krakus.mp 03.09.06, 18:50 Na widok tego niebieskiego szrotownika. motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/Calibra_z_podnoszonymi_drzwiami,787030,415 Setki kilogramów szpachli,wymieszanie stylów i kiepskie wykonanie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lexus400 Re: Zwymiotowałem 03.09.06, 20:22 Ja też, totalne bezguscie a przeciez mozna ta masa zrobic naprawde ladny samochod. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Zwymiotowałem 03.09.06, 20:36 Znaczy chodzi ci, ze przy takiej ilosci szpachli to mozna z tej calibry ulepic na przyklad volkswagena busa jedynke albo porsche cayenne na przyklad? :D Odpowiedz Link
yamasz Re: Zwymiotowałem 04.09.06, 13:04 żebyście widzieli kolegi a4, to dobiero byście zobaczyli jak można "ocieplic" fure ;p w kilku miejscach nawet magnes do "blachy" nie przywiera, a sprzęt wcale stuningowany nie jest, tylko sie wcześniej troszeczke na drzewku zawinoł ;D PZDR Yamasz :::Puści klame, ruszy i na horyzoncie zniknie::: Odpowiedz Link
krakus.mp Re: Zwymiotowałem 04.09.06, 21:09 Lubie oglądać samochody po tuningu optycznym pod warunkiem,że wykonanie stoi na dużym poziomie.Chodzi o to,by samochód wyglądał jak po opuszczeniu fabryki,a nie zakład przerobu mas plastycznych.Owszem,wielu tunerów wytwarza gotowe elementy z plastiku, ale są one (powinny być) dopasowane do konkretnego modelu w sposób precyzyjny.Takie elementy,niejednokrotnie zmniejszają masę pojazdu.Natomiast nakładanie kilogramów szpachli na metal w celu zmiany lini przetłoczeń i dodatkowo obwieszanie karoserii spoilerami,często przynosi żałosny efekt. Ta Calibra jest tego dowodem.Jestem pewny,że masa tego auta wzrosła niemal dwukrotnie a osiągi są mizerne.Właściciel trzyma ją w garażu i jeździ tylko po zlotach i pokazach.W normalnej eksploatacji,po kilku miesiącach zaczęła by gubić części na drodze. Odpowiedz Link
yamasz Re: Zwymiotowałem 04.09.06, 21:59 o fuck, to jest calibra? a ja myślałem że 206 ;p Odpowiedz Link