Dodaj do ulubionych

Wrocław-Łeba

04.07.11, 09:33
Gruchnęła wiadomość, że w drugiej połowie tygodnia muszę udać się do Łeby i z powrotem.

I tutaj pytanie do Was, którędy jechać?
Czy tak, jak to się wydaje najprościej, czyli Poznań, Piła, Słupsk? tiny.pl/hf8g3

Czy może tak, jak zasugerowało mi google: Milicz, Września, Gniezno, Bydgoszcz, obok Grudziądza na A1, Trójmiasto, Lębork, Łeba? tiny.pl/hf8t7

Druga trasa jest 30 km dłuższa i 20 minut szybsza, różnice są więc w zasadzie pomijalne.
Zasadnicze pytanie jest takie, czy ktoś się orientuje jak wygląda wariant pierwszy, przez Poznań? I czy warto ewentualnie jechać drugim wariantem, bo lepsze drogi, mniejszy ruch?
Obserwuj wątek
    • jerry_72 Re: Wrocław-Łeba 04.07.11, 11:46
      Druga opcja lepsza, nie jedziesz przez Poznań no i nadrobisz na kawałku A1:)
      • franek-b Re: Wrocław-Łeba 04.07.11, 21:56
        Ale jedzie się przez Gdańsk, Gdynia i Copot... gdzie potrafi być tłoczno zwłaszcza na wjeździe/wyjeździe z trójmiasta.
        Ja bym rozważył jeszcze wariant posredni, czyli kierunek Bydgoszcz, Nakło, Chojnice, Bytów. Droga taka sobie, ale ruch niewielki, parę razy jeździłem gdy robiłem trasę Wawa - Słupsk.
        • tomek854 Re: Wrocław-Łeba 04.07.11, 23:18
          Ja kiedyś do Chojnic jeździłem stopem, faktycznie to może być dobra opcja!
    • wiktor_l Re: Wrocław-Łeba 04.07.11, 23:55
      Absolutnie jedź opcją nr 2, może z lekkimi modyfikacjami blisko Bydgoszczy (w Żninie polecam polecieć prawą, równoległą do DK5).
      Obecnie Poznan, jeszcze bardziej niż kiedyś, jest zawalony ciężarówkami omijającymi płatną a2. Wot, system viatoll, hehe. Przebicie się z pd na pn, bez znajomości skrótów - makabra.
      • t-tk Re: Wrocław-Łeba 06.07.11, 23:16
        Szczerze mówiąc bardziej skłaniam się w stronę opcji poznańskiej, najwyżej wyjadę przed świtem i przelecę miasto przed porannym ruchem. Pomyślę jeszcze sobie jutro nad tym.
    • qwaroslaw Re: Wrocław-Łeba 10.07.11, 16:30
      Jesli jeszcze aktualne to ja bym polecił taką trase
      • qwaroslaw Re: Wrocław-Łeba 10.07.11, 16:31
        tiny.cc/86sdn
        • qwaroslaw Re: Wrocław-Łeba 10.07.11, 16:32
          ja pierdziele cos sie pop...doliło, moze teraz link zadziała :) trasa-
          -----------------------------------------------------------------
          „ tam nam chlupie, tutaj chlupie, nic nas nie zatrzyma, już mamy to w ….”
          • t-tk Re: Wrocław-Łeba 11.07.11, 01:43
            Już wprawdzie wróciłem, ale będzie jak znalazł, gdybym znów się wybierał ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka