Dodaj do ulubionych

Pierwszy Model S w Polsce

19.12.13, 15:18
Tesla zawitala w koncu do Polski. Wolalbym inny kolor ale i tak prezentuje sie swietnie.
moto.onet.pl/raporty/tesla-s-po-raz-pierwszy-w-polsce/66xj2
Obserwuj wątek
    • sven_b Re: Pierwszy Model S w Polsce 19.12.13, 16:08
      Dożyłem aut z megatabletem w kokpicie:)
      • tiges_wiz Re: Pierwszy Model S w Polsce 19.12.13, 21:09
        kurde ... trza bedzie sie z wieksza gasnice zaopatrzyc ;)
        bo pewnie zwykla sie tego nie zgasi jak sie zapali :P
    • tomek854 Re: Pierwszy Model S w Polsce 20.12.13, 09:37
      Najbardziej mi się podopa to pitolenie o czystej energii w kraju, gdzie prawie cały prąd jest produkowany z węgla :)
      • franek-b Re: Pierwszy Model S w Polsce 20.12.13, 14:41
        Tylko komin elektronii nie parkuje mi pod domem, a setka aut dziennie przemyka mi pod oknami nawet kilka razy i z każdego wydobywają się spaliny.
        Problem energetyki węglowej to teraz głównie CO2 a nie zanieczyszczenia rakotwórcze jak z auta osobowego czy dostawczaka.
        • tomek854 Re: Pierwszy Model S w Polsce 20.12.13, 15:05
          No to niby prawda, ale to jest właśnie różnica pomiędzy "mam samochód, który nie truje najbliższego otoczenia i korzysta z mniej szkodliwej energii bardziej efektywnie wytwarzanej daleko" a "mój samochód jest superzielony i w ogóle greenpeace się chowa" :)
          • marekatlanta71 Re: Pierwszy Model S w Polsce 21.12.13, 17:10
            Elektrownie sa w stanie bardzo efektywnie kontrolować proces spalania węgla oraz minimalizować ilośc trucizn uciekających do atmosfery. Praktycznie poza parą wodną i świetnym nawozem dla roślin (CO2) nic innego nie wychodzi kominem. Porównaj to z sadzomiotaczami jeżdżącymi po drogach.

P.S. Ale... Ale jak weźmiemy pod uwagę zanieczyszczenie środowiska produkowane przez kopalnie litu to już nie jest tak pięknie. Ale one sa bardzo daleko od Polski ;)
      • crannmer Re: Pierwszy Model S w Polsce 23.12.13, 20:27
        tomek854 napisał:

> pitolenie o czystej energii w kraju, gdzie prawie
        > cały prąd jest produkowany z węgla :)

Przy czym czyste spaliny z elektrowni widac tubylcom nie sa wystarczajace, bo cala ludnosc jak jedem maz pracuje ramie w ramie nad wytruciem zycia na calym terenie przy pomocy spalania produktow wszelakich w paleniskach domowych.

Przez co wszedzie i na terenach pozamiejskich wisi duszacy swad i smog. Lepszy od tego starego, londynskiego.

To nie PO, PiS, unia, masoni, czy cyklisci. To Wy Polacy sami sie nawzajem trujecie. Z oddolnej i prywatnej, acz niestety masowej inicjatywy..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka