Dodaj do ulubionych

Ukrasc auto w 20 sekund ... :(

10.08.04, 14:19
info.onet.pl/962535,11,item.html
Ech, no nic, tylko trza zakladac niestandardowe rzeczy zeby uchronic autko...

Czujny Pap
Obserwuj wątek
    • fanfan1 Re: Ukrasc auto w 20 sekund ... :( 10.08.04, 14:34
      Żadnych niestandardowych rzeczy, tylko i wyłacznie kal. 42 - raz inwestujesz i
      masz na wiele lat.
      • pap10 Re: Ukrasc auto w 20 sekund ... :( 10.08.04, 14:54
        Hehe, no wlasnie chyba nie...

Cos mi sie jakos kojarzy taka historia...
        Klient costam wtykal w siedzenie ostrego jak zamykal samochod (przeciw
        zlodziejom sobie wymyslil). No i wlamali mu sie, usiedli na to, nadziali sie
        i... wytoczyli mu sprawe w sadzie ktora chyba nawet wygrali. Bo oni tylko zdaje
        sie chcieli sie ogrzac bo bylo zimno a tu takie cos :) Bylo to dawno i nie moge
        dac namiarow na ta sprawe, ale zupelnie serio, cos w ten dsen juz bylo. Jakbys
        uzyl tego "kaliber 42" to wtedy ujrzelibysmy nader skuteczna dzialalnosc
        policji, brygad antyterrorystycznych i inncyh... Niestety w stosunku do
        zlodziei to raczej nie dziala...

Rozdrazniony Pap
        • pap10 Re: Ukrasc auto w 20 sekund ... :( 10.08.04, 15:09
          Acha, no i nie zapominajmy ze w takiej sytuacji, gdybys uzyl tego "kaliber 42"
          nasze sady okazaly by sie nad wyraz sprawne i dostalbys pokazowe dozywocie w
          samotnej celi bez mozliwosci skrocenia kary... Normalnie sie denerwuje tym
          wszystkim :(

Pap
          • fanfan1 Re: Ukrasc auto w 20 sekund ... :( 10.08.04, 21:45
            No to zapraszam do mnie (mowię serio), o broni też legalnej.
            • pap10 Re: Ukrasc auto w 20 sekund ... :( 11.08.04, 08:17
              Tzn gdzie? :)

Ciekawski Pap :)
              • fanfan1 Re: Ukrasc auto w 20 sekund ... :( 11.08.04, 08:53
                Zaproszenie było wystosowane do złodzieji samochodów. Nie wiem czy słyszałeś
                kiedyś z bliska huk przy wystrzale z takiej broni - gwarantuję - każdy złodziej
                odda nie tylko mocz w takiej sytuacji - gorzej jak wyciągnie tez broń (ale to
                juz inna historia).
                • pap10 Re: Ukrasc auto w 20 sekund ... :( 11.08.04, 09:03
                  Na cale szczescie nie slyszalem tego huku...
                  A gdy zlodziej wyciagnie bron to juz wogole kaplica - niebezpieczne te metody :)
                  Ja narazie licze na to ze autko mam dobrze zabezpieczone i mam nadzieje ze
                  nigdy nie bede musial sie o tym przekonac...

Pozdrawiam,
                  Pap :)
                • mrzagi01 panie Eastwood prosze sie uspokoic... 11.08.04, 09:10
                  fanfan1 napisał:

> Zaproszenie było wystosowane do złodzieji samochodów. Nie wiem czy słyszałeś
                  > kiedyś z bliska huk przy wystrzale z takiej broni - gwarantuję - każdy
                  złodziej
                  >
                  > odda nie tylko mocz w takiej sytuacji - gorzej jak wyciągnie tez broń (ale to
                  > juz inna historia).

zwroc uwage na drobny szczegol- samochody sa glownie kradzione gdy wlasciciela
                  NIE MA w poblizu- np. smacznie sobie spi, albo robi zakupy albo cos w ten
                  desen. w tej sytuacji mozesz sobie ta pukawka co najwyzej ze zlosci rozstrzelac
                  rano paprotke w doniczce, no chyba ze jestes taki Rambo co waruje cala noc w
                  oknie z twarza wypackana pasta do butow i z noktowizorem ;)
    • mejson.e5 Rośnie popyt 11.08.04, 09:32
      Niestety - takich kradzieży będzie coraz więcej.
      Fala mocno używanych aut z zachodu będzie potrzebowała tanich części zamiennych.
      Ktoś kto przesiadzie się z kanciaka na dwudziestoletnią omegę nie będzie w
      stanie serwisować jej w ASO.
      Pozostają małe warsztaty i tanie "używane" części.
      Może nie będzie takiego zapotrzebowania na Maybachy czy inne najnowsze modele
      samochodów, ale starsze mogą dać dużo "organów" dla potrzebujących.

Fala kradzieży dopiero nadchodzi.

A dane w CEPIK-u już trzeba poprawiać, bo sporo w nim byków...

Pozdrawiam,

Mejson
    • sherlock_holmes Re: Ukrasc auto w 20 sekund ... :( 11.08.04, 19:00
      Prawda jest niestety taka - jesli zlodzieje sie upra, nie ma sily - praktycznie nie da sie zapobiec kradziezy :(
      Niestety, wszystkie patenty z immobiliserami, alarmami, blokadami itp. sa skuteczne - o ile rozpracowanie danego modelu samochodu sie oplaca.
      Podpisuje sie pod stwierdzeniem, ze najlepsze sa wlasne patenty - do tego powinny byc dobrze ukryte i same sie uzbrajac (np. kaskada przekaznikow z samopodtrzymywaniem zasilania - brzmi skomplikowanie, a materialy kosztuja kilkanascie zl :) )
      • mejson.e5 Własne metody 11.08.04, 20:00
        Jak miałem Ładę, to raz włamali mi się po radio, a jak Formankę, to nigdy.
        Bać się muszą właściciele drogich aut i tych z drogimi częściami zamiennymi.
        Niektóre kradzieże są też po to, by zdobyć szybki wóz na jakąś jednorazową akcję
        a po niej go porzucić a nawet spalić.

Popieprzony system stworzyliśmy, kochani wyborcy...

Mejson
        • typson Re: Własne metody 12.08.04, 00:26
          co do wyborow - nie mam sobie nic do zarzucenia !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka