groha Re: Zaproszenie 2 05.09.06, 10:41 Nie zaczynamy od nowa, lecz kontynuujemy. Z należytym zachowaniem ciągłości, żeby wszyscy wiedzieli o co chodzi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=46655436 Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 11:11 Podciągam w celu przypomnienia i może jeszcze ktoś się skusi? Miejsca trzeba zaklepać. Odpowiedz Link
groha Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:03 O, tak, najwyższa pora sprężyć się w sobie i podjąć decyzję. Najpóźniej do soboty, muszę - muszę! - zaklepać wszystko na mur, łącznie z pogodą. Inaczej będziemy spać na sianku w stajence, jeśli zwierzątka nas nie wykopią, rzecz jasna. Dlatego proszę uprzejmie o dokładne przeliczenie, ile tych miejsc będzie nam potrzebne i wpisanie się tutaj, już tak na serio, serio. Teraz lecę, ale wieczorem zajrzę, żeby nas ostatecznie policzyć i podać pani Ani, ile ma szykować tych piernatów, pierogów, żurku, kiełbasy, drewna opałowego itp., itd. Kompanija - baaczność! Kolejno odlicz! Raz, dwa... Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:11 Rany!!! bym pojechał, ale nie wiem. Trochę się Grohy boję. Ona tępi baronów i przerabia ich na karmę dla Pobudki naradzę się z Goposem jutro, może cos się wykluje. Z drugiej strony jak słyszę żurek , pierogi to mnie tak do Grohy rwie!!! Ze nie wiem !!! Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:11 Kurcze, ja naprawdę nie wiem! Na jutro mogę się określić, bo już sobie ustawiłam, ale na za tydzień nie da rady! Jak mężusiowi każą przyjść do pracy, to nie mam transportu. I tyle... Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:19 Słuchajcie. Mam pojazd mechaniczny na wyjazd do Anatolki. Własny. Poszukiwane 3 chętne osoby do wspólnej podróży, i, nie będę owijał w bawełnę, do wspólnego naplucia do baku. Warszawa, lub okolice - od Helu po Bieszczady. Kto chętny ? Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:33 Taaa... ja mogłabym odpowiedzieć dopiero za kilka dni. A do tego czasu, to pewnie już tych miejsc nie będzie... ...Ale jakby co, to będę mieć na uwadze )) Odpowiedz Link
groha Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:32 Od drzwi coś mi się kazało wrócić. Patrzę - aaa, wszak to mój ulubiony pan Baron! Jak zwykle - i chciałby i boi się. Mnie się boi, aha, już się rozpędziłam uwierzyć. Kokiet z waści, hehe. Ruszyć się pupy nie chce i tyle. A tu nie tylko żurek świętokrzyski będzie, ale i placuszek, kto wie, czy nie z zakalcem paluszki lizać, kiełbaska na ogieńku przypiekana, pierożki, jabłuszka pieczone... Kto, by tam zjadał Barona chudzinę, przy takich pysznościach. Podtuczyć najpierw by trzeba, jeśli już. Więc przyjeżdżaj, Baronie, przyjeżdzaj! Włos Ci z głowy nie spadnie, ani tupecik, jak bum, bum, obiecuję! O, a przy okazji zabierz Dorkę po drodze, będziesz miał dobry uczynek Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:36 Jasny gwint! To jestem załatwiony na amen! Kiełbaski na ognisku! Placuszek! Doborowe towarzystwo! Tańce przy blasku księżyca, skoki przez ogień i pijackie śpiewy do rana! Odpowiedz Link
maalza Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:42 No i wpadłeś Krzysiek, już nie masz wyjścia. Jak Groha się uprze to nie popuści Nie mówiąc o tej wyzerce i zabawie, jaka nas czeka. Dorka - pakuj się Ja potwierdzam swoje przybycie raz jeszcze. Będę! Odpowiedz Link
36krzysiek 2 miejsca w super gablocie do Anatolki :))) 07.09.06, 13:50 Ponawiam, kto chętny do auta? Jedno miejsce zaklepuję dla Goposa. Komu? Komu? Bo idę do domu! I kiedy wyjazd? W piątek po południu czy w sobotę z rana? Okazja! W pakiecie: 1. śpiewy przedpijackie w czasie podrózy 2. jeden postój na siku ) Odpowiedz Link
g0p0s Re: 2 miejsca w super gablocie do Anatolki :))) 07.09.06, 14:05 Dzięki za zaklepanie. Drugie dla Pani Prezes trzymaj. Trzecie dla Dorki (jak nie pojedzie mężem). Sobota z rana. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: 2 miejsca w super gablocie do Anatolki :))) 07.09.06, 14:15 g0p0s napisał: > Dzięki za zaklepanie. Drugie dla Pani Prezes trzymaj. Trzecie dla Dorki (jak > nie pojedzie mężem). Sobota z rana. OK. Zaklepane. Zbiórka 16 września 5 rano XII piętro PKiN )) Odpowiedz Link
lylika Re: 2 miejsca w super gablocie do Anatolki :))) 07.09.06, 14:17 Co jest na dwunastym? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: 2 miejsca w super gablocie do Anatolki :))) 07.09.06, 14:22 Nie wiem, nigdy nie byłem, ale na pewno jest COŚ ! Odpowiedz Link
lylika Re: 2 miejsca w super gablocie do Anatolki :))) 07.09.06, 14:20 Pewnie, że zwariował. Piąta rano rozumiem ale 12-te piętro? Na piechotę? Odpowiedz Link
mzrr21 Re: 2 miejsca w super gablocie do Anatolki :))) 07.09.06, 14:21 Ja raczej myslałam o tej 5-tej rano, nie o 12 tym pietrze Odpowiedz Link
g0p0s Re: 2 miejsca w super gablocie do Anatolki :))) 07.09.06, 14:27 > Pewnie, że zwariował. Piąta rano rozumiem ale 12-te piętro? Aklimatyzacja przed wyjazdem w góry. Wejście na piechotę też w tym celu. Przecież tam nie płaskiego - wszędzie pod górę lub z górki, z przewagą tego pierwszego Odpowiedz Link
groha Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:55 maalza napisała: > Ja potwierdzam swoje przybycie raz jeszcze. Będę! Pardon, Małżo, posty nam się zbiegły. To rozumiem - będę!, czyli zdecydowanie, krótko, zwięźle i na temat. Od razu widać, kto dyscyplinę wewnętrzną posiada i języka po próżnicy strzępić sobie nie lubi)) Odpowiedz Link
groha Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:45 O, i to mi się podoba, Baronie. Rach-ciach i decyzja podjęta. Takich dzielnych Baronów lubię i nie zjadam ich nawet na deser. Za to wkładam pod klosz, albo do gablotki, jak wszystkie cenne egzemplarze na wymarciu Ida, Małża, Edeko, Never, G0p0sie oraz wszyscy wahający się i niezdecydowani jeszcze - zbiórka! Ja nie poganiam, Boże broń, to tylko czas tak pędzi, nie dając nam chwili wytchnienia... Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:50 Ja tam jestem zebrany. Dorki i Krzyśka nie wymieniłaś. Odpowiedz Link
groha Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:59 g0p0s napisał: > Ja tam jestem zebrany. Dorki i Krzyśka nie wymieniłaś. Jak nie, jak tak?? Odpowiedz Link
maalza Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:01 Takich ludzi nam trzeba! Jesteście bardzo dzielni Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:10 Jeszcze nie uzgodniono. O takiej godzinie, żeby uczestnicy dojechali. Czyżby świtała nadzieja? Odpowiedz Link
lylika Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:13 Nie chcę zapeszyć. Cały czas drążę jak Joanna szydełkiem a od tygodnia ostentacyjnie chleb suszę. Odpowiedz Link
maalza Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:17 lylika napisała: > Nie chcę zapeszyć. Cały czas drążę jak Joanna szydełkiem a od tygodnia ostentacyjnie chleb suszę. O Jezusie, chleb!!! Dzięki Lyliko za przypomnienie, bo ja już zapomniałam. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:25 maalza napisała: > lylika napisała: > > > Nie chcę zapeszyć. Cały czas drążę jak Joanna szydełkiem a od tygodnia > ostentacyjnie chleb suszę. > > O Jezusie, chleb!!! Dzięki Lyliko za przypomnienie, bo ja już zapomniałam. Ale u mnie nic nie zostaje !!!!!!!!!! Może być cukier w kostkach? Konie lubią Odpowiedz Link
lylika Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:28 Kupuj więcej chleba. Nie bąź skąpiradło, źwierzątkom będziesz żałował? Odpowiedz Link
maalza Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:34 36krzysiek napisał: > Ale u mnie nic nie zostaje !!!!!!!!!! Może być cukier w kostkach? Konie lubią > Konie lubią, nie powinny jeść cukru. E tam, wymówki szukasz. Bądź szlachetna jednostka i kup bochenek chleba specjalnie dla źwierzaków. Wystarczy nadkroić i zostawić, żeby sam się wysuszył. Albo się szarpnij i kup krojony:o) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:40 Może i nie mogą, ale kilka kostek na ok. 600 kg organizmu zawsze daję Odpowiedz Link
lylika Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:48 Krzysiek jak się dowiedział, że ma sobie odjąć kromkę chleba od ust to zamilkł i nie wiadomo czy się jeszcze odezwie. Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:47 Konie lubią, nie powinny jeść cukru. E tam, wymówki szukasz. Bądź szlachetna > jednostka i kup bochenek chleba specjalnie dla źwierzaków. Wystarczy nadkroić i zostawić, żeby sam się wysuszył. Albo się szarpnij i kup krojony:o) Zrobię im kanapeczki z polędwiczką, remuladą, sledziem i szczypiorkiem. Będą żarły ??? Odpowiedz Link
lylika Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:49 > Zrobię im kanapeczki z polędwiczką, remuladą, sledziem i szczypiorkiem. Będą > żarły ??? > Ty jadasz w takim zestawie? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:53 Ja jadam wszystko! A na takiej kanapeczce robię jeszcze pierzynkę z bitej śmietany z wisienką Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 15:01 36krzysiek napisał: > Ja jadam wszystko! A na takiej kanapeczce robię jeszcze pierzynkę z bitej > śmietany z wisienką ...i kropelka z czekoladki na czubeczku... )) Odpowiedz Link
groha Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:14 stara.gropa napisała: > Oj kusicie, Koleżanko, kusicie. Szefowa sama widzi, że inaczej się nie da. Za każdym razem trzeba stawiać pod ścianą, bo jak się tylko popuści, to będzie tak, jak z tym festiwalem bobowym. G0p0s mówi, że bez zanęty i cierpliwości nie da rady, a ja mu święcie wierzę, bo kto, jak kto, ale on wie co mówi, bo mówi rzadko)) A gdyby tak sama Szefowa dała się skusić, to... o matko kochana! Aż mnie zachnęło z wrażenia i tak zatchnięta lecę, bo już mnie tu dawno nie powinno być. Ale wieczorem wrócę, żeby zobaczyć skutki tego kuszenia. Hihi, pieczonym jabłuszkiem, jak Ewa w raju niemalże... )) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:22 Akcja kuszenia trwa od dokładnie miesiąca. W najbardziej optymistycznej wersji będzie 10 forumowych dusz. Stara.gropo, skuś się) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:35 Chetnię się skuszę. Zwłaszcza perspektywa zobaczenia Grohy na własne oko jest nęcąca. Jutro powiem, czy jadę. Dobrze? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:43 Nie chcę nic Grosze ujmować, ale popatrz jeszcze raz na Asię-Pobudkę i resztę towarzystwa. Za jednym zamachem będziesz mieć wszystko Plus bonus w postaci Never, której nikt z forumowiczów jeszcze nie spotkał w realu) Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:46 O ośliccze, mojej imienniczce, nie wspomniałam, bo nie chciałam wyjść na nieokrzesaną babę, która woli inwentarz żywy od Szacownego Grona TWCh Odpowiedz Link
maalza Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:50 stara.gropa napisała: > Chetnię się skuszę. Zwłaszcza perspektywa zobaczenia Grohy na własne oko jest > nęcąca. > Jutro powiem, czy jadę. Dobrze? O, miałabym okazję na własne oko zobaczyć Szefową. Przy okazji uiściłabym składkę i może odebrała legitymację? Widzisz Gropo, ile pieczeni na jednym ogniu? Nie daj się prosić. Odpowiedz Link
mzrr21 Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:20 Trochę suchego chleba posiadam, musiałabym się tylko sptkać z małżą żeby zabrała. Może i precjoza by wzięła do przekazania warszawiom. Małza co ty na to? Odpowiedz Link
maalza Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:27 Jesli nie będzie tego dużo to myślę, że się zabiorę. Chyba, że dostanę dwa worki klejnotów, he he ;-P Jadę w piątek po pracy, wsiadam w Płaszowie. Odpowiedz Link
lylika Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:41 edyta95 napisała: > zzieleniałam i wątroba mnie boli > Co najpierw? Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:50 edyta95 napisała: > zzieleniałam i wątroba mnie boli Trzeba było tyle nie pić ! )) Odpowiedz Link
maalza Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:58 36krzysiek napisał: > Trzeba było tyle nie pić ! )) ...z Grohą Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:53 Niepotwierdzona lista startowa w kolejności alfabetycznej: Dorka Edeka Groha G0p0s Ida Krzysiek Lylika Maałża Never Stara.gropa Lista oczywiście otwarta. Do soboty. Odpowiedz Link
lylika Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 15:13 Lylika z mężydłem, bez noclegu, tylko na sobotę. Wracamy późnym wieczorem. Mus. Ale i tak dobrze. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 15:18 Jeżeli Bellla nie gania drobiu ozdobnego, to też może się zabrać. Takich lam pewnie nie widziała (i to jeszcze kochających się. Odpowiedz Link
lylika Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 15:25 To nie chodzi o Bellę tylko o zobowiązania zawodowe mężydła w niedzielne przedpołudnia. Już i tak sobotnie ponawykręcał w chińskie osiem.)) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 15:31 Przed poprzednią wizytą w Anatolce Groha zadała właścicielce pytanie, czy można z własnym zwierzęciem przyjechać. Odpowiedź brzmiała, że tak, pod warunkiem że drobiu ozdobnego nie będzie ganiał. Tak na marginesie przypomniałem. Odpowiedz Link
lylika Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 15:38 Bella zostaje w domu z rodzeństwem. Ma zapewnioną opiekę. Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 15:19 Coraz lepiej, coraz lepiej! )) Ale, póki co, cieszę się na jutrzejsze spotkanie. Co będzie za tydzień to sie okaże. Na razie mi wychodzi, że będę, tyle ze nie wiem, czy sama czy nie ) Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:58 Ja wiem, czemu Groha tak nas kusi. Wszystkich nas wypcha i ustawi w muzeum! Odpowiedz Link
edyta95 Re: Zaproszenie 2 - Lilka 08.09.06, 08:52 Lilko droga a zostanie Ci jakieś miejsce w samochodzie? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zaproszenie 2 - Lilka 08.09.06, 10:22 To się da na spotkaniu uzgodnić. Myślę, że odpowiedź będzie pozytywna. Tak więc dopisujemy do listy Edytę na sobotę. Jeszcze jeden argument dla Starej.gropy (poza naszym towarzystwem oczywiście i źwierzątkami) - jest kilka osób niezaszpagatowanych. Będzie okazja przetrenować pasowanie w warunkach polowych) Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 10:23 Echhhh, dlaczego jak ja sie na coś bardzo cieszę, to od razu musi mi się nie udać?! No dlaczego!?! Przepraszam, ale chyba muszę odwołać swój przyjazd w najbliższy weekend. Krzysiu, zwalniam miejsce w samochodzie, zabierz Edytę. Wybaczcie, ale właśnie dostałam maila od koleżanki, że w sobotę za tydzień, wieczorem, ma się odbyć uroczyste spotkanie naszej klasy z podstawówki (po 20 latach!). Miało być tydzień później, ale się przełożyło. Chyba rozumiecie... to się już nie powtórzy, a Anatolka nie jest na końcu świata, może tam jeszcze przyjadę... Nie wiem czemu mi się tak zawsze zbiega. jak nic, to nic, a jak już coś, to wszystko na raz jednego dnia... Odpowiedz Link
maalza Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 10:29 g0p0s napisał: > Jeszcze jeden argument dla Starej.gropy (poza naszym towarzystwem oczywiście i > źwierzątkami) - jest kilka osób niezaszpagatowanych. Będzie okazja przetrenować pasowanie w warunkach polowych) Ja się już boję.... Dorka, kurczę no ;-( Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 10:33 Dorka, a może ich zagonić w okolicę Anatolni i będziesz wahadłowo między spotkaniami ganiać? Przykro, że tak się zbiegło. A może negocjuj przywrócenie poprzedniego terminu? Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 10:42 Obawiam się, że się nie da, bo ponoć już knajpa zaklepana... Ale mają być prawie wszyscy (oprócz tych co za granicę wybyli) plus nasza wychowawczyni, więc w sumie to też bardzo chcę tam iść. Szkoda mi tylko, że sie tak zbiegło, ale cóż, przecież jeszcze nie raz się spotkamy, no nie?! ) Odpowiedz Link
edyta95 Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 11:02 no to muszę z Lilką na spotkaniu pogadać, może dam na chwilę świecznik potrzymać i tym sposobem przekupię, bo ja tylko tak na beznoclegowo mogę, i tak uciekam przed teściami którzy będą chcieli przyjść do mnie na imieniny Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 11:29 edyta95 napisała: > i tak uciekam przed teściami którzy będą chcieli przyjść do mnie na imieniny Przed moją teściową sie nie da... Zawsze przyjeżdża Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 11:59 A nie przyjdzie innego dnia?? Moja by przyszła... Odpowiedz Link
groha Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 12:06 Powiem krótko - oczom własnym wprost nie wierzę... )) Dorko, no żal, jak cholera! Słuchaj, a może jednak? Pomyśl jeszcze raz, czy naprawdę chce Ci się lecieć na to spotkanie z... ponurą przeszłością, hihihi, zamiast z "obecnym dzisiaj"? ) Widzę, że Lylikę, Ciebie, Małżę, Nerver i mnie czekają niesamowite przeżycia - pasowanie, czyli szpagat w terenie będziemy robić! Pozwolisz, by ominęły Cię takie atrakcje? I Edytę będziemy horendować imieninowo, chroniąc Ją przed teściową! Ja już się doczekać nie mogę Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 12:18 > I Edytę będziemy horendować > imieninowo, chroniąc Ją przed teściową! Ja już się doczekać nie mogę Weekend z adrenaliną) Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 12:30 Na razie to ja jeszcze siedzę i myślę... Z klasą to ja chce się spotkać. Zapowiada się bardzo sympatycznie, taka okrągła rocznica i wszyscy entuzjastycznie nastawieni. To mi sie już nie powtórzy... Owszem, chciałabym bardzo być z Wami i strasznie mnie "skręca", że te atrakcje mnie ominą, ale niestety - rozdwajać się jeszcze nie umiem. Tyle, że może bym ewentualnie w niedzielę... Do której przewidujecie pobyt? Jak mężusia namówię, to może chociaz na trochę by mi się udało... Odpowiedz Link
groha Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 13:24 Do której w niedzielę, to chyba jeszcze nie wiemy. Wszystko zależy od tego, jak (i czy w ogóle) przeżyjemy ten sobotni wieczór) A gdzie jest pan Baron, że tak zapytam z ciekawości? Bo chciałam wyjaśnić, że z tym wypychaniem eksponatów, to zły adres ma. O ile się nie mylę, największe Muzeum Osobliwości jest w Warszawie, bodajże na Wiejskiej... ) Odpowiedz Link
dorka_31 Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 13:40 Może nie poszedł dziś do pracy, zeby zdążyć na wieczorne spotkanie )) Odpowiedz Link
berek_76 Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 14:35 Słuchajcie, mało czasu mam na studiowanie wszystkich szczegółów , więc czy możecie mi jak krowie na miedzy? - Czy to chodzi o następny weekend, 16-17, czy przegapiłam jakąs zmianę daty? - Czy z dzieciamy mymi dwoma mogłabym? - Czy jeśli dotrę do Kielc, to potem ktoś mnie przejmie i doprowadzi do celu? - Czy jest jakaś realna szansa na wyjechanie z Wawy środkiem komunikacji ogólnej w sobotę, dotarcie na miejsce, pouczestniczenie i powrót w niedzielę wieczorem? przypominam, że podróżowałabym z dzieciamy, więc to nie może być po nocy A tak bym fciała!!!!! ----------------------- Berek, mama Żaby (11.06.2002) i Dasi (19.03.2005) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 15:02 Nie znam się na dzieciach, więc na wszystkie pytania nie odpowiem. - Tak to 16-17 lub jak kto chce to krócej - Nie wiem ile twoje wytrzymują - Na pewno - W-wa -> Kielce 7:10 -> 10:21 lub 9:10 -> 12:24 Kielce -> W-wa 15:09 -> 18:05 (PKP) Jeżeli Krzysiek (lub ty) ma foteliki, to ja swoje miejsce chętnie odstąpię. Podróż koleją skraca czas podróży, czy tak jakoś) Odpowiedz Link
groha Re: Zaproszenie 2 09.09.06, 14:19 Ale lądowanie, póki co, możliwe tylko na kartoflisku Bowiem lotnisko w Masłowie za krótkie, a nowe, w Obicach, nie wcześniej, niż w 2010 roku, jeśli w ogóle coś z niego będzie, bo na razie tylko się o nie żrą, normalka. Dobra, ale ja nie o tym... Berku drogi, szkoda, że tak późno zajrzałaś do tego wątku, bo by się inaczej wszystko zorganizowało, naprawdę. A teraz, powiem szczerze i bez krążenia po ogródkach, gdyż tego nie lubię - z dzieciątkami może być ciężko. Bo i podróż, i zwiedzanie, i nocne szaleństwa, a niech jeszcze dojdzie pogoda kapryśna, co o tej porze roku możliwe jest bardzo, to dorośli jakoś wytrzymają te trudy, ale dzieciątka umęczą się strasznie. Przykro mi, naprawdę, lecz pamietając jeszcze, jak to z maluchami na imprezach bywa (jednego miałam, grzeczny był, ale wystarczył za dwoje) bym odradzała jednak. Nic się nie martw, co się odwlecze, to nie zając - na szczęście dzieci szybko rosną, a jak dobrze pójdzie, to spotkania w Anatolce staną się świecką tradycją TWCh i za rok wszyscy się znów spotkamy. A z Tobą i Twomi dzieciątkami szczególnie chętnie, bowiem trzeba wykuwać młode kadry chmielewszczaków, prawda? Więc - oby jakoś do przyszłego spotkania! Pozdrawiam cieplutko P.S. Mamy już komplet chętnych do spania z oślim budzikiem! Właśnie lecę do Anatolki, nastawić go na odpowiednią godzinę Odpowiedz Link
berek_76 Re: Zaproszenie 2 09.09.06, 13:45 OK, to na razie wygląda na to, że zabiorę Babsztyle i się przytaszczymy. Nie przeraża mnie wizja jazdy z babami pociągiem, ale jeszcze przemyślę wspaniałomyślną ofertę samochodową W każdym razie - JADĘ!!! ----------------------- Berek, mama Żaby (11.06.2002) i Dasi (19.03.2005) Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zaproszenie 2 09.09.06, 17:00 Jako kierowca posiadający dziećmi, kiedyś małe, przypominam o konieczności przewożenia dzieci w specjalnych fotelikach samochodowych. Rozdział 5 Porządek i bezpieczeństwo ruchu na drogach (...) Art. 39. (...) 3. W pojeździe samochodowym wyposażonym w pasy bezpieczeństwa dziecko w wieku do 12 lat, nie przekraczające 150 cm wzrostu, przewozi się w foteliku ochronnym lub innym urządzeniu do przewożenia dzieci, odpowiadającym wadze i wzrostowi dziecka oraz właściwym warunkom technicznym. 4. Przepis ust. 3 nie dotyczy przewozu dziecka taksówką osobową, pojazdem pogotowia ratunkowego lub Policji. Odpowiedz Link
groha Re: Zaproszenie 2 09.09.06, 14:34 Widzę, że nasze posty pięknie się minęły, bo gazeta robi jakieś dziwne numery i coś nas dzisiaj nie lubi, cholercia. A ja właśnie się dowiedziałam, że jedno łóżko się zwolniło. Czyli, jeśli tak się sprawy mają i możesz przyjechać, to z noclegiem nie powinno być problemu. Wieczorem napiszę dokładnie co i jak zostało już ustalone, bo teraz już mnie nie ma. Lecę do Anatolki, pa! Odpowiedz Link
berek_76 Re: Zaproszenie 2 09.09.06, 22:37 No, ja po to właśnie się pytałam, czy można, żeby wiedziec, czy można jesli uważacie, że lepiej nie, to nie będę Wam na łeb spadała z moimi Babami. Poczekam do następnego razu. dziewuchy są jednak dośc małe, więc jeśli program przewiduje atrakcje wykluczające, to pewnie, że bez sensu. Gdybyście jednak doszli do wniosku, że jakies mniejsce jest i sens też jest, to ja chętnie. Środek lokomocji mnie nie wzrusza, gdyby ktoś chciał mnie litościwie wziąc do samochodu, to foteliki posiadam w liczbie koniecznej. Dajcie znac, bo chciałabym wiedziec, czy obiecywac babom te osiołki i inne lamy, czy nie. ----------------------- Berek, mama Żaby (11.06.2002) i Dasi (19.03.2005) Odpowiedz Link
never_enough Re: Zaproszenie 2 10.09.06, 14:22 hmmm....będę jechała w sobotę z Kielc do Anatolki samochodem, ale trochę trefnym, bo tylko ma 2 miejsca (z tyłu krata). Mogę zabrać jednego pasażera. Jeżeli ktoś chętny i w potrzebie to zapraszam ) Odpowiedz Link
berek_76 Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 11:55 Proszę, prosze, powiedzcie, czy jest dla nas miejsce w czasie i przestrzeni! Bo nie wiem, czy obiecywać dzieciom lamy, czy pieski (alternatywa). ----------------------- Berek, mama Żaby (11.06.2002) i Dasi (19.03.2005) Odpowiedz Link
36krzysiek Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 13:20 berek_76 napisała: > Proszę, prosze, powiedzcie, czy jest dla nas miejsce w czasie i przestrzeni! Bo nie wiem, czy obiecywać dzieciom lamy, czy pieski (alternatywa). Jeżeli Gopos wspaniałomyślnie ustąpi Ci miejsca, mogę zabrać całą waszą trójkę swoim autem, pod warunkiem, że masz foteliki. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 13:37 Trzymam się stanowiska, że miejsce odstąpię, jeżeli Berek skorzysta. Widział ktoś Grohę? Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 11:03 Chyba stało się to, czego się można było spodziewać. Groha wystąpiła o azyl w Anatolskiej stajence i nie będzie już pisała na forum) Odpowiedz Link
36krzysiek Re: 11.09.06, 13:59 Z uwagi na to, że wyjeżdzam słuzbowo w tym tygodniu i wracam chyba dopiero w piątek, zostawiam Goposowi nr tel. kom. do kontaktu w sprawie wyjazdu. Odpowiedz Link
g0p0s Re: Do G0p0sa!!! 11.09.06, 14:48 Jeżeli będą ku temu okoliczności, to chętnie skorzystam z podróży w tak miłym gronie Odpowiedz Link
lylika Re: Do G0p0sa!!! 11.09.06, 15:24 g0p0s napisał: > Oba grona miłe, ale mówiłem do Lyliki) Wysyłam nr telefonu na gazetowy. Umówić się na konkretną godzinę możemy dopiero w piątek bo w piątek wraca Edyta. Odpowiedz Link
berek_76 Re: 11.09.06, 20:35 Goposie, masz ten telefon? Wyślij mi na priva, ustaliłabym, co, kiedy i jak. I CZY ----------------------- Berek, mama Żaby (11.06.2002) i Dasi (19.03.2005) Odpowiedz Link
groha Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 14:45 Prawie zgadłeś G0p0sie, ale nie do końca - choćbym w tej stajence miała sobie zainstalować internet na biogaz lub mierzwę słomianą, pisać na forum będę A teraz krótkie podsumowanie sytuacji: - silna grupa pod wezwaniem Joanny Ch., licząca w tej chwili 16 osób (Stara Gropa, Edeki 2 szt, Lyliki 2 szt, Edyta, Małża, Ida, Never, Krzysiek, G0p0s, Grohy 2 szt oraz Berek z dzieciątkami)) dysponuje 5 samochodami, w tym jednym - Lyliki i Jej Mężydła tylko na sobotę oraz jednym - Never, tylko w jedną stronę. Czyli pod tym względem nie jest źle. - na 13 osób, które zostają w Anatolce do niedzieli (niestety, Lyliki z Edytą, wzywani obowiązkami, ujeżdżają w sobotni wieczór do swych domów) mamy... 9 łóżek. Nawet jakoś zmieścimy się bez upychania się na waleta (po jednym łóżku na Edeki, Berki i Grohy, reszta luzem), ale gnębi mnie, czy Berek wyśpi się na jednej wersalce z dzieciątkami? - - wg najnowszych doniesień, spotykamy się w sobotę o 11.00-11.30, pod Jaskinią Raj w Kielcach. I tu wyłania się problem następujący - do jaskini nie wpuszczają dzieci poniżej lat 6 bodajże. Co wobec tego robimy? Zmieniamy plany? Czekam pilnie na propozycje Szanownych, bo jeśli chcemy do Raju, to już zaraz muszę zamawiać przewodnika. Bowiem tylko do Piekła (w sąsiedztwie niemalże) można wejść bez żadnych problemów. Ale nie ma po co. - jeśli pan Baron, w swojej dobroci, zaopiekuje się Berkiem i Jej Babiszonkami, to OK. Wobec tego, kto zaopiekuje się G0p0sem i czy mam zamawiać piwo? - wieczory w lesie są już zimne, więc uprasza się pamiętać o ciepłym odzieniu. Jak również o tym, że Anatolka, to bardziej hotel pod gwiazdkami, niż z nimi, czyli proszę nie liczyć na wielkie luksusy. Mam nadzieję, że np. bojler z ciepłą wodą znów nie trzaśnie (jak było w maju) i kto wie, czy w ramach bycia z naturą za pan brat, nie będziemy musieli, jak Indianie, iść po chrust do lasu Bardzo proszę wszystkich zainteresowanych o konkretne ustosunkowanie się do powyższych problemów, bo improwizować można na temat kawiarnianego stolika, lecz kiedy wchodzą w grę sprawy życiowe, typu: czy będzie co zjeść i gdzie skłonić zmęczoną głowę, to już insza inszość. A więc, po pierwsze, jeśli uważacie, że dzieciątka przeżyją całą imprezę bez szwanku, to co robimy z Rajem? Czekam na szybką odpowiedź, bo już trzymam słuchawkę w dłoni, żeby tam dzwonić, gdyż zaraz muszę lecieć odsłaniać pomnik Homo Homini Odpowiedz Link
lylika Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 14:50 Ja w Raju byłam, za jaskiniami nie przepadam, mogę zostać z Berkiem bez uszczerbku. Reszta niech korzysta bo ładnie tam. Piwo jest absolutnie niezbędne do życia, nawet dzieci dostaną jesli będą chciały - matka w tej sytuacji nie ma nic do gadania. Odpowiedz Link
groha Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 15:02 lylika napisała: > Kiełbasę przywozimy, czy miejscowa? Kiełbasę kupimy hurtem w Kielcach, nie ma co jej narażać na długą podróż Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 15:07 A czy w Kielcach są paszteciki kieleckie? W Białku był pasztet Odpowiedz Link
never_enough Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 15:20 mogę po chmielewsku nafaszerować kielłasę listem i już dziś wysłać znad morza do Anatolki ))) Odpowiedz Link
berek_76 Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 17:53 OK, to JADĘ!!!! To teraz tak - jak opcja samochodowa? Co do spania, to najpewniej baby razem, a ja na podłodze, ew. ja z Dasiakiem na łóżku, a Anul na podłodze. Raj bym chętnie zahaczyła, może któraś z moich kieleckich koleżanek przejmie na ten czas moje Baby. Aha - jaki jest program rozrywki? Czy jakiś czas wolny jest przewidziany? Bo jeśli tak, to się z moimi Kielczankami umówię. ----------------------- Berek, mama Żaby (11.06.2002) i Dasi (19.03.2005) Odpowiedz Link
lylika Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 18:02 Ja się już zdeklarowałam tylko nie wiedziałam, że mam z dziećmi być sama. Mnie to nie przeszkadza, tylko czy One się zgodzą? Mogą mnie nie zaakceptować. Odpowiedz Link
berek_76 Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 20:32 > Ja się już zdeklarowałam tylko nie wiedziałam, że mam z dziećmi być sama. Mnie > to nie przeszkadza, tylko czy One się zgodzą? Mogą mnie nie zaakceptować. A nie, broń panie Boże! Nie zostawiłabym Cię z nimi sama, czort wie, co by się działo raczej podrzuciłabym je którejś ze swoich koleżanek z forum dzieciowego, będę czyniła próby kontaktu. A jak nie, to Raj nie zając, nie ucieknie ----------------------- Berek, mama Żaby (11.06.2002) i Dasi (19.03.2005) Odpowiedz Link
lylika Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 18:04 > Co do spania, to najpewniej baby razem, a ja na podłodze, ew. ja z Dasiakiem na > łóżku, a Anul na podłodze. Coś Ty, z takimi małymi dziećmi to można razem, na waleta. Ewentualnie weź materac i śpiwór. Limuzyną jedziesz. Odpowiedz Link
berek_76 Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 20:34 > > Co do spania, to najpewniej baby razem, a ja na podłodze, ew. ja z Dasiak > iem na > > łóżku, a Anul na podłodze. > Coś Ty, z takimi małymi dziećmi to można razem, na waleta. Ewentualnie weź mate > rac i śpiwór. Limuzyną jedziesz. Na waleta nie da rady, one obie łażą przez sen po całym łóżku. Nie wiem, jakim cudem udaje im się czasem spac razem, ja z Anulem w jednym łóżku, nawet takim 140 x 210, wymiękam. Ale dla niej to pewnie będzie atrakcja, pospac na materacu ----------------------- Berek, mama Żaby (11.06.2002) i Dasi (19.03.2005) Odpowiedz Link
lylika Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 18:06 > To teraz tak - jak opcja samochodowa? Masz napisane przez Krzyśka, że Was zabierze. Musisz tylko mieć foteliki. Odpowiedz Link
dorka_31 do wyjeżdżających !!! 11.09.06, 14:47 Ponawiam wniosek o omówienie tematu głosowania na bohomazy w Anatolce! (więcej w temacie Kacyk IV, post !!!UWAGAAA!!!, czy coś w podobie) Będę wdzięczna za potraktowanie sprawy jako pilnej ) Odpowiedz Link
groha Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 15:24 Never przyjeżdża do Kielc już w środę, więc musiałbyś się G0p0sie urwać z pracy trochę wcześniej. Ale za to, mógłbyś wtedy pójść z nami "Pod Anioła" na piwko, na ten przykład) A pasztet to będzie, jak się w tych łóżkach nie pomieścimy... )) Odpowiedz Link
groha Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 16:37 Rozumiem, że milczenie oznacza zgodę na wszystko, ale ja nadal nie wiem, ile tych biletów do Raju zamówić? 13? Ludzie, jak babcię kocham, ile nas w końcu będzie? Bo w końcu wyjdzie na to, że przejdziemy się po Sienkiewce, na którą jeszcze nie trzeba rezerwować biletów, choć jest równie zatłoczona, jak Raj. Chcecie mnie wykończyć nerwowo, czy jak? Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 16:44 Ci Grohus, nie denerwuj sie. Sama zdecyduj i z glowy. Ty tak pieknie decydujesz, ze nikt nawet cwierc zlym slowkiem nie piknie. Odpowiedz Link
groha Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 17:15 To nie nerwy, to raczej zamiłowanie do demkratycznych rozwiązań Ale czemu nie, mogę zmienić się w dyktatora, jeśli taka jest wola ludu i arystokracji. Chociaż, jak pamiętam, to dla jednych kończyło się to przeniesieniem do prawdziwego, nieziemskiego raju, a dla drugich wprost przeciwnie - ten padół zamieniał się w piekło... To na co Szanowni reflektują? )) Odpowiedz Link
lylika Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 17:48 Rezerwuj 12 bo 13 może wyjść bokiem. Najwyżej mężydło też zostanie. Nie dość, że w jaskini już był to ma raj na okrągło. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 19:35 Zdecydowanie chcę do Raju - sztuk 2. Wybieramy się tam od lat kilku, jak dotychczas bezskutecznie. Odpowiedz Link
lylika Re: Zaproszenie 2 - do Grohy. 11.09.06, 18:15 Groha, ja wiem, że "Ręce precz", ale zrób nowy wątek bo mnie się po koszeniu trawnika burhel /a może ten mój jest przez CH, bo wielki jak diabli? - nie wiem jak to się pisze/ zrobił i nie chce mi się ciągle klikać "od najnowszego". Odpowiedz Link
lylika Re: Zaproszenie 2 - do Grohy. 11.09.06, 18:18 Przepraszam, korekta. 2 burh/ch/le, jeden duży, drugi jeszcze większy. Odpowiedz Link
lylika Re: Zaproszenie 2 - do Grohy. 11.09.06, 18:19 I proszę mi odpowiedzieć jak się pisze burh/ch/el! Odpowiedz Link
lylika Re: Zaproszenie 2 - do Grohy. 11.09.06, 19:39 lylika napisała: > I proszę mi odpowiedzieć jak się pisze burh/ch/el! ... Już wiem, przez CH, nawet gdy jest mały. > Odpowiedz Link
maalza Re: Zaproszenie 2 - do Grohy. 12.09.06, 12:22 > lylika napisała: > > > I proszę mi odpowiedzieć jak się pisze burh/ch/el! > ... > Już wiem, przez CH, nawet gdy jest mały. > > > Może po prostu Odcisk? prościej będzie :o) Odpowiedz Link
g0p0s Re: Zaproszenie 2 - do Grohy. 12.09.06, 12:28 Wątek nieczynny. Naajbliższy czynny wątek spotkaniowy znajduje się tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=48451273 Odpowiedz Link
maalza Re: Zaproszenie 2 - do Grohy. 12.09.06, 12:59 g0p0s napisał: > Wątek nieczynny. > Naajbliższy czynny wątek spotkaniowy znajduje się tutaj: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=48451273 Tak, wiem. Musiałam utrzymac sie te tematu, który był tutaj na końcu Odpowiedz Link