08.07.04, 14:16
Kto zgadnie, który z forumowiczów tak pieje na cześć Polo? Pikanterii
konkursowi dodaje fakt, że ten sam forumowicz często z różnych powodów (m.in.
z domniemanej wysokiej awaryjności) szydził z Ludowozu. Zwróćcie zwłaszcza
uwagę na wygórowane wymagania co do silnika. Brzmi prawie jak tekst
sponsorawany!

Wygląd: ze wszystkich samochodów tej klasy, Volkswagen Polo jest moim
ulubionym autem. Najnowsza wersja została upodobniona do najmniejszego Lupo.
Przypomina mi też Mercedesa klasy E tzw. okularnika ze względu na podwójne
przednie światła.
W kabinie: podobała mi się jasna tapicerka, która wspaniale koresponduje z
czarnym lakierem. Być może jest trochę niepraktyczna i może się brudzić.
Testowany przez nas egzemplarz miał 6 tys. km przebiegu, a już było widać, że
tapicerka nie jest pierwszej świeżości.
Ja za kierownicą: czuję się w nim bardzo dobrze. Pod względem ergonomii
wszystko jest tak jak należy. Podobało mi się rozmieszczenie zegarów i
nietypowe fioletowe oświetlenie tablicy rozdzielczej.
Silnik: to zdecydowanie słaba strona tego samochodu. Bardzo wolno rozpędza
się na wszystkich biegach. W zasadzie nie ma w ogóle dynamiki. A szkoda, bo
wygląd ma bardzo drapieżny.
Zawieszenie: choć nie szarżowałem na zakrętach, to czułem, że nawet szybka
jazda nie sprawiłaby Polo problemów. Trochę bujało na nierównościach, których
nie brakuje przecież na polskich drogach. Z tego względu wolałbym, żeby
zawieszenie było nieco sztywniejsze.
Za te pieniądze: kupiłbym Polo, ale z mocniejszym silnikiem. Nawet tym
wysokoprężnym.

Obserwuj wątek
    • qrakki999 Re: Konkurs 08.07.04, 14:29
      No nie wiem?
      A co do tapicerki - 'nie pierwszej świeżości' to ona napewno jest po 6 tys. Ale
      jak jakaś świnia to auto użytkuje to i w Maybahu zrobiłaby chlew.

A co do jednego się z tym tajemniczym forumowiczem zgodzę - Polo jest moim
      ulubionym autem:) -bo po prostu drugiego nie mam he, he, he,

Pzdr.
      Q
      • greenblack Re: Konkurs 08.07.04, 14:36
        Jasna tapicerka ma sens tylko w skórze.
        • qrakki999 Re: Konkurs 08.07.04, 14:50
          Owszem, ale sądzę, ze jasna tapicerka w tym Polo zrobiona jest z podobnej
          jakości materiałów co ciemna w moim. Moje auto ma dwa razy większy przebieg i
          nie widzę sladów zużycia. Być może więc chodzi o użytkownika a nie jakośc
          tapicerki?
          I nadal nie wiem kim jest tajemniczy forumowicz??:)
          pzdr.
          Q
          • greenblack Re: Konkurs 08.07.04, 14:52
            Generalnie wszytrko brudzi się tak samo, tylko na czarnym, a właściwie
            ciemnoszarym mniej widać.

Konkurs trwa!
    • mrzagi01 na pewno nie ja :) 08.07.04, 14:33
      ...ale jak dobrze pamietam, to Ty- GB miales "cus" do VW :P (ze nie wspomne o
      niewybrednych aluzjach dot. pochodzenia Garbula :PPP )
    • qrakki999 A może niejaki 'wahacz'??? n/t 08.07.04, 15:09
    • mapmuh Re: Konkurs 08.07.04, 18:18
      Stawiam na Krakusa.mp! Z tego, co pamiętam, On w miarę pozytywnie odnosi się do niemieckiej motoryzacji, ale lubi szybko kręcące się silniki, więc to by mi pasowało.
      Ale kiedy Krakus szydził z VW?
      BTW skąd ten tekst?
      • krakus.mp Re: Konkurs 08.07.04, 21:52
        mapmuh napisał:

> Stawiam na Krakusa.mp! Z tego, co pamiętam, On w miarę pozytywnie odnosi się
        do
        > niemieckiej motoryzacji, ale lubi szybko kręcące się silniki, więc to by mi
        pa
        > sowało.
        > Ale kiedy Krakus szydził z VW?
        > BTW skąd ten tekst?

Krakus.mp szydził z VW parę razy.Dotyczyło to golfa v!
        I jak to czesto bywa w życiu, gusta się zmieniają.Golf V bardzo mi się podoba,
        bo ma taki samochód kumpel i miałem okazję się nim powozić.Nic nie mogę mu
        zarzucić, poza wysoką ceną.Powiem więcej.Mam ogromny apetyt na VW, zwłaszcza
        Golfa! Podobnie jak mam chęć na Octavię II lub Superba.
        Co do polo, to uważam że jest pokraczny.podobnie jak Lupo.
        Pozdrawiam.
        PS.
        To nie ja jestem tym "bohaterem" konkursu.
    • sherlock_holmes Re: Konkurs 08.07.04, 20:33
      Brawo, Grzesku. Tyle, ze ktos sie u nich pomylil i moja opinia o Polo jest pod panem o nazwisku Rafal Skiba, czyli:

Wygląd: o gustach się nie dyskutuje, ale mi ten samochód średnio się podoba. Przede wszystkim nie podobają mi się podwójne przednie lampy.
      W kabinie: w stosunku do poprzedniego modelu widać postęp, choć nie zabrakło minusów. Kwestią dyskusyjną jest wykończenie. Jest tu sporo wystających i źle spasowanych plastików, a ich jakość wcale nie jest lepsza niż w Skodzie Fabii, którą mam okazję często jeździć.
      Ja za kierownicą: fotele charakteryzują się idealnym trzymaniem bocznym. Nie są jednak komfortowe. Słabo podpierają uda i nie ma tu wypchnięcia pod kręgosłup. Świetnia jest natomiast regulacja siedzenia kierowcy i kierownicy. Można dobrać idealne ustawienia.
      Silnik: ma wprawdzie 75 KM, ale chyba tylko na papierze. Jego charakterystyka nie spełniła zupełnie moich oczekiwań - auto nie reaguje na gaz przy niskich obrotach, a nawet i przy wysokich nie jest rewelacyjny. A przecież pojemność 1.4 w niewielkim samochodzie powinna wystarczyć do w miarę dynamicznej jazdy.
      Zawieszenie: Polo dobrze prowadzi się w zakrętach, ale jest zdecydowanie za miękkie. Na nierównościach zaczyna się nieprzyjemnie bujać i podskakiwać. Dobijanie tylnego zawieszenia to chleb powszedni.
      Za te pieniądze: nie kupiłby go! Uważam, że za te pieniądze jest wiele ciekawszych propozycji na rynku.

Jak widac, moja opinia o syfowozie sie nie zmienila. A dzis po tym jak sie meczylem z jednym z dziel "fauwe group", mam ochote pojechac do Niemiec i pier...nac kogos w biurze konstrukcyjnym.

BTW - nie masz co robic w wakacje, tylko wyszukujesz teksty sprzed dwoch lat? :PPP Szkola sie skonczyla, moze warto isc sie przewietrzyc...

PS. Teraz prosze o nagrode za rozwiazanie zagadki - moze byc miesiac darmowego tankowania na BP lub Statoil - nie chce mi sie jezdzic daleko :D
      • greenblack Re: Konkurs 08.07.04, 21:04
        Fajnie, ale kto w to uwierzy?

www.se.pl/se/index.jsp?place=subLead&news_cat_id=1390&news_id=3283&scroll_article_id=3283&scroll_galler
        y_aid=3283&layout=1&page=text&list_position=1

A może wyjaśnisz, dlaczego aż trzy razy udzielałeś się w SE? Nie szkoda Ci kasy
        na znaczki pocztowe?

gazeta.se.com.pl/iso/stale/superauto/espacetester.shtml

www.se.pl/se/index.jsp?place=subLead&news_cat_id=1389&news_id=3212&scroll_article_id=3212&scroll_galler
        y_aid=3212&layout=1&page=text&list_position=1

PS Trochę ruchu na świeżym powietrzu dobrze Ci zrobi.
        • sherlock_holmes Re: Konkurs 08.07.04, 21:11
          greenblack napisał:

> Fajnie, ale kto w to uwierzy?

Nie jestem toba, olalem sprawe bo prawdziwa cnota krytyk sie nie boi.

Pomoge ci, bo cos ci nie idzie wklejanie linkow:
          Tu jest test VW Polo, tutaj Corolli, a tutaj Espace

>
          > A może wyjaśnisz, dlaczego aż trzy razy udzielałeś się w SE? Nie szkoda Ci kasy
          >
          > na znaczki pocztowe?

Nie, wtedy studiowalem i z nudow miedzy zajeciami wysylame zgloszenia mailem.

> PS Trochę ruchu na świeżym powietrzu dobrze Ci zrobi.

Buahaha! Wyszedlem z domu o 7 rano, wracam o 20 - i jeszcze mam malo ruchu? ROTFL!
    • typson Re: Konkurs 08.07.04, 21:35
      GB, z czalym szacunkiem ale od razu bylo wiadomo o kogo chodzi. Nie pisalem
      odpowiedzi na konkurs, bo nie byla mi znana pula nagrod oraz odpowiedz wydawala
      mi sie zbyt oczywista

Panie Kazimierzu, gdzie sa klucze
      • sherlock_holmes Re: Konkurs 08.07.04, 21:38
        ło matko, czyli byles pewien, ze to mnie sie podoba podswietlenie w kolorze denaturatu i kupe ludosyf, w dodatku diesla? Armageddon! :)
        • typson Re: Konkurs 08.07.04, 22:12
          Nie!!
          Bylem tylko pewien, ze chopdzi o Ciebie. Wiedzialem, ze raczej nie przepadasz
          za VW, zreszta calosci nie czytalem. A jedyna osoba na tym i nie tylko tym
          forum do ktorej GB zywi tak mocne uczucie jestes TY!!!!

:D:D
          • sherlock_holmes Re: Konkurs 08.07.04, 22:33
            No to wszystko jasne :) Nawet mi brakowalo takiego dosrawania na forum ostatnio. Wszyscy jacys mili i zgodni w pogladach - nie bylo nikogo, kto z czystej i nieprzymuszonej woli dopieprzalby sie do mnie o byle co.

A do VW zrazilem sie jakies 3 lata temu i jest to przedostatnia marka jaka bym kupil (ostatnia to auta koncernu Daimler-Chrysler - pisalem niedawno czemu :) )
            A dzis, siedzac 4 godziny w kanale i naprawiajac niemiecka technologie, krew mnie zalewala, ze mozna zrobic cos az tak glupiego... Jestem wkurzony i nie bede nic wiecej na ten temat pisal, bo jeszcze cos by mi sie wymsknelo, ale robienie samochodow w idiotyczny sposob - tzn. najpierw ksztalt karoserii, potem upchniecie siedzen, na koncu w wolne miejsca wciskanie mechanizmow, to chyba lekko chora taktyka?
            • krakus.mp Re: Konkurs 08.07.04, 23:14
              sherlock_holmes napisał:

> No to wszystko jasne :) Nawet mi brakowalo takiego dosrawania na forum
              ostatnio

Ja się nie zgadzam z tą wypowiedzią! Zgadnij dlaczego?

> . Wszyscy jacys mili i zgodni w pogladach - nie bylo nikogo, kto z czystej i
              ni
              > eprzymuszonej woli dopieprzalby sie do mnie o byle co.

Do Ciebie nie.Bo i po co? Ulubieńców na tym forum traktuje się mile i czule.:}
              >
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20615
              Samochód na codzień _ forum prywatne.Zapraszam.
    • remo29 Re: Konkurs 09.07.04, 11:54
      [...]
      > Za te pieniądze: kupiłbym Polo, ale z mocniejszym silnikiem.

Za "te" pieniądze nie kupi "tamtego" silnika.
      I wszystko jasne...
      • lolo75 Re: Konkurs 09.07.04, 13:26
        ...ja jebię...he he he

pozdro

Lolo
        • sherlock_holmes Re: Konkurs 09.07.04, 15:35
          "Nie ma śmiacia" :) Jakbys jechal z tym gosciem, ktorego slowa wlozyli w moje
          usta, bez mala calowalbys ziemie po opuszczeniu samochodu.
          Wcale nie jechal szybko, ale strasznie niepewnie, do tego szarpal i zrywal. Oj
          przydalaby mu sie nauka techniki jazdy...

Swoja droga - dobre wymagania - lepszy silnik ze te sama cene :)

PS. Nie zawsze jestem taki skrzywiony - ale jesli robia mi zdjecia ze sloncem w
          oczy, to nie moge inaczej wygladac :)
          • krakus.mp Re: Konkurs 10.07.04, 23:21
            sherlock_holmes napisał:

> "Nie ma śmiacia" :) Jakbys jechal z tym gosciem, ktorego slowa wlozyli w moje
            > usta, bez mala calowalbys ziemie po opuszczeniu samochodu.
            > Wcale nie jechal szybko, ale strasznie niepewnie, do tego szarpal i zrywal.
            Oj
            > przydalaby mu sie nauka techniki jazdy...
            >
            > Swoja droga - dobre wymagania - lepszy silnik ze te sama cene :)
            >
            > PS. Nie zawsze jestem taki skrzywiony - ale jesli robia mi zdjecia ze sloncem
            w
            >
            > oczy, to nie moge inaczej wygladac :)
            >

Pokazanie się w najbardziej szmatławym ze wszystkich szmatławców, brukowcu,
            sławy nie przyniesie.Tłumaczenie że słoneczko w oczy świeciło i dlatego się
            wygląda jak po nocy spędzonej z.... to nie jest tłumaczenie.Wyglądasz tak samo
            w rzeczywistości i to jest fakt.
            Ciekawe, jak wyglądałbyś na tle gb?
            Pzdr.
            PS.
            Po jaką cholerę zaistniałeś w tej gównianej gazetce dla kretynów?
            • sherlock_holmes Re: Konkurs 11.07.04, 08:28
              krakus.mp napisał:

> Pokazanie się w najbardziej szmatławym ze wszystkich szmatławców, brukowcu,
              > sławy nie przyniesie.Tłumaczenie że słoneczko w oczy świeciło i dlatego się
              > wygląda jak po nocy spędzonej z.... to nie jest tłumaczenie.Wyglądasz tak samo
              > w rzeczywistości i to jest fakt.

Ciesze sie, ze chociaz ty wygladasz niczym Apollo - nadrabiasz za nas obu. Nie ma to jak wlasciwa samoocena...
              Do twojej wiadomosci - przeszedlem 4 skomplikowane mikrochirurgiczne operacje oczu, dzieki czemu widze, ale na sloncu musze nosic ciemne okulary. Do zdjecia musialem zdjac - dzieki czemu tak wygladalem.

Uwazam "Fakt" czy jakies bzdety w stylu "Cosmopolitan" albo "Chwila dla ciebie" za gorsze szmatlawce. A jesli z gazety, ktora przypadkiem wpadla mi w rece wygrywam darmowe testy samochodu (w tym oplacony przejazd i obiad), musialbym byc idiota, zeby nie skorzystac.
              Znam ludzi, ktorzy zrobili w zyciu znacznie gorsze rzeczy i sie nie wstydza -wrecz przeciwnie, uwazaja ze to powod do dumy albo uwazaja ze caly swiat sie na nich uwzial...
              O slawe nie zabiegam - bo i po co? Zeby miec wieksze grono wielbicielek? Nie mam takich asdpiracji. Poza tym sam stwierdziles ze niewiele mi brakuje do Quasimodo (nie doslownie, to tylko interpretacja)

Co do wygladu jak po nocy z ... Jezeli chodzilo ci o noc z ukochana, to uwierz, ze rano wygladam cokolwiek inaczej. Jesli noc z prostytutka - salon masazu to ostatnie miejsce gdzie moglbys mnie znalezc.

> Ciekawe, jak wyglądałbyś na tle gb?

To zalezy czy chodzi ci o greena, czy o blacka. Za to ty i GB wygladalibyscie jak na zdjeciu slubnym - golabki spijajace sobie miod z ust.

> Po jaką cholerę zaistniałeś w tej gównianej gazetce dla kretynów?

Zebys sie mial o co dopieprzyc. Lubie jak ktos obraza mnie z zemsty za urazona dume kolegi. A moze to zemsta za to, ze Betty odrzucila twoje wdzieki?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka