Dodaj do ulubionych

Zagłosowałem

09.10.11, 15:10
w lokalu spory ruch. Chyba miałem ten sam okręg co Tomek, bo była ta sama babka do senatu.
Obserwuj wątek
    • tomek854 Re: Zagłosowałem 09.10.11, 15:38
      Ja w końcu na nia zagłosowałem, bo nic nie wiedziałem o żadnym z kandydatów do senatu, więc stwierdziłem, ze za nią przynajmniej stoi PO a nie PiS czy PSL ;-)
    • sven_b Re: Zagłosowałem 09.10.11, 17:18
      Udział kobiet wśród kandydatów: 14% Nie wiem jak to się ma do parytetu.
      Panie tylko w domu mądre czy aż takie rozsądne?
      • t-tk Re: Zagłosowałem 09.10.11, 21:06
        SLD robiło co mogło.
    • truskava Re: Zagłosowałem 09.10.11, 22:26
      Wrzucałem swoje kartki do urny razem z jakąś babinką, która z pewnością pamięta II-gą Wojnę Światową. Nie wiem jak do sejmu, ale do senatu odhaczyła kandydata z obozu wrogiego narodowi polskiemu. Od razu zrobiło mi się raźniej.
    • lexus400 Re: Zagłosowałem 10.10.11, 08:36
      Ja też POpełniłem swój obowiązek:))
      • sven_b Re: Zagłosowałem 10.10.11, 16:03
        Nie boisz się, że Niemiec przyjdzie?
        • lexus400 Re: Zagłosowałem 10.10.11, 16:34
          sven_b napisał:

> Nie boisz się, że Niemiec przyjdzie?

Wiesz sven - ja jakoś bardziej boję się Polaków zrzeszonych w pewnej partii co to pomiędzy dwoma wyrazami, których znaczenia nie bardzo rozumieją ma "i"
          • sven_b Re: Zagłosowałem 10.10.11, 16:59
            Jan Tomaszewski tam wszedł. Tak się zabawnie składa że p.Jana spotykam w toalecie jednej z łódzkich knajp. Raz przekazałem wyrazy uznania od mojego taty za zatrzymanie Anglii (pan Jan z uśmiechem odwzajemnił wyrazy). Drugim razem zapytałem po co z tymi osiągnięciami pcha się do polityki. Powiem krótko, Pan Janek nie jest ideowcem:)
            • t-tk Re: Zagłosowałem 10.10.11, 18:53
              Znaczy rozsądny człowiek. I dobrze, takich nam trzeba.
            • dr.verte Re: Zagłosowałem 10.10.11, 19:19
              Pan Janek jest ideowcem tylko jego szajba jest inna niz kolegow pisiorow , chce
              dopiec kolesiom z PZPN ktorzy nie dopuscili go do stolu . Ale ciesze sie ze wszedl.
              • wiktor_l Re: Zagłosowałem 10.10.11, 21:56
                Jedyny z PiSu ktorego na swoj sposob popieram. Byc moze uda mu sie napsuc troche krwi PZPNowskiej mafii, dolujacej poziom pilki i kpiacej z kibicow.
                • bassooner Re: Zagłosowałem 10.10.11, 22:06
                  oj! on pewnie przez te cztery lata skupi się tylko na tym... ;-)))
                  • bassooner Re: Zagłosowałem 10.10.11, 22:32
                    aha... to może ciut humorystycznie.

moja mama (rocznik 1925) mówi do mnie - Idę głosować! Na Tuska! - mówię jej, że Tusk u nas nie startuje, a inni z PO. jakoś trudno to było jej pojąć ale w końcu skumała. mówię jeszcze, że z naszego okręgu startuje murzyn - Zagłosuj na murzyna! - kontynuuję - trzeba wspierać Afrykę! - wzięła kumpelę pod pachę (rocznik 1928, która pamięta Niemkę co to ją ukrywali w domu na naszej ulicy przed ruskimi) i poszły.
                    w lokalu wyborczym okazało się, że mamy kumpeli nie ma na liście uprawnionych do głosowania - Bo wy już myślicie, że w tym domu to już wszyscy umarli! - się zdenerwowała, bo faktycznie ostatnio było tam sporo zgonów jej starszych sióstr.
                    ale gdzieś zadzwonili, jakoś odnaleźli i starsze panie zagłosowały.
                    • dr.verte Re: Zagłosowałem 10.10.11, 22:44
                      bassooner napisał:

> - Zagłosuj na murzyna! - kontynuuję - trzeba wspierać Afrykę! -

Ale po tym widac ze cos sie w tym kraju zmienia choc powoli . W sejmie beda zadeklarowany
                      gej(niezadeklarowanych jest na pewno wiecej) , murzyn i transseksualista . Bardzo dobrze.
                      • bassooner Re: Zagłosowałem 10.10.11, 22:49
                        a murzynów to nie będzie dwóch...
                        • dr.verte Re: Zagłosowałem 10.10.11, 22:51

im wiecej tym lepiej :-)
                • dr.verte Re: Zagłosowałem 10.10.11, 23:48
                  wiktor_l napisał:

> Jedyny z PiSu ktorego na swoj sposob popieram. Byc moze uda mu sie napsuc troch
                  > e krwi PZPNowskiej mafii, dolujacej poziom pilki i kpiacej z kibicow.

no i o tym wlasnie pisalem we wczesniejszym poscie , to jest ta jego ideowa szajba , koles nawet do zaprzysiezenia nowego parlamentu nie wytrzymal , juz daje do pieca:

www.sport.pl/euro2012/1,109077,10447184,Reprezentacja_Polski__Tomaszewski_donosi_na_Smude.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka