tomek854 15.07.09, 09:47 Właśnie idę do sądu pracy znokautować mojego byłego pracodawcę co mnie zwolnił jak miałem wypadek i "zapomniał" mi zapłacić 1200 funtów! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaqkaba Re: Kciuki 15.07.09, 09:55 Ok. My kciuki trzymamy. Ty do nokautowania trzymaj na zewnątrz. Odpowiedz Link
t-tk Re: Kciuki 15.07.09, 10:49 dopiero co wstalem, mam nadzieję, że nie jest za późno na trzmanie kciukow. -- pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link
franek-b Re: Kciuki 15.07.09, 10:56 Jak ma być nokaut to byś Ty nie przestał trzymać kciuków ;-) ja trzymam również :-) Odpowiedz Link
tomek854 Re: Kciuki 15.07.09, 15:59 Więc tak: - druga strona nie wyraziła zainteresowania stawieniem się na rozprawę - trochę mi zajęło wyjaśnienie zawiłości sprawy, ale chyba jest oczywista, sąd nawet wziął pod uwagę to 10 funtów niesprawiedliwie potrącone z wypłaty co nie w porę było zgłoszone. - trochę się zamieszałem, bo mi moje prawniczki ułożyły antychronologicznie paski płacowe i się pomyliłem, ale w końcu wylazłem na prostą... - wyrok pisemny ma się ukazać "niedługo" czyli pewnie w ciągu kilku dni - wtedy udamy się z nim do firmy która przejęła FuckLellana wraz z dobrodziejstwem inwentarza po wypłatę - jeśli oni się nie poczują to jest jakiś rządowy fundusz wypłat dla pracowników zbankrutowanych firm. Także nie było źle, ale kciuki od czasu do czasu jeszcze pozaciskajcie ;-) Odpowiedz Link
tomek854 Re: Kciuki 15.07.09, 16:00 A, no i sąd jeszcze powiedział, że dawno nie widział tak dobrze przygotowanego materiału dowodowego, co dobrze świadczy o mojej brygadzie studentów ze studenckiej kliniki prawa ;-) Odpowiedz Link
lexus400 Re: Kciuki 15.07.09, 16:24 tomek854 napisał: , co dobrze świadczy o mojej brygadzie studentów ze > studenckiej kliniki prawa ;-) Ty to umiesz się ustawić:)) ludzie zrobili "czarną" robotę a Ty zgarniesz kapuchę;D Odpowiedz Link
tomek854 Re: Kciuki 15.07.09, 17:16 No przecież ja im gratisowo oferuję bezcenną możliwość zdobycia doświadczenia zawodowego :-) Odpowiedz Link
kaqkaba Re: Kciuki 15.07.09, 17:16 A ja myślałem że bardziej ufasz naszym kciukom. A tu takie dodatkowe zabepzieczenia stosujesz. Postawim chociaż piwo czy co wy tam w tej szkocji pijecie. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Kciuki 15.07.09, 17:24 Jak to mówił pewien fizyk o podkowie wiszącej u niego w domu: "Zasadniczo nie wierzę, ale to na wypadek gdyby jednak działało" :-) Odpowiedz Link
bassooner Re: Kciuki 15.07.09, 17:29 kaqkaba napisał: Postaw im chociaż piwo czy co wy tam w tej szkocji pijecie. ___________________________________________________________________ - Trudno wytrzymać człowieku tam! Taką rudą wódę piją, na myszach! - To tam jeszcze bardziej garują jak u nas?! - Uuuuu, bez porównania, kochany... Taki malutki wypijesz, dwa dni nieprzytomny jesteś! - O rany boskie!!! Odpowiedz Link
lexus400 Re: Kciuki 15.07.09, 17:53 > - Trudno wytrzymać człowieku tam! Taką rudą wódę piją, na myszach! > > - To tam jeszcze bardziej garują jak u nas?! > > - Uuuuu, bez porównania, kochany... Taki malutki wypijesz, dwa dni nieprzytomny > jesteś! > > - O rany boskie!!! Jakbym cytat z "Misia" czytał. Odpowiedz Link