Dodaj do ulubionych

Obiecanki cacanki

11.08.10, 13:10
www.kppis.pl/500dni/
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Obiecanki cacanki 11.08.10, 15:00
      wolfgang87 napisał:

> www.kppis.pl/500dni/

Klub parlamentarny PiS będzie go rozliczał?
      A rozliczył już Jarka i Lecha z ich wspólnych rządów i obietnic (jestem ciekaw,
      co z tymi mieszkaniami:)?
      To może niech tym zajmą się w pierwszej kolejności :) może nawet jakąś komisję
      powołają, celem zbadania :)
    • edek40 Re: Obiecanki cacanki 11.08.10, 15:08
      Trace cierpliwosc, ale hamuja mnie dwie obiektywne sprawy:

1. bedacy w jawnej opozycji Lech

2. ogolnoswiatowy kryzys, ktory nie pozostal bez wplywu na Polska gospodarke, ktora jednakze nie wypierdolila sie na lopatki, co jest godne odnotowania; fakt nie jest to zapewne zasluga PO, ale niewatpliwie dzis nie pomaga im

Wybor Komorowskiego traktuje jak drugie otwarcie, choc rowniez nie spodziewalbym sie zbyt wiele przez najblizszy, wyborczy, rok - tu licze tylko na to, ze nie oddadza wladzy PiSowi. A potem, mam nadzieje, bedzie lepiej.
    • emes-nju Re: Obiecanki cacanki 11.08.10, 15:29
      Dlaczego mam rozliczac polityka, na ktorego glosowalem, skoro glosowalem na
      niego przeciw innemu?
      • wolfgang87 Re: Obiecanki cacanki 11.08.10, 15:45
        Choc ma milosc do PO jest juz coraz wątlejsza, to jednak ja ich rozliczę. Jesli tym patafianom sie wydaje, ze moga sobie ten rok odpuscic, jako ze niby rok wyborczy, to sie myla.

Co to w ogole za myslenie? Rok wyborczy, wiec nic nie robimy. To moze bylo fajne z 10 lat temu, jak nasza demokracja byla mloda. Teraz moze juz czas przestac robic jaja.

Podwyzke podatkow bedziemy pamietac. Tak jak pamietam, ze PiS podatki obnizyl.
        PO poszlo na latwizne. Gdybym w swojej pracy tak omijal problemy i splycal zagadnienia, to pewnie bym dawno nie pracowal. Za to lenistwo - masakryczny minus.

Najwyzej bedziemy glosowac na mlode pokolenie aparatczykow z SLD, trudno.
        • edek40 Re: Obiecanki cacanki 11.08.10, 16:04
          > Najwyzej bedziemy glosowac na mlode pokolenie aparatczykow z SLD, trudno.

Przy okazji wyborow prezydenckich podobny pomysl mial moj znajomy. Poradzilem mu
          zastanowienie sie nad takim arytmetycznym zadaniem: jesli SLD moze liczyc na nie
          wiecej niz 10, moze 15% (przy zalozeniu, ze podkupi czesc wyborcow PO), to i tak
          maja naprawde mizerne szanse na stworzenie rzadu. Twojego glosu nie dostanie
          wiec PO. Posrednio wiec oddasz glos na PiS...
          • wolfgang87 Re: Obiecanki cacanki 11.08.10, 16:13
            Nie do konca. Jak powstanie koalicja PO-SLD to w koncu moze ruszymy do przodu. To bylaby koalicja marzen :)
            • edek40 Re: Obiecanki cacanki 11.08.10, 16:20
              > Nie do konca. Jak powstanie koalicja PO-SLD to w koncu moze ruszymy do przodu.
              > To bylaby koalicja marzen :)

A wiesz co, tak jak niezawidze komunistow, to tak sie porobilo, ze tez uwazam
              taka koalicje za najlepsza. Nie mniej zalecam bardzo powazne rozwazenie nie
              oddania glosu na PO. Na to czeka PiS. Wprawdzie sa marne szanse na to, ze beda
              mogli stworzyc samodzielny rzad, ale niepokoja mnie kolejne miesiace
              przepychanek, bo raczej chyba z nikim koalicji nie stworza.
              • wolfgang87 Re: Obiecanki cacanki 11.08.10, 16:26
                Jacy postkomunisci? Jacy komunisci? Toz to lewica. Jaki beton? Co najwyzej politycy lewicowi sredniego pokolenia. Napieralski to aparatczyk, ale co by nie mowic, z komuna nie ma nic wspolnego. A taki Schetyna to niby nie aparatczyk? :) Typowy partyjny pracownik dołowy.

> Nie mniej zalecam bardzo powazne rozwazenie nie
                > oddania glosu na PO. Na to czeka PiS. Wprawdzie sa marne szanse na to, ze beda
                > mogli stworzyc samodzielny rzad, ale niepokoja mnie kolejne miesiace
                > przepychanek, bo raczej chyba z nikim koalicji nie stworza.

A tego nie zrozumiałem zbytnio. Kto z kim i kto z nikim?
                • mrzagi01 Re: Obiecanki cacanki 11.08.10, 20:16
                  Wzrusza mnie twój idealizm.
                  Postkomuniści to może nie, ale gorzej. Układ Miro-Zbycho-Rycho do potęgi.

PO może liczyć na wysokie notowania tak długo, jak gęba tego skwaszonego krasnala będzie straszyła z ekranu telewizora (mimo katastrof,powozi, kryzysów itd). Co by nie powidzieć "milcząca większość" społeczeństwa odebrała rządy gabinetu osobliwości jako mocne, acz bynajmniej nie pożądane przeżycie.

Myślę też, że "milcząca większość" docenia dyskretny "pełzający" styl Tuska i jego rządu. Nawiązuję tu do starego dowcipu o Leninie i otwieraniu konserwy.

A tak wogóle, to IMHO jest trochę chujnia i ciekawe czasy nas czekają (z przyczyn globalnych) Troszkę się boję.
            • emes-nju Re: Obiecanki cacanki 11.08.10, 16:21
              wolfgang87 napisał:

> Nie do konca. Jak powstanie koalicja PO-SLD to w koncu moze
              > ruszymy do przodu.
              > To bylaby koalicja marzen :)

No co Ty?! PO mialoby sie sprzymierzac z tak liberalnym koalicjantem? :-P
        • emes-nju Re: Obiecanki cacanki 11.08.10, 16:07
          wolfgang87 napisał:

> Najwyzej bedziemy glosowac na mlode pokolenie aparatczykow z SLD

Czujac na karku oddech pisuaru czy jemu podobnych jak ta partia "wybuchnie", bedziemy potulnie glosowac na tych kandydatow, ktorzy maja szanse na wygrana, i ktorzy sa mniej dla nas bolesni.

A tak BTW - niezaleznie od obiecanek cacanek, uwazam, ze Komorowski ma szanse na bycie naprawde dobrym prezydentem.
          • dr.verte Re: Obiecanki cacanki 11.08.10, 16:37
            emes-nju napisał:

> A tak BTW - niezaleznie od obiecanek cacanek, uwazam, ze
            > Komorowski ma szanse na bycie naprawde dobrym prezydentem.

no szanse ma(bo go wybrali) , co z tego skoro raczej z niej nie
            skorzysta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka