sherlock_holmes 14.11.03, 09:42 ...czyli kto sie na czym zna :-) W zwiazku z sugestia Henry-ego prosze tutaj wpisywac na czym sie znacie w kategorii motoryzacji - tak, aby osoby latwiej mogly zasiegnac pomocy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lolo75 Re: Wasze specjalności 14.11.03, 09:51 "...Kto najlepiej gra na wieśle/ Otóż ja gram całkiem nieźle..." żenada pozdro Lolo Odpowiedz Link
niki27 Re: Wasze specjalności 14.11.03, 09:53 :)) Ten wątek to prowokacja, bo przecież wiadomo, że dobrze nam znany program komputerowy Greenblack zna sie na wszystkim. Dziś pytanie, dziś odpowiedź. 0100011010101100100101 niki Odpowiedz Link
hdp Re: Wasze specjalności 14.11.03, 09:54 Henry:)) wszystko co z podwoziem ma wspolnego,srodki antykorozyjne,najnowsze nowinki z dziedziny ochrony lakieru/karoserji ,"zbawiony" restaurator oldtimerow -------------------------------------------------------------------------------- na pewno nie jestem expertem z dziedziny nowoczesnej elektroniki sterujacej praca silnikow. Moj e-adres jak powyzej. Pzdr. ________________________________________________________________________________ Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Wasze specjalności 14.11.03, 10:05 wiatrołapy VW, Uaz/Gaz.... ...ale kogo to interesuje wygodnickie lalusie?! :( Odpowiedz Link
bocian4 Re: Wasze specjalności 14.11.03, 10:19 mrzagi01 napisał: > wiatrołapy VW, Uaz/Gaz.... > ...ale kogo to interesuje wygodnickie lalusie?! :( JAk byś miał jakąś komandorkę do polecenia na oku to daj znać. OStatnio chciałem taką kupić - stan taki sobie, dzielnosc w terenie - niesamowita. Cieliśmy z gosciem po bagnach lasów koło puszczy białowieskiej - niesamowite co to autko moze. Ale jak doszło co do czego to - instalacja gazowa bez homologacji, numery sie nei zgadzaja z papierami, itd. PZdr P.S. Nie znam sie na niczym. MAm praktyczne doswiadczenie w prowadzeniu samochodu (60 tys rocznie), wykształcenie niezwiązane z techniką, a motoryzacją interesuję sie "po godzinach" Odpowiedz Link
hdp Re: Wasze specjalności 14.11.03, 10:19 mrzagi01 napisał: > wiatrołapy VW, Uaz/Gaz.... > ...ale kogo to interesuje wygodnickie lalusie?! :( ________________________________________________________________________________ ...,nie mow tak,nawet wygodnickim portfele czasami chudna,wtedy beda chcieli zrobic cos sami przy swoich autach,-no i bedziemy mieli kilku nowych hobbystow, to chyba dobrze?,a i ich malzonki zachwycone tym beda,ze sie im mezowie do garnkow nie wtracaja . Pzdr. ________________________________________________________________________________ Odpowiedz Link
sandwich1 Re: Wasze specjalności 14.11.03, 10:20 Ja się znam wielu na fajnych miejscach na wycieczki i bocznych fajnych dróżkach na Śląsku, w Małopolsce, Czechach i na Słowacji i nie tylko. Na wielu, nie na wszystkich. Odpowiedz Link
x-darekk-x Re: Wasze specjalności 14.11.03, 10:28 pracowalem w branzy, ale zawsze w biurach. wyksztalcenie mam zdecydowanie nie- techniczne. samochody to dla mnie przede wszystkim hobby, wiec nie moge sie uczciwie nazwac ekspertem w tej dziedzinie. ale swoje wiem. ;) Odpowiedz Link
krakus.mp Re: Wasze specjalności 14.11.03, 15:11 Cześć! Jestem samochodziarzem z wykształcenia (technikum samochodowe o specjalności:budowa i eksploatacja poj.samochodowych)i w swojej dwudziestoletniej karierze kierowcy-mechanika miałem styczność z bardzo wieloma autami (również ciężarowymi).Przez pewien czas pracowałem w serwisie (autoryzowanym) Forda i również wieloma Fordami jeździłem (nadal mam Focusa). Obecnie (od 9 lat) pracuję w biurze i z samochodami mam kontakt tylko w drodze do pracy i z powrotem (czasem jakaś delegacja się trafi służbowym autem). Ponadto,kupuję i czytam różne magazyny motoryzacyjne,więc mam jakieś pojęcie o tym co "piszczy w trawie". Ale za eksperta się nie uważam,bo co inego teoria (praktykę odbywałem 10 lat temu) a co innego praktyka. Jednak zawsze bardzo chętnie doradzę w sprawach związanych z eksploatacją,konserwacją i w sprawach kupna lub zbycia pojazdu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Wasze specjalności 14.11.03, 18:11 znam sie na renault 19 disel z r. 1993. Perfekcyjnie. Odpowiedz Link
hdp Re: Wasze specjalności >> UWAGA << ... 14.11.03, 20:48 ... zanotujcie mail ; p.a.d.a.l.c.o.w.e.j // w Polsce duzo tego jezdzi ,-bedzie mial/a duuuzo roboty na naszym forum ,nareszcie jakis konkret,, a inni wstydliwi??? ,smialo Panie i Panowie ,jak sie ci z konkurencji o tej akcji dowiedza,-to zolc ich zaleje ,i moze zmalpuja?. Pzdr. _______________________________________________________________________________ Odpowiedz Link
martyynka Re: Wasze specjalności >> UWAGA << . 16.11.03, 01:07 No dobra to ja się znam Na renault 5 1988 benzyna , gaźnik. Książkę "Obsługa i konserwacja samochodu Renault 5 " mam w małym palcu;))). A tak serio to jestem lajkonikiem motoryzacyjnym, czasem coś dobrze skojarzę ;))i ot logika. Moge ewentualnie coś przetłumaczyć z czeskiego. PZDR>M Odpowiedz Link