Dodaj do ulubionych

podobała mi się akcja z czołgiem

24.10.06, 23:08
w wykonaniu węgierskich demonstrantów. A wiecie dokąd ja bym pojechał, gdybym
zaanektował T34?
Obserwuj wątek
    • fazi_ze_sztazi Re: podobała mi się akcja z czołgiem 24.10.06, 23:11
      typson napisał:
      A wiecie dokąd ja bym pojechał, gdybym zaanektował T34?

do belwederu ???
      a pozniej na wiejska i jeszcze do ministerstwa rolnictwa i edukacji. na koniec
      warto by zrobic porzadek z chlopakami z pruszkowa i wolomina.

pzdr.
    • truskava Re: podobała mi się akcja z czołgiem 24.10.06, 23:11
      pewno gdzieś po amunicję...
      • typson Re: podobała mi się akcja z czołgiem 24.10.06, 23:15
        a prącie z amunicją. Wziąłbym to bydło bez jednego wystrzału, potem zalałbym
        werwe do mojego zielonego ocelota i pojechał na niebieskiego słonia wymyc
        karcherem mięso z gąsienic coby eksponat lekko odkurzony oddac w stanie
        niezdeflorowanym!
    • qwertys22 Re: podobała mi się akcja z czołgiem 25.10.06, 06:21
      Polewaczki, których używali to nasze hydromile 2 na podwoziu jelcza, poza tym na zdjęciach widziałem RWGŁ-3 (Ręczne Wyrzutnie Granatów Łzawiących) i WŁ-1 (automatyczne, czterolufowe wyrzutnie grantów łzawiących na podwoziach UAZów, poprzedniczki AWGŁ-automatycznych wyrzutni g.ł ale już pięciolufowych). Jak widać stary dobry, zomowski sprzęt był kiedyś hitem eksportowym ;)

pozdrawiam!
      • qwertys22 korekta 25.10.06, 06:23
        ups-ucięło początek mojej wypowidzi, miało być: "Owszem akcja niczego sobie, ale bardziej podobał mi się sprzęt używany przez węgierskich policjantów.Dobry był...bo polski! :)
    • edek40 Re: podobała mi się akcja z czołgiem 25.10.06, 09:22
      Nigdzie bys nie pojechal :) Z Budapesztu jest daleko, a ropa droga.

A u nas wszystkie eksponaty nie maja silnikow. W kraju zaradnych mechanikow zaden by sie nie ostal :)
      • mrzagi01 Re: podobała mi się akcja z czołgiem 25.10.06, 09:38
        edek40 napisał:

> Nigdzie bys nie pojechal :) Z Budapesztu jest daleko, a ropa droga.
        >
        > A u nas wszystkie eksponaty nie maja silnikow. W kraju zaradnych mechanikow zad
        > en by sie nie ostal :)

muzealne nie, ale u hobbystów jest troche sprawnych wozów, oczym można się
        przekonać m in na zlotach w darłowie.
        poza tym w l. 90-tych można było w AMW po przystępnej cenie nabyć T54 a nawet T72
      • crannmer Re: podobała mi się akcja z czołgiem 25.10.06, 09:41
        edek40 napisał:

> Nigdzie bys nie pojechal :) Z Budapesztu jest daleko, a ropa droga.

A w dodatku zapasowych silnikow w zestawie nie dali. Co w obliczu
        podniecajacego, acz krotkiego zywota silnikow czolgowych dobrze nie rokuje.

Nie znam norm na T-34, ale gasienice tez trzebaby choc raz po drodze wymienic (o
        regularnym napinaniu nie wspominajac).

Krasc sam czolg to troche krotkowzroczne. Trzeba ukrasc transporter z czolgiem :-)

MfG

C.
    • emes-nju Re: podobała mi się akcja z czołgiem 25.10.06, 11:02
      Nie od dzis wiadomo, ze Polak Wiegier dwa bratanki :-) Opancerzony numer z Budapesztu byl rdzennie slowianski. A nawet rdzennie polski :-) Czy wyobrazacie sobie jakiegos np. Francuza, ktoremu chcialoby sie uruchamiac czolg? Francuz spalilby pare prywatnych samochodow i w poczuciu dobrze spelnionego obowiazku poszedlby spac (do domu albo do aresztu - w zaleznosci od tego czy zona czy policja go pierwsze zlapia :-P ).
    • typson Re: podobała mi się akcja z czołgiem 25.10.06, 13:06
      błędnie założyliście, ze ja chciałbym ukraść ten czołg w Budapeszcie. nie, ja
      chciałbym takie obchody w w-wie. I wtedy do sejmu dalbym rade dojechac. Jeszcze
      wziąłbym ze sobą moją sukę zamiast szarika
      • bassooner Re: podobała mi się akcja z czołgiem 25.10.06, 13:12
        A pizza będzie Gustlikiem...
        • typson Re: podobała mi się akcja z czołgiem 25.10.06, 13:23
          ku..fa, juz nie moge, ROTFL, ROTFL

dajcie chlopu sie bronic, pojechal biedak w polsze w podroz sluzbową
        • tomek854 Re: podobała mi się akcja z czołgiem 25.10.06, 14:46
          A bassoner bedzie Marusia :P
      • edek40 Re: podobała mi się akcja z czołgiem 25.10.06, 13:19
        A jak tak, to OK. Masz moje blogoslawienstwo :)
      • crannmer Pomozecie? 25.10.06, 13:29
        typson napisał:

> błędnie założyliście, ze ja chciałbym ukraść ten czołg w Budapeszcie. nie, ja
        > chciałbym takie obchody w w-wie. I wtedy do sejmu dalbym rade dojechac.

Pomozemy!
        Jakby wystapily problemy, to moge telefonicznie wesprzec instrukcja, jak
        zapalic, ruszyc, zmieniac biegi i kierowac.

> Jeszcze
        > wziąłbym ze sobą moją sukę zamiast szarika

Dla dobra Twojego psa wez na ta akcje lepiej innego psa. A najlepiej wogole nie
        bierz psa ;-)

MfG

C.
        • typson Re: Pomozecie? 25.10.06, 14:27
          > Dla dobra Twojego psa wez na ta akcje lepiej innego psa. A najlepiej wogole nie
          > bierz psa ;-)

to prawdziwy wyzeł z Weimaru. Nie straszne mu wystrzały, petardy i halas
          maszynerii. To pogromca kotów, ujadających starych bab oraz ludzi ubranych w
          czarne, szeleszczace plaszcze a zwlaszcza z w kapturach. Mysle, ze na froncie
          sprawdzilaby sie idealnie, rzecz jasna nie licząc aportowania rzuconych granatów
      • mrzagi01 Re: podobała mi się akcja z czołgiem 25.10.06, 14:09
        typson napisał:

> błędnie założyliście, ze ja chciałbym ukraść ten czołg w Budapeszcie. nie, ja
        > chciałbym takie obchody w w-wie. I wtedy do sejmu dalbym rade dojechac. Jeszcze
        > wziąłbym ze sobą moją sukę zamiast szarika

no i niestety, kolego, w polsze oprawa świąt państwowych jest taka, że co
        najwyżej możesz zaj... konfesjonał.
        jaki kraj taka rebelia... w d... j... mać!
        • tomek854 Re: podobała mi się akcja z czołgiem 25.10.06, 14:46
          W zasadzie mi by nie robilo roznicy, czy by giertycha zajebac konfesjonalem czy
          czolgiem. Wazne, zeby skutecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka