krakus.mp Nowa Octavia. 09.10.03, 06:49 Widziałem zdjęcia nowej Octavii. Jestem rozczarowany,bo wygląda jak powiększona Fabia. Miałem nadzieję,że Czesi będą odważni i zrobią coś nowego.Myślałem że nowa Octavia będzie w stylu Audi A4. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mbryskiewicz Re: Nowa Octavia. 09.10.03, 09:00 Mozesz podac adres gdzie sa te zdjecia? Pozdro Bryku Odpowiedz Link
krakus.mp Re: Nowa Octavia. 09.10.03, 09:28 mbryskiewicz napisał: > Mozesz podac adres gdzie sa te zdjecia? > > Pozdro > Bryku Witam. Chyba coś pokazuje Auto Swiat.Widziałem na okładce w kiosku. Kiedyś przeglądałem stronkę poświęconą prototypom ,tylko nie pamiętam jaki miała adres.Może szanowny Greenblack będzie znał? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
al_fik Re: Nowa Octavia. 10.10.03, 12:56 ja tez jestem zdegustowany po przjrzeniu AS, jak dla mnie to krok w tył i tyle, nic zupełnie nic nowego, wieksza fabka, jest w tym tez i logika, w gr VW zaczeło doskwierać wzajemne pozeranie marek, wiec trzeba dac wyraźny znak rozdziału: VW prestiż seat agresja temperament skoda ludowóz/dupowóz tani i praktyczny Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Nowa Octavia. 09.10.03, 09:27 krakus.mp napisał: > Widziałem zdjęcia nowej Octavii. > Jestem rozczarowany,bo wygląda jak powiększona Fabia. > Miałem nadzieję,że Czesi będą odważni i zrobią coś nowego.Myślałem że nowa > Octavia będzie w stylu Audi A4. > Pozdrawiam. Tez widzialem - w AutoSmieciu. Wg nie to jest fotomontaz -przeszczepili przod od Fabii bez zmian, rozciagneli srodek i wyciagneli tyl Fabii i pieprza,ze to Octavia. Zreszta - zdjecie "en face" Octavii pokazuje zupelnie inny przod, raczej w stylu ...Volvo S80, niz Fabii. Ogolnie - staraja sie cos zrobic, ale jakos mnie do to mnie przemawia... Odpowiedz Link
krakus.mp Re: Nowa Octavia. 09.10.03, 10:07 sherlock_holmes napisał: > krakus.mp napisał: > > > Widziałem zdjęcia nowej Octavii. > > Jestem rozczarowany,bo wygląda jak powiększona Fabia. > > Miałem nadzieję,że Czesi będą odważni i zrobią coś nowego.Myślałem że nowa > > > Octavia będzie w stylu Audi A4. > > Pozdrawiam. > > Tez widzialem - w AutoSmieciu. Wg nie to jest fotomontaz -przeszczepili przod > od Fabii bez zmian, rozciagneli srodek i wyciagneli tyl Fabii i pieprza,ze to > Octavia. Zreszta - zdjecie "en face" Octavii pokazuje zupelnie inny przod, > raczej w stylu ...Volvo S80, niz Fabii. > Ogolnie - staraja sie cos zrobic, ale jakos mnie do to mnie przemawia... > > Być może to tylko kamuflaż. Skoda nie chce ujawnić prawdziwego wizerunku Octavi. Obecna Octavia wygląda solidnie.Ta nowa , podobna do Fabii z wyglądu jest tandetna. Odpowiedz Link
betty-bt Re: Nowa Octavia. 09.10.03, 10:38 podajcie, prosze jakiegos linka. nie wiem co to jest autosmiec, a chcialabym zobaczyc nowa octavie. poprzednia bardzo mi sie podoba. dzien dobry Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Nowa Octavia. 09.10.03, 11:32 betty-bt napisała: > podajcie, prosze jakiegos linka. nie wiem co to jest autosmiec, a chcialabym > zobaczyc nowa octavie. poprzednia bardzo mi sie podoba. > > dzien dobry > Auto-smiec to ...gazeta Auto_swiat (polski klon Auto-Bilda). To jest ich polska strona: www.auto-swiat.pl. Niestety, poza zdjeceim na okladce, nie ma na steronce netowej innych zdjec Octavii. Jak sie ladnie usmiechniesz,zeskanuje Ci i wysle mailem :-) Odpowiedz Link
betty-bt wysylaj :))) 09.10.03, 11:47 ale taka jest ladna przeciez: motoryzacja.interia.pl/news?inf=429220 Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: wysylaj :))) 09.10.03, 12:29 betty-bt napisała: > ale taka jest ladna przeciez: > > motoryzacja.interia.pl/news?inf=429220 > Masz @ i wiesz co z tym psotem zrobic :-)) Odpowiedz Link
betty-bt Re: wysylaj :))) 09.10.03, 12:44 widzialam i wiesz co?- podoba mi sie! sama moze bym dla siebie nie kupila (kolor mi nie podchodzi), ale nie rozumiem dlaczego az tak sadzicie na ta biedna skode. staraja sie jak moga :) Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: wysylaj :))) 09.10.03, 14:28 betty-bt napisała: > widzialam i wiesz co?- podoba mi sie! sama moze bym dla siebie nie kupila > (kolor mi nie podchodzi), ale nie rozumiem dlaczego az tak sadzicie na ta > biedna skode. staraja sie jak moga :) > Kiedys juz na ten temat pisalem - chodzi o postrzeganie Skody z dawnych. socjalistycznych czasow, obecna agresywna polityke marketingowa (nie zawsze na akceptowalnym poziomie) i ...troche zazdrosc,ze im sie udalo, a u nas dalej nic nie wiadomo - poza Fiatem. Odpowiedz Link
betty-bt Re: wysylaj :))) 10.10.03, 12:10 sherlock_holmes napisał: > Kiedys juz na ten temat pisalem - chodzi o postrzeganie Skody z dawnych. > socjalistycznych czasow, obecna agresywna polityke marketingowa (nie zawsze na > akceptowalnym poziomie) i ...troche zazdrosc,ze im sie udalo, a u nas dalej nic > > nie wiadomo - poza Fiatem. wlasnie. pytanie: czy poza tym skoda to zle auto? nie wiem, jakies felerne, nawala czesciej niz inne marki? najczesciej slyszy sie, ze renowki sa do kitu pod tym wzgledem. Odpowiedz Link
greenblack Re: wysylaj :))) 09.10.03, 19:07 betty-bt napisała: sama moze bym dla siebie nie kupila > (kolor mi nie podchodzi Może to będzie dla Ciebie szokiem, ale każdy samochód można kupić w kilkunastu różnych kolorach. Poza tym szanse na zaistnienie w rzeczywistości tak sraczkowatego koloru, jak ten na zdjęciach, są raczej nikłe. Pozdrawiam Odpowiedz Link
betty-bt Re: wysylaj :))) 10.10.03, 12:14 greenblack napisał: > Może to będzie dla Ciebie szokiem, ale każdy samochód można kupić w kilkunastu > różnych kolorach. Poza tym szanse na zaistnienie w rzeczywistości tak > sraczkowatego koloru, jak ten na zdjęciach, są raczej nikłe. ojeny, ty nie mozesz sobie odpuscic tych zgryzliwych uwag.. chodzilo mi konkretnie o kolory aut z fotek, ktore sherlock mi wyslal. widzialam samochody o bardziej obrzydliwym kolorze na ulicach. przyznam nawet, ze przewaznie kobiety sie takimi woza. Odpowiedz Link
betty-bt Re: wysylaj :))) 10.10.03, 12:16 greenblack napisał: > To akurat jest Superb. wiem. na autach sie nie znam, ale czytac potrafie. dlatego pytalam czy uwazacie, ze ten model skody jest brzydki. Odpowiedz Link
greenblack Re: wysylaj :))) 10.10.03, 12:18 Jeśli w jest w jasnym kolorze, wygląda jak kabanos na kołach. Granatowy i ciemnozielony jest za to bardzo elegancki. W czerni przypomina karawan. Pozdrawiam Odpowiedz Link
przemo_c Re: Nowa Octavia. 09.10.03, 19:17 Mi też podeślij, mi też... na ten gazetowy mail... :D Odpowiedz Link
sandwich1 Re: Tutaj naprawdę można pisać o Skodzie 09.10.03, 10:01 Prezydent Szczecina Jurczyk ma zamiar kupić Octavię, bo jego 3-letnie Volvo S70 za często się psuje. (za "POLITYKĄ") Odpowiedz Link
bocian4 Re: Tutaj naprawdę można pisać o Skodzie 09.10.03, 11:04 tylko po co. TAk samo jak można o suzuki, polonezie, daewoo, itd. Mi się skody nie podobają (ew. superb jes tdo zaakceptowania), nie lubie ich manii wielkosci i tyle. To kwestia gustu. Użytkownikom zcyzę szerokiej drogi (tak jak i wszystkim innym) i to na tyle w temacie skody. Odpowiedz Link
cc_2003 Re: Suzuki, Polonez, Daewoo itd. 09.10.03, 11:26 Bocianie, czy chcesz przez to powiedzieć, że o Suzuki nie ma co pisać, bo to nie ma sensu? Takie odniosłem wrażenie. Odpowiedz Link
bocian4 Re: Suzuki, Polonez, Daewoo itd. 09.10.03, 11:45 Chcę powiedzieć ze sa marki które należą do ciekawszych, są nowości o których waro mowić, i są marki mniej ciekawe, oklepane, które dawno nic nowego nei wypusciły a jak wypusciły to zadne cuda. Suzuki klepie tego samego samuraja od wieków, vitarę prawie nei zmienną za kupę kasy, itd. Dla mnei to marka motocyklowa (i niektóre z nich lubię). Pzdr Odpowiedz Link
remo29 Re: Suzuki, Polonez, Daewoo itd. 09.10.03, 12:04 [...] > Suzuki klepie tego samego samuraja od wieków, vitarę prawie nei zmienną za > kupę kasy, itd. Kałasznikow też się nie zmienia, a jak działa! :) Odpowiedz Link
bocian4 Re: Suzuki, Polonez, Daewoo itd. ;-))) 09.10.03, 12:56 Tylko że kałasznikow jest używany przez połowę swiata w przeciwieństwie do suki. Odpowiedz Link
cc_2003 Re: Suzuki, Polonez, Daewoo itd. 09.10.03, 15:30 A więc dobrze że jesteś na forum :) Wreszcie dowiesz się jak jest naprawdę, obserwując wątki. Jedno sprostowanie na dziś: (Grand) Vitara nie kosztuje "kupy kasy" - jest najtańszym, obok Nivy, samochodem terenowym na rynku z bardzo dobrym wyposażeniem jak na tę klasę i kasę. Odpowiedz Link
guest_of_honour może to wam obrzydzi skodę 09.10.03, 20:35 w ostatnich tygodniach największym zainteresowaniem złodziei cieszą się....... felicia i superb. felka to pewnie na części Odpowiedz Link
greenblack Re: może to wam obrzydzi skodę 09.10.03, 20:38 Superb też na części. Motłoch lubi oszczędzać na częściach, a przecież wiele podzespołów w Superbie jest identycznych z tymi z wielu modeli Audi, Seata, Volkswagena czy Octavii, a nawet Fabii (1.9 D). Pozdrawiam Odpowiedz Link
hdp Re: Tutaj naprawdę można pisać o Skodzie 09.10.03, 20:38 ... oczywiscie ,samochod jak kazdy inny ,w swojej klasie nawet jeden z najlepszych . ________________________________________________________________________________ Odpowiedz Link
krakus.mp Re: Zrub mi druta ty ciulu i szmato! 10.10.03, 06:43 Masz drucik w miejscu ptaszka,bo k...asa masz na karku zamiast głowy! Odpowiedz Link