marekatlanta71 09.01.07, 04:47 www.thecarconnection.com/zoom-image.asp?/images/gallery/11605_WEOTQNKUGANXQ.jpg www.thecarconnection.com/zoom-image.asp?/images/gallery/11606_AAVMYGGAHTQQJ.jpg Cos mi sie ten styl Cadillaca nie podoba... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lexus400 Re: Nowy Cadillac CTS 09.01.07, 07:46 Jesli mam byc szczery to nie podoba mi sie wnetrze, nie wiem czy to dobry pomysl z tymi nawiewami powietrza po bokach srodkowej konsoli. Odpowiedz Link
truskava Re: Nowy Cadillac CTS 09.01.07, 08:39 lexus400 napisał: > Jesli mam byc szczery to nie podoba mi sie wnetrze, nie wiem czy to dobry > pomysl z tymi nawiewami powietrza po bokach srodkowej konsoli. Nie wnikając w estetykę takiego rozwiązania, wydaje mi się ono dość praktyczne. Najczęściej rozplanowanie konsoli środkowej wygląda tak, że na górze są kratki nawiewów, a niżej są (w dowolnej kolejności): panel sterowania nawiewami/klimatyzacją oraz radio (jeżeli fabryczne, to jest najcześciej większego rozmiaru niż 1 DIN). Powoduje to, ze obsługa elemntu najniżej umieszczonego jest często niewygodna (trzeba nisko sięgać i bardziej odrywać wzrok od drogi). Przesunięcie nawiewów na boki konsoli daje możliwość przeniesienia w górę pozostałych elementów, co ułatwia ich obsługę. Podobny układ jest w Corolli ostatniej generacji (właściwie to już przedostatniej). Ale chyba mało kto docenia takie rozwiązanie, bo najnowsza corolla/auris ma już poprzedni układ na konsoli srodkowej. Odpowiedz Link
lexus400 Re: Nowy Cadillac CTS 09.01.07, 08:47 truskava napisała: > Nie wnikając w estetykę takiego rozwiązania, wydaje mi się ono dość praktyczne. .......nie moge na 100% powiedziec, ze jest to zle czy dobre, bo nie mialem mozliwosci uzywac takiego rozwiazania, jednak jakos do mnie to poprostu nie przemawia estetycznie wlasnie i praktycznie tez jakichs super plusow w tym nie widze. Odpowiedz Link
truskava Re: Nowy Cadillac CTS 09.01.07, 09:09 Ja w sumie też raczej nie używałem takiego czegoś na dłuższa metę, więc poprzednie wymądrzanie się było bardzie teroetyczno-intuicyjne. Ale niejednokrotnie irytowało mnie, że radio lub pokretła wentylacji są niewygodnie nisko, a w takiej corolli wszytko co istotne, jest wyzej :-). Odpowiedz Link
frax1 Re: Nowy Cadillac CTS 09.01.07, 18:05 Co do ergonomii to akurat Corolla jest koszmarna. Właśnie to radio jest tak umieszczone że kiedy w każdym innym aucie mozna bez problemu regulować radio siedząc na fotelu i niewiele odrywając się od oparcia to w Corolli właśnie trzeba się całkiem nieźle przesunąć - zamysł był dobry ale wykonanie bezsensu - konsola powinna być wysunięta do kabiny a nie praktycznie na równo z zegarami. Pozdrawiam Odpowiedz Link
x-darekk-x Re: Nowy Cadillac CTS 09.01.07, 11:32 a dla mnie to duzy krok na przod. wyglada zdecydowanie lepiej niz obecna generacja Odpowiedz Link
wowo5 Re: Nowy Cadillac CTS 15.01.07, 01:09 Podoba mi sie. Ma byc nowy silnik z bezposrednim wtryskiem 3.6 V6 o mocy 300KM, oprocz starego 3.6L 255KM. 2.8L V6 ma byc tylko na Europe. Oprocz tego ma byc coupe i kabrio oraz usportowiona wersja CTS-V. Jezeli nie przesadza z cena to moze sie niezle sprzedawac (w USA). CTS 1 generacji odniosl sukces. Oczywiscie nie ma szans zagrozic BMW3 ale z pozostalymi autami w klasie moze powalczyc. Wada starego byly glupie opcje ale za to mozna bylo duzo utargowac. Odpowiedz Link