krakus.mp 28.02.05, 21:42 W rok od podpisania umowy na produkcję samochodów, w Kolinie już zjeżdżają pierwsze Toyoty. Taką informację usłyszałem w RMFie. Ech! Tylko usiąść i zapłakać. Dlaczego Oni mogą, a my NIE? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frax1 Re: Zazdroszcę Czechom! 28.02.05, 22:24 Witaj Krakusie! Ja tutaj zgodzę się ze zdaniem szymiego z forum auto-moto. Szczerze mówiąc to nie jest dla mnie istotne czy mamy 15 czy 2 fabryki aut. Ważne jest aby przemysł wogóle się rozwijał, czy to będzie motoryzacyjny czy jakiś inny to nie jest takie istotne. Wolałbym od fabryk aut przemysł IT bo jest bardziej przyszłościowy. Dla nas maniaków motoryzacji fajnie jest jak w naszym kraju wytwarzne są różne autka... ale czy aby zjeść cukierka trzeba kupować całą fabrykę? Pozdrawiam Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Zazdroszcę Czechom! 01.03.05, 09:01 Ale za to dali ciała z Hyundaiem i teraz ciężko im będzie pozyskać następnych inwestorów. My i tak mamy: - najlepszą na świecie fabrykę Opla (najwyższa jakość!) - równie dobrą jakościowo fabrykę Fiata - fabrykę silników Toyoty - Solarisa - MANa w Starachowicach (który pewnie się wycofa) - Goodyeara w Dębicy i Michelina w Olsztynie, do tego centrum dystrybucyjne Michelina - Exide w Centrze - Delphi - Valeo - jakby sie uprzeć, to na plus jest nawet FSO, które sprzedaje na Ukrainie całkiem sporo post-Daewoo i wiele innych. Nie jest tak tragicznie :) Odpowiedz Link
tomek854 Re: Zazdroszcę Czechom! 01.03.05, 13:23 i jeszcze autosana, który całkiem ładnie sobie radzi i jelcza co ledwo zipie... :) Odpowiedz Link
lexus400 Re: Zazdroszcę Czechom! 01.03.05, 13:54 ....i zajebiste bezrobocie - też mamy:)) Pzdr. Odpowiedz Link
krakus.mp Re: Zazdroszcę Czechom! 01.03.05, 19:15 lexus400 napisał: > ....i zajebiste bezrobocie - też mamy:)) > Pzdr. Właśnie o to bezrobocie się rozchodzi! Poprawy w tym temacie nie widać.Wręcz przeciwnie. Wiele zakładów ma zamiar ograniczyć produkcję lub przenieść w inne miejsce (VW w Poznaniu odgraża się zamknięciem fabryki). Pzdr. Odpowiedz Link