23.09.07, 19:29
Wczoraj przed moją stacyjką postawił sobie jakiś diler skody roomstera.
Zostawił kluczyki i poszedł.
Z ciekawości z kolegami, którzy przyszli mnie zmienić poszliśmy sobie zajrzeć
do środka.
I takiej tandety to ja naprawdę sie nie spodziewałem w bądź co bądź nowym
aucie. Plastik na desce jest tragicznej jakości. Właściwie to cysterna
przywożąca nam paliwo z lepszych plastików ma zrobione nadkola.
Nie wyobrażam sobie wydać 70 tysięcy na coś co ma tylko dizla i klime. A już
na pewno nie na tak tandetne plastiki.
Co mi po tym, że to auto nawet z zewnątrz wygląda skoro jeździ się raczej w
środku.
Obserwuj wątek
    • lexus400 Re: Roomster. 23.09.07, 19:36
      A czego Ty się po Skodzie spodziewałeś??? to samo dotyczy parszywych i
      śmierdzących plastików w Golfach.
      • tomaszek874 Re: Roomster. 23.09.07, 19:40
        Drogi Lexie spodziewałem się, że mnie nie wyrzuci z tego auta. Lepsze plastiki
        (także pod względem jakości montażu) ma nawet paroletnie sejczento.
        Nawet nasz domowy kilkunastoletni passat ma o wiele lepsze plastiki.

To ja już teraz nie tylko nie dziwie się tym co to kupują używane mimo, że stać
        ich na nowe. Dziwie się tym, co to kupują coś takiego...
    • dr.verte Re: Roomster. 23.09.07, 19:55

taa bo inne to nie maja tandetnych plastikow albo maja 10 % mniej
      tandetne i sa 5 % tansze wiec te juz oplaca sie kupic jak najbradziej
      bleee to najezdzanie na skode juz mnie nudzi
    • typson Re: Roomster. 23.09.07, 20:16
      bo roomster to takie samo badziewie jak kangoo - dobre dla drobnych kurierów i
      wozenia zapasów wody gazowanej z makro lub jako drugie auto na weekendowe wypady
      w plener, z namiotem i rowerami. Oczywiscie reklamowane jest sprytnie i wszysty
      odbieraja to jako B-klase od MB :)

Generalnie skoda liczy na to, ze w leasingu bedzie szlo jak cieple buły. Poki co
      tego nie zaobserwowałem
    • wo_bi Re: Roomster. 25.09.07, 16:27
      Wsiadz do Focusa II. Jak dla mnie plastiki tragiczne. Duzo lepszej jakosci sa w
      Focusie I, nie mowiac juz o mojej 8-letniej Astrze II. Jak pierwszy raz wsiadlem
      do Focusa II to myslalem, ze sie pomylilem wsiadajac.

Pozdrawiam
      Wobi
      • tomaszek874 Re: Roomster. 25.09.07, 18:11
        hmm. chyba jednak nigdzie nie będę już wsiadał, jeśli tak robione są nowe
        samochody...
        • bassooner Re: Roomster. 25.09.07, 19:16
          Będzie tak: w miarę upływu czasu, stare samochody z ładnymi, przyjemnymi i
          miłymi w dotyku plastikami, będą niczym przysłowiowe "białe kruki", a nowe
          masówkowo - globalistyczne pokolenie aut projektowanych przez buchalterów z
          tandetnymi plastikami i tapicerą niczym lastriko z wielkiej płyty wyprze w końcu
          te pierwsze i wszyscy o nich zapomną. No może nie wszyscy, bo starzy
          automobiliści będą je wspominać w zimowe wieczory przy kominku wnukom i czasami
          im się łza w oku zakręci, jak teraz na myśl o normalnych, niepompowanych i
          dobrych bułkach, co to są dobre nawet na następny dzień nie przypominając pianki
          montażowej w smaku.
          Nowi kupcy samochodów, będą wsiadali do nich, chwaląc lastriko na desce
          rozdzielczej i bistor na siedzeniach, na których "usta", a właściwie przestrzeń
          "między - ustową" będziesz miał spocone po pięciu minutach jazdy z klimą
          nastawioną na minus dziesięć stopni Celsjusza...;-(((
          • frax1 Re: Roomster. 25.09.07, 20:02
            Z tym roomsterem to prawda, w środku straszna tandeta. Ale identyczna jest Fabia
            i Octavia! Z tego wszystkiego Octavia w najtańszej wersji jest najgorsza. Tak
            zła że takiego odruchu niechęci nie mam nawet w Kii Picanto. Może auto jest ok,
            ale stylizacja środka, podświetlenie zegarów, i materiały są koszmarne! Co
            ciekawe Focus który nie jest również w najtańszych wersjach najbardziej
            wyrafinowanym autem jeżeli chodzi o środek po ponad 100tyś km ani trochę nie
            trzeszczy w środku - co jest naprawdę dobrym świadectwem. Poza tym bogate wersje
            Focusa są w środku zupełnie innym autem...
            Generalnie chyba pod względem materiałów i wykonania najlepiej stoją Volvo i
            Renault. BMW jest ok ale bez szału, Mercedes również nie powala, Saab którym
            jechałem (nowe auto) trzeszczał.
            Pozdrawiam
    • mejson.e Room's terrible? 25.09.07, 20:24
      A ja narzekałem na plastiki w formance.

Koniec świata...

Pozdrawiam,
      Mejson
      --
      Automobil
      Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
    • mrzagi01 Re: Roomster. 25.09.07, 20:48
      z całym szacunkiem dla długiej tradycji firmy, ale faktem jest, że
      wystrój wnętrz mają depresyjny jak deszczowa listopadowa noc.
      specjalnie tak robią, czy niechcący wychodzi???
      BTW: Tomaszek, ty na tankszteli robisz? na której? daj cynk, to jak
      będe we Wro, to sobie zatankuje u ciebie :)
    • sherlock_holmes Re: Roomster. 26.09.07, 14:39
      Roomster ma środek taki jak Fabia II. A już pisałem, że plastiki Fabii II mają w porównaniu do Fabii I żenująca jakość. Aż dziw bierze, bo Fabia I nie była jakś rewelacyjna.
      PS. W ub. tygodniu robieralismy w pracy plastiki (bardzo dosłownie plastiki) w bagażniku Mercedesa ML. I musze przyznać, że Lanos nie musi się wstydzić swojego wykończenia w bagażniku...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka