edek40 Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 24.11.07, 12:34 Tak. Teraz to dopiero Tusk przypusci bezprecedensowy atak na PiS. Juz wiadomo, ze jest Fidelem. Teraz draniuch, w bezprecedensowy sposob chce odPiSic zarzady spolek. Mam generalnie nadzieje, ze wreszcie bedzie bezprecedensowo. To jedyna nadzieja :) Odpowiedz Link
krakus.b6 Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 24.11.07, 15:19 Oglądacie teraz obrady Sejmu? Przed godziną,posłanka LiDu chciała przekonać Donalda Tuska do odrzucenia budżetu przygotowanego przez PiS,a co za tym idzie do doprowadzenia do rozwiązania przez prezydenta obecnego parlamentu i doprowadzenia do ponownych wyborów. LiD pewnie myśli,że w ponownych wyborach miałby więcej głosów. Ciekawe,czy po wczorajszym expose i po tym,jak PO i PSL się dogadały i jak podeszli do naprawy Państwa,PiS zostałby ponownie pokonany z jeszcze większą przewagą na rzecz PO i PSL? Obawiam się,że mochery zmobilizowały by się z jeszcze większą determinacją i mogło by być nieciekawie. Odpowiedz Link
edek40 Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 24.11.07, 19:08 Moze 4 lata porzadnych rzadow (oby) wystarcza, aby nawet moher zauwazyl, ze ktos ich wiecznie dotychczas oszukiwal. Odpowiedz Link
tomaszek874 OT, ale niekoniecznie... ;) 24.11.07, 20:36 Tusk po exposé łapie swoich doradców i mówi: - A żeby Was cholera, mieliście mi napisać przemówienie na góra godzinę, a ja te wasze wypociny trzy godziny czytałem! - Panie premierze, ale Pan przeczytał oryginał i dwie kopie... Odpowiedz Link
drpawelek Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 25.11.07, 03:56 To teraz juz z gorki na samo dno, jak kazdy premier (chyba poza Pawlakiem). A kto na prezia? Schetyna? Radek? A tych ceregieli z mieszkaniem to juz zupelnie nie rozumiem. Czy chodzi o to, zeby targetom sie utrwalilo, ze on taki swoj chlopak z podworka i nawet garderoby nie ma? Odpowiedz Link
tomek854 Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 25.11.07, 15:58 NIe dasz mu nawet szansy? jeszcze nic nie zrobił a ty już podsumowałes? Odpowiedz Link
drpawelek Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 25.11.07, 16:42 Jak zrobi to, co obiecal, to wspaniale. Ma przeciez swoja szanse. Premiera poznaje sie po tym, jak konczy... Odpowiedz Link
lexus400 Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 25.11.07, 16:56 drpawelek napisał: > Jak zrobi to, co obiecal, to wspaniale. Ma przeciez swoja szanse. Premiera > poznaje sie po tym, jak konczy... Z całym szacunkiem ale jeszcze nie zauważyłem abyś skrytykował kurduplowatych braci a przynajmniej jednego z nich tego, który właśnie skończył. Odpowiedz Link
wiktor_l Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 25.11.07, 17:21 No, Twojego premiera doktorze poznalismy jak konczy wlasnie. Niestety 2 lata konczyl, styl wciaz rynsztokowy. Odpowiedz Link
drpawelek Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 25.11.07, 17:43 Styl rynsztokowy panuje wszedzie. Poczytaj GW... Styl Niesiolowskiego i Komorowskiego bedzie lepszy. Sa z tego znani :-) Odpowiedz Link
drpawelek Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 25.11.07, 17:38 Dlaczego mialbym krytykowac ich wzrost? A moze to, ze J. mieszka z kotem i nie ma prawa jazdy? Ten, ktory skonczyl jest moim zdaniem bardziej wyszczekany/inteligentny niz ten, ktory jest prezydentem. Od dawna wiadomo, ze facet ma ciezka osobowosc i po kolei zraza do siebie ludzi. To go zgubilo - pogarda dla PR-u i brak umiejetnosci zjednywania sobie ludzi i zrazanie do siebie calych grup zawodowych. Przepychanki, ktorych mogli uniknac, awantury z Marcinkiewiczem, Sikorskim etc. W polityce wygrywa sie powierzchownoscia i usmiechami (vide tresura Tuska). To, ze wrobili idiotke chetna do krecenia lodow albo powiedzieli pijakowi "spieprzaj dziadu" - to akurat mnie nie razilo. Uderzenie w swiat profesorsko-adwokacki, ktory jest do cna zepsuty kolesiostwem i nepotyzmem bylo potrzebne. Tylko, ze wykonanie bylo dyletanckie i nieudolne. Osobiscie najwiekszy niesmak mialem wtedy, gdy Ziobro oglosil, ze "ten pan juz nikogo nie zabije" i w TV pokazywano zawartosc mieszkania dr G i pastwiono sie nad jego luksusowym BMW "wartym "60 tys. zlotych". Dr G jest draniem - nie ulaga to watpliwosci, wielu ludzi go dobrze od tej strony zna. Dr G. oczywiscie bral, ale mimo wszystko - powinien miec to BMW z oficjalnych zarobkow. To czytalem wczoraj. Moim zdaniem gosc trafil w sedno probblemu: www.rp.pl/artykul/71459.html Odpowiedz Link
margotje Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 25.11.07, 17:44 Wiesz, utwierdziles mnie w przekonaniu, ze jestes trwaroglowym betoniarzem. Wypisz wymaluj kaczor (a moze to sam kurdupel tutaj trolluje??????) Odpowiedz Link
wiktor_l Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 25.11.07, 17:44 Mowisz ich jezykiem i nie zauwazasz w tym problemu ("tresura Tuska"). Jestes daleko, a nam tu na codzień dosc chamstwa, zeby jeszcze miec toto u steru. Koles ktory nic w zyciu nie osiagnal, mieszka z mama i kotem jest wg Ciebie inteligentny i nadaje sie do rzadzenia krajem? Bo glosi populistyczne hasla, ze wszyscy kradna? Co do artykulu - zwroc uwage kto go napisal. Odpowiedz Link
drpawelek Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 25.11.07, 17:47 Niezle lekcje ksztaltowania wizerunku musza odbywac sie na zapleczu. Przeciez to widac golym okiem i nie powinno byc zaskoczeniem. Tak sie wygrywa i trafia do "targetow". Odpowiedz Link
wiktor_l Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 25.11.07, 17:51 Ubliżasz nam, sądząc że glosujemy na "wizerunek". Mylisz też "wizerunek" ze zwykłą kulturą osobistą i SZACUNKIEM DLA INNYCH LUDZI. To drugie kaczystom jest obce, co widac po Tobie - vide wątki o PROFESORZE B. Odpowiedz Link
drpawelek Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 25.11.07, 17:53 Opienie o G. to ja mam z pierwszej reki :-) Odpowiedz Link
typson Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 25.11.07, 21:12 To miej pretensje do przenajświedszego srodowiska lekarskiego, ktore jak ognia boi sie samooczyszczenia. Co i rusz, gdy ktorys przypadkowo zaszyje jakąś łyżkę czy gazik, robia wszystko co mogą, by nie musiał nawet powiedziec przepraszam. Zreszta zawsze mozna zrzucic wine na instrumentariusza, ze nie umie liczyc. Dla mnie dowalenie sie do lekarza, który miał monopolowy w szafce to kwintesencja mentalnych ograniczeń PiSu. Zamiast zabrac sie rzetelnie za naprawe sluzby zdrowia powołali CBA, które zamknęło lekarza, wlasnego ministra i kilku jemu podległych, no i jakas ciamajde z PO skutecznie uwiedzioną przez "oficera" tegoż urzędu. Bo po co zreformować system, zapewniajac godne warunki pracy i zycia lekarzom i pielegniarkom, gdy mozna wmowic spolecznstwu, ze wszystkiemu (nawet mordowaniu) są winni najbardziej utytułowani lekarze oraz pielegniarki z układu (protestujace pod KPRM). Metoda rodem ze stalinowskiego ZSRR - tam też za głód winieni byli chłopi, ktorzy zjadali (zapewne z rozpusty) ziemniaki przeznaczone na sadzenie. Odpowiedz Link
niewygodny Socjalizm tak wypaczenia nie ! 25.11.07, 21:35 Dokładnie to robił poprzedni rząd - po co zmieniać system łatwiej jest zamknąć kilku wrogów ludu: nie trzeba wiele wysiłku (wystraczy polatać trochę z 100 tys zł po okolicy to ktoś w końcu je weźmie) a spektakl jaki ! A "elektorat" będzie podziwiał i wierzył w prawo i w sprawiedliwość już tu na ziemi ;) Odpowiedz Link
margotje Re: Socjalizm tak wypaczenia nie ! 25.11.07, 21:42 Po co sobie języki (pióra w tym wypadku) strzępić, skoro beton i tak nie zrozumie a przy swoim trwać będzie.... Odpowiedz Link
drpawelek Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 25.11.07, 22:28 Alez oczywiscie masz racje. Tylko, ze to srodowisko lekarskie samo sie nie oczysci. Kto odda sam z siebie odda przywileje i wladze absolutna? Te wszystkie ordynatorsko-profesorskie "alfy i omegi", ktore decyduja o wszystkim w swoich malych oddzialowych krolestwach? Te wszystkie genialne dzieci genialnych profesorow? Ja to juz przerabialem - system feudalny kwitnie. Odpowiedz Link
typson Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 25.11.07, 23:00 dlatego reforma "systemu feudalnego" ich uleczy a nie zamykanie wybranych przeciwników władzy pod naciągnietymi zarzutami. Trzeba ten badziew sprywatyzować. Rynek zawsze jest lekarstwem na kulejące państwowe wynalazki. Odpowiedz Link
drpawelek Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 25.11.07, 23:17 Tylko, ze nikt tego systemu nie tknal od 1989 roku. I pozostaje jeszcze kwestia tego, jak zreformowac medycyne akademicka, tak zeby dobrze ksztalcila specjalistow i byla w stanie uporac sie z tym, czego medycyna prywatna nie jest w stanie zrobic. Tutaj proste zasady komercyjne nie sprawdzaja sie za bardzo. To co latwo zrobic w przypadku stomatologii, okulistyki albo dermatologii, znacznie trudniej jest wprowadzic w przypadku leczenia ostrej bialaczki. Odpowiedz Link
typson Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 26.11.07, 00:01 > Tutaj proste zasady komercyjne nie sprawdzaja sie za bardzo. T > o > co latwo zrobic w przypadku stomatologii, okulistyki albo dermatologii, znaczni > e > trudniej jest wprowadzic w przypadku leczenia ostrej bialaczki zgadzam sie, medycyna to nie budowlanka (z calym szacunkiem). Oczywiscie muszą istnieć "ośrodki" państwowe czy akademickie wspierane przez państwo. W koncu zakup MR z konsolami czy innych urządzeń z zakresu bardziej nowoczesnej diagnostyki czy obrazowania leży poza możliwościami prywatnych ośrodków. Widać do doskonale na przykładzie kilku sieci prywatnych klinik w polsce. (damian, medicover, etc). Obiekty maja mniej lub bardziej wypasione ale poza ladnymi meblami i komputerami niewiele tam mają. W sumie nie mam nic na przeciwko rozdzieleniu obiektów wg złożoności leczenia. Dlaczego na chirurgii ogolnej ma leżeć pacjenci z kamieniami do usunięcia laparoskopem, żylakami odbytu i z resekcją żyły głównej spowodowaną jakims naciekiem od "śmierdzącego" nowotrworu? Odpowiedz Link
drpawelek Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 26.11.07, 00:32 Daruj, ale segregowania na pachnacych i smierdzacych wolalbym uniknac. W szpitalu, nawet najlepszym (a widzialem juz pare) na chirurgii ogolnej czasami smierdzi. W pewnym momencie gosc moze potrzebowac tylko i wylacznie chirurgii ogolnej, zwlaszcza jezeli jego nowotor jest juz smierdzacy. Pacjenci przeczuleni na zapachy innych pacjentow dzialaja na mnie jak plachta na byka... Kazdemu oczywiscie zyczylbym osobnego, luksusowego pokoju hotelowego, ale tak przynajmniej w Stanach, jeszcze nie ma. Odpowiedz Link
typson Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 26.11.07, 21:07 ze "śmierdzącym" chodziło o umniejszenie nowotworowi a nie pacjentowi - zupełnie nie tak mnie zrozumiałeś! Generalnie chodzi mi o to, ze skoro nie ma bardziej szczegółowej specjalizacji oddziałów, to szpitale sa zapchane wszystkimi chorymi jak leci, przez co mając nieciekawe wyniki czekasz miesiace, gdy jak wiesz dobrze, dni się liczą. Dodatkowo punktacja z NFZu powoduje, ze bardziej szpitalowi opłaca sie przyjąć kilka przypadków kamieni do usunięcia niz wyleczyć kogoś z poważnego przypadku, wymagającego wiecej czasu, opieki, leków, etc. Odpowiedz Link
drpawelek Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 25.11.07, 17:52 To jest wywiad. Autorem wypowiedzi jest Jan Klata. Z gloszeniem, ze "wszyscy" to masz racje. O tym napisalem powyzej - przez to zrazil sobie od razu cale grupy spoleczne. Wykonanie bylo fatalne. Odpowiedz Link
emes-nju Re: no i Tusk uzyskał wotum zaufania 26.11.07, 12:02 drpawelek napisał: > To, ze wrobili idiotke chetna do krecenia lodow albo powiedzieli > pijakowi "spieprzaj dziadu" - to akurat mnie nie razilo. O ile sprawa pijaka, to sprawa kultury (raczej jej braku) osobistej, o tyle owo "krecenie lodow" ma w KK nazwe PODZEGANIE DO PRZESTEPSTWA! Jest na to paragraf... Jak dla mnie, pani Sawicka, po tym jak wreszcie odpowiednie gremia sie wypowiedza na ten temat (najlepiej w formie doniesienia na "organizatorow" do prokuratury!), powinna byc ZWOLNIONA z wszelkich zarzutow. Tak przynajmniej robi sie w cywilizowanych krajach - jezeli przy zdobywaniu dowodu zlamane zostalo prawo, dowod ten nie moze byc brany pod uwage przy rozprawie. > Dr G jest draniem - nie ulaga to watpliwosci, wielu ludzi go dobrze > od tej strony zna. Dr G. oczywiscie bral Po pierwsze WSZYSCY lekarze biora. Nawet jak nie chca, to znajduja koperty czy alkohol - mam sporo znajomych lekarzy. Wiekszosc z nich nie chce brac, a jednak... Moher marzy o walce z korupcja, ale zupelnie nie widzi, ze dawanie koperty, to korupcja! W szpitalach odbywaja sie licytacje kto ile i komu da! Mimo, ze nikt nie prosi! A po drugie i NAJWAZNIEJSZE. Dla zbudowania medialnej slawy tej miernoty jakim jest zaczeslaw ziobro, ZAMORDOWANO polska transplantologie! Jezeli dr G. faktycznie bral lapowki, jezeli kogos zamordowal, to powinno sie go aresztowac tak, jak KAZDEGO innego przestepce! Ale nie! W czym by sie ten (...) zaczeslaw plawil? W dobrze zrobionej robocie?! Nie! On byl od konferencji, a robote pierdolil tak, ze dzieki niemu kilka tys, AFERZYSTOW uniknie kary. Bo sie maly ziobraczek pokurwamylil! Odpowiedz Link
drpawelek Transplantologia 26.11.07, 16:01 Mistrzu, racja, ale doktora G. wystawili koledzy - jest powszechnie "lubiany". A pamietasz, jak m.in. GW donosila, ze Wiktor Jedrzejczak robi eksperymentalne przeszczepy szpiku na chorych (wiesz, jestem hematologiem i robie to codziennie)? Jak idioci na forum sie bulwersowali? Jak na eksperta brano przedstawicielke firmy, ktora byla dosc mocno zainteresowana od strony finansowej? A pamietasz sprawe z Bialegostoku? A lowcow skor? Dziennikarskie majstersztyki! Niestety nie moge znalezc co celniejszych kawalkow w wyszukiwarce forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=305&w=58461466&v=2&s=0 Odpowiedz Link
emes-nju Re: Transplantologia 26.11.07, 16:05 drpawelek napisał: > Mistrzu, racja, ale doktora G. wystawili koledzy - jest powszechnie > "lubiany". A co lubienie przez kolegow ma do MEDIALNEJ akcji, po ktorej liczba organow do przeszczepow spadla o 40%? Napisalem - jezeli byl winny (coraz mniej na to wskazuje...), to nalezalo go aresztowac jak KAZDEGO innego przestepce. A nie, k..., dla slawy tego (...) zaczeslawa, w swietle jupiterow wyprowadzac go jak terroryste, w celu "okraszenia" slicznym filmem kolejnej pierd... konferencji prasowej! Odpowiedz Link