Dodaj do ulubionych

weekend majowy

09.04.13, 21:13
Jako, że weekend majowy zbliża się nieubłaganie a zmęczeni jesteśmy z żoną już tą zimo-wiosną bez słońca, rozpocząłem poszukiwanie w necie. Cena 1100 zł za 3 doby dla 2 dorosłych osób w hotelu***BB wbiła mnie lekko w podłogę, choć wiem doskonale że na maju chcą zarobić wszyscy. Jako że do Czech mamy niedaleko biorę i tą opcję pod uwagę. I co ciekawe, ceny są dużo niższe, choć czeski hotel ***odpowiada raczej standardom schroniska młodzieżowego, co można sprawdzić na booking.com. No istny PRL w wielu przypadkach, nam to w ogóle nie pasuje:(

Może ktoś ma jakiś namiar sprawdzony na przyzwoity hotel/pensjonat- okolice Cieszyn-Ustroń- Wisła lub Kotlina Kłodzka czyli wszystkie -Zdroje no i Czechy też mogłyby być:)
Obserwuj wątek
    • crannmer A moze byc okolica Lwowka Slaskiego? 09.04.13, 21:20

• jerry_72 Re: A moze byc okolica Lwowka Slaskiego? 09.04.13, 21:24
        Trochę daleko, prawie 300 km:(
        • jerry_72 Re: A moze byc okolica Lwowka Slaskiego? 09.04.13, 21:27
          tiny.pl/h8dqr

ale nie miałeś tego na myśli? prawie 3koła za 3 dni:)
          • crannmer Re: A moze byc okolica Lwowka Slaskiego? 09.04.13, 21:36
            Ten nie :-)
            Masz poczte pod @gazeta.pl.
    • pizza987 Re: weekend majowy 09.04.13, 21:41
      Ja drobne 10 lat temu (i wczesniej także-pierwszy raz w 1999 r. znajdując z czapki znaczy się najzwyczajniej z książki telefonicznej wówczas ;) ) byłem tutaj: www.aniawisla.com.pl/ i wrazenia wyniosłem bardzo dobre, jak popatrzyłem po zdjęciach to widzę że w porównaniu z tamtym czasem gość doinwestował. Jak ceny to nie wiem, ale miejsce było przyjemne. Tyle ze ja tam w zimie w celach narciarskich jeździłem... I właściciel był bardzo OK, kontaktowy i słowny.
    • mrzagi01 Re: weekend majowy 09.04.13, 21:47
      W Libercu znam fajny hostel, ale to najlepiej jak się jedzie większą kupą przyjaciół, bo łazienki są na 2 pokoje
    • marekatlanta71 Re: weekend majowy 10.04.13, 12:42
      Cenowo Polska juz dawno przegoniła resztę Europy, ciekawe czy jakość tego ** jest taka jak np. w Niemczech?
      • jerry_72 Re: weekend majowy 10.04.13, 14:26
        Jakość hoteli *** jest w Polsce porównywalna a często wyższa niż ***w Niemczech, a hotele*** na Słowacji/Czechach można spokojnie porównać do polskiej*, góra** :)
        Takie jest moje zdanie, w hotelach nocowałem setki razy.
        • wiktor_l Re: weekend majowy 10.04.13, 17:32
          popieram. Są wyjątki, ale 80 proc trzygwiazdkowych hoteli jest lepsza niż niemieckie odpowiedniki - wynika to głównie z tego że to nowsze obiekty.

Aczkolwiek te 20 proc to hotele w miastach, Gromady i tym podobne dziadostwa. Ale i to się powoli zmienia - na juro 2012 owczy pęd inwestowania w tej branży spowodował sporą konkurencję. Chociaż są dni, kiedy np warszawscy hotelarze doznają wyraźnego oderwania od ziemi jeśli chodzi o ceny, myślę że to już długo nie potrwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka