Dodaj do ulubionych

Pytanie do Warszawiakow

11.10.03, 15:43
Czemu wbrew znakom usilujecie wjechac z Ronda de Gaulle'a w Nowy Swiat lub
tam zawrocic? Przeciez znaki mowia wyraznie ze nie wolno, chyba ze jestescie
autobusem miejskim.

Ja rozumiem ze zakaz zawracania na rondzie to wyjatkowo glupi pomysl, ale
skoro jest to nalezy go przestrzegac. W ten sposob blokujecie lewy i srodkowy
pas tym, ktorzy jada prosto!
Obserwuj wątek
    • przemo_c Re: Pytanie do Warszawiakow 11.10.03, 15:48
      Bo tak najłatwiej??!!

Nie wiem dlaczego, ale tak postępują... Nie wiem tylko dlaczego Policja nie
      reaguje, przecież tam przez prawie cały dzień patrol stoi... Nie pomaga??
    • hdp Re: Pytanie do Warszawiakow 11.10.03, 16:16
      anahella napisała:

> Czemu wbrew znakom usilujecie wjechac z Ronda de Gaulle'a w Nowy Swiat lub
      > tam zawrocic? Przeciez znaki mowia wyraznie ze nie wolno, chyba ze jestescie
      > autobusem miejskim.
      >
      > Ja rozumiem ze zakaz zawracania na rondzie to wyjatkowo glupi pomysl, ale
      > skoro jest to nalezy go przestrzegac. W ten sposob blokujecie lewy i srodkowy
      > pas tym, ktorzy jada prosto!
      _______________________________________________________________________________

Warszawiakow pytac nie musisz , a Warszawianie Ci nie odpowiedza . Pzdr.
      ________________________________________________________________________________
      >
    • bocian4 Re: Pytanie do Warszawiakow 11.10.03, 17:01
      anahella napisała:

Szczerze mowiac pracowalem kolo tego ronda 3 lata i ten numer glownie staralis
      ie wykonac luzie na rejestracjach nie warszawskich

pzdr
    • truskava Re: Pytanie do Warszawiakow 11.10.03, 21:23
      anahella napisała:

(...)

> Ja rozumiem ze zakaz zawracania na rondzie to wyjatkowo glupi pomysl, ale
      > skoro jest to nalezy go przestrzegac. W ten sposob blokujecie lewy i srodkowy
      > pas tym, ktorzy jada prosto!

(...)

Pomysł z tym zakazem zawracania (a dokładniej z "nakazem jazdy na wprost") nie
      jest taki głupi. Myślę, że w ten sposób próbowano uniknąć sytuacji: "W ten
      sposob blokujecie lewy i srodkowy pas tym, ktorzy jada prosto!"
      • anahella Re: Pytanie do Warszawiakow 13.10.03, 02:31
        truskava napisała:

> Pomysł z tym zakazem zawracania (a dokładniej z "nakazem jazdy na wprost")
        nie
        > jest taki głupi. Myślę, że w ten sposób próbowano uniknąć sytuacji: "W ten
        > sposob blokujecie lewy i srodkowy pas tym, ktorzy jada prosto!"

Ok, nie wiem czy jestes z Wawy, ale jezeli tak,to wyobraz sobie ze jedziesz z
        Ochoty i chcesz zaparkowac na Brackiej przy "Smyku". Jezeli nie znasz malych
        uliczek w cetrum to na rondzie de Gaulle'a chcialoby Ci sie zawrocic zeby
        wjechac pod "Smyk", a tak to musisz skerecic w prawo, objechac pl. Trzech
        Krzyzy i potem legalnie skrecic w lewo na de Gaulle'u. Gdyby prawy i srodkowy
        pas byl do jazdy prosto a lewy do skrecania (autobusy tam skrecaja) to byloby
        gut.
        • truskava Re: Pytanie do Warszawiakow 13.10.03, 10:26
          anahella napisała:

>
          > Ok, nie wiem czy jestes z Wawy, ale jezeli tak,to wyobraz sobie ze jedziesz z
          > Ochoty i chcesz zaparkowac na Brackiej przy "Smyku". Jezeli nie znasz malych
          > uliczek w cetrum to na rondzie de Gaulle'a chcialoby Ci sie zawrocic zeby
          > wjechac pod "Smyk", a tak to musisz skerecic w prawo, objechac pl. Trzech
          > Krzyzy i potem legalnie skrecic w lewo na de Gaulle'u. Gdyby prawy i srodkowy
          > pas byl do jazdy prosto a lewy do skrecania (autobusy tam skrecaja) to byloby
          > gut.
          >

Kiedyś właśnie tak było (można było zawracać na tym rondzie) i blokował się
          lewy pas (zresztą sam zauważyłaś, że tak się dzieje, gdy kierowcy nie
          przestrzegają przepisów i zawracają na tym rondzie). Trudno o jakiś złoty
          środek w tej sytuacji. Albo jest możliwość zawracania ale zmniejsza się
          przepustowość skrzyżowania, albo odwrotnie, kilka osób nie zawróci w tym
          miejscu, ale przejazd na Pragę będzie płynniejszy. Jest jak jest i trzeba z tym
          żyć.
    • rozaola anahella, drive! 12.10.03, 11:18
      Anahella, napisalas w watku o namietnosci do samochodow, ze jezdzisz taksowkami
      i nie masz samochodu czy prawka. Dlaczego nie zrobisz prawka? Nie masz ochoty?
      Zrob, jezdzenie to fajna sprawa, adrenalina, duza przyjemnosc, koniecznosc
      kombinowania jak kon pod gorke, jakies tam wyzwanie itepe. Pomijajac juz fakt,
      ze wielka mobilnosc i niezaleznosc, tez poczucie wladzy w jakims stopniu. To
      wszystko jest dosc mile.

Pozdrawiam i zachecam :-)

roza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka