Aaaaaaaaa...!!! 23.04.10, 08:53 A ja tam popieram zapał, tylko może dałoby rade przekonać tych ochotników do zaciągnięcia warty honorowej u nas na parkingu - bo ostatnio w okolicy znowu jakby więcej włamów do aut. Jak bedzie taka potrzeba to z sąsiadami nawet możemy jakiś krzyżyk ufundować - albo nawet kilka sztuk i porozstawiamy je w różnych częściach osiedla. Bedzie wtedy i patriotycznie, i pożytecznie. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Aaaaaaaaa...!!! 23.04.10, 09:29 myślę, że to taka intryga ojców. Chdzi o wypracowanie cyklicznej okoliczności do "zrobienia" flaszki pod księżycem. Odpowiedz Link
lexus400 Re: Aaaaaaaaa...!!! 23.04.10, 09:31 mrzagi01 napisał: > myślę, że to taka intryga ojców. Chdzi o wypracowanie cyklicznej > okoliczności do "zrobienia" flaszki pod księżycem. Obawiam się mrzagi, że flaszka to nie pretekst niestety. To jest po prostu prześciganie się w okazywaniu hołdu. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Aaaaaaaaa...!!! 23.04.10, 09:48 lexus400 napisał: > Obawiam się mrzagi, że flaszka to nie pretekst niestety. To jest po prostu > prześciganie się w okazywaniu hołdu. Nie, Lex, to jest kliniczny przypadek bałwanienia do kwadratu. Na szczęście takie porywy w narodzie są tyle gwałtowne, co krótkie. Za parę tygodni bedzie tam sterczał tylko ten pomyleniec który to wymyślił. (i dobrze mu tak) Odpowiedz Link
lexus400 Re: Aaaaaaaaa...!!! 23.04.10, 10:00 mrzagi01 napisał: > Na szczęście takie porywy w narodzie są tyle gwałtowne, co krótkie. Mam taką nadzieję, bo ta histeria narodowa jaka miała miejsce z powodu tej katastrofy lotniczej nie wróży nic dobrego. Ja mam takiego pomysła - może by tak zaciągnąć wieczną wartę honorową na Wawelu przy sarkofagu?? Odpowiedz Link
kaqkaba Re: Aaaaaaaaa...!!! 23.04.10, 11:45 > Na szczęście takie porywy w narodzie są tyle gwałtowne, co krótkie. Ja tam mam nadzieję, że zbalwanienie się skończy przed 20 czerwca. Zresztą to pewnie jest jedna z przyczyn ogłoszenia najpóźneijszej możliwej dayty wyborów. Aby naród ochłoną. I część spraw się wyjaśniło. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Aaaaaaaaa...!!! 23.04.10, 09:33 Dzieciaki też są pewnie happy: "...matka na dyżurze, a stary dyma pod krzyżem. Chata wolna!" (Widzicie chopy- to jest myślenie pozytywne :) Odpowiedz Link
sven_b Re: Aaaaaaaaa...!!! 23.04.10, 11:14 Jak ktoś słusznie skomentował, jeżeli są rodzice dumni z opowiadania, że ich dzieciak stoi pod krzyżem to proszę bardzo. Jak z nauką na bakier to chociaż partiotę poudaje. Mój kumpel z LO, aktywista LPR był w podobnym duchu wychowywany. Jak zaczął sensowny pieniądz z pisania wniosków do UE zarabiać to i UE pokochał. Odpowiedz Link
edek40 Re: Aaaaaaaaa...!!! 23.04.10, 12:43 Chlopie, tu o krzyz chodzi i o pamiec. Taka oddolna inicjatywa jest ze wszech miar godna poparcia. Mnie, jako czlowieka w leciech, bardzo to cieszy. Jeszcze mi sie lezka w oku kreci, jak wyznaczano nas na ochotnika na pochod pierwszomajowy. To, ze generalnie zmienily sie barwy z czerwonych na czarne nikogo nie powinno zniechecac. Odpowiedz Link
bassooner Re: Aaaaaaaaa...!!! 23.04.10, 13:43 a pisałem przecież, żeby spełnić marzenie Lecha i wystrzelić go w kosmos, a najlepiej na księżyc... Odpowiedz Link
sven_b Re: Aaaaaaaaa...!!! 23.04.10, 13:43 Kumpela pojechała do Częstochowy, żeby poprosić niebiosa o access point do magisterki. Sęk w tym, że trafiła do grupy, która w końcowej fazie zeszła do kolan i na nich podążała pod sanktuarium. Pomyślała, że nie przyłączy się, bo ma sprawę mniejszej wagi, ale grupa zaczeła buczeć 'oddaj hołdy, oddaj hołdy'. No i wróciła z miną po cyrtrynie i dziurami w rajtuzach. Odpowiedz Link