20.11.14, 18:23
wiadomosci.onet.pl/kraj/spiecie-w-programie-gosc-radia-zet-monika-olejnik-wyszla-ze-studia/wk731
Baba jest wyjatkowo chamska i stronnicza. Sposób w jaki przeprowadza wywiady z zaproszonymi gośćmi trudno nazwać kulturalnym i z klasą. Widać że za takie zachowanie dostaje niezłą forsę od Radia Z. Płacą jej za doprowadzanie ludzi do mega wkurwienia.
Obserwuj wątek
    • 1realista przesadzasz 20.11.14, 19:52
      Ziobro jest prawnikiem a nawołuje do złamania prawa. Prawda jest taka że kaczor ma stracha bo w ankiecie powyborczej wyszło że wygrywają (co napędziły media robiąc kilkugodzinne powyborcze szoł) a w rzeczywistości w sejmikach wojewódzkich nie wygrali i czesto będą w opozycji lub będą musieli tworzyć koalicję. Podobnie z Milerem. Powsadzali jakiś starych dziadków na kandydatów - u mnie np najmłodszy kandydat miał 58 lat a najstarszy ponad 72. To mam oddać głos na jakiegoś dziadka którego jedynym osiągnieciem będzie pierdzenie w stołek, wcinanie paluszków i niekiedy drzemka zamist aktywnego uczestnictwa w zarządzaniu na poziomie lokalnym? To już bym wolał głosować na kogoś kumatego i aktywnego nawet gdyby był z pisu. Jesli chodzi o głosy niewazne to mamy frekwencję często poniżej 40%. W poprzednich wyborach na prezydenta miasta w drugiej turze było poniżej 35 % i przy obowiązkowym uczestnictwie mielibyśmy jakieś 70 % głosów nieważnych bo obaj kandydaci byli kiepscy. W obecnym głosowaniu na 4 osoby na które głosowałem przeszłą jedynie 1 osoba , do tego zdecydowana większosć ma pis a ja nie zapluwam się o sfaszowaniu wyborów. Przecież każdy może odwiedzić punkt gdzie głosował - tam jest wywieszony protokół z głosowania, lokalne media nadzorują prawidłowość podając na bieżąco wyniki w miejskiej komisji. I to jest demokratyczna kontrola społeczna przy pomocy lokalnych mediów. Partie też wystawiły mężów zaufania i mają sfotografowane protokoły z obwodowych komsji o mogą samodzielnie ocenić prawdziwość wywieszonych protokołów i ocenić prawdziwość protokołów w kolejnych komisjach na wyższych szczeblach To że PKW się skompromitowała nie potrafiąc przy pomocy programu policzyć głosów nie oznacza niewazności i fałszerstw. Też jestem wkurzony na brak wyników i oczekuję ich pełnej dymisji ale po zakończonej drugiej turze wyborów. Całe zamieszanie robią Miler i Kaczyński bo obu rozlicza partie za "przegrane" wybory. To moze oznaczać koniec ich kariery politycznej. I tylko kompletny debil lub świadomy szkodnik wierzy w ich argumentacje. Zresztą robienie z wyborców debili, do tego brak reform na które obecnie sie powołuja a mogli je przeprowadzić świadczy o tym że obaj przywódcy spodziewają sie politycznej emerytury.
      I to jest cała prawda o zamieszaniu wokół wyborów wiec przejrzyj na oczy i zacznij używać rozumu.
      • krakus.mp Re: przesadzasz 20.11.14, 20:39
        Gościu.
        Nie chodzi mi o to czy anulować wybory czy je uznać.
        Chodzi o chamskie zachowanie tego babsztyla.
        Ona się tak zachowuje zawsze do ludzi z partii których sama nie toleruje. Jest stronnicza i daje temu wyraz chamskim przerywaniem wypowiedzi. Podnoszeniem głosu , grymasem swojej paskudnej gęby i tak jak w tym przypadku, nagłym zakończeniem wywiadu.
        Ziobro sam w sobie jest osobnym materiałem na post, ale raczej szkoda czasu na jego rozwinięcie.
    • rapid130 Re: Monika O 20.11.14, 21:13
      Nie ma obiektywnych dziennikarzy. :D Zapomnij.
      To jest fikcja. Są tylko tacy, którzy dobrze udają obiektywizm.
      I tacy, którzy nie ukrywają, że oceniają subiektywnie.

I bawi mnie to darcie szat nad dużą liczbą nieważnych głosów.
      Ot, po prostu nastąpiło odsianie wyborców, którzy słabo przygotowali się do głosowania, którzy postanowili poszukać swoich kandydatów dopiero nad urną. Nie widzę w tym nic złego, a wręcz przeciwnie. Wybór nastąpił z mniejszym udziałem wyborców lekceważąco podchodzących do tematu.

Idąc do lokalu wiedziałem, że głosuje się na pojedyncze osoby i miałem już wybranych "czterech jeźdźców apokalipsy". ;-)
      • bassooner Re: Monika O 21.11.14, 15:31
        nieważne głosy to tak selekcja naturalna... sorki ale wolę, żeby ktoś kto nie kuma, że ma w jednej książeczce skreślić jeden krzyżyk za dużo nie decydował o państwie... rapid ma rację ;-)
        • jerry_72 Re: Monika O 21.11.14, 21:55
          Tak, opisywana baba jest wyjątkowo chamska, generalnie to paskudny babsztyl ( moja subiektywna ocena).
          • wiktor_l Re: Monika O 21.11.14, 22:23
            Dopiero dziś zobaczyłem.
            Poziom gwiazd naszego dziennikarstwa jest dramatyczny. Odstawiając na bok sympatie polityczne, to gdyby Kaczyński miał takie szable jak Olejnik, jego rządy trwałyby do dziś.
            Gdzieś, kurwa, jest granica dobrego smaku w pokazywaniu swoich przekonań.
            • bassooner Re: Monika O 22.11.14, 00:13
              ona już nie jest dziennikarką a gwiazdą moniką olejnik! to jest zasadnicza różnica... ja! ja monika olejnik! zaś długo długo nic a na końcu petent, czyli osoba zaproszona do studia...
              • sven_b Re: Monika O 22.11.14, 10:24
                Właściwie już celebrytka, dostosowana do formuły Zetki i TVNu. Robić show z tymi, którzy będą przekraczali granice smaku i rozsądku. Pod tym względem podręcznikowo nabiła oglądalność na pustej głowie Ziobry. Reszta branży w tym momencie robiła pospieszny board, dlaczego to nie stało się u nas. Gdyby ktoś pytał, dlaczego mamy zanik autorytetów i 30% udział głosów nieważnych to ma odpowiedź. Oglądalność tak, fachowcy nie.
        • sven_b Re: Monika O 22.11.14, 11:20
          > nieważne głosy to tak selekcja naturalna... sorki ale wolę, żeby ktoś kto nie k
          > uma, że ma w jednej książeczce skreślić jeden krzyżyk za dużo nie decydował o p
          > aństwie... rapid ma rację ;-)

Idiota przy urnie>>
          • bassooner Re: Monika O 22.11.14, 14:37
            prawda ci prawda ;-)
            • krakus.mp Re: Monika O 22.11.14, 19:00
              teleshow.wp.pl/gid,17048416,title,Monika-Olejnik-w-ogniu-krytyki-za-przerwany-wywiad-z-Ziobra,tpl,4,galeria.html
    • tomek854 Re: Monika O 25.11.14, 02:10
      Muszę powiedzieć, że mam bardzo podobną opinię o Olejnik do Krakusowej, i to już od dawna. Jak dla mnie ona już nie spełnia żadnych standardów żeby nazywać ją dziennikarką... To jest baba, która tak długo na co dzień spotykała się z pierwszą ligą polskich polityków że jej się w dupie przewróciło i najpierw się obwołała samozwańczą recenzentką i wyrocznią w sprawach wszelakich a teraz to juz w ogóle odlatuje w kosmos.
      • franek-b Re: Monika O 25.11.14, 10:40
        Nie rozumiem tej waszej spinki na Olejnik. Zachowuje się tak ponieważ dostosowała swój język do poziomu rozmówców. Te prostaki politycy, bredzą, marudzą i chcą robić z nas idiotów a ona im na to nie pozwala.
        Nie oblądam rozmów z politykami ponieważ to co mówią i w jaki sposób mówią obraża moją inteligencję.

Naprawdę wolicie oglądac jakąś niunię/niunia, którzy potulnie siedzi po zadaniu pytania i wysłuchują bredni takiego Ziobry? To jest dziennikarstwo?
        • wiktor_l Re: Monika O 25.11.14, 11:13
          Nie, wolę kogoś kto merytorycznie zrobi takiemu Ziobru ścieżkę zdrowia.
          Bez emocji, wielkich fochów i gwiazdorzeń. I przede wszystkim bez epatowania swoimi poglądami, bo to na serio mnie nie interesuje.

Kilka krajowych "gwiazd" dziennikarstwa poszło już tak w platformerskie klimaty, że za chwilę się zagubią. Nie ma co się czarować, brak solidnej krytyki władzy nie prowadzi do niczego dobrego - i platformersi zaraz też się o tym przekonają.
          • tomek854 Re: Monika O 25.11.14, 11:41
            Dokladnie. Posluchaj sobie np. porannych wywiadów z politykami w bbc4 żeby zobaczyć jak w sposob kulturalny i merytoryczny dociskac rozmówców do ściany.
            • sven_b Re: Monika O 25.11.14, 12:07
              Lubię Marcina Zaborskiego w Salonie Politycznym Trójki. Celny, przygotowany, bez podziałów.
              Tu np. juz na wejściu rozkłada Kancelarie Prezydenta za hipokryzję dot. udziału kobiet w zatrudnieniu. 3 min. i Nałęcz zamienia się w jąkałę.
              youtu.be/m9Do80cgFkc?list=PLZTuUgCmeGG5u8rg0ZvlVijb4s-fD6wKV

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka