12.11.14, 16:19
www.worldcarfans.com/114111284175/fiat-600-renderings-preview-a-punto-successor/lowphotos#1
Odnosze wrażenie , że Fiat się powiela w każdym nowym projekcie, bazując na kultowej 500 ce.
Obawiam się, że takie wciskanie ludziom wizerunku sprzed kilkudziesięciu lat w unowocześnionej formie , nie wyjdzie włoskiej marce na dobre.
Chciałbym doczekać chwili, gdy Fiat zainteresuje się wskrzeszeniem wizerunku modelu 132 lub 131 mirafiori. Myślę że taka wizja może powstać już niebawem, bo obłe kształty małej 500 ki szybko się znudzą.
Obserwuj wątek
    • dr.verte Re: Fiat 600 12.11.14, 16:32
      > Obawiam się, że takie wciskanie ludziom wizerunku sprzed kilkudziesięciu lat w
      > unowocześnionej formie , nie wyjdzie włoskiej marce na dobre.

w MINI wyszlo na dobre , fiat chce miec tak samo

btw. bylem lekko w szoku czytajac ze clubman i countryman stanowia 2/3 sprzedazy
      calego mini , takie paskudztwa
      • krakus.mp Re: Fiat 600 12.11.14, 16:38
        I to na dodatek nie mają nic wspólnego z dawnym malutkim MINI.
        Dla mnie obłe kształty lansowane w Mini czy w Fiacie są zbyt udziwnione. Podobnie jak w obecnym designie małych Citroenów.
      • tomek854 Re: Fiat 600 12.11.14, 23:19
        To prawda. O ile Fiat 500 mi się całkiem z wyglądu podoba to nowe Mini nie, ale zarówno te różne odgałęzienia Mini jak i ten duży fiat (500L?) to powinne byc zakazane. Przy tym Multipla to pięknośc, bo przynajmniej była oryginalna i proponująca nowe spojrzenie na sprawę...
        • krakus.mp Re: Fiat 500 2016 rok 13.11.14, 09:03
          www.bonitaac.com/2015-fiat-500-price-and-review/2016-fiat-500-design/
          Jeżeli tak będzie wyglądał, to zrobią z niego szkaradę.
          • tomek854 Re: Fiat 500 2016 rok 13.11.14, 11:46
            i to identyczną jak bieżący model Ka :-)
    • franek-b Re: Fiat 600 13.11.14, 11:10
      Bardzo fajny projekt, w końcu fiaty zaczynają mieć jakieś swoje DNA, które łączy auta z różnych segmentów. Mam nadzieję, że uda im się odbudować paletę modelową, bo teraz to jest wciąż bryndza.

Zwykłe mini jest dosyć niszowym autem ze względu na małą funkcjonalność, dlatego nawet mysłałem o clubmanie lub countrymanie dla żony - świetne i stylowe auta:-) Wszystkie moje znajome jeżdżące mini to mają to auto jako 2 lub 3 w domu do jazdy wyłącznie po mieście. Clubman pozwala obsługiwać 2 dzieci tym autem nic nie tracąc z atrakcyjności a nawet dzięki temu jak jest zrobiony tył auta ma dużo więcej stajla niż zwykły miniacz.
      • jerry_72 Re: Fiat 600 13.11.14, 19:41
        W Polsce Fiat praktucznie już nie istnieje, mówię o segmencie aut osobowych. W dostawczakach jeszcze daje radę.
        Niegdyś lider sprzedaży nowych aut co roku spada coraz niżej i niżej. 500tka i te różne mutacje typu 500L...kto to kupuje? Poza tym tylko panda i punto. Bieda z nędzą.

Skupili się na rynku USA po kupieniu Chryslera. Na tym zarabiają więcej. Europa jest odpuszczona totalnie.
        • krakus.mp Re: Fiat 600 13.11.14, 22:02
          Na dodatek fabryka w Tychach może przejść do histirii. Fiat coś kombinuje z przeniesieniem do Turcji produkcjji Lanci. Powód jak zwykle ekonomiczny.
          • krakus.mp Ka 17.11.14, 21:49
            i1231.photobucket.com/albums/ee502/zlomnik/125pg/ka08_zps6a98f981.jpg
            Znalazłem taką fotkę wizji Ka w wersji kombi.
            Uważam że jest piękne i ponad czasowe. Szkoda że taka wersja nie weszła do produkcji.
            Podobnie jak poprzednia Panda, która była bardzo fajną i solidną bryczką, nie doczekała wersji kombi. Kiedyś ktoś z Automobila zrobił komputerową wizję takiej wersji Pandy. Była piękna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka