Dodaj do ulubionych

do Lexa Gazownika ;-)

23.11.08, 23:03
Zagazowałeś może już jakąś Tribecę od Subrau? Słyszałeś może jak to się sprawuje pod gazem?
Obserwuj wątek
    • lexus400 Re: do Lexa Gazownika ;-) 24.11.08, 07:24
      Niestety Subaraka żadnego nie gazowałem ale uruchamiałem jakąś niechodzącą
      instalacje sekwencyjną. Znajomy wiem, że robił ale nic bliżej nie potrafię
      powiedzieć. Są takie marki, których ludzie nie gazują i do tej marki należy
      właśnie Subaru. Naprawiane przez mnie auto poszło bez problemu po wymianie świec
      i sondy, był problem ze zdobyciem takowej tylko.
      • crannmer Ciekawe zjawisko 24.11.08, 08:04
        lexus400 napisał:
        > Są takie marki, których ludzie nie gazują i do tej marki należy
        > właśnie Subaru.

Co jest w obliczu faktu, ze na niektorych rynkach Subaru aktywnie promuje
        instalacje LPG, jest dosc ciekawym zjawiskiem.

Np. w tej chwili w Niemczech idzie jeszcze do 30.11.08 akcja dla Legacy,
        Forester, Impreza i Outback na fabryczne instalacje LPG bez doplaty.

www.subaru-ecomatic.de/
        Jak to imydz tej samej marki w roznych krajach moze sie roznic :-)
        • mrzagi01 Re: Ciekawe zjawisko 24.11.08, 08:19
          u mnie po wsi jeździ(-ła?) zagazowana Impreza. Żeby Prawdziwi Kierowcy nie
          czynili głupich docinków, wlew gazu ma skitrany pod tablicą rejestracyjną.
          • sniperslaststand Re: Ciekawe zjawisko 24.11.08, 12:44
            mrzagi01 napisał:

> u mnie po wsi jeździ(-ła?) zagazowana Impreza. Żeby Prawdziwi Kierowcy nie
            > czynili głupich docinków, wlew gazu ma skitrany pod tablicą rejestracyjną.

Szkoda, że prawdziwi kierowcy nie zdają sobie sprawy że konwersja auta na zasilanie LPG albo CNG czyni spaliny znacznie czystszymi przez co mniej niebezpiecznymi dla ludzi. Nadchodząca szansa na bardziej masowe jeżdżenie na CNG wreszcie może zmniejszy ilość trujących diesli na drogach.

img370.imageshack.us/my.php?image=fourfuelhealteffectsis8.png

Źródło: VEHICLE EXHAUST EMISSION MEASURING ON FOUR FUELS. Ir. H.A.Verbeek, NGV-Holland (Natural Gas Vehicle Association)
            www.ngv-holland.nl/docs/pdfs/emissievergelijking.pdf
        • franek-b Re: Ciekawe zjawisko 24.11.08, 20:46

> lexus400 napisał:
          > > Są takie marki, których ludzie nie gazują i do tej marki należy
          > > właśnie Subaru.

To słyszałem o turbo imprezach, ale gazowanie outbacków czy legacy jest dosyć popularne, nawet dealerzy montują i utrzymują gwarancję.

> Co jest w obliczu faktu, ze na niektorych rynkach Subaru aktywnie promuje
          > instalacje LPG, jest dosc ciekawym zjawiskiem.
          >
          > Np. w tej chwili w Niemczech idzie jeszcze do 30.11.08 akcja dla Legacy,
          > Forester, Impreza i Outback na fabryczne instalacje LPG bez doplaty.

No ale tylko wolnossaki :-)))

> Jak to imydz tej samej marki w roznych krajach moze sie roznic :-)

No wiesz, w PL jednak na subaru patrzy się przez pryzmat imprezy wrx sti :-)
        • lexus400 Re: Ciekawe zjawisko 24.11.08, 20:47

> lexus400 napisał:
          > > Są takie marki, których ludzie nie gazują i do tej marki należy
          > > właśnie Subaru.
          >
          > Co jest w obliczu faktu, ze na niektorych rynkach Subaru aktywnie promuje
          > instalacje LPG, jest dosc ciekawym zjawiskiem.
          >
          > Np. w tej chwili w Niemczech idzie jeszcze do 30.11.08 akcja dla Legacy,
          > Forester, Impreza i Outback na fabryczne instalacje LPG bez doplaty.

Ja o tym wiem doskonale ale wytłumacz to "mądrym inaczej" Polakom, którym gaz
          niszczy silniki, że o "profanacjach" marek nie wspomnę:)
          • wujaszek_joe Re: Ciekawe zjawisko 24.11.08, 20:56
            no właśnie mój nowy lanos ma gaz i przez to stracił się cały imydż
            :)
          • franek-b Re: Ciekawe zjawisko 24.11.08, 21:10

> Ja o tym wiem doskonale ale wytłumacz to "mądrym inaczej" Polakom, którym gaz
            > niszczy silniki, że o "profanacjach" marek nie wspomnę:)

A ile by taka instalka kosztowała? (że pociągnę wątek dalej:-))) i czy do silnika typu H potrzeba jakiejś specjalnej instalacji czy to nie ma znaczenia?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka