Dodaj do ulubionych

Chrysler Sebring 2.5 V6

10.03.04, 23:30
Hej,

jestem zainteresowany wszelkimi wiadomosciami na temat tego auta.

Czy to silnik (i co to za silnik) z Forda Mond. ?
Czy mechanika z F.M. ?
Awaryjny?

etc.

dziekuje z gory za kazdy post
Obserwuj wątek
    • wowo5 Re: Chrysler Sebring 2.5 V6 11.03.04, 04:26
      typson napisał:

> Hej,
      >
      > jestem zainteresowany wszelkimi wiadomosciami na temat tego auta.
      >
      > Czy to silnik (i co to za silnik) z Forda Mond. ?
      > Czy mechanika z F.M. ?
      > Awaryjny?
      >
      > etc.
      >
      > dziekuje z gory za kazdy post
      Sebring nie ma nic wspolnego z Mondeo. Oto link, gdzie mozesz sobie wiecej
      poczytac:
      autos.msn.com/research/vip/overview.aspx?modelid=10724&src=LeftNav
      Wg. najnowszego Consumer Reports Sebring ma nieco mniej usterek niz srednia
      (znacznie lepiej wypada od np. 4- cylindrowego Passata i Hyundaia Sonaty, a
      podobnie do Passata z V6). Sedan wypada lepiej od kabrioletu. Consumer Report
      zaleca unikac rocznikow 96-97 i 01 (kabrioletow w obu przypadkach).
      • typson Re: Chrysler Sebring 2.5 V6 11.03.04, 11:11
        no wlasnie rozchodzi sie o cabrio z '99.

No nic poczytam i poszukam,

dzieki za linkownie
        • marekatlanta71 Re: Chrysler Sebring 2.5 V6 11.03.04, 14:30
          Robilem kiedys test drive Sebringiem Convertible model 2002 z V6, ale chyba
          wiekszym (3 litry?) i niestety automatem. Samochod byl taki sobie - poruszal sie
          z wdziekiem zelazka, dach otwieral sie bez jakich specjalnych problemow ale i
          bez wigoru, wnetrze bylo dosc dalekie od doskonalosci (brzydka i staroswiecka
          deska), przyspieszenie na poziomie nudnego sedana, automat zaprojektowany raczej
          do spokojnej jazdy. Odstraszyla mnie srednia wieku osob poruszajacych sie tym
          samochodem. W kazdym razie w moim rankingu kabrioletow Sebring zajal ostatnie
          miejsce - chyba lepszym rozwiazaniem jest Eclipse Spyder (podobna cena a milszy
          samochod, choc tez ma wiele wad) lub Mustang GT (tez podobna cena a przynajmniej
          ma kopa). To chyba wszystkie kabriolety ktore mozna kupic w dobrym stanie i z
          niewielkim przebiegiem za rozsadne pieniadze. Za kilka(nascie) tys. USD wiecej
          mozna BMW 330, Merca CLK i SLK, Saaba 9-3, Porsche Boxter, Honde S2000, Mazde
          MX-5 (cholera sie dobrze ceny trzyma...) i wiele innych. A najtanszym uzywanym
          convertible na rynku jest zwykly Mustang - 2 letniego z minimalnym przebiegiem
          mozna juz za 12-13 tys utargowac.
          • typson Re: Chrysler Sebring 2.5 V6 12.03.04, 00:30
            ok, tylko pamietaj o jednym. Mieszkam w Europie. Tu nie praktykuje sie jazdy
            silnikami 6 litrowymi. raczej 0.6 jesli juz ;)

Chodzi mi generalnie o to, ze sposrod kabrioletow robionych na bazie aut
            europejskich jest maly wybor. Albo sa to cabrio typu golf, astra czy peugeot -
            odpadaja, bo wszystkie robione sa na bazie kompaktow czy klasy sredniej
            nizszej. BMW odpada z przyczyn czysto uzytkowych. Co prawda mam dojscie do cen
            czesci z maksymalnym rabatem. Ale chodzi mi o to, ze starasznie kradna te auta.
            Do tego wiekszosc BMW jezdzacych po Polsce to sztosy sciagane z Niemiec, z
            kierowcami burakami lub zlodziejami.
            A4 - dopiero co wyszlo - dla mnie za drogie.
            Saab czyli 900 lub 9-3 - jakos mi nie leza wizualnie. Zreszta wiesz jak jest z
            autami amerykanskimi - wszedzie skora i elektryka. W europejczykach za wszystko
            trzeba doplacac - chyba ze SLK ale wiadkomo - zlodziejstwo i koszty zakupu.

Dlatego zostal sebring - to sie chyba nazywa stratus w Eur.

Pytam tak, bo byla okazja kupic takie cos.

dzieki za podp.

pzdr
            • typson Re: Chrysler Sebring 2.5 V6 12.03.04, 01:27
              jeszcze dodam tylko, ze gdybym placil za galon benzyny tyle co za litr place
              teraz to tez bym sie nie zastanawial nad pojemnoscia

pzdr
            • marekatlanta71 Re: Chrysler Sebring 2.5 V6 12.03.04, 14:17
              A Eclipse Spyder? Mozesz je kupic z 4 cylindrami, wyglada znacznie lepuiej
              (optycznie mniejsze) a i ceny sa zdecydowanie nizsze niz Sebring. Poza tym
              Mitsubishi bedzie latwiej naprawic w Polsce...
              • typson Re: Chrysler Sebring 2.5 V6 12.03.04, 23:36
                A czy przypadkiem wspomniane 2.5 V6 w sebringu nie pochodzi z Mitsu? - tak
                napisal mi jeden pan Marek z USA, ktorego adres znalazlem gdzies w necie przy
                okazji przeszukiwania zasobow pod katem tego auta.

Oferta, ktora znalazlem to auto z roku '99 za ok 10000 eur. Na mobile.de
                wspomniane przez Ciebie mitsu za ze dwa razy drozsze. Chcialem wymienic sobie
                jedno z aut na cabriosa a nie wywalac tyle kasy. Zreszta gdybyc na codzien
                widzal to, ze 95% aut spotanych na Twej drodze ma wszedzie plastik lub ew welur
                to tez byc zapragnal jakies odmiany - czyli amerykanskiego strucla wylozonego
                wolowina.

Jeszcze jedno kabriolety Sebring i Stratus wygladaja identycznie (przynajmniej
                na mobile.de ;-), choc sedany roznia sie. Czy sie myle czy tak jest?

pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka