krakus.mp 19.07.05, 23:22 freefilehosting.net/bin/?id=q9vyl6k= To wersja coupe.Przykład na to, jak z brzydala zrobić fajny wózek.I to w latach 70! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krakus.mp Re: Citroen ami super 19.07.05, 23:28 citroen.triger.com.pl/citroen_1117.html Odpowiedz Link
qrakki999 Re: No nie do końca tak 20.07.05, 08:54 Ami super to nie jest ten Ami 6 lub 8 który jest w twoim linku. Ami Super wygladał tak i był ładniejszy www.citroen.mb.ca/citroenet/html/a/amisuper.html A ten coupe - wypasik palce lizać;-p Wiem bo mój tata miał takiego - do dziś pamięta zawieszenie - choć drogi na początku lat 80tych to chyba były w lepszym stanie:) Q Odpowiedz Link
lexus400 Re: No nie do końca tak 20.07.05, 08:59 Przyznam, że nie bardzo wiem czym się podniecacie Panowie.:)) Odpowiedz Link
qrakki999 Re: No nie do końca tak 20.07.05, 09:48 Ja miałem 5 lat jak ojciec kupił takiego Citorena (Ami Super) więc jest to pierwsze auto jakie pamiętam (zresztą pierwsze mojego ojca). Stąd pewien sentyment. Do dziś pamietam jak jechałem z ojcem chyba do ZOO i po drodze ojciec spotkał innego właściciela Ami Super - z wycieczki zrobiły się nici bo ojciec i ten drugi gadali o tych autach ze 2 godziny:) Q Odpowiedz Link
typson Re: No nie do końca tak 20.07.05, 10:05 > Do dziś pamietam jak jechałem z ojcem chyba do ZOO i po drodze > ojciec spotkał innego właściciela Ami Super - z wycieczki zrobiły się nici bo > ojciec i ten drugi gadali o tych autach ze 2 godziny:) > Q super!! Jak we wloszech na skrzyzowaniu o pilce noznej Odpowiedz Link
qrakki999 Re: No nie do końca tak 20.07.05, 10:19 napewno poziom emocji był podobny:) Ale żeby nie było: dzięki tej stracie (wycieczka do ZOO) zyskałem, ponieważ okazało się, że ten facet ma jakiegos kumpla, który jest fascynatem cytryn i ojciec umówił się z nim i po jakims czasie jeździłem (jako pasażer:)) DSem i 11CV:) pzdr Q Odpowiedz Link
krakus.mp Re: No nie do końca tak 20.07.05, 21:08 lexus400 napisał: > Przyznam, że nie bardzo wiem czym się podniecacie Panowie.:)) Auto urodą nie grzeszy.Jednak w latach, gdy zostało opracowane, należało do najnowoczesniejszych w klasie.Miałem okazję się takim przejechać jako dziecko i zapamiętałem jego zawieszenie do dzisiaj.Bujał jak łajba na morzu, ale wszelkie wyboje pokonywał miękko i płynnie.Ten model, miał w sobie coć takiego, co przywoływało na myśl auta amerykańskie.Mianowicie przód pojazdu był zminiaturyzowaną wersją Packarda.Tylna szyba, ustawiona pod ujemnym kątem (sedan) również była kopią rozwiązania stosowanego w niektórych amerykańcach. Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Citroen ami super 22.07.05, 10:29 To jest przeróbka tego, co miał tylna szybe jak Ford Anglia? Całkiem sympatyczny :) Odpowiedz Link