marekatlanta71 31.03.05, 14:15 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2629148.html wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2628985.html Jakos sie ludzie nie moga nauczc ze wypalanie trawy jest ryzykowne... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inna-bajka Re: Wypalanie trawy 31.03.05, 14:20 I wyjaławia ziemię. Kiedyś przez tzw. wypalanie spaliła by się firma w której przcowałam. 20 samochodów trzeba było w 2 min ewakułować. Od tej pory jak coś takiego widzę dzwonię na 112. Wczoraj na A-4 na odcinku 2 km nic nie było widać, bo coś się tam jarało Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Wypalanie trawy 31.03.05, 15:02 co tu duzo mowic. do kretynow ktorzy to robia powinno sie strzelac bez ostrzezenia. no, chyba ze dzieci, to sie powinno zlac dupe zeby skora zlazla. Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Wypalanie trawy 31.03.05, 17:49 Bo to jest tak: "mój dziadek wypalał, ojciec wypalał - to ja muszę podtrzymywać tradycję". Spytajcie kogoś po co te trawy wypala - nie będzie wiedział. Kilka lat temu dzwoniłem po straż, bo jakiś popier... wypalał trawy na nasypie kolejowym. Ale mam coś lepszego z dzisiaj z dębickiej obwodnicy. Piękny Unimog MPO czy jak im tam. Jedzie poboczem i sprząta po zimie, tzn. albo szczotką albo dmuchawą (?) wyrzuca kurz z pobocza na całą jezdnię. To jest dopiero piekna sprawa 0 nagle wpada się w ścianę kurzu... Odpowiedz Link
inna-bajka Re: Wypalanie trawy 31.03.05, 19:53 Właśnie wróciłam z Krakowa. Więc się mogłam do oli napatrzeć na tą głupotę. 500 m od stacji benzynowej kolo już rozpoczął wypalanie, z palącym kijem zaczynał nowe punkciki. A wiaterek się wzmagał. Mam nadzieję, że go zamkną na 48 z jakąś książką o przyrodzie. Odpowiedz Link