Dodaj do ulubionych

Zaproszenie 2

05.09.06, 07:36
Zaczynamy od nowa
Obserwuj wątek
    • groha Re: Zaproszenie 2 05.09.06, 10:41
      Nie zaczynamy od nowa, lecz kontynuujemy. Z należytym zachowaniem ciągłości,
      żeby wszyscy wiedzieli o co chodzi:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=46655436
      • g0p0s Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 11:11
        Podciągam w celu przypomnienia i może jeszcze ktoś się skusi? Miejsca trzeba
        zaklepać.
        • groha Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:03
          O, tak, najwyższa pora sprężyć się w sobie i podjąć decyzję. Najpóźniej do
          soboty, muszę - muszę! - zaklepać wszystko na mur, łącznie z pogodą. Inaczej
          będziemy spać na sianku w stajence, jeśli zwierzątka nas nie wykopią, rzecz
          jasna. Dlatego proszę uprzejmie o dokładne przeliczenie, ile tych miejsc będzie
          nam potrzebne i wpisanie się tutaj, już tak na serio, serio. Teraz lecę, ale
          wieczorem zajrzę, żeby nas ostatecznie policzyć i podać pani Ani, ile ma
          szykować tych piernatów, pierogów, żurku, kiełbasy, drewna opałowego itp., itd.
          Kompanija - baaczność! Kolejno odlicz!
          Raz,
          dwa...
          • 36krzysiek Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:11
            Rany!!! bym pojechał, ale nie wiem. Trochę się Grohy boję. Ona tępi baronów i
            przerabia ich na karmę dla Pobudki wink naradzę się z Goposem jutro, może cos się
            wykluje. Z drugiej strony jak słyszę żurek , pierogi to mnie tak do Grohy
            rwie!!! Ze nie wiem !!!
          • dorka_31 Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:11
            Kurcze, ja naprawdę nie wiem! Na jutro mogę się określić, bo już sobie
            ustawiłam, ale na za tydzień nie da rady! Jak mężusiowi każą przyjść do pracy,
            to nie mam transportu. I tyle...
            • mzrr21 Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:18
              A do Kielce pociągi nie jeżdżą?
    • 36krzysiek Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:19
      Słuchajcie.
      Mam pojazd mechaniczny na wyjazd do Anatolki. Własny. Poszukiwane 3 chętne
      osoby do wspólnej podróży, i, nie będę owijał w bawełnę, do wspólnego naplucia
      do baku. Warszawa, lub okolice - od Helu po Bieszczady. smile Kto chętny ?
      • dorka_31 Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:33
        Taaa... ja mogłabym odpowiedzieć dopiero za kilka dni. A do tego czasu, to
        pewnie już tych miejsc nie będzie...
        ...Ale jakby co, to będę mieć na uwadze wink))
    • groha Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:32
      Od drzwi coś mi się kazało wrócić. Patrzę - aaa, wszak to mój ulubiony pan
      Baron! Jak zwykle - i chciałby i boi się. Mnie się boi, aha, już się
      rozpędziłam uwierzyć. Kokiet z waści, hehe. Ruszyć się pupy nie chce i tyle. A
      tu nie tylko żurek świętokrzyski będzie, ale i placuszek, kto wie, czy nie z
      zakalcem paluszki lizać, kiełbaska na ogieńku przypiekana, pierożki, jabłuszka
      pieczone... Kto, by tam zjadał Barona chudzinę, przy takich pysznościach.
      Podtuczyć najpierw by trzeba, jeśli już. Więc przyjeżdżaj, Baronie,
      przyjeżdzaj! Włos Ci z głowy nie spadnie, ani tupecik, jak bum, bum, obiecuję!
      O, a przy okazji zabierz Dorkę po drodze, będziesz miał dobry uczyneksmile
      • 36krzysiek Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:36
        Jasny gwint! To jestem załatwiony na amen! Kiełbaski na ognisku! Placuszek!
        Doborowe towarzystwo! Tańce przy blasku księżyca, skoki przez ogień i pijackie
        śpiewy do rana! smile
        • maalza Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:42
          No i wpadłeś Krzysiek, już nie masz wyjścia. Jak Groha się uprze to nie
          popuścismile Nie mówiąc o tej wyzerce i zabawie, jaka nas czeka. Dorka - pakuj
          sięsmile

Ja potwierdzam swoje przybycie raz jeszcze. Będę!
          • 36krzysiek 2 miejsca w super gablocie do Anatolki :))) 07.09.06, 13:50
            Ponawiam, kto chętny do auta? Jedno miejsce zaklepuję dla Goposa. Komu? Komu?
            Bo idę do domu! I kiedy wyjazd? W piątek po południu czy w sobotę z rana?
            Okazja! W pakiecie: 1. śpiewy przedpijackie w czasie podrózy 2. jeden postój na
            siku smile)
            • g0p0s Re: 2 miejsca w super gablocie do Anatolki :))) 07.09.06, 14:05
              Dzięki za zaklepanie. Drugie dla Pani Prezes trzymaj. Trzecie dla Dorki (jak
              nie pojedzie mężem). Sobota z rana.
              • 36krzysiek Re: 2 miejsca w super gablocie do Anatolki :))) 07.09.06, 14:15
                g0p0s napisał:

> Dzięki za zaklepanie. Drugie dla Pani Prezes trzymaj. Trzecie dla Dorki (jak
                > nie pojedzie mężem). Sobota z rana.

OK. Zaklepane. Zbiórka 16 września 5 rano XII piętro PKiN smile))
                • lylika Re: 2 miejsca w super gablocie do Anatolki :))) 07.09.06, 14:17
                  Co jest na dwunastym?
                  • 36krzysiek Re: 2 miejsca w super gablocie do Anatolki :))) 07.09.06, 14:22
                    Nie wiem, nigdy nie byłem, ale na pewno jest COŚ !
                • mzrr21 Re: 2 miejsca w super gablocie do Anatolki :))) 07.09.06, 14:17
                  Zwariował
                  • lylika Re: 2 miejsca w super gablocie do Anatolki :))) 07.09.06, 14:20
                    Pewnie, że zwariował. Piąta rano rozumiem ale 12-te piętro? Na piechotę?
                    • mzrr21 Re: 2 miejsca w super gablocie do Anatolki :))) 07.09.06, 14:21
                      Ja raczej myslałam o tej 5-tej rano, nie o 12 tym pietrze
                    • g0p0s Re: 2 miejsca w super gablocie do Anatolki :))) 07.09.06, 14:27
                      > Pewnie, że zwariował. Piąta rano rozumiem ale 12-te piętro?
                      Aklimatyzacja przed wyjazdem w góry. Wejście na piechotę też w tym celu.
                      Przecież tam nie płaskiego - wszędzie pod górę lub z górki, z przewagą tego
                      pierwszegosmile
          • groha Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:55
            maalza napisała:

> Ja potwierdzam swoje przybycie raz jeszcze. Będę!

Pardon, Małżo, posty nam się zbiegły. To rozumiem - będę!, czyli zdecydowanie,
            krótko, zwięźle i na temat. Od razu widać, kto dyscyplinę wewnętrzną posiada i
            języka po próżnicy strzępić sobie nie lubismile))
    • groha Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:45
      O, i to mi się podoba, Baronie. Rach-ciach i decyzja podjęta. Takich dzielnych
      Baronów lubię i nie zjadam ich nawet na deser. Za to wkładam pod klosz, albo do
      gablotki, jak wszystkie cenne egzemplarze na wymarciusmile
      Ida, Małża, Edeko, Never, G0p0sie oraz wszyscy wahający się i niezdecydowani
      jeszcze - zbiórka! Ja nie poganiam, Boże broń, to tylko czas tak pędzi, nie
      dając nam chwili wytchnienia... smile
      • g0p0s Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:50
        Ja tam jestem zebrany. Dorki i Krzyśka nie wymieniłaś.
        • groha Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:59
          g0p0s napisał:

> Ja tam jestem zebrany. Dorki i Krzyśka nie wymieniłaś.

Jak nie, jak tak?? smile
      • stara.gropa Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 13:54
        Oj kusicie, Koleżanko, kusicie.
        • maalza Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:01
          Takich ludzi nam trzeba! Jesteście bardzo dzielnismile
          • lylika Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:08
            O której jest zbiórka w Kielcach?
            • g0p0s Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:10
              Jeszcze nie uzgodniono. O takiej godzinie, żeby uczestnicy dojechali. Czyżby
              świtała nadzieja?
              • lylika Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:13
                Nie chcę zapeszyć. Cały czas drążę jak Joanna szydełkiem a od tygodnia ostentacyjnie chleb suszę.
                • maalza Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:17
                  lylika napisała:

> Nie chcę zapeszyć. Cały czas drążę jak Joanna szydełkiem a od tygodnia
                  ostentacyjnie chleb suszę.

O Jezusie, chleb!!! Dzięki Lyliko za przypomnienie, bo ja już zapomniałam.
                  • 36krzysiek Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:25
                    maalza napisała:
                    > lylika napisała:
                    >
                    > > Nie chcę zapeszyć. Cały czas drążę jak Joanna szydełkiem a od tygodnia
                    > ostentacyjnie chleb suszę.
                    >
                    > O Jezusie, chleb!!! Dzięki Lyliko za przypomnienie, bo ja już zapomniałam.

Ale u mnie nic nie zostaje !!!!!!!!!! Może być cukier w kostkach? Konie lubią
                    • lylika Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:28
                      Kupuj więcej chleba. Nie bąź skąpiradło, źwierzątkom będziesz żałował?
                    • maalza Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:34
                      36krzysiek napisał:

> Ale u mnie nic nie zostaje !!!!!!!!!! Może być cukier w kostkach? Konie lubią
                      >

Konie lubią, nie powinny jeść cukru. E tam, wymówki szukasz. Bądź szlachetna
                      jednostka i kup bochenek chleba specjalnie dla źwierzaków. Wystarczy nadkroić i
                      zostawić, żeby sam się wysuszył. Albo się szarpnij i kup krojony:o)
                      • g0p0s Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:40
                        Może i nie mogą, ale kilka kostek na ok. 600 kg organizmu zawsze dajęsmile
                        • lylika Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:48
                          Krzysiek jak się dowiedział, że ma sobie odjąć kromkę chleba od ust to zamilkł i nie wiadomo czy się jeszcze odezwie.
                      • 36krzysiek Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:47
                        Konie lubią, nie powinny jeść cukru. E tam, wymówki szukasz. Bądź szlachetna
                        > jednostka i kup bochenek chleba specjalnie dla źwierzaków. Wystarczy nadkroić
                        i zostawić, żeby sam się wysuszył. Albo się szarpnij i kup krojony:o)

Zrobię im kanapeczki z polędwiczką, remuladą, sledziem i szczypiorkiem. Będą
                        żarły ???
                        • lylika Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:49
                          > Zrobię im kanapeczki z polędwiczką, remuladą, sledziem i szczypiorkiem. Będą
                          > żarły ???
                          >
                          Ty jadasz w takim zestawie?
                          • 36krzysiek Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:53
                            Ja jadam wszystko! A na takiej kanapeczce robię jeszcze pierzynkę z bitej
                            śmietany z wisienką wink
                            • dorka_31 Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 15:01
                              36krzysiek napisał:

> Ja jadam wszystko! A na takiej kanapeczce robię jeszcze pierzynkę z bitej
                              > śmietany z wisienką wink

...i kropelka z czekoladki na czubeczku... wink))
        • groha Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:14
          stara.gropa napisała:

> Oj kusicie, Koleżanko, kusicie.

Szefowa sama widzi, że inaczej się nie da. Za każdym razem trzeba stawiać pod
          ścianą, bo jak się tylko popuści, to będzie tak, jak z tym festiwalem bobowym.
          G0p0s mówi, że bez zanęty i cierpliwości nie da rady, a ja mu święcie wierzę,
          bo kto, jak kto, ale on wie co mówi, bo mówi rzadkosmile))
          A gdyby tak sama Szefowa dała się skusić, to... o matko kochana! Aż mnie
          zachnęło z wrażenia i tak zatchnięta lecę, bo już mnie tu dawno nie powinno
          być. Ale wieczorem wrócę, żeby zobaczyć skutki tego kuszenia. Hihi, pieczonym
          jabłuszkiem, jak Ewa w raju niemalże... smile))
          • g0p0s Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:22
            Akcja kuszenia trwa od dokładnie miesiąca. W najbardziej optymistycznej wersji
            będzie 10 forumowych dusz. Stara.gropo, skuś sięsmile)
            • stara.gropa Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:35
              Chetnię się skuszę. Zwłaszcza perspektywa zobaczenia Grohy na własne oko jest
              nęcąca.
              Jutro powiem, czy jadę. Dobrze?
              • g0p0s Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:43
                Nie chcę nic Grosze ujmować, ale popatrz jeszcze raz na Asię-Pobudkę i resztę
                towarzystwa. Za jednym zamachem będziesz mieć wszystkosmile Plus bonus w postaci
                Never, której nikt z forumowiczów jeszcze nie spotkał w realusmile)
                • stara.gropa Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:46
                  O ośliccze, mojej imienniczce, nie wspomniałam, bo nie chciałam wyjść na
                  nieokrzesaną babę, która woli inwentarz żywy od Szacownego Grona TWChsmile
              • maalza Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:50
                stara.gropa napisała:

> Chetnię się skuszę. Zwłaszcza perspektywa zobaczenia Grohy na własne oko jest
                > nęcąca.
                > Jutro powiem, czy jadę. Dobrze?

O, miałabym okazję na własne oko zobaczyć Szefową. Przy okazji uiściłabym
                składkę i może odebrała legitymację?
                Widzisz Gropo, ile pieczeni na jednym ogniu?smile Nie daj się prosić.
    • mzrr21 Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:20
      Trochę suchego chleba posiadam, musiałabym się tylko sptkać z małżą żeby
      zabrała. Może i precjoza by wzięła do przekazania warszawiom. Małza co ty na to?
      • maalza Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:27
        Jesli nie będzie tego dużo to myślę, że się zabiorę. Chyba, że dostanę dwa
        worki klejnotów, he he ;-P
        Jadę w piątek po pracy, wsiadam w Płaszowie.
        • edyta95 Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:36
          zzieleniałam i wątroba mnie boli
          • lylika Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:41
            edyta95 napisała:

> zzieleniałam i wątroba mnie boli
            >
            Co najpierw?
          • 36krzysiek Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:50
            edyta95 napisała:

> zzieleniałam i wątroba mnie boli
            Trzeba było tyle nie pić ! smile))
            • maalza Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:58
              36krzysiek napisał:

> Trzeba było tyle nie pić ! smile))

...z Grohą
    • g0p0s Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:53
      Niepotwierdzona lista startowa w kolejności alfabetycznej:
      Dorka
      Edeka
      Groha
      G0p0s
      Ida
      Krzysiek
      Lylika
      Maałża
      Never
      Stara.gropa
      Lista oczywiście otwarta. Do soboty.
      • lylika Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 15:13
        Lylika z mężydłem, bez noclegu, tylko na sobotę. Wracamy późnym wieczorem. Mus.
        Ale i tak dobrze.smile
        • g0p0s Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 15:18
          Jeżeli Bellla nie gania drobiu ozdobnego, to też może się zabrać. Takich lam
          pewnie nie widziała (i to jeszcze kochających sięsmile.
          • lylika Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 15:25
            To nie chodzi o Bellę tylko o zobowiązania zawodowe mężydła w niedzielne przedpołudnia. Już i tak sobotnie ponawykręcał w chińskie osiem.smile))
            • g0p0s Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 15:31
              Przed poprzednią wizytą w Anatolce Groha zadała właścicielce pytanie, czy można
              z własnym zwierzęciem przyjechać. Odpowiedź brzmiała, że tak, pod warunkiem że
              drobiu ozdobnego nie będzie ganiał. Tak na marginesie przypomniałem.
              • lylika Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 15:38
                Bella zostaje w domu z rodzeństwem. Ma zapewnioną opiekę.smile
        • dorka_31 Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 15:19
          Coraz lepiej, coraz lepiej! smile))

Ale, póki co, cieszę się na jutrzejsze spotkanie. Co będzie za tydzień to sie
          okaże. Na razie mi wychodzi, że będę, tyle ze nie wiem, czy sama czy nie smile)
    • 36krzysiek Re: Zaproszenie 2 07.09.06, 14:58
      Ja wiem, czemu Groha tak nas kusi. Wszystkich nas wypcha i ustawi w muzeum!
      • edyta95 Re: Zaproszenie 2 - Lilka 08.09.06, 08:52
        Lilko droga a zostanie Ci jakieś miejsce w samochodzie?
        • g0p0s Re: Zaproszenie 2 - Lilka 08.09.06, 10:22
          To się da na spotkaniu uzgodnić. Myślę, że odpowiedź będzie pozytywna. Tak więc
          dopisujemy do listy Edytę na sobotę.
          Jeszcze jeden argument dla Starej.gropy (poza naszym towarzystwem oczywiście i
          źwierzątkami) - jest kilka osób niezaszpagatowanych. Będzie okazja przetrenować
          pasowanie w warunkach polowychsmile)
    • dorka_31 Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 10:23
      Echhhh, dlaczego jak ja sie na coś bardzo cieszę, to od razu musi mi się nie
      udać?! No dlaczego!?! sad

Przepraszam, ale chyba muszę odwołać swój przyjazd w najbliższy weekend.
      Krzysiu, zwalniam miejsce w samochodzie, zabierz Edytę.
      Wybaczcie, ale właśnie dostałam maila od koleżanki, że w sobotę za tydzień,
      wieczorem, ma się odbyć uroczyste spotkanie naszej klasy z podstawówki (po 20
      latach!). Miało być tydzień później, ale się przełożyło. Chyba rozumiecie... to
      się już nie powtórzy, a Anatolka nie jest na końcu świata, może tam jeszcze
      przyjadę...

Nie wiem czemu mi się tak zawsze zbiega. jak nic, to nic, a jak już coś, to
      wszystko na raz jednego dnia...
      • maalza Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 10:29
        g0p0s napisał:

> Jeszcze jeden argument dla Starej.gropy (poza naszym towarzystwem oczywiście
        i
        > źwierzątkami) - jest kilka osób niezaszpagatowanych. Będzie okazja
        przetrenować pasowanie w warunkach polowychsmile)

Ja się już boję....

Dorka, kurczę no ;-(
        • g0p0s Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 10:33
          Dorka, a może ich zagonić w okolicę Anatolni i będziesz wahadłowo między
          spotkaniami ganiać?
          Przykro, że tak się zbiegło. A może negocjuj przywrócenie poprzedniego terminu?
          • dorka_31 Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 10:42
            Obawiam się, że się nie da, bo ponoć już knajpa zaklepana...
            Ale mają być prawie wszyscy (oprócz tych co za granicę wybyli) plus nasza
            wychowawczyni, więc w sumie to też bardzo chcę tam iść. Szkoda mi tylko, że sie
            tak zbiegło, ale cóż, przecież jeszcze nie raz się spotkamy, no nie?! smile)
            • edyta95 Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 11:02
              no to muszę z Lilką na spotkaniu pogadać, może dam na chwilę świecznik
              potrzymać i tym sposobem przekupię, bo ja tylko tak na beznoclegowo mogę, i tak
              uciekam przed teściami którzy będą chcieli przyjść do mnie na imieniny
              • g0p0s Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 11:06
                Ha, mamy jeszcze jeden powód świętowaniasmile
              • dorka_31 Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 11:29
                edyta95 napisała:

> i tak uciekam przed teściami którzy będą chcieli przyjść do mnie na imieniny

Przed moją teściową sie nie da... Zawsze przyjeżdża wink
                • edyta95 Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 11:54
                  do Kielc może nie dojedzie
                  • dorka_31 Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 11:59
                    A nie przyjdzie innego dnia?? Moja by przyszła...
                • groha Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 12:06
                  Powiem krótko - oczom własnym wprost nie wierzę... smile))
                  Dorko, no żal, jak cholera! Słuchaj, a może jednak? Pomyśl jeszcze raz, czy
                  naprawdę chce Ci się lecieć na to spotkanie z... ponurą przeszłością, hihihi,
                  zamiast z "obecnym dzisiaj"? smile) Widzę, że Lylikę, Ciebie, Małżę, Nerver i mnie
                  czekają niesamowite przeżycia - pasowanie, czyli szpagat w terenie będziemy
                  robić! Pozwolisz, by ominęły Cię takie atrakcje? I Edytę będziemy horendować
                  imieninowo, chroniąc Ją przed teściową! Ja już się doczekać nie mogęsmile
                  • g0p0s Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 12:18
                    > I Edytę będziemy horendować
                    > imieninowo, chroniąc Ją przed teściową! Ja już się doczekać nie mogęsmile
                    Weekend z adrenalinąsmile)
                  • dorka_31 Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 12:30
                    Na razie to ja jeszcze siedzę i myślę...
                    Z klasą to ja chce się spotkać. Zapowiada się bardzo sympatycznie, taka okrągła
                    rocznica i wszyscy entuzjastycznie nastawieni. To mi sie już nie powtórzy...
                    Owszem, chciałabym bardzo być z Wami i strasznie mnie "skręca", że te atrakcje
                    mnie ominą, ale niestety - rozdwajać się jeszcze nie umiem.
                    Tyle, że może bym ewentualnie w niedzielę... Do której przewidujecie pobyt? Jak
                    mężusia namówię, to może chociaz na trochę by mi się udało...
                    • groha Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 13:24
                      Do której w niedzielę, to chyba jeszcze nie wiemy. Wszystko zależy od tego, jak
                      (i czy w ogóle) przeżyjemy ten sobotni wieczórsmile)
                      A gdzie jest pan Baron, że tak zapytam z ciekawości? Bo chciałam wyjaśnić, że z
                      tym wypychaniem eksponatów, to zły adres ma. O ile się nie mylę, największe
                      Muzeum Osobliwości jest w Warszawie, bodajże na Wiejskiej... smile)
                      • dorka_31 Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 13:40
                        Może nie poszedł dziś do pracy, zeby zdążyć na wieczorne spotkanie wink))
    • berek_76 Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 14:35
      Słuchajcie, mało czasu mam na studiowanie wszystkich szczegółów sad , więc czy
      możecie mi jak krowie na miedzy?

- Czy to chodzi o następny weekend, 16-17, czy przegapiłam jakąs zmianę daty?
      - Czy z dzieciamy mymi dwoma mogłabym?
      - Czy jeśli dotrę do Kielc, to potem ktoś mnie przejmie i doprowadzi do celu?
      - Czy jest jakaś realna szansa na wyjechanie z Wawy środkiem komunikacji
      ogólnej w sobotę, dotarcie na miejsce, pouczestniczenie i powrót w niedzielę
      wieczorem? przypominam, że podróżowałabym z dzieciamy, więc to nie może być po
      nocy sad

A tak bym fciała!!!!!

-----------------------
      Berek, mama Żaby (11.06.2002) i Dasi (19.03.2005)
      • g0p0s Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 15:02
        Nie znam się na dzieciach, więc na wszystkie pytania nie odpowiem.
        - Tak to 16-17 lub jak kto chce to krócej
        - Nie wiem ile twoje wytrzymująsmile
        - Na pewno
        - W-wa -> Kielce 7:10 -> 10:21 lub 9:10 -> 12:24
        Kielce -> W-wa 15:09 -> 18:05 (PKP)
        Jeżeli Krzysiek (lub ty) ma foteliki, to ja swoje miejsce chętnie odstąpię.
        Podróż koleją skraca czas podróży, czy tak jakośsmile)
        • mzrr21 Re: Zaproszenie 2 08.09.06, 15:08
          LOT-em krócej
          • never_enough Re: Zaproszenie 2 09.09.06, 09:36
            LOT-em bliżej
            hi hi hi smile
            • groha Re: Zaproszenie 2 09.09.06, 14:19
              Ale lądowanie, póki co, możliwe tylko na kartofliskusmile Bowiem lotnisko w
              Masłowie za krótkie, a nowe, w Obicach, nie wcześniej, niż w 2010 roku, jeśli w
              ogóle coś z niego będzie, bo na razie tylko się o nie żrą, normalka. Dobra, ale
              ja nie o tym...
              Berku drogi, szkoda, że tak późno zajrzałaś do tego wątku, bo by się inaczej
              wszystko zorganizowało, naprawdę. A teraz, powiem szczerze i bez krążenia po
              ogródkach, gdyż tego nie lubię - z dzieciątkami może być ciężko. Bo i podróż, i
              zwiedzanie, i nocne szaleństwa, a niech jeszcze dojdzie pogoda kapryśna, co o
              tej porze roku możliwe jest bardzo, to dorośli jakoś wytrzymają te trudy, ale
              dzieciątka umęczą się strasznie. Przykro mi, naprawdę, lecz pamietając jeszcze,
              jak to z maluchami na imprezach bywa (jednego miałam, grzeczny był, ale
              wystarczył za dwoje) bym odradzała jednak. Nic się nie martw, co się odwlecze,
              to nie zając - na szczęście dzieci szybko rosną, a jak dobrze pójdzie, to
              spotkania w Anatolce staną się świecką tradycją TWCh i za rok wszyscy się znów
              spotkamy. A z Tobą i Twomi dzieciątkami szczególnie chętnie, bowiem trzeba
              wykuwać młode kadry chmielewszczaków, prawda? smile Więc - oby jakoś do przyszłego
              spotkania! Pozdrawiam cieplutkosmile
              P.S. Mamy już komplet chętnych do spania z oślim budzikiem! Właśnie lecę do
              Anatolki, nastawić go na odpowiednią godzinęsmile
        • berek_76 Re: Zaproszenie 2 09.09.06, 13:45
          OK, to na razie wygląda na to, że zabiorę Babsztyle i się przytaszczymy. Nie
          przeraża mnie wizja jazdy z babami pociągiem, ale jeszcze przemyślę
          wspaniałomyślną ofertę samochodową smile W każdym razie - JADĘ!!!

-----------------------
          • edeka5 Re: Zaproszenie 2 09.09.06, 17:00
            Jako kierowca posiadający dziećmi, kiedyś małe, przypominam o konieczności przewożenia dzieci w specjalnych fotelikach samochodowych.

Rozdział 5 Porządek i bezpieczeństwo ruchu na drogach
            (...)
            Art. 39.
            (...)
            3. W pojeździe samochodowym wyposażonym w pasy bezpieczeństwa dziecko w wieku do 12 lat, nie przekraczające 150 cm wzrostu, przewozi się w foteliku ochronnym lub innym urządzeniu do przewożenia dzieci, odpowiadającym wadze i wzrostowi dziecka oraz właściwym warunkom technicznym.
            4. Przepis ust. 3 nie dotyczy przewozu dziecka taksówką osobową, pojazdem pogotowia ratunkowego lub Policji.
    • groha Re: Zaproszenie 2 09.09.06, 14:34
      Widzę, że nasze posty pięknie się minęły, bo gazeta robi jakieś dziwne numery i
      coś nas dzisiaj nie lubi, cholercia. A ja właśnie się dowiedziałam, że jedno
      łóżko się zwolniło. Czyli, jeśli tak się sprawy mają i możesz przyjechać, to z
      noclegiem nie powinno być problemu. Wieczorem napiszę dokładnie co i jak
      zostało już ustalone, bo teraz już mnie nie ma. Lecę do Anatolki, pa!
      • berek_76 Re: Zaproszenie 2 09.09.06, 22:37
        No, ja po to właśnie się pytałam, czy można, żeby wiedziec, czy można smile jesli
        uważacie, że lepiej nie, to nie będę Wam na łeb spadała z moimi Babami. Poczekam
        do następnego razu. dziewuchy są jednak dośc małe, więc jeśli program przewiduje
        atrakcje wykluczające, to pewnie, że bez sensu.

Gdybyście jednak doszli do wniosku, że jakies mniejsce jest i sens też jest, to
        ja chętnie. Środek lokomocji mnie nie wzrusza, gdyby ktoś chciał mnie litościwie
        wziąc do samochodu, to foteliki posiadam w liczbie koniecznej.

Dajcie znac, bo chciałabym wiedziec, czy obiecywac babom te osiołki i inne lamy,
        czy nie.

-----------------------
        • never_enough Re: Zaproszenie 2 10.09.06, 14:22
          hmmm....będę jechała w sobotę z Kielc do Anatolki samochodem, ale trochę
          trefnym, bo tylko ma 2 miejsca (z tyłu krata). Mogę zabrać jednego pasażera.
          Jeżeli ktoś chętny i w potrzebie to zapraszam smile)
        • berek_76 Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 11:55
          Proszę, prosze, powiedzcie, czy jest dla nas miejsce w czasie i przestrzeni! Bo
          nie wiem, czy obiecywać dzieciom lamy, czy pieski (alternatywa).

-----------------------
          • 36krzysiek Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 13:20
            berek_76 napisała:

> Proszę, prosze, powiedzcie, czy jest dla nas miejsce w czasie i przestrzeni!
            Bo nie wiem, czy obiecywać dzieciom lamy, czy pieski (alternatywa).

Jeżeli Gopos wspaniałomyślnie ustąpi Ci miejsca, mogę zabrać całą waszą trójkę
            swoim autem, pod warunkiem, że masz foteliki.
            • g0p0s Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 13:37
              Trzymam się stanowiska, że miejsce odstąpię, jeżeli Berek skorzysta. Widział
              ktoś Grohę?
      • g0p0s Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 11:03
        Chyba stało się to, czego się można było spodziewać. Groha wystąpiła o azyl w
        Anatolskiej stajence i nie będzie już pisała na forumsmile)
        • 36krzysiek Re: 11.09.06, 13:59
          Z uwagi na to, że wyjeżdzam słuzbowo w tym tygodniu i wracam chyba dopiero w
          piątek, zostawiam Goposowi nr tel. kom. do kontaktu w sprawie wyjazdu.
          • lylika Do G0p0sa!!! 11.09.06, 14:38
            Masz miejsce u nas. Z Edytą się zmieścisz?
            • never_enough Re: Do G0p0sa!!! 11.09.06, 14:42
              nadal mam jedno miejsce wolne smile))
            • g0p0s Re: Do G0p0sa!!! 11.09.06, 14:48
              Jeżeli będą ku temu okoliczności, to chętnie skorzystam z podróży w tak miłym
              groniesmile
              • lylika Re: Do G0p0sa!!! 11.09.06, 14:55
                No i do kogo mówi? Do mnie czy do Never?
                • g0p0s Re: Do G0p0sa!!! 11.09.06, 15:08
                  Oba grona miłe, ale mówiłem do Lylikismile)
                  • lylika Re: Do G0p0sa!!! 11.09.06, 15:24
                    g0p0s napisał:

> Oba grona miłe, ale mówiłem do Lylikismile)
                    Wysyłam nr telefonu na gazetowy. Umówić się na konkretną godzinę możemy dopiero w piątek bo w piątek wraca Edyta.
          • berek_76 Re: 11.09.06, 20:35
            Goposie, masz ten telefon? Wyślij mi na priva, ustaliłabym, co, kiedy i jak.
            I CZY smile

-----------------------
        • groha Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 14:45
          Prawie zgadłeś G0p0sie, ale nie do końca - choćbym w tej stajence miała sobie
          zainstalować internet na biogaz lub mierzwę słomianą, pisać na forum będęsmile
          A teraz krótkie podsumowanie sytuacji:
          - silna grupa pod wezwaniem Joanny Ch., licząca w tej chwili 16 osób (Stara
          Gropa, Edeki 2 szt, Lyliki 2 szt, Edyta, Małża, Ida, Never, Krzysiek, G0p0s,
          Grohy 2 szt oraz Berek z dzieciątkami)) dysponuje 5 samochodami, w tym jednym -
          Lyliki i Jej Mężydła tylko na sobotę oraz jednym - Never, tylko w jedną stronę.
          Czyli pod tym względem nie jest źle.
          - na 13 osób, które zostają w Anatolce do niedzieli (niestety, Lyliki z Edytą,
          wzywani obowiązkami, ujeżdżają w sobotni wieczór do swych domów) mamy... 9
          łóżek. Nawet jakoś zmieścimy się bez upychania się na waleta (po jednym łóżku
          na Edeki, Berki i Grohy, reszta luzem), ale gnębi mnie, czy Berek wyśpi się na
          jednej wersalce z dzieciątkami?
          - - wg najnowszych doniesień, spotykamy się w sobotę o 11.00-11.30, pod
          Jaskinią Raj w Kielcach. I tu wyłania się problem następujący - do jaskini nie
          wpuszczają dzieci poniżej lat 6 bodajże. Co wobec tego robimy? Zmieniamy plany?
          Czekam pilnie na propozycje Szanownych, bo jeśli chcemy do Raju, to już zaraz
          muszę zamawiać przewodnika. Bowiem tylko do Piekła (w sąsiedztwie niemalże)
          można wejść bez żadnych problemów. Ale nie ma po co.
          - jeśli pan Baron, w swojej dobroci, zaopiekuje się Berkiem i Jej Babiszonkami,
          to OK. Wobec tego, kto zaopiekuje się G0p0sem i czy mam zamawiać piwo?
          - wieczory w lesie są już zimne, więc uprasza się pamiętać o ciepłym odzieniu.
          Jak również o tym, że Anatolka, to bardziej hotel pod gwiazdkami, niż z nimi,
          czyli proszę nie liczyć na wielkie luksusy. Mam nadzieję, że np. bojler z
          ciepłą wodą znów nie trzaśnie (jak było w maju) i kto wie, czy w ramach bycia z
          naturą za pan brat, nie będziemy musieli, jak Indianie, iść po chrust do lasusmile
          Bardzo proszę wszystkich zainteresowanych o konkretne ustosunkowanie się do
          powyższych problemów, bo improwizować można na temat kawiarnianego stolika,
          lecz kiedy wchodzą w grę sprawy życiowe, typu: czy będzie co zjeść i gdzie
          skłonić zmęczoną głowę, to już insza inszość. A więc, po pierwsze, jeśli
          uważacie, że dzieciątka przeżyją całą imprezę bez szwanku, to co robimy z Rajem?
          Czekam na szybką odpowiedź, bo już trzymam słuchawkę w dłoni, żeby tam dzwonić,
          gdyż zaraz muszę lecieć odsłaniać pomnik Homo Hominismile
          • lylika Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 14:50
            Ja w Raju byłam, za jaskiniami nie przepadam, mogę zostać z Berkiem bez uszczerbku. Reszta niech korzysta bo ładnie tam. Piwo jest absolutnie niezbędne do życia, nawet dzieci dostaną jesli będą chciały - matka w tej sytuacji nie ma nic do gadania.smile
            • lylika Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 14:53
              Kiełbasę przywozimy, czy miejscowa?
              • groha Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 15:02
                lylika napisała:

> Kiełbasę przywozimy, czy miejscowa?

Kiełbasę kupimy hurtem w Kielcach, nie ma co jej narażać na długą podróżsmile
                • g0p0s Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 15:07
                  A czy w Kielcach są paszteciki kieleckie? W Białku był pasztetsmile
                • never_enough Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 15:20
                  mogę po chmielewsku nafaszerować kielłasę listem i już dziś wysłać znad morza
                  do Anatolki smile)))
            • berek_76 Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 17:53
              OK, to JADĘ!!!!
              To teraz tak - jak opcja samochodowa?
              Co do spania, to najpewniej baby razem, a ja na podłodze, ew. ja z Dasiakiem na
              łóżku, a Anul na podłodze.
              Raj bym chętnie zahaczyła, może któraś z moich kieleckich koleżanek przejmie na
              ten czas moje Baby.

Aha - jaki jest program rozrywki? Czy jakiś czas wolny jest przewidziany? Bo
              jeśli tak, to się z moimi Kielczankami umówię.

-----------------------
              • lylika Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 18:02
                Ja się już zdeklarowałam tylko nie wiedziałam, że mam z dziećmi być sama. Mnie to nie przeszkadza, tylko czy One się zgodzą? Mogą mnie nie zaakceptować.
                • berek_76 Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 20:32
                  > Ja się już zdeklarowałam tylko nie wiedziałam, że mam z dziećmi być sama. Mnie
                  > to nie przeszkadza, tylko czy One się zgodzą? Mogą mnie nie zaakceptować.

A nie, broń panie Boże! Nie zostawiłabym Cię z nimi sama, czort wie, co by się
                  działo smile raczej podrzuciłabym je którejś ze swoich koleżanek z forum
                  dzieciowego, będę czyniła próby kontaktu. A jak nie, to Raj nie zając, nie
                  ucieknie big_grin

-----------------------
              • lylika Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 18:04
                > Co do spania, to najpewniej baby razem, a ja na podłodze, ew. ja z Dasiakiem na
                > łóżku, a Anul na podłodze.
                Coś Ty, z takimi małymi dziećmi to można razem, na waleta. Ewentualnie weź materac i śpiwór. Limuzyną jedziesz.smile
                • berek_76 Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 20:34
                  > > Co do spania, to najpewniej baby razem, a ja na podłodze, ew. ja z Dasiak
                  > iem na
                  > > łóżku, a Anul na podłodze.
                  > Coś Ty, z takimi małymi dziećmi to można razem, na waleta. Ewentualnie weź mate
                  > rac i śpiwór. Limuzyną jedziesz.smile

Na waleta nie da rady, one obie łażą przez sen po całym łóżku. Nie wiem, jakim
                  cudem udaje im się czasem spac razem, ja z Anulem w jednym łóżku, nawet takim
                  140 x 210, wymiękam. Ale dla niej to pewnie będzie atrakcja, pospac na materacu smile

-----------------------
              • lylika Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 18:06
                > To teraz tak - jak opcja samochodowa?
                Masz napisane przez Krzyśka, że Was zabierze. Musisz tylko mieć foteliki.
    • dorka_31 do wyjeżdżających !!! 11.09.06, 14:47
      Ponawiam wniosek o omówienie tematu głosowania na bohomazy w Anatolce!
      (więcej w temacie Kacyk IV, post !!!UWAGAAA!!!, czy coś w podobie)
      Będę wdzięczna za potraktowanie sprawy jako pilnej smile)
    • groha Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 15:24
      Never przyjeżdża do Kielc już w środę, więc musiałbyś się G0p0sie urwać z pracy
      trochę wcześniej. Ale za to, mógłbyś wtedy pójść z nami "Pod Anioła" na piwko,
      na ten przykładsmile) A pasztet to będzie, jak się w tych łóżkach nie
      pomieścimy... smile))
    • groha Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 16:37
      Rozumiem, że milczenie oznacza zgodę na wszystko, ale ja nadal nie wiem, ile
      tych biletów do Raju zamówić? 13? Ludzie, jak babcię kocham, ile nas w końcu
      będzie? Bo w końcu wyjdzie na to, że przejdziemy się po Sienkiewce, na którą
      jeszcze nie trzeba rezerwować biletów, choć jest równie zatłoczona, jak Raj.
      Chcecie mnie wykończyć nerwowo, czy jak?
      • asia.sthm Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 16:44
        Ci Grohus, nie denerwuj sie. Sama zdecyduj i z glowy.
        Ty tak pieknie decydujesz, ze nikt nawet cwierc zlym slowkiem nie piknie.
        • groha Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 17:15
          To nie nerwy, to raczej zamiłowanie do demkratycznych rozwiązańsmile Ale czemu
          nie, mogę zmienić się w dyktatora, jeśli taka jest wola ludu i arystokracji.
          Chociaż, jak pamiętam, to dla jednych kończyło się to przeniesieniem do
          prawdziwego, nieziemskiego raju, a dla drugich wprost przeciwnie - ten padół
          zamieniał się w piekło... To na co Szanowni reflektują? smile))
          • lylika Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 17:48
            Rezerwuj 12 bo 13 może wyjść bokiem. Najwyżej mężydło też zostanie. Nie dość, że w jaskini już był to ma raj na okrągło.smile
          • edeka5 Re: Zaproszenie 2 11.09.06, 19:35
            Zdecydowanie chcę do Raju - sztuk 2.
            Wybieramy się tam od lat kilku, jak dotychczas bezskutecznie.
    • lylika Re: Zaproszenie 2 - do Grohy. 11.09.06, 18:15
      Groha, ja wiem, że "Ręce precz", ale zrób nowy wątek bo mnie się po koszeniu trawnika burhel /a może ten mój jest przez CH, bo wielki jak diabli? - nie wiem jak to się pisze/ zrobił i nie chce mi się ciągle klikać "od najnowszego".smile
      • lylika Re: Zaproszenie 2 - do Grohy. 11.09.06, 18:18
        Przepraszam, korekta. 2 burh/ch/le, jeden duży, drugi jeszcze większy.
        • lylika Re: Zaproszenie 2 - do Grohy. 11.09.06, 18:19
          I proszę mi odpowiedzieć jak się pisze burh/ch/el!
          • lylika Re: Zaproszenie 2 - do Grohy. 11.09.06, 19:39
            lylika napisała:

> I proszę mi odpowiedzieć jak się pisze burh/ch/el!
            ...
            Już wiem, przez CH, nawet gdy jest mały.smile
            >
            • maalza Re: Zaproszenie 2 - do Grohy. 12.09.06, 12:22
              > lylika napisała:
              >
              > > I proszę mi odpowiedzieć jak się pisze burh/ch/el!
              > ...
              > Już wiem, przez CH, nawet gdy jest mały.smile
              > >
              >
              Może po prostu Odcisk? prościej będzie :o)
              • g0p0s Re: Zaproszenie 2 - do Grohy. 12.09.06, 12:28
                Wątek nieczynny.
                Naajbliższy czynny wątek spotkaniowy znajduje się tutaj:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=48451273
                • maalza Re: Zaproszenie 2 - do Grohy. 12.09.06, 12:59
                  g0p0s napisał:

> Wątek nieczynny.
                  > Naajbliższy czynny wątek spotkaniowy znajduje się tutaj:
                  > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14722&w=48451273

Tak, wiem. Musiałam utrzymac sie te tematu, który był tutaj na końcusmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka