Dodaj do ulubionych

Jak tu nie lubic tych Brytyjczyków.

04.02.14, 23:20
Jak może niektórzy wiedzą, obecnie sobie dorabiam tłukąc zastępstwa po róznych firmach na dużych. I dzisiaj musiałem podpisać zobowiazanie że...

nie będę używał nawigacji, ponieważ nawigacja jest przyczyną tego, że ciężarówki uderzają w za niskie wiadukty!

Zawsze myślałem, że przyczyną tego, że ciężarówki uderzaja w za niskie wiadukty są ci, co siedzą za kółkiem, a okazuje się, że to wszystko wina nawigacji. NIby ta technologia życie nam ma ułatwić, a okazuje sie, że co dzień igramy ze smiercią.

Rano jak to zobaczyłem, to ich otwarcie wyśmiałem, ale firmowy cieć od BHP zwrócił mi uwagę, że powinienem traktować takie rzeczy poważnie. Wsiadłem do ciężarówki i zobaczyłem nalepkę: wysokość pojazdu 10'11" - czyli jakieś 3 metry z hakiem, szerokość 10'5 czyli dobrze ponad 3 metry...

Wysiadlem z kabiny, wróciłem do pana od BHP i spytałem, kiedy przyjedzie mój Pilot i dopytać, czy mój DAF LF, jako pojazd ponadwymiarowy, nie powinien być dodatkowo oznakowany i mieć kogutów na dachu.

Pan od BHP strzelił focha. :)
Obserwuj wątek
    • dr.verte Re: Jak tu nie lubic tych Brytyjczyków. 04.02.14, 23:38
      i myslisz ze to jest ich wlasny wymysl? moze ubezbieczyciel tak zazadal a oni chca miec
      "dupochronke" na papierze klasycznie jak w Polsce , podpisuj , robisz afere jak
      gimnazjalistka z powodu pierwszego okresu jak zwykle zreszta

> Pan od BHP strzelił focha. :)

i tak jest wobec ciebie bardzo wyrozumialy
      • tomek854 Re: Jak tu nie lubic tych Brytyjczyków. 05.02.14, 00:57
        O przepraszam, jeśli jest tak ścisły, to albo powinien dać mi eskortę, albo usunąć debilną nalepkę. Drugi kierowca mówił, że oni uparcie tam te nalepki nalepiają od lat (moje auto było z 2008 roku, a w tegorocznych taka sama nalepka) bo się ktoś machnął przy zamawianiu naklejek i nikomu się nie chce tego zmieniać :-)
        • dr.verte Re: Jak tu nie lubic tych Brytyjczyków. 05.02.14, 01:13
          no to sie maslo maslane skupiles na nalepianiu nalepek
          • wujaszek_joe Re: Jak tu nie lubic tych Brytyjczyków. 05.02.14, 16:58
            pan doktor jak zwykle mądrogłupi.
            • tomek854 Re: Jak tu nie lubic tych Brytyjczyków. 05.02.14, 22:48
              ...z przewagą tego drugiego. :)
              • qqbek Ej! 06.02.14, 13:23
                Nie każdy musi wiedzieć, że LF to malutka cieżaróweczka (do prowadzenia której, w większości wypadków wystarczy C1) a nie ponadgabarytowy potwór ;)

No, ale 10'11'' to sobie pojechali po bandzie :)
                • tomek854 Re: Ej! 06.02.14, 19:43
                  Jest taki dobry zwyczaj, ze jak się czegoś nie wie, to się siedzi cicho, żeby z siebie nie zrobić idioty - albo się pyta tych, co wiedzą.

Nie każdy musi wiedzieć co to jest DAF CF, natomiast każdy kto przechodził kiedyś przez ulicę wie, że ponad trzy metry szerokości raczej nie zmieści się na pasie ruchu...
                  • franek-b Re: Ej! 07.02.14, 10:18
                    Ja tam nie wiem jakie gabaryty ma to auto, ale z kontekstu jasno wynikało, że te naklejki są w nim zupełnie zbędne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka