29.11.14, 14:18
Tak sobie siedziałem w przedpokoju, pastowałem buty i wpadłem na pomysł, że czas już chyba rozejrzeć się za kolejnymi, bo się bieżnik podeszwy starł już znacznie.
No i siadłem sobie wygodnie przed komputerem i szukam... i szukam... i szukam takich samych. No i nie znalazłem butów marki "Camel Boots" nigdzie poza USA (a sklep nie wysyła do Polski).
Nie, żebym się upierał, że mam kupić właśnie Camele - ale lubię buty, które wymieniam ze względu na przetarcie podeszwy (tak było z ostatnimi Bust'a Gripami też, ale wtedy nie szyli ich w Chinach/Bangladeszu jeszcze) a nie, bo się rozlecą po kilku miesiącach (a mam dwa psy i sporo chodzę - w pogodny dzień jak mi się chce, idę piechotą do pracy [5km]).
Do samochodu i tak zawsze tenisówki o miękkich podeszwach, albo półbuty (choć i w kwestii tenisówek jest już zupełnie do dupy - Adidasy Gazelle miałem 3 lata... obecne Adidasy [model podobny do nieodżałowanych Gazelle, czyli miękka podeszwa i zamsz] mam od marca i na wiosnę trzeba koniecznie nowych poszukać), ale do łażenia but ma być ciężki i za kostkę.

No i dupa.
Można kupić jakieś pretensjonalne uju-muju, z Martensami się jeszcze nie przeprosiłem a mój lokalny Protektor ma (o ile jeszcze nie wypadł z rynku) jakieś dziwne kopyta, przez co ich buty po prostu mi "nie leżą". No i zostaje chińszczyzna. Bust'a Grip poszło w masę a nie w jakość, Cameli nie dostanę.

Stąd pytanie - ma ktoś sprawdzoną markę butów? (podkreślę raz jeszcze - chodzi o buty a nie półbuty czy tenisówki)
Nie muszą być tanie - wolę zapłacić te kilkaset złotych (więcej) i nie martwić się o kolejne buty w połowie sezonu. Muszą być trwałe.
Pozostałe wymogi - czarne, skóra, solidna podeszwa (może być "słonina").
Obserwuj wątek
    • mapmuh Re: OT - Buty 29.11.14, 14:55
      Rozważałeś caterpillar?
      Modele generator 6" S3 albo po prostu Colorado?
      • qqbek Re: OT - Buty 29.11.14, 15:14
        mapmuh napisał:

> Rozważałeś caterpillar?
        > Modele generator 6" S3 albo po prostu Colorado?
        >

Widzisz - tak to jest, jak się szuka po sieci, zamiast ruszyć zadek do sklepu :)
        Najgorsze to to, że roboty mam tyle, że nawet nie wiem, czy się ruszę do sklepu :)
        Weekendy są przereklamowane ;-)
        Dzięki za typ :D
      • tomek854 Re: OT - Buty 29.11.14, 16:01
        Tak. Moje dwie ostatnie pary caterpillarow polegly z powodu wydeptania dziur w podeszwach.
        • bassooner Re: OT - Buty 29.11.14, 16:14
          mam Martensy już od ponad 10 lat, od kilku zmieniam im co roku zelówę u dobrego szewca, a wkładkę z racji wydeptania wymieniłem na jakąś firmową z apteki i śmigam dalej... z wiekiem wyglądają zarypiaszczo... może podzeluj... ;-)
          • qqbek Re: OT - Buty 29.11.14, 16:20
            bassooner napisał:

> mam Martensy już od ponad 10 lat, od kilku zmieniam im co roku zelówę u dobrego
            > szewca, a wkładkę z racji wydeptania wymieniłem na jakąś firmową z apteki i śm
            > igam dalej... z wiekiem wyglądają zarypiaszczo... może podzeluj... ;-)

Wkładki wkładkami... ale jak podzelować trapery z dość wyraźną rzeźbą bieżnika?
            Półbuty? Jasne. Glany? Też. Ale nie trapery raczej :-(
    • dr.verte Re: OT - Buty 29.11.14, 19:01
      jesli chcesz troche wydac i liczysz na jakosc to zdecydowanie buty Geox , kiedys ecco robilo rzeczy
      tak trwale i wygodne ale dzis to juz jest chlam przynajmniej jak za swoja cene, ja sie 2x sparzylem
      i do ecco nie wracam a bylem stalym klientem

napewno bylbys zadowolony z Aldenow ale musialbys glebiej siegnac do kieszeni

• sven_b Re: OT - Buty 29.11.14, 21:53
      Buty Camela sprzedaje sieć Camel Active (u mnie w dwóch galeriach). Masz jeszcze Timberland, ale dość drogie. Natomiast, jeżeli nie jesteś więźniem tego fasonu popatrz na KARRIMOR. Biorę je w góry i na codzień. Nie pamiętam kiedy kupiłem. Ciężko to zamęczyć.
      • qqbek Re: OT - Buty 29.11.14, 23:02
        A Camel active to to samo?
        Co do Karimora -znam, nawet kilka par treningowych butów miałem. Ale to raczej niższa półka.
        • qqbek Re: OT - Buty 29.11.14, 23:10
          Miało być trekkingowych. Durna autokorekta :-)
        • tomek854 Re: OT - Buty 30.11.14, 01:55
          Karrimor - nie polecam, wlasnie mi sie rozlazi po niecalym roku para, ktora wymienilem po 3 tygodniach w ramach reklamacji.
        • sven_b Re: OT - Buty 30.11.14, 11:03
          > A Camel active to to samo?

Nie wiem szczerze mówiąc. Najlepiej gdybyś podjechał sobie do nich i porównał. Dziwne, gdyby były dwie marki równoległe. Z drugiej jest Monari i Monnari. Różne rzeczy się dzieją.
    • dr.verte Re: OT - Buty 29.11.14, 22:30
      jeszcze Kandahar to bardzo mocna propozycja ale nie znam obecnych cen
      • qqbek Re: OT - Buty 29.11.14, 23:12
        Ok. Dzięki za wszystkie, okazały się nad wyraz pomocne (znaczy się coś już wybrałem). 14
      • tomek854 Re: OT - Buty 30.11.14, 01:56
        A, jeszcze mialem kiedys buty Ecco, tez byly nie do zdarcia.
    • marekatlanta71 Re: OT - Buty 30.11.14, 14:19
      Jeżeli chodzi o trwałość a nie wygląd, to polecam wojskowe buty. Wyglądają jak wyglądają, ale zniszczyć sie tego nie da. Podeszwa ze starej opony od Hummera. Reszta skóra, ale tak śmierdzi jakby ja katowali w chemii od IIWW. No i najwazniejsze - cena bardzo niska. Uwaga - sa dwie wersje - zimowa i do dżungli. Ta ostatnia jest lżejsza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka