typson 12.07.10, 20:57 Dziwny to człowiek był, troche przekręcał, troche kombinował. Była woda i wino prałata. Ogólnie taki mały Rydzyk Pomorza... O zmarłych się źle nie mówi, więc niech mu ziemia lekką będzie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rapid130 Re: Zmarł Jankowski 12.07.10, 21:16 Nie zapominaj, że to był kapelan Solidarności w najbardziej ryzykownych (nie rydzykownych) latach. Mimo niezbyt pochlebnej sławy z ostatnich lat, też smutno po nim. ["] Odpowiedz Link
krakus.mp Re: Zmarł Jankowski 12.07.10, 21:30 Kiedyś w jednym z wywiadów udzielonych w TV twierdził że pożyje min. 130 lat! Ot, pojebany typ! Odpowiedz Link
jerry_72 Ja po nim płakać nie będę 12.07.10, 21:30 Nie miał nic wspólnego z posługą Bogu. Woził się jaguarem, chodził w najdroższych ornatach i zarabiał na winku ( pewnie na nowego jaga). Myślę, że Kościół się za niego często wstydził ale za zasługi odpuszczano mu wiele. Odpowiedz Link
iberia.pl Re: Ja po nim płakać nie będę 12.07.10, 22:22 jerry_72 napisał: > Nie miał nic wspólnego z posługą Bogu. > Woził się jaguarem, chodził w najdroższych ornatach i zarabiał na > winku ( pewnie na nowego jaga). > > Myślę, że Kościół się za niego często wstydził ale za zasługi > odpuszczano mu wiele. nic dodac, nic ujac. Odpowiedz Link
typson Re: Ja po nim płakać nie będę 12.07.10, 23:05 Też byś sie woził dżagiem, gdybyś u kresu życia leżąc na forsie odgadł, ze wszyscy mają Cię w dupie i już nic nie znaczysz. Że umrzesz w cieniu swych wyblakłych osiągnięć, o których nikt nie pamięta, nie mogąc nawet legalnie pociupciać... Odpowiedz Link
marekatlanta71 O zmarłych źle się nie mówi 12.07.10, 21:43 W związku z czym nie napiszę niczego, bo trudno coś dobrego o nim napisać. Odpowiedz Link
dr.verte Re: O zmarłych źle się nie mówi 13.07.10, 17:09 marekatlanta71 napisał: > W związku z czym nie napiszę niczego, bo trudno coś dobrego o nim > napisać byla to jednak barwna , nienudna postac , no i lubil motoryzacje Odpowiedz Link
lexus400 Re: O zmarłych źle się nie mówi 13.07.10, 22:20 dr.verte napisał: > byla to jednak barwna , nienudna postac , no i lubil motoryzacje Faktem jest, że motoryzację lubił i wiedział co dobre ale jako tako mnie akurat jego życie lub nieżycie jakoś nie wzrusza i też nie rusza. Odpowiedz Link
krakus.mp Re: O zmarłych źle się nie mówi 13.07.10, 22:38 lexus400 napisał: > dr.verte napisał: > > > byla to jednak barwna , nienudna postac , no i lubil motoryzacje > > Faktem jest, że motoryzację lubił i wiedział co dobre ale jako tako mnie akurat > jego życie lub nieżycie jakoś nie wzrusza i też nie rusza. Poprawcie mnie, jak się mijam z prawdą. Ale czy Jankowski nie był kiedyś posądzany o molestowanie młodych księży? Coś sobie tak przypominam, że afera z tego była tylko Kościół w Polsce sprawę szybko uciszył. Chodziło o Jankowskiego, Peca i kogođ jesycye. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: O zmarłych źle się nie mówi 13.07.10, 23:08 Niezupełnie- chodziło jakoby o ministrantów. Jankowskiego odesłano w stan spoczynku, ale cała sprawa jakaś taka naciągana była. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Zmarł Jankowski 13.07.10, 00:36 No sam nie wiem... Wizyta w "Brygidzie" w latach 80 to było coś czym się człowiek jak głupi chwalił przed ziomalami. A potem gościowi ostro odjebało :( Odpowiedz Link
fastaxe77 Re: Zmarł Jankowski 13.07.10, 03:35 W związku z wy.ebaniem w zaświaty mojego wpisu rozumiem, że już można pisać o Drogim Zmarłym, że to "po.ebany typ" natomiast na nazwanie Go "kawałem chama" i zamieszczenie odpowiedniego linka - jest jeszcze za wcześnie... Róbta tak dalej. :-D f77 PS. Zgadzam się całkowicie z krakusem i proszę nie traktować mojego posta jako zawoalowane pod.ierdolenie kolegi k_mp do modera. :-/ Odpowiedz Link
krakus.mp Re: Zmarł Jankowski 13.07.10, 16:57 fastaxe77 napisał: > > PS. Zgadzam się całkowicie z krakusem i proszę nie traktować mojego posta jako > zawoalowane pod.ierdolenie kolegi k_mp do modera. :-/ Eeeeee. Z pewnością nikt z forum tego tak nie odebrał.:) A ja się niczego i nikogo nie boję.:) Odpowiedz Link
fastaxe77 Re: Zmarł Jankowski 13.07.10, 22:04 No i kapuchy przed tobą liśćmi trzęsą. :-D Odpowiedz Link
andrzejmat Re: Zmarł Jankowski 14.07.10, 10:24 typson napisał: > Dziwny to człowiek był, troche przekręcał, troche kombinował. Była woda i wino > prałata. Ogólnie taki mały Rydzyk Pomorza... O zmarłych się źle nie mówi, więc > niech mu ziemia lekką będzie > Typ to był mocno, ograniczmy sie do tego, dziwny i na pewno nie z mojej bajki, jak to sie mawia. Ale przed '89 bywał użyteczny. A. Odpowiedz Link