Dodaj do ulubionych

Co Wy na to?

31.01.08, 10:17
tiny.pl/lgq1
Obserwuj wątek
    • edek40 Re: Co Wy na to? 31.01.08, 10:35
      U mię we wsi, nakazem plebana i wójta, zlikwidowano przekaz satelitarny. Od roku więc i tak nie oglądam.
    • franek-b mam to w d... i Tobie polecam 31.01.08, 11:03
      torrenty!!! juz widziałem i mam zgranę 10 serię!!! 10 seria jest genialna! zwłaszcza polecam ich wyprawę do Afryki (bez większych problemów mogliby to puszczać w kinach) oraz odcinek jak Chomik jeździ F1 renault. Nie wiem jak oni to robią ale każda seria jest coraz lepsza.

A tak między nami to spodziewałem się tego, kupiliśmy N-kę dla top geara (no Żona dla tvn style;-)), jak dowiedziałem się, że bbc wchodzi na cyfrowy polsat to było wiadomo, że top gear nie pojawi się na turbo... Do maja Żona ma umowę z tvn na N-kę i pewnie pójdzie do piachu.
    • emes-nju Re: Co Wy na to? 31.01.08, 11:45
      Jezeli Cyfra nie podpisze umowy z BBC (nie tylko ze wzgledu na Top Gear), to chyba bede zmuszony do przejscia do Polsatu.
    • plawski Trochę źle zadałem pytanie, bo chodziło 31.01.08, 12:58
      mi też o Waszą opinię na temat tego, że TVN stawia teraz na rodzime programy.
      Marzy mi się program moto inny niż wszystkie, rodzimy, oczywiście nie na miarę
      TG ale program z luzem, historyjkami, ładnymi autami, nowinkami technicznymi, a
      nie to co nadają obecnie.
      • emes-nju Re: Trochę źle zadałem pytanie, bo chodziło 31.01.08, 13:41
        Caly klopot w tym, ze maja malo kasy, sadzac z jakosci niektorych programow, nie robia dubli. Wystarczy posluchac jakie straszne bledy jezykowe i logiczne pojawiaja sie w programach nie emitowanych "na zywo".

Top Gearowe dowcipy, riposty, to precyzyjny, realizowany krok po kroku scenariusz. Kazde odstepstwo od niego powoduje dubla - w TVN Turbo badziewie idzie na antene...
        • plawski Re: Trochę źle zadałem pytanie, bo chodziło 31.01.08, 13:53
          I w tym sęk. Ale gwarantuję Ci, że jeśli zbierze się grupa pasjonatów chcących
          zrobić coś dobrego, a nie z nastawieniem na zarobienie pierwszego miliona, to
          może powstać wreszcie jakiś ciekawy program. I cały czas mocno w to wierzę :) A
          przy okazji - podobno budżet TG na jeden odcinek to 2 miliony Euro. Cóż,
          rzeczywiście można poszaleć.
          • franek-b Re: Trochę źle zadałem pytanie, bo chodziło 31.01.08, 14:20
            > I w tym sęk. Ale gwarantuję Ci, że jeśli zbierze się grupa pasjonatów chcących
            > zrobić coś dobrego, a nie z nastawieniem na zarobienie pierwszego

Ja już w pasjonatów nie wierzę, wierzę w profesjonalizm. A profesjonalizm wymaga kasy i to dużo kasy. A widać, że tvn to chce robić gówniane programi i to sprzedawać. Przecież teraz to co tam puszczają zwłaszcza z ichniejszej produkcji to dno! ile można oglądać policjantów wlepiających mandaty za przekraczanie prędkości w terenie zabudowanym z tym wieśniackim komentarzem w tle... żałość.
            Te wszystkie zakupy kontrolowane to w produkcji nic nie kosztuje, jeden prowadzący i człowiek z ulicy.
            Teraz nagle nowy nabytek tvn czyli ten wielkolud będzie robić szoł motoryzacyjne - człowiek od szoł podróżniczego, teraz ziemniaki czy ryż, będzie prowadził szoł motoryzacyjne diesel czy benzyna. Mogę nawet napisać teraz konspekt scenariusza programu...

Zastanawiałem się ostatnio czy nie napisać, że skoro oni puszczają mi po raz 10 ten sam program, to im zapłacę połowę abonamentu - ja płacę CO MIESIĄC, a oni mi dostraczją program raz na 3 MIESIĄCE.
          • mrzagi01 tylko że.... 31.01.08, 14:22
            plawski napisał:

> przy okazji - podobno budżet TG na jeden odcinek to 2 miliony Euro. Cóż,
            > rzeczywiście można poszaleć.
            ..takie TG jest dochodowym towarem eksportowym i koszty produkcji zwracają się z
            nawiązką. Na program podobnego formatu Polska jest zbyt prowincjonalna (GB to
            jednak dalej centrum cywilizacji), a jednocześnie za mało egzotyczna na jakiś
            niszowy temat który by zainteresował resztę świata. No o czy najprofesjonalniej
            nawet zrobiony "Zakup kontrolowany" jest w stanie zainteresować kogokolwiek
            poza, może Ukrainą?
            • plawski Re: tylko że.... 31.01.08, 14:34
              Wszystko racja, co mówisz, Mrzagi.
              Ale czy nie miałbyś chęci obejrzeć polskiego programu z humorem, zrobionego na
              luzie a jednocześnie nie amatorsko? Z ciekawym prowadzącym, nie silącym się na
              naśladowanie kogokolwiek? Do tego dodajmy ładne auta, dobre zdjęcia w ładnych
              plenerach a nie brudną fabię na dziurawej drodze... do tego naprawdę nie trzeba
              milionów euro. Ja bym oglądał :)
              • mrzagi01 Re: tylko że.... 31.01.08, 14:55
                plawski napisał:

> Wszystko racja, co mówisz, Mrzagi.
                > Ale czy nie miałbyś chęci obejrzeć polskiego programu z humorem, zrobionego na
                > luzie a jednocześnie nie amatorsko? Z ciekawym prowadzącym, nie silącym się na
                > naśladowanie kogokolwiek? Do tego dodajmy ładne auta, dobre zdjęcia w ładnych
                > plenerach a nie brudną fabię na dziurawej drodze... do tego naprawdę nie trzeba
                > milionów euro. Ja bym oglądał :)

no pewnie że bym chciał. Chciałbym zobaczyć motoryzacyjny odpowiednik
                "Kulinarnych Podróży Roberta Makłowicza"
                • sherlock_holmes Re: tylko że.... 31.01.08, 20:34
                  Tyle, że w Polsce dziennikarzy motoryzacyjnych "z jajem" jak na lekarstwo :(
                  No bo niby kto? Frankowski? On mógłby robić program la maniaków motoryzacji, bakłoby lekkości i dystansu. Wojciechowka? Wolne żarty itd itp.
                  Jedyny pewny kandydat to nieśmiertely red. Iwaszkiewicz, ale jdna jaskółka wiosny nie czyni :(
                  • franek-b Re: tylko że.... 01.02.08, 12:02
                    > Jedyny pewny kandydat to nieśmiertely red. Iwaszkiewicz, ale jdna jaskółka wios
                    > ny nie czyni :(

No bez przesady... z całym szacunkiem dla wieku i doświadczenia, ale jest dziennikarzem z poprzedniej epoki. Zresztą pamiętam jak w tym programie na 2 głupoty potrafił opowiadać.
    • 1realista Re: Co Wy na to? 01.02.08, 17:32
      dla mnie ciekawszy byl 5gear.
      • tomek854 Re: Co Wy na to? 02.02.08, 03:52
        taaa

z tematem przewodnim "przemądrzała laska robi ze swoich współprowadzących
        idiotów w każdym odcinku, a oni wcale się tym nie przejmują, tylko się szczerzą
        wesoło, bo są politycznie poprawni"? To ja już wolę Top Gear ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka