pap10 10.08.04, 14:19 info.onet.pl/962535,11,item.html Ech, no nic, tylko trza zakladac niestandardowe rzeczy zeby uchronic autko... Czujny Pap Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fanfan1 Re: Ukrasc auto w 20 sekund ... :( 10.08.04, 14:34 Żadnych niestandardowych rzeczy, tylko i wyłacznie kal. 42 - raz inwestujesz i masz na wiele lat. Odpowiedz Link
pap10 Re: Ukrasc auto w 20 sekund ... :( 10.08.04, 14:54 Hehe, no wlasnie chyba nie... Cos mi sie jakos kojarzy taka historia... Klient costam wtykal w siedzenie ostrego jak zamykal samochod (przeciw zlodziejom sobie wymyslil). No i wlamali mu sie, usiedli na to, nadziali sie i... wytoczyli mu sprawe w sadzie ktora chyba nawet wygrali. Bo oni tylko zdaje sie chcieli sie ogrzac bo bylo zimno a tu takie cos :) Bylo to dawno i nie moge dac namiarow na ta sprawe, ale zupelnie serio, cos w ten dsen juz bylo. Jakbys uzyl tego "kaliber 42" to wtedy ujrzelibysmy nader skuteczna dzialalnosc policji, brygad antyterrorystycznych i inncyh... Niestety w stosunku do zlodziei to raczej nie dziala... Rozdrazniony Pap Odpowiedz Link
pap10 Re: Ukrasc auto w 20 sekund ... :( 10.08.04, 15:09 Acha, no i nie zapominajmy ze w takiej sytuacji, gdybys uzyl tego "kaliber 42" nasze sady okazaly by sie nad wyraz sprawne i dostalbys pokazowe dozywocie w samotnej celi bez mozliwosci skrocenia kary... Normalnie sie denerwuje tym wszystkim :( Pap Odpowiedz Link
fanfan1 Re: Ukrasc auto w 20 sekund ... :( 10.08.04, 21:45 No to zapraszam do mnie (mowię serio), o broni też legalnej. Odpowiedz Link
pap10 Re: Ukrasc auto w 20 sekund ... :( 11.08.04, 08:17 Tzn gdzie? :) Ciekawski Pap :) Odpowiedz Link
fanfan1 Re: Ukrasc auto w 20 sekund ... :( 11.08.04, 08:53 Zaproszenie było wystosowane do złodzieji samochodów. Nie wiem czy słyszałeś kiedyś z bliska huk przy wystrzale z takiej broni - gwarantuję - każdy złodziej odda nie tylko mocz w takiej sytuacji - gorzej jak wyciągnie tez broń (ale to juz inna historia). Odpowiedz Link
pap10 Re: Ukrasc auto w 20 sekund ... :( 11.08.04, 09:03 Na cale szczescie nie slyszalem tego huku... A gdy zlodziej wyciagnie bron to juz wogole kaplica - niebezpieczne te metody :) Ja narazie licze na to ze autko mam dobrze zabezpieczone i mam nadzieje ze nigdy nie bede musial sie o tym przekonac... Pozdrawiam, Pap :) Odpowiedz Link
mrzagi01 panie Eastwood prosze sie uspokoic... 11.08.04, 09:10 fanfan1 napisał: > Zaproszenie było wystosowane do złodzieji samochodów. Nie wiem czy słyszałeś > kiedyś z bliska huk przy wystrzale z takiej broni - gwarantuję - każdy złodziej > > odda nie tylko mocz w takiej sytuacji - gorzej jak wyciągnie tez broń (ale to > juz inna historia). zwroc uwage na drobny szczegol- samochody sa glownie kradzione gdy wlasciciela NIE MA w poblizu- np. smacznie sobie spi, albo robi zakupy albo cos w ten desen. w tej sytuacji mozesz sobie ta pukawka co najwyzej ze zlosci rozstrzelac rano paprotke w doniczce, no chyba ze jestes taki Rambo co waruje cala noc w oknie z twarza wypackana pasta do butow i z noktowizorem ;) Odpowiedz Link
mejson.e5 Rośnie popyt 11.08.04, 09:32 Niestety - takich kradzieży będzie coraz więcej. Fala mocno używanych aut z zachodu będzie potrzebowała tanich części zamiennych. Ktoś kto przesiadzie się z kanciaka na dwudziestoletnią omegę nie będzie w stanie serwisować jej w ASO. Pozostają małe warsztaty i tanie "używane" części. Może nie będzie takiego zapotrzebowania na Maybachy czy inne najnowsze modele samochodów, ale starsze mogą dać dużo "organów" dla potrzebujących. Fala kradzieży dopiero nadchodzi. A dane w CEPIK-u już trzeba poprawiać, bo sporo w nim byków... Pozdrawiam, Mejson Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Ukrasc auto w 20 sekund ... :( 11.08.04, 19:00 Prawda jest niestety taka - jesli zlodzieje sie upra, nie ma sily - praktycznie nie da sie zapobiec kradziezy :( Niestety, wszystkie patenty z immobiliserami, alarmami, blokadami itp. sa skuteczne - o ile rozpracowanie danego modelu samochodu sie oplaca. Podpisuje sie pod stwierdzeniem, ze najlepsze sa wlasne patenty - do tego powinny byc dobrze ukryte i same sie uzbrajac (np. kaskada przekaznikow z samopodtrzymywaniem zasilania - brzmi skomplikowanie, a materialy kosztuja kilkanascie zl :) ) Odpowiedz Link
mejson.e5 Własne metody 11.08.04, 20:00 Jak miałem Ładę, to raz włamali mi się po radio, a jak Formankę, to nigdy. Bać się muszą właściciele drogich aut i tych z drogimi częściami zamiennymi. Niektóre kradzieże są też po to, by zdobyć szybki wóz na jakąś jednorazową akcję a po niej go porzucić a nawet spalić. Popieprzony system stworzyliśmy, kochani wyborcy... Mejson Odpowiedz Link
typson Re: Własne metody 12.08.04, 00:26 co do wyborow - nie mam sobie nic do zarzucenia !! Odpowiedz Link