marekatlanta71 28.09.07, 00:04 Dzis dostalem ten nowy wynalazek Apple i normalnie jestem pod wrazeniem. Poza rewelacyjnym ipodem ta zabawka ma internet! Wlasnie z niej teraz pisze... Apple jest jednak o lata do przodu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fazi_ze_sztazi Re: O/T iPod Touch 28.09.07, 00:27 dupa a nie lata do przodu, jakos nie udalo im sie zainstalowac polskiej czcionki, w poczciwy stary wiarus, sorry, windows, takie sprawy rozwiazal lata temu. a tak na powaznie, ostatnio sie bawilem iPhone - jak doloza do tego opcje ze bedzie gotowal to juz mi zona niepotrzebna Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: O/T iPod Touch 28.09.07, 15:00 fazi_ze_sztazi napisał: > dupa a nie lata do przodu, jakos nie udalo im sie zainstalowac > polskiej czcionki Bo nie trzeba nic instalowac. Polskie znaczki sa zarowno w OS X jak i w iPhone/iPod Touch bez zadnego instalowania. To nie Windows - wszystko dziala. Odpowiedz Link
fazi_ze_sztazi Re: O/T iPod Touch 28.09.07, 20:27 to dlaczego ich nie uzywales? he? mnie sie podobaja 2 rzeczy w iPhone: jak przykladasz go do ucha to sie deaktywizuje screen jak go przekresasz to i obraz sie przekreca. cholernie wygodny w urzyciu. oczywiscie jest wiele innych ciekawych telefonow, ale mysle ze iPhone bedzie "wielki", zeby tylko nie mieli tego zasranego kontraktu z AT&T to juz bym go kupil pzdr. Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: O/T iPod Touch 28.09.07, 21:14 A bo wlasnie pisze z XP i przelaczanie klawiatury z polskiej programisty na angielska mnie wkurza. Gdyby byl iPhone w T-Mobile to bym tez go z marszu kupil - i to nie jeden ale trzy. Ale Apple postanowilo pomoc AT&T, wiec nie mam wyboru... Odpowiedz Link
fazi_ze_sztazi Re: O/T iPod Touch 30.09.07, 23:57 dokladnie, na dodatek w maju uwiazalem sie kolejnym kontraktem z T- mobile na nastepne 2 lata, wiec nawet nie moge isc do AT&T pzdr. Odpowiedz Link
typson Re: O/T iPod Touch 29.09.07, 15:14 zona wczoraj dostala iPhone i wlasnie probuje z niego przegonic AT&T. Na razie bez powodzenia, chyba bede musial sie za to zabrać Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: O/T iPod Touch 29.09.07, 19:56 Jak zainstalowala wersje 1.1.1 systemu, to zycze powodzenia - nie ma jeszcze odblokowywaczy dla iPhone z wersja 1.1.1... Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: O/T iPod Touch 29.09.07, 20:01 howto.wired.com/wiredhowtos/index.cgi?page_name=master_your_iphone;action=display;category=Play Odpowiedz Link
crannmer Stop it 29.09.07, 20:45 typson napisał: > zona wczoraj dostala iPhone i wlasnie probuje z niego przegonic > AT&T Nie rob tego, bo po aktualnym updacie softu przestanie dzialac wogole. Przy okazji stanie sie niemozliwa instalacja wolnodostepnych dodatkow software. www.spiegel.de/netzwelt/mobil/0,1518,508393,00.html www.spiegel.de/netzwelt/mobil/0,1518,508660,00.html MfG C. Dewuloty, w_r_e_d_n_e, hanni i inne trole sa w smietniku Odpowiedz Link
typson Re: O/T iPod Touch 30.09.07, 00:29 wczoraj przyjechal z US. Obawiam się, ze od początku miał wgrane 1.1.1 Musze stwierdzić, ze Apple swoim zachowaniem bije na głowe M$... Odpowiedz Link
typson Re: O/T iPod Touch 30.09.07, 00:52 zona sie przyznała, ze mogła go wczoraj zfleszowac do 1.1.1 Problem polega na tym, ze gdy ifon wprowadzi sie w tyb zwisu wymagajacy nagrania oprogramowania najprawdopodobniej zrobiła to (oczywiscie wszystko idzie z automatu, z iTunes) zbyt nowa wersja iTunes-a, która to sciagnęła wersje 1.1.1. Starsze wersje (7.3.xxx) nie daja rady nagrac 1.1.1 Coż, pozostaje czekac na to az jakiś guru sprzeda Apple'owi kopa w tyłek wypuszczając odpowiednią poprawkę :) Druga rzecz - pozostaje tez niesmak. Apple wraca do korzeni, przez które popadło w takie tarapaty i przez które M$ świeci triumfy. Przeciez 20 lat temu MAC był piękny, zwarty, kolorowy, z systemem opartym na GUI a na PC ... mieliśmy DOSa. I co? I MAC mial zamknieta architekture podczas gdy PCty staly sie platforma na kolejne DOSy, pozniej windowsy, uniksy, OS/2, etc. I wlasciwie nie liczac dzisiejszych modeli opartych na intelu pozostałe mozna sobie wsadzic w buty. Bo nadają sie tylko do uzywania wbudowanych programow lub do grafiki. A odnosze wrazenie, ze komputer moze pelnic wiecej funkcji niz tylko te założone przez Jobsa. Nie mozna odmowic Apple'owi, ze tworzy mile w dotyku zabawki ale jak juz mowilem - niesmak pozostaje. p.s. domowy MacBook wiesza sie pod windą na potęgę - nie wiem czemu... p.s. 2 skoro juz jest na intelu, to mogliby sobie darowac idee "pojedynczego przycisku myszki" w tym wypadku touchpada, bo dodatkowa myszka ma juz prawy guzik Odpowiedz Link
typson szczegóły 30.09.07, 01:49 sprawca całego zamieszania img217.imageshack.us/img217/2873/iphone005xa5.jpg (przypatrzcie się w ekran :)) img222.imageshack.us/img222/4567/iphone006os4.jpg oraz źródło wszelkiego zła img468.imageshack.us/img468/3816/iphone004bt1.jpg Odpowiedz Link
typson i na osłodę 30.09.07, 02:14 img444.imageshack.us/img444/8364/oslodatj3.jpg Mowiac szczerze ukrainskie marlboro sa znacznie lepsze niz te z kiosku ruchu Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: O/T iPod Touch 30.09.07, 13:34 typson napisał: > Musze stwierdzić, ze Apple swoim zachowaniem bije na głowe M$... 1. Apple dostaje od AT&T $20 miesiecznie od kazdego uzytkownika iPhone. Trudno sie dziwic ze nie sa zachwyceni ludzmi ktorzy probuja uzywac iPhone poza siecia AT&T 2. Nie mozna oczekiwac ze Apple robiac nowe wersje systemu bedzie bralo pod uwage zmiany wprowadzone przez hackerow. Nie widze nic dziwnego w calej tej sprawie - podobnie bylo z Motorola RAZR'em gdzie zaktualizowany bootstrap blokowal usuwanie Simlocka. Odpowiedz Link
typson Re: O/T iPod Touch 30.09.07, 14:23 > Nie widze nic dziwnego w calej tej sprawie - podobnie bylo z Motorola RAZR'em > gdzie zaktualizowany bootstrap blokowal usuwanie Simlocka. nie pisałem, ze dziwnie. Wiadomo, ze liczy sie pieniadz i nikogo to nie dziwi w czasach, gdy Bush wojuje na bliskim wschodzie, bo jak wiemy jego motywami nie jest "open source energy access project". po prostu uważam, ze to dno dna. Na szczescie dzis pojawiło sie troche newsow w temacie :) www.engadget.com/2007/09/29/iphone-1-1-1-to-1-0-2-downgrade-instructions-released/ iphone.fiveforty.net/wiki/index.php/Downgrade_from_1.1.1_to_1.0.2 Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: O/T iPod Touch 30.09.07, 14:42 Mnie tez wkurza to ze nie moge kupic sobie iPhone'a - jestem na najblizsze 19 miesiecy uwiazany kontraktem z TMobile. Ale widocznie specjalisci od marketingu Apple policzyli ze oplaca sie takich jak ja ignorowac. I slusznie bo okazalo sie ze iPod Touch jest dokladnie tym czego potrzebowalem (no moze z wyjatkiem mozliwosci dodawania wpisow do kalendarza :( ) P.S. Wczoraj kupilem nastepnego iPoda - tym razem nowe nano dla corki, bo poprzednie jej w szkole kilka tygodni temu ukradli (albo zgubila). Odpowiedz Link
typson Re: O/T iPod Touch 30.09.07, 15:01 nano jest debesciak. Wieksze modele sa mniej poręczne, mają dysk wiec trzeba sie z nimi cackać. Nano jest w sam raz. iPhone to dla mnie jedyna alternatywa, choc jak go w koncu odblokujemy to pewnie porzuce to po tygodniu, chyba ,ze wszedzie (w samochodzie, domu, biurze, autobusie) beda wisiały ładowarki do tegoż :) Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: O/T iPod Touch 30.09.07, 16:45 iPod Touch - nie ma dysku i nie trzeba sie bawic w kotka i myszke z Apple. Tylko rzeczywiscie troche nieporeczny jest - nowe nano jest tak male, ze az trudno uwierzyc. Odpowiedz Link
typson Re: O/T iPod Touch 30.09.07, 21:07 ale czy najnowszy nano nie jest wiekszy od poprzedniego? www.apple.pl/ipodnano/ Chyba, ze jest szerszy ale krótszy Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: O/T iPod Touch 01.10.07, 03:55 Nowe nano jest niesamowite - jak zobaczylem zdjecia to myslalem ze bedzie nieporeczny. A on jest rozmiarow wiekszego znaczka pocztowego! Jest cienszy od starego nano i znacznie krotszy. Odpowiedz Link