18.01.12, 14:36
Na spotkaniu padł pomysł na szukanie lokalu na nasze regulaminowe. O ile dobrze zakumałem, to istota polega na tym, że ochotnicy zwiadowcy penetrują wybrany akwen miasta (oksymoron), odwiedzają po zgrubnej seleksji wszystkie napotkane lokale i własnymi organizmami testują przydatność. W ten sposób można trafić fuksa w miejscu nieoczekiwanym. Potem fuksa się przetestuje całą armią.
Co memłono na to? Jest ktoś chętny do narażania własnego zdrowia dla dobra Towarzystwa?
Ponieważ ktoś musi się zgłosić pierwszy, to ja mogę smile
Obserwuj wątek
    • 36krzysiek Re: Zwiad 18.01.12, 14:50
      Będziesz robił za sanepid czy uokik?
      • orale Re: Zwiad 18.01.12, 17:03
        Jeśli liczysz na pokrycie kosztów zwiadu z kasy Towarzystwa to uprzedzam, nic z tegosmile
        Osobiście przetestowałam Tratoria Rucola (tam gdzie kiedyś był Skafander, a jeszcze wcześniej poczta) - żarcie pyszne, obsluga rewelacja, ceny jak to w centrum, ale ruch nieziemski i znalezienie miejsca (również zarezerwowanie) graniczy z cudem. Poza tym nie da się posiedzieć i pogadać za dlugo, bez zamawiania jedzenia, jadąc tylko na herbacie albo piwie.
        Mam chęć sprawdzić tę knajpę którą poczatkowo na asiowe obstawialiśmy, ale wolna będę dopiero w lutym.
        Poza tym Minerwa deklarowała wyrwanie info o miejscu spotkań forum fantastyki, podobno miało się nadawać wstępnie. No i co, wyrwała?
        • papuga_ara Re: Zwiad 18.01.12, 17:56
          Podobno jest fajny lokal przy Miodowej, "24h" się wabi. Blisko jestem, mogę testować.
        • minerwamcg Re: Zwiad 18.01.12, 22:54
          > Poza tym Minerwa deklarowała wyrwanie info o miejscu spotkań forum fantastyki,
          > podobno miało się nadawać wstępnie. No i co, wyrwała?

Co następuje: www.paradox-cafe.pl/index.php
          Niestety, wszystko wskazuje na to, że piątki mają zajęte.
          • orale Re: Zwiad 18.01.12, 23:00
            > Niestety, wszystko wskazuje na to, że piątki mają zajęte.
            JAk się mocno napijemy to damy radę. A ja nawet nocleg sobie blisko znalazłamsmile
        • g0p0s Re: Zwiad 19.01.12, 12:17
          Pokrycie kosztów przez Towarzystwo nie przyszło mi do głowy, ale kierunek uważam za słuszny.
          Jak będzie jako taka pogoda, to zamknę oczy, zrobię kilka obrotów i udam się na poszukiwania w kierunku.
    • april02 Re: Zwiad 18.01.12, 19:06
      Mogę testować w Poznaniu i okolicach smile Pasuje?
      • ter.eska Re: Zwiad 18.01.12, 19:28
        a może tak Lublin i restauracja "Chmielewski",pasowałoby,poza tym obsługa miła,centrum miasta,żarło niezłe.
        • toanita Re: Zwiad 18.01.12, 20:31
          O to to! Szczególnie desery smakowite. I pięterko jest smile
          • salam_ji Re: Zwiad 18.01.12, 21:06
            No widzicie Kochani. To ja proponuję w Krakowie Taco Mexicano. Knajpa idealna, zarcie pyszne, powierzchnia ogromna, mnostwo zaułków i zakamarków, gdzie szanpanstwo mogliby sie schować. Dodatkowy plus: vicka orale testowała z mną wink
            • orale Re: Zwiad 18.01.12, 21:31
              o tak, Taco zdecydowanie się nadaje, poza tym to jest jedyne miejsce w Polsce gdzie jadłam prawdziwe meksykańskie jedzenie. Jeśli jeszcze będę w Kraku to zdecydowanie tam się udam na posiłek i wszystkim mogę polecić
              • kurcgalopek Re: Zwiad 18.01.12, 23:02
                no tak, ja miałam nadzieję, że Towarzystwo przeniesie spotkania gdzieś na południe, ale W-wy, a nie kraju wink
                • salam_ji Re: Zwiad 18.01.12, 23:11
                  Ojtam, ojtam! raz by się SzanPanTow mogło poświęcić. Vicka się raz poświęciła i żyje. Mało tego Publicznie przyznała, że się jej podobało wink
                  • orale Re: Zwiad 19.01.12, 08:30
                    Vicka się na krakowskie spotkania poświęciła dwa razy i obawiam się, że to były wszystkie krakowskie spotkania jakie się odbyły.
                    • papuga_ara Re: Zwiad 19.01.12, 17:39
                      orale napisała:

> Vicka się na krakowskie spotkania poświęciła dwa razy i obawiam się, że to były
                      > wszystkie krakowskie spotkania jakie się odbyły.

A nieprawdą jest to. W lipcu było takie jedno, moje z Minerwą, na Kazimierzu A, jeszcze przecież potem a.weasley dołączył! smile Szeroko na forum ogłaszane, wyszło tak kameralnie akurat, ale chyba się liczy? Bbbzyta z Goposem do dziś wspominają jedno takie we dwójkę, to nasze chyba też do statystyk wchodzi!
                      • dorka_31 Re: Zwiad 23.01.12, 08:33
                        To jeszcze i ja dodam, że swojego czasu spotkałam się w Krakowie z koleżanką Emzerią (Mzrr). Dawno to było, ale skoro Papuga dokłada swoje, to i ja muszę wspomnieć smile
                    • salam_ji Re: Zwiad 19.01.12, 19:55
                      Ale przepraszam bardzo... Jak to sie vicka POŚWIĘCIŁA????? Vicka z radoscią na skrzydełkach przyleciała a nie POŚWIECIŁA! FOCH!

wink wink wink

I dlaczego ja w takim razie wiem o jednym wink Hę?
                      • woloduch1 Re: Zwiad 19.01.12, 20:06
                        Moze dlatego, ze jedno bylo w 2008 roku? I w dodatku bylo to spotkanie wielosekcyjne. Chyba ze tego nie liczyla...

Pozdrawiam

Woloduch
                • czekolada72 Re: Zwiad 20.01.12, 10:38
                  kurcgalopek napisała:

> no tak, ja miałam nadzieję, że Towarzystwo przeniesie spotkania gdzieś na połud
                  > nie, ale W-wy, a nie kraju wink

To ja jescze raz zaproponuje pizzerie Da Grasso w Piasecznie na rogu Dworcowej i JPII
                  • ewa9717 Re: Zwiad 20.01.12, 17:37
                    czekolada72 napisała:
                    >
                    > To ja jescze raz zaproponuje pizzerie Da Grasso w Piasecznie na rogu Dworcowej
                    > i JPII
                    O, można by się umawiać przy wylocie JPII, mówiąc Chmielewską wink
                    • papuga_ara Re: Zwiad 22.01.12, 20:25
                      ewa9717 napisała:
                      > O, można by się umawiać przy wylocie JPII, mówiąc Chmielewską wink

W Krakowie jest ul. św. Anny, dochodząca do Rynku. Jak się tam umawiałam z różnych okazji, to często używałam określenia, żeby się "u wylotu Anny" spotkać. Jakoś tak mi dobrze brzmiało, podobnie jak wylot Brackiej czy Szewskiej. Pojęcia nie miałam, że Guruą gadam smile
                      • czekolada72 Re: Zwiad 22.01.12, 21:40
                        papuga_ara napisała:

> W Krakowie jest ul. św. Anny, dochodząca do Rynku. Jak się tam umawiałam z różn
                        > ych okazji, to często używałam określenia, żeby się "u wylotu Anny" spotkać. Ja
                        > koś tak mi dobrze brzmiało, podobnie jak wylot Brackiej czy Szewskiej. Pojęcia
                        > nie miałam, że Guruą gadam smile
                        >
                        Mozna by sie pokusic o stwerdzenie, ze to Gurua gada po krakowsku smile)
                        >
            • papuga_ara Re: Zwiad 19.01.12, 17:36
              salam_ji napisała:

> No widzicie Kochani. To ja proponuję w Krakowie Taco Mexicano.

Ha, bywałam i jadałam tam na studiach i nawet niedawno wspominałam! big_grin Też lubię.
        • heniulaa Re: Zwiad 18.01.12, 23:49
          Eeeeeeeeeetam Chmielewski! Tam tylko berety chodzą i inny Zbowid! Sielsko Anielsko na Rynku. Żarcie super, obsługa na wariatów uwagi nie zwraca... tylko podaje co trzeba i się nie wtrącąbig_grin To jest lokal tylko że w LBn niestety....
          • salam_ji Re: Zwiad 19.01.12, 00:17
            A ja tak całkiem szczerze powiem to kopsnełabym sie z checią do Lublina na spotkanko. Nigdy nie bylam
            Heniula by pooprowadzała Towarzystwo, potem knajpa wink i jakis nocledzek fajny tylko wyniuchac
    • minerwamcg Re: Zwiad 19.01.12, 13:39
      Propozycji The Mostu nie pojawiam z uwagi na grający tamże telewizor. Obsługa ściszyć może, wyłączać nie zamierza.
    • stara.gropa Re: Zwiad 19.01.12, 13:52
      Propozycji Retrospekcji nie ponawiam, ze względu na to, że członkowie nie mogą trafić w drzwi lokalu.
      • kocio_pierzaczek Re: Zwiad 20.01.12, 11:03
        A ja się tam chyba przejdę.
        • orale Re: Zwiad 20.01.12, 17:28
          ale czy ktoś mieszka w Piasecznie?
          • czekolada72 Re: Zwiad 20.01.12, 18:13
            Jezeli to pytanie a propos pizzerii - to ujme to tak - jak jestem w Wawie i nie zatrzymuje sie w Piasecznie tylko obok wyscigow - to blizej mi np do tegoz Piaseczna, niz nawet do centrum Wawy, a i problemu nie mam z zaparkowaniem smile)
            To tak w sumie jakby w Kraku - zamiast jechac z centrum do Huty - pojechac do Zielonek. Odleglosc ta sama smile
            • orale Re: Zwiad 20.01.12, 19:06
              aaa, no to trzeba bylo tak od razu gadać. Lepiej jednak będzie coś na Wyścigach znaleźć jak już zawitasz, bo do Piaseczna o wiele gorzej z komunikacją.
              • czekolada72 Re: Zwiad 21.01.12, 09:54
                Jak tylko znasz te okolice smile i znajdujace sie w okolicy lokale - z przyzwoitym wnetrzem i cenami - to pewnie, czemu nie?
                • stara.gropa Re: Zwiad 21.01.12, 10:53
                  Podsumowując ten nader interesujący wątek - musielibyśmy na głowę upaść, żeby urządzić spotkanie w okolicach Wyścigów (no chyba że na terenie samych wyścigów, w ramach wycieczek - Śladami J. Ch.), a już zwłaszcza w Piasecznie.
                  A w ogóle to mam wrażenie, że wpis Kocia dotyczył Bednarskiej i pani Prezes nie oszalała, żeby kazać nam spotykać się na wygwizdowie.
                  • czekolada72 Re: Zwiad 21.01.12, 18:40
                    Faktycznie, nie ma co szalec...
                    • kocio_pierzaczek Re: Zwiad 23.01.12, 09:19
                      Tak, o Bednarską mi chodziło. smile
                      • kocio_pierzaczek Coś mam!!! 26.01.12, 20:52
                        Piony-poziomy
                        www.pionypoziomy.pl/#/o_nas/
                        Rozmawiałam z szefem i :
                        - mają antresolę mieszczącą 12 osób.
                        - za rezerwuar się nie płaci.
                        - piwo po 8 zeta, jak w centrum, nieźle.
                        - są przekąski drobne, są i większe dania
                        - niby czynni do 23, ale w piątki zdarza się do ostatniego klienta.

Może by ktoś tam wpadł? Ja w najbliższym czasie nie mam kiedy. A czas szybko płynie.
                        Jestem po 9 rozmowach telefonicznych z restauratorami pt. "Szukam miejsca na cykliczne spotkania hobbystó w liczbie sztuk 10, przy czym liczba ta bywa bardzo płynna, i żeby tych hobbystów można było jakoś odseparowac od reszty gości".
                        • heniulaa Re: Coś mam!!! 26.01.12, 21:02
                          Żarcie takie sobie...
                          • asia.sthm Re: Coś mam!!! 26.01.12, 21:15
                            e tam zarcie, wyglada pieknie i fajnie chlopaki zapraszaja.
                            No i dojazd dobry
                            • cytrynka6543 Re: Coś mam!!! 26.01.12, 21:26
                              Podoba mi się!
                              Dojazd super!
                              Żarcie też niczego sobie (ceny dość przystępne),ale w końcu nie na żarcie się umawiamy,nie?
                              Jestem za!
                        • minerwamcg Re: Coś mam!!! 26.01.12, 22:10
                          Popieram! Okolica przyjemna, dojazd ode mnie znakomity wręcz. Herbata - sprawdziłam - tańsza o 4 zlocisze niż w naszym poprzednio testowanym lokalu! Kosztuje - uwaga, Asiu! - tyle, co piffo!
                          • salam_ji Re: Coś mam!!! 26.01.12, 22:27
                            Popieram. Od mojego miejsca noclegowego dojdę na piechotę!
                            • salam_ji Re: Coś mam!!! 26.01.12, 22:33
                              I mają piwo litewskie! Już ich kocham wink
                          • asia.sthm Re: Coś mam!!! 26.01.12, 22:35
                            > - uwaga, Asiu! - tyle, co piffo!
                            Czyli bede pila na zmiane piwo herbata piwo herbata piwo - az sie posikam.
                            Do tego zurek z biala kkielbasa. Juz sie ciesze!
                            • minerwamcg Re: Coś mam!!! 27.01.12, 13:28
                              asia.sthm napisała:

> Czyli bede pila na zmiane piwo herbata piwo herbata piwo - az sie posikam.

No nie, jeżeli nie mają tam ubikacji, to stanowczo odpada! Ale raczej mają smile
                              • szkorbut-lumbago Re: Coś mam!!! 27.01.12, 13:43
                                Zostałam hobbystą, zostałam hobbystą, oł jeeeee big_grin
                                • ewa9717 Re: Coś mam!!! 27.01.12, 14:23
                                  W sensie zmiana płci? wink
                                  • kocio_pierzaczek Re: Coś mam!!! 27.01.12, 14:41
                                    A taki ktoś to co lubi robić?
                                    • szkorbut-lumbago Re: Coś mam!!! 27.01.12, 15:27
                                      Kociu, twoje pytanie nie ma podstaw, sama napisałaś, że jesteśmy grupą hobbystów.
                                      Oj tam od razu pci.
                                    • g0p0s Re: Coś mam!!! 27.01.12, 15:31
                                      Dwóch nastolatków:
                                      - Co byś zrobił, gdybyś na jeden dzień został dziewczyną?
                                      - Macał bym się, macał bym się...

A lokal można przetestować. O muzykę pytałaś?
                        • the_dzidka Re: Coś mam!!! 28.01.12, 16:15
                          Podoba mi się, jestem za, bardzo chętnie!
                          • p.aulinka Re: Coś mam!!! 29.01.12, 18:02
                            Ja też za!!! (zwłaszcza ze to 5 min spaceru od mojej pracy!smile
                            • kocio_pierzaczek Re: Coś mam!!! 30.01.12, 07:57
                              A nie, o muzykę nie. Ale skoro Paulinka ma tak blisko, to może wpadnie sprawdzić to organoleptycznie?
                              • p.aulinka Re: Coś mam!!! 01.02.12, 21:16
                                Mogę sprawdzić smile
                                • kocio_pierzaczek Re: Coś mam!!! 02.02.12, 08:17
                                  To sprawdź, tylko przed najbliższym piątkiem. smile
                                  • p.aulinka Re: Coś mam!!! 04.02.12, 13:06
                                    Nie bardzo mam teraz czas ale wpadłam w piatek na chwile.
                                    Moim zdaniem fajne miejsce i warto dac mu szansę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka