paxton1 24.04.06, 09:54 subaryna nie równo pracuje mi na wolnych obrotach a w serwisie powiedzieli, że boxery tak mają a w szczególności na dotarciu ale moja ma już 9 tys. to chyba dotarta Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
typson Re: do znawców 24.04.06, 11:50 co to znaczy nierowno? Bardzo wahaja sie obroty? Ja bym zaczal od zalania benzyny na zaufanej stacji ;) Odpowiedz Link
paxton1 Re: do znawców 24.04.06, 11:55 czasami aż samochódem lekko bujnie tankuje się na dobrych stacjach typu shell, statoil tylko mój mąż uparcie leje mi 98 chociaż zalecana jest 95, może to dlatego? Odpowiedz Link
typson Re: do znawców 24.04.06, 11:59 jak zalecaja 95 to taka trzeba lac. Zwlaszcza, ze japonskie silniki sa wychowane na benzynie niskooktanowej wiec 95 to jzu swiat i ludzie. W swojej corolli 4WD mialem przełącznik na benzyne poznizej 91 oktanów! Zwlaszcza, ze motor pracuje nieregularnie tylko momentami - nie powinna byc to przyczyna w paliwie. Albo ten typ tak ma (popytaj na forum subaru) albo masz kiepski serwis, nieszczelnosc w dolocie lub inne takie :D Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: do znawców 24.04.06, 12:59 Wiekszosc WRX'ow jakie obsluchiwalem tez chodzila nierowno - moze to tak specjalnie zebys mial uczucie dzikiej bestii pod maska? Z drugiej strony nowoczesny silnik powinien chodzic jak maselko - zadnych szarpniec. Honda tak ma - na wolnych obrotach nie ma silnika. Pontiac za to od czasu do czasu szarpnie, ale on juz jest dziadek. Odpowiedz Link