Dodaj do ulubionych

No! Jest drugi krzyż!

03.08.10, 09:47
no nareszcie głupi naród się obudził i wzion sprawy w swoje rence! z
niecierpliwością czekam na las krzyży!
wiadomosci.onet.pl/2205512,11,przed_palacem_stanal_drugi_krzyz,item.html
Obserwuj wątek
    • winnix Re: No! Jest drugi krzyż! 03.08.10, 09:50
      Bass, oni już 4 postawili...
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8207440,Przed_Palacem_zbieraja_sie_pierwsi__obroncy_krzyza__.html
      • polokokt Re: No! Jest drugi krzyż! 03.08.10, 09:57
        czyli jeszcze z 5 i bedzie las :)
        • bassooner Re: No! Jest drugi krzyż! 03.08.10, 09:59
          sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie! ;-)))
          • lexus400 Re: No! Jest drugi krzyż! 03.08.10, 11:25
            203 osoby podpisały jakiś zasrany papierek w sprawie obrony krzyża i już się
            okazuje, że to NARÓD chce aby ten krzyż tam stał. Ja mam to serdecznie w dupie i
            mimo, że jestem daleko od W-wy nie chciałbym aby przed budynkiem administracji
            Państwa stał krzyż, ponieważ robi się z nas Polaków zacofańców i fanatyków
            symboli. Symbol może stanąć w Smoleńsku, gdzie katastrofa miała miejsce albo na
            cmentarzu/rzach, gdzie leżą ofiary katastrofy a nie na chodniku przed Pałacem
            Prezydenta.
      • emes-nju Re: No! Jest drugi krzyż! 03.08.10, 11:41
        winnix napisała:

> Bass, oni już 4 postawili...

Pierwszy krzyz "upamietnia". Drugi bedzie "upamietnial" ten pierwszy jak go zabiora. Trzeci i czwarty sluzyc maja zapewnie odpedzeniu ZLEGO od dwoch pierwszych.

A wszystko to w stolicy europejskiego panstwa sredniej wielkosci :-P
        • tiges_wiz Re: No! Jest drugi krzyż! 03.08.10, 12:24
          w skali europejskiej polski sredniej bym nie nazwal ;)
          to raczej nawet wiekszy kraj ;)
    • wujaszek_joe Kazik Staszewski wykrakał 03.08.10, 11:23
      już kiedyś bardzo dawno:

"A nad stołem prezydialnym niech powieszą krzyż, dwa krzyże!"
    • pizza987 Re: No! Jest drugi krzyż! 03.08.10, 11:26
      Niesmaczą mnie coraz bardziej, moja czarna melancholia się pogłębia....
    • sven_b Re: No! Jest drugi krzyż! 03.08.10, 12:22
      Dramat mediów. Znów tam gdzie grupka oszołomów obnaża własną głupotę.
      • bassooner Re: No! Jest drugi krzyż! 03.08.10, 12:28
        Z ostatniej chwili: zmiany w prawie budowlanym

Od tego roku nie są wymagane żadne pozwolenia z tytułu stawiania pomników/
        posągów/ obelisków/ płyt upamiętniających w obrębie miast. Jeśli więc
        chcielibyśmy postawić pomnik/ posąg/ obelisk/ płytę upamiętniającą komuś
        bliskiemu z rodziny (babcia, dziadek, rodzice lub rodzeństwo) wystarczy zgłosić
        się do lokalnego hufca ZHP i oferując harcerzom pomoc przy zakupie np. finek,
        menażek, śpiworów, namiotów bądź też nawet prozaicznych ziemniaków (stanowiących
        podstawę wyżywienia na letnich obozach) przekonać ich, aby w pobliżu miejsca
        zamieszkania (babci, dziadka, rodziców lub rodzeństwa) postawili drewniany
        krzyż, przy którym przez kilka dni będą trzymać wartę.

Miejsce to stanie się automatycznie miejscem kultu i lokalne władze, nie chcąc
        zadzierać z lokalną społecznością (znajomi babci, dziadka, rodziców bądź
        rodzeństwa) przystaną na budowę pomnika/ posągu/ obelisku/ płyty upamiętniającej
        bliską nam osobę (babcia, dziadek, rodzice bądź rodzeństwo).

Potrzebne informacje.

Instrukcja budowy krzyża: bierzemy dwie drewniane belki (jedna krótsza, druga
        dłuższa) i dwa gwózdki (tej samej długości). Całość zbijamy i wkopujemy.

Warta: preferujemy raczej wartę składającą się harcerza i harcerki niż z dwóch
        harcerzy czy dwóch harcerek.

Porządek na miejscu kultu: pod żadnym pozorem nie dbamy o jakikolwiek porządek!
        Ewentualne kwiaty i znicze od bliskich (znajomi babci, dziadka, rodziców bądź
        rodzeństwa) mają się walać po chodniku/ ulicy/ skwerze/ placu, zmuszając
        przechodniów/ kierowców/ spacerowiczów/ inwalidów na wózkach, do karkołomnych
        uników i ekwilibrystycznych sztuczek oraz zadumy i zastanowienia nad sensem
        życia oraz wyłaniającego się samoistnie z tej zadumy i zastanowienia pytania:
        „co się tutaj do kurwy nędzy dzieje!”.
    • tiges_wiz Re: No! Jest drugi krzyż! 03.08.10, 12:29
      najgorsze jest to ze ci ludzie dali sie wmanewrowac politykom :/
      nikt nie chce krzyza usuwac, a chca go przeniesc na inne miejsce, moim zdaniem
      lepsze

wiekszosc ludzi i tak jest przeciwko, wiec pis tu nic nie ugra, a wrecz przegra

co prawda moze zmobilizuje "twardoglowych", ale kompletnie juz zniechecil ludzi
      umiarkowanych, ktorzy przez chwile uwierzyli, ze malowany jarkacz, to jest jakas
      alternatywa dla po. ale to sa narodowi socjalisci. oni nie sa reformowalni.
      • pizza987 Re: No! Jest drugi krzyż! 03.08.10, 13:16
        Ja już im nie wierzę.... Przed drugą turą wyborów okazało się że mogę tylko wybierać między złym a jeszcze gorszym.... Przyznaję się do zagłosowania a B. K. chocaż byłem sceptycznie do niego nastawiony i miałem jakiś porządny niesmak po wrzuceniu papieru do urny, ale widzę że chyba to był odruch normalności. A to co się teraz dzieje na Krakowskim Przedmieściu-szkoda się wypowiadać, mogę być wierzącym (ostatnio wątpiącym) ale nie odpowiada mi używanie krzyża do takich zagrywek.
        • strongwaz Nie przenieśli...nie wierzę....wstyd jak ch*j.. 03.08.10, 13:39

• winnix Re: Nie przenieśli...nie wierzę....wstyd jak ch*j 03.08.10, 14:06
            Mam koncepcję, żeby rok w Kanadzie spędzić na nauce czeskiego. Może i
            nie mają morza, ale za to 65% ateistów...
            • tiges_wiz Re: Nie przenieśli...nie wierzę....wstyd jak ch*j 03.08.10, 14:13
              Český jazyk není těžké, a Praha je krásná.
            • tomek854 Re: Nie przenieśli...nie wierzę....wstyd jak ch*j 03.08.10, 16:46
              Nie ukrywam, że był to jeden z powodów dla którego ja wybrałem ten język do
              studiowania.
    • tiges_wiz Re: No! Jest drugi krzyż! 03.08.10, 13:41
      blog.rp.pl/lisicki/2010/08/02/dreszcz-z-10-kwietnia/
      ciekawe, ze z rzepy
      • wujaszek_joe Dreszcze przechodzą 03.08.10, 14:15
        Poeta i pisarz Wojciech Wencel pisze:
        "Dreszcz, który przeszył nas 10 kwietnia 2010 roku, jest tym samym dreszczem,
        który odczuwali powstańcy."

Ja powiem więcej. Powstańcy to małe miki w porównaniu z patriotyzmem Poety i
        pisarza Wojciecha Wencla.
    • sven_b Re: No! Jest drugi krzyż! 03.08.10, 15:10
      Pojawiły sie głosy, że udało się uratować Polskę. Czuję się ogłuszony.
    • cracovian Nie dopuscic do czwartego rozbioru! 03.08.10, 15:18
      Otworzcie drzwi Chrystusowi, a nie bolszewikom, zdrajcy Polski...

Ja bym najchetniej przywiazal sie do krzyza i powiedzial harcerzom
      zeby krzyz do gory nogami ustawili w ramach protestu i dopoki
      pomnika ofiarom bohaterskiej smierci nie wybuduja.
      • emes-nju Re: Nie dopuscic do czwartego rozbioru! 03.08.10, 15:29
        cracovian napisał:

> Otworzcie drzwi Chrystusowi, a nie bolszewikom, zdrajcy Polski...
        >
        > Ja bym najchetniej przywiazal sie do krzyza i powiedzial harcerzom
        > zeby krzyz do gory nogami ustawili w ramach protestu i dopoki
        > pomnika ofiarom bohaterskiej smierci nie wybuduja.

To koniecznie pamietaj, zebys w przyplywie patriotycznych nie zapomnial przebrac
        sie ze slafroczka. Bo jak Cie odwroca, to obrazek bedzie przecudnej urody ;-D
        • cracovian Re: Nie dopuscic do czwartego rozbioru! 03.08.10, 15:44
          Co ludzkie nie powinno byc obce. Fakt, ze w moim przypadku te sprawy
          sa troche nie-ludzkie, ale to gosci, ktorzy 'mysla', ze maja wladze
          moze tylko od krzyza odstraszyc!

Tylko nowy marsz na Smolensk moze nasza ojczyzne w tym momencie
          uratowac.
          • wujaszek_joe Re: Nie dopuscic do czwartego rozbioru! 03.08.10, 16:31
            no nie wiem, zaś mgłę rozpuszczą i będzie po nas.
          • bassooner a co powinien zrobić rząd? 03.08.10, 16:33
            jak zareagować? myślę, że słusznie odwołali jego przeniesienie, bo ciemna masa
            katolicko - rusofobicznych radykałów, aż pałała, żeby zrobić z siebie
            bohaterskie ofiary i w swojej niedoli uciśnionych i zadeptanych dołączy do
            "smoleńczyków"
            ja bym codziennie ogłaszał przeniesienie krzyża, po czym odwoływał i tak do
            skutku. nastałyby zima i mrozy, -30, wymiękliby, a co by nie wymiękli zamarzliby.
            • wujaszek_joe Re: a co powinien zrobić rząd? 03.08.10, 16:47
              mądry głupszemu ustępuje. Rząd popsuł dziś plany krzyżowcom.
              • bassooner Re: a co powinien zrobić rząd? 03.08.10, 17:00
                rząd powinien, jak pod grunwaldem, przeczekać spokojnie pod lasem... ;-)))
                • wujaszek_joe Re: a co powinien zrobić rząd? 03.08.10, 20:49
                  władza właśnie to robi.
                  Obejrzałem to teraz w telewizji i jestem przerażony. Już raz endecja zabiła nam
                  prezydenta.
                  Kościół się odrobinę skruszył ale Rydzyka nie wycofają bo on im pasuje
    • tomek854 Przepraszam, czy to jest Joanna d'Arc? :-D 03.08.10, 17:53
      https://img.interia.pl/wiadomosci/nimg/v/i/Wojna_krzyz_4454331.jpg
      • winnix Re: Przepraszam, czy to jest Joanna d'Arc? :-D 03.08.10, 19:44
        Jakby nie było, też do końca w normie łba nie miała ;)
        Ta pewnie też słyszy głosy.
        • fastaxe77 Re: Przepraszam, czy to jest Joanna d'Arc? :-D 03.08.10, 19:53
          Portret "Damy z Kucykiem" zawiśnie w wiadomej krypcie.
          Na Wawelu!
          • winnix Re: Przepraszam, czy to jest Joanna d'Arc? :-D 04.08.10, 08:52
            Oby tylko armii z cepami nie zbudowała ;)
      • wiesenblum Re: Przepraszam, czy to jest Joanna d'Arc? :-D 03.08.10, 21:56
        Zaczynam sie modlic o laske dla jej przyszlych dzieci i ziecia.

A tak serio: jest w Polsce podklad spoleczny pod cos bardzo niebezpiecznego.
        • lexus400 Re: Przepraszam, czy to jest Joanna d'Arc? :-D 03.08.10, 22:03
          wiesenblum napisał:

> Zaczynam sie modlic o laske dla jej przyszlych dzieci i ziecia.
          >
          > A tak serio: jest w Polsce podklad spoleczny pod cos bardzo niebezpiecznego.

To coś niebezpiecznego, to się nazywa fanatyzm religijny i chyba już nic
          gorszego nie ma, oni chcą kurwa inkwizycji bo wszyscy niezainteresowani religią
          są zmuszani do oglądania ich "bożków" i symboli religijnych. Z tego co ja wiem,
          jest coś takiego w katolicyzmie jak pojęcie BAŁWOCHWALSTWA negujące czczenie
          wszelkiego rodzaju bożków w postaci np. drzew, posążków itp. tylko, że ja nie
          widzę żadnej różnicy w tym co się wyprawia u nas z tymi "symbolami".
    • sherlock_holmes Re: No! Jest drugi krzyż! 03.08.10, 22:22
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8210714,Oswiadczenie_Kurii__Krzyz_jest_uzywany_do_celow_pozareligijnych.html

Dobrze, że sie w końcu KK odciął od pisiorów. Teraz już nie wiadomo co wymyślą.
      PS. Spodobałmi się jeden z komentarzy "traz pisiory powiedzą, że w kurii siedzą Żydzi"
      • bassooner Re: No! Jest drugi krzyż! 03.08.10, 23:04
        tu nie chodzi o krzyż, religię, smoleńsk... im trudno jest się pogodzić, że
        wyborów nie wygrał Jarek, a Jarkowi to pasuje... jak jest się kryptogejem?
        on pewnie nienawidzi wszystkich z sobą, swoją cielesnością i stłamszonymi
        skłonnościami przede wszystkim! tak naprawdę gdyby urodził się w holandii miałby
        przyjaciela i byłby spoko gościu, a tak swoje frustracje przenosi na politykę.
        ot taki mały, polski hitlerek. ma matkę, kota i pewno nigdy w życiu nie
        zamoczył, a jak zamoczył to chciałby to wymazać ze swojej pamięci. on musi odejść!

róbta zrzuta na diete dla Jarka!
    • tomek854 Śmieszno, czy straszno? 04.08.10, 02:00
      https://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs106.ash2/38656_1526137483613_1539936396_31338963_3849984_n.jpg
      • lexus400 Re: Śmieszno, czy straszno? 04.08.10, 05:51
        ....i dlatego wstyd się przyznawać, że jest się Polakiem, ten naród jest
        pojebany i tyle.
        • lexus400 Cytat Palikota - można to zaobserwować. 04.08.10, 06:46
          "Agresja i ubliżanie
          Agresja jest wynikiem doświadczenia, które podważa czyjś obraz świata. Wszystko
          nagle przestaje mieć sens i człowiek tak doświadczony czuje, jakby w jednej
          chwili znalazł się w próżni. W zasadzie nie jest w stanie interpretować
          kolejnych zdarzeń i stąd płynie ta emocja, ta chęć, by za wszelką cenę nie
          dopuścić do przyjęcia tego doświadczenia do wiadomości. Stąd już blisko do
          agresji wobec kogoś, kto tę wiadomość, nową interpretację przynosi. To rodzaj
          agresji człowieka zagubionego i przerażonego utratą własnego świata. Taki
          człowiek ubliża innym, bo odczuwa, że to jest niesprawiedliwe co się wydarza, że
          on nie zasłużył na taki los, na taką niegodziwość, na zrujnowanie obrazu świata,
          który w sobie wytworzył i pielęgnował. Agresja w takim stopniu jest sytuacją
          nie tyle psychologiczną, ile epistemologiczną. Oczywiście nie mówię tu o
          zawodowej agresji, o agresji za pieniądze: ta rodzi się z nicości, z braku
          jakichkolwiek norm."

Janusz Palikot (08:10)
      • winnix Re: Śmieszno, czy straszno? 04.08.10, 08:54
        Oni się niczym od nazioli nie różnią. Różnica polega na tym, że w
        przeciwieństwie do łysych, mają prawo bełkotać te swoje brednie
        zgodnie z prawem.
    • wolfgang87 Re: No! Jest drugi krzyż! 04.08.10, 10:19
      Na wesoło :)

www.bijamnieniemcy.pl/
      • tomek854 Na wesoło 2 04.08.10, 17:23
        https://vader.joemonster.org/upload/zgt/4204326ce75b35przeniesieniekrzya1.jpg
        • emes-nju Na wesoło 3 05.08.10, 13:26
          https://img195.imageshack.us/img195/6216/krzyzowyobrazek2.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka