Dodaj do ulubionych

Nowy Cadillac CTS

09.01.07, 04:47
www.thecarconnection.com/zoom-image.asp?/images/gallery/11605_WEOTQNKUGANXQ.jpg
www.thecarconnection.com/zoom-image.asp?/images/gallery/11606_AAVMYGGAHTQQJ.jpg
Cos mi sie ten styl Cadillaca nie podoba...
Obserwuj wątek
    • lexus400 Re: Nowy Cadillac CTS 09.01.07, 07:46
      Jesli mam byc szczery to nie podoba mi sie wnetrze, nie wiem czy to dobry pomysl
      z tymi nawiewami powietrza po bokach srodkowej konsoli.
      • truskava Re: Nowy Cadillac CTS 09.01.07, 08:39
        lexus400 napisał:

> Jesli mam byc szczery to nie podoba mi sie wnetrze, nie wiem czy to dobry
        > pomysl z tymi nawiewami powietrza po bokach srodkowej konsoli.

Nie wnikając w estetykę takiego rozwiązania, wydaje mi się ono dość praktyczne.
        Najczęściej rozplanowanie konsoli środkowej wygląda tak, że na górze są kratki
        nawiewów, a niżej są (w dowolnej kolejności): panel sterowania
        nawiewami/klimatyzacją oraz radio (jeżeli fabryczne, to jest najcześciej
        większego rozmiaru niż 1 DIN). Powoduje to, ze obsługa elemntu najniżej
        umieszczonego jest często niewygodna (trzeba nisko sięgać i bardziej odrywać
        wzrok od drogi).
        Przesunięcie nawiewów na boki konsoli daje możliwość przeniesienia w górę
        pozostałych elementów, co ułatwia ich obsługę.
        Podobny układ jest w Corolli ostatniej generacji (właściwie to już
        przedostatniej). Ale chyba mało kto docenia takie rozwiązanie, bo najnowsza
        corolla/auris ma już poprzedni układ na konsoli srodkowej.
        • lexus400 Re: Nowy Cadillac CTS 09.01.07, 08:47
          truskava napisała:

> Nie wnikając w estetykę takiego rozwiązania, wydaje mi się ono dość praktyczne.

.......nie moge na 100% powiedziec, ze jest to zle czy dobre, bo nie mialem
          mozliwosci uzywac takiego rozwiazania, jednak jakos do mnie to poprostu nie
          przemawia estetycznie wlasnie i praktycznie tez jakichs super plusow w tym nie
          widze.
          • truskava Re: Nowy Cadillac CTS 09.01.07, 09:09
            Ja w sumie też raczej nie używałem takiego czegoś na dłuższa metę,
            więc poprzednie wymądrzanie się było bardzie teroetyczno-intuicyjne.
            Ale niejednokrotnie irytowało mnie, że radio lub pokretła wentylacji
            są niewygodnie nisko, a w takiej corolli wszytko co istotne, jest wyzej :-).
            • frax1 Re: Nowy Cadillac CTS 09.01.07, 18:05
              Co do ergonomii to akurat Corolla jest koszmarna. Właśnie to radio jest tak
              umieszczone że kiedy w każdym innym aucie mozna bez problemu regulować radio
              siedząc na fotelu i niewiele odrywając się od oparcia to w Corolli właśnie
              trzeba się całkiem nieźle przesunąć - zamysł był dobry ale wykonanie bezsensu -
              konsola powinna być wysunięta do kabiny a nie praktycznie na równo z zegarami.
              Pozdrawiam
    • x-darekk-x Re: Nowy Cadillac CTS 09.01.07, 11:32
      a dla mnie to duzy krok na przod. wyglada zdecydowanie lepiej niz obecna
      generacja
      • wowo5 Re: Nowy Cadillac CTS 15.01.07, 01:09
        Podoba mi sie. Ma byc nowy silnik z bezposrednim wtryskiem 3.6 V6 o mocy 300KM,
        oprocz starego 3.6L 255KM. 2.8L V6 ma byc tylko na Europe. Oprocz tego ma byc
        coupe i kabrio oraz usportowiona wersja CTS-V. Jezeli nie przesadza z cena to
        moze sie niezle sprzedawac (w USA). CTS 1 generacji odniosl sukces. Oczywiscie
        nie ma szans zagrozic BMW3 ale z pozostalymi autami w klasie moze powalczyc.
        Wada starego byly glupie opcje ale za to mozna bylo duzo utargowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka