lylika 20.04.09, 21:31 Modlimy się pod figurą 8 maja? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lylika Re: Majowe. 20.04.09, 21:45 8 maja modlimy sie do bzu majowego. A polski bez jak pachniał w maju W Alejach i w Ogrodzie Saskim, W koszach na rogu i w tramwaju, Gdy z Bielan wracał lud warszawski! Szofer nim maił swą taksówkę Frajerów wioząc na majówkę, Na trawkie, pifko i muzykie; Gnał na sto jeden, na rezykie; A wiózł śmietankie towarzyskie: Kuchtę Walercię, tę ze Śliskiej, Burakoszczaka z Czerniakowskiej I Józia Gwizdalskiego z Wolskiej. Byli spocone i zziajane I wszystka trzech w drebiezgi pjane, I jak jechali bez Pułaskie, Fordziak w latarnię wyrżnął z trzaskiem, I przebiegł (tyż pod gazem krzynkie) Flimon szarpany za podpinkie. Szofer czarował go natralnie, Że on zapychał leguralnie, I "Niech ja skonam, niech ja skonam (Zawsze dwa razy! Rzecz stwierdzona), Skoro jeżeli znakiem tego Nie jest to wina bzu danego, Któren cholernie się uwietrzniał I mocny zapach uskuteczniał; Ciut, ciut mnie z niego zamroczyło I właśnie bez to się zdarzyło". Policjant mówił: "Ja nie frajer I pan nie weźmiesz mnie na bajer, Pan się zatrudniasz anhoholem" - I nagle krzyk : "To ja chramolę!" I "Nie bądź pan tu za szemrany!" A kuchta w pisk: "Zabiją! Rany!" A Józio w pysk, z Józia w mordę, I już w powietrzu pachnie mordem, I wszyscy do komisariatu, A z winy - majowego kwiatu. Potem to ślicznie Wiech uwieczniał, Z daleka więc do pana Wiecha Pełen wdzięczności się uśmiecham... I cóż pan też uskutecznia? Odpowiedz Link
heniulaa Re: Majowe. 20.04.09, 21:41 To ja leżę i kwiczę bo 8 i 9 maja mam zajęcia! Może tydzień później ? PLIS!!! Odpowiedz Link
lylika Re: Majowe. 20.04.09, 21:51 Ty Heniula, stanowczo wybrałaś sobie głupią sekretarkę na studiach. Kto tak idiotycznie planuje zajęcia? Odpowiedz Link
heniulaa Re: Majowe. 20.04.09, 21:55 Księdze tak planują bo to KUL!!! Ale rzeczywiście ta nasza Halinka z dziekanatu to trochę nie teges, jakoś mało gramotna jest Odpowiedz Link
mariurzka Re: Majowe. 21.04.09, 17:47 Heniula, z całym szacunkiem, ale na KUL-u księża zajęć nie planują, z tego, co wiem, to administracja tam jest cywilna - w dziekanatach na pewno. Odpowiedz Link
heniulaa Re: Majowe. 21.04.09, 17:55 Oj wiem, ale i tak nic nie poradzę na tak ułożony harmonogram zajęć. Tyle mojego co sobie pomarudzę Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Majowe. 20.04.09, 22:07 Jak dla mnie, możecie iść pod tę figurę z wyprzedzeniem i westchnąć za nas już 30 kwietnia - albowiem najprawdopodobniej owego dnia przestaję istnieć jako szampon dwa w jednym i nieodwołalnie staję się mamunią dzieciątka. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Majowe. 20.04.09, 23:34 Będziemy ćwiczyć pomocnicze oddechy na wyjście kolejnego Barana )) Odpowiedz Link
groha Re: Majowe. 21.04.09, 00:00 No pewnie, przecież kilka razy już się tutaj rodziło wspólnymi siłami, więc wprawę mamy. Minerwo, pod figurą obiecać nie mogę, ale 30-go będziemy tu wzdychać, oddychać i wołać: jak ta kobieta pięknie rodzi! I wszystko pójdzie pięknie, rach-ciach i jak z płatka, na bank Odpowiedz Link
minerwamcg Re: Majowe. 21.04.09, 00:30 Prawdę mówiąc, Gurui nie mam szans (w tej sprawie też!) dorosnąć do pięt, bo mnie potną. Więc na "położnicę istną perłę" się nie załapię Nawet gdyby pani doktor opowiadała o zgubieniu kolii brylantowej, a co dopiero torebki ze srebrnym monogramem... Zresztą doktor o ile wiem będzie pan. Może chociaż opowie, jak zgubił i znalazł kluczyki do samochodu? Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Majowe. 21.04.09, 08:59 > Zresztą doktor o ile wiem będzie pan. Może chociaż opowie, jak > zgubił i znalazł kluczyki do samochodu? Może, hihi... będzie je gubił i szukał podczas wyjmowania dziecki? "Zaraz zaraz... gdzieś tu są... Śledziona, wyrostek, jeszcze chwilunia... O! O nerkę się skubańce zaczepiły!" Odpowiedz Link
the_dzidka Protestuję! 21.04.09, 08:57 > Będziemy ćwiczyć pomocnicze oddechy na wyjście kolejnego Barana ;- ))) BYKA!!!!!! Odpowiedz Link
minerwamcg Dzieciątko się narodziło 01.05.09, 07:24 No więc jest. Marysia Weasleyówna, urodzona 24 kwietnia o 9,40, 50 cm, 3300 g, 10 pkt. Apgar. Mamunia w połogu czyta po raz setny "Klin" i "Najstarszą prawnuczkę" Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Dzieciątko się narodziło 01.05.09, 07:51 Gratulacje! Następna panienka forumowa )) No i z mlekiem matki chmielewskość wysysa )) Odpowiedz Link
hortensja66 Re: Dzieciątko się narodziło 01.05.09, 08:45 No patrzajcie ludzie, jaka zuch dzieweczka. Miała przyjść na świat 30. A ona 30 już do domu wróciła. Gratulacje. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Dzieciątko się narodziło 01.05.09, 09:17 Gratulacje dla całej Rodzinki. Maleństwo na pierwszego wiosennego grila zdążyło Odpowiedz Link
lylika Re: Dzieciątko się narodziło 01.05.09, 09:27 Gratulacje i pozdrowienia. Na majowym, oczywiście, będziecie?! Odpowiedz Link
stara.gropa Re: Majowe. 21.04.09, 07:20 Modlimy się pod figurą, a diabła mamy za skórą? Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Majowe. 21.04.09, 15:54 O matko, jak ja się nie mogę już doczekać maja i bzów. Śliwki stanowczo za szybko przekwitają. Jeden tylko problem - najbliższy bez, który według moich wiadomosci można bezkarnie zrywać, rośnie na skarpie pod skocznią. Trochę daleko. Edyyyytaaa! Nie ma gdzie zdziczałego bzu na Bielanach? Zlewam się bzowym adiekałonem i już mi groża eksmisją na balkon albo do piwnicy. Jak mnie gdzieś nie zamkną, będę pod figurą. Nawet we wianku mogę być, a co. PS. No dobra, przyznam się do ignorancji - Lyliko, kto napisał ten piękny wiersz? Odpowiedz Link
lylika Re: Majowe. 21.04.09, 21:11 To na pewno są Kwiaty Polskie Tuwima. Kocham Go za wszystko co napisał, a za Kwiaty najbardziej. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Majowe. 27.04.09, 22:54 Piszę się na majowe! A wiersz jest przeuroczy!! Odpowiedz Link
lylika Re: Majowe. 27.04.09, 23:00 To od jutra umawiamy się kto kogo bierze do samochodu. My mamy dwa luzackie, albo trzy ściśnięte. W tych wszystkich Bbbzyta zajmuje pierwsze miejsce. Odpowiedz Link
edyta95 Re: Majowe. 27.04.09, 23:03 tytuł wątku wywołuje u mnie wizję: stoimy wszystkie w niebieskich garsonkach i śpiewamy po figurką Odpowiedz Link
lylika Re: Majowe. 28.04.09, 13:15 edyta95 napisała: > tytuł wątku wywołuje u mnie wizję: stoimy wszystkie w niebieskich > garsonkach i śpiewamy po figurką ... Nie mam niebieskiej garsonki. Odpowiedz Link
eulalija Re: Majowe. 27.04.09, 23:30 Zaraz, bo nic nie kumam, to majowe, drugopiątkowe jest w niedzielę? I w dodatku wyjazdowe? Odpowiedz Link
groha Re: Majowe. 28.04.09, 23:31 "Wiosna, śmię przypuszczać, jest dla mnie - w moim wieku porą roku bardziej ważną niż dla osób młodych - w różnie bardzo już nie moim wieku. Bo dla tych osób to Ona - Wiosna jest właśnie porą. A dla mnie to Ona jest porą, selerą, pietruszką, marchwią, buraką, kapustą, brokułą, szczypiorką. Ona jest wszystką. Wszystką witaminą. I nie przeszkadza mi, że nieco saperskie skojarzenia budzi pisownia Wita Miną. Bo czytam to raczej jako powitanie z użyciem specjalnego wyrazu twarzy. Jeśli to mina - grymas twarzy Matki Natury - to przyjemny trzeba przyznać. Radosny. Spokojną radością. Bo jest różnica między radością typu - „o! Jestem!", a radością typu - „o, popatrz, znowu jestem". (Andrzej Poniedzielski) A tak tutaj to tego ten... Bo ładne. Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Jedzenie 04.05.09, 14:00 Dopiero doczytałam Poniedzielskiego - uwielbiam tego człowieka! Początkowo miałam napisać, że uwielbiam go czytać, ale patrzeć na niego też uwielbiam) Co do majowego..wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że nie dam rady z powodów zdrowotnych. Ogromnie mi przykro. Czy Szanowne Towarzystwo zechciałoby chociaż wypić za moje zdrowie? Odpowiedz Link
lylika Re: Jedzenie 04.05.09, 15:10 Oczywiście, że wypijemy Twoje zdrowie! Nie jeden raz jak sądzę. Zdrowiej nam szybko. Odpowiedz Link
lylika Lista obecności. 04.05.09, 15:13 Musimy się policzyć, bo nie wiemy ile nas będzie i czy będą jakiś męskie rączki do wiertarki. Ja będę. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Lista obecności. 04.05.09, 18:07 Będę. Aneto poproszę tym razem o placki w pełnym wypasie i o przepis na zupę serową )) Odpowiedz Link
lylika Re: Lista obecności. 04.05.09, 22:14 No, to będą jakieś męskie łapki do obsługi wiertarki czy baby mają odwalić całą męską robotę? Odpowiedz Link
eulalija Re: Lista obecności. 04.05.09, 22:19 Teraz jest równouprawnienie))) Nie mam odwagi zgłosić akcesu na majowe, bo pod górkę mam, nie przymierzając jakiś Monteblance albo inny Czomulungma Ale pracuję nad tym usilnie. Odpowiedz Link
edeka5 Re: Lista obecności. 04.05.09, 22:21 Będę. Przyniosę sprzątającego Pafnucego do oprawienia. Obawiam się, że drugi jeszcze nie dotrze. Odpowiedz Link
jotka13 Re: Lista obecności. 05.05.09, 09:24 Będę, do jedzenia poproszę o sałatkę z kurczakiem a do picia reeds jabłkowy Odpowiedz Link
mariurzka Re: Lista obecności. 05.05.09, 13:40 Być może będę. Znaczy na dzień dzisiejszy to tak na 40%, gdyż ponieważ matura i inne takie, ale robię co mogę, bo chciałabym bardzo wyrwać się na chwilę oddechu przed maturalnym maratonem. Około czwartku dam znać na 100%. Odpowiedz Link
lylika Re: Lista obecności. 05.05.09, 22:02 paulina.galli napisała: > Bedę na 99% ... Dodaję Ci 1 procent ze swoich stu. A co mi tam i tak będę. Odpowiedz Link
papuga_ara Re: Lista obecności. 06.05.09, 17:50 Będę, tym razem bez zamówień kulinarnych. Przynoszę grzanki do jajecznicy. Odpowiedz Link
mariurzka Re: Lista obecności. 07.05.09, 11:37 Potwierdzam. Będę. Cieszycie się? Bo ja bardzo, dawno Was nie widziałam Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Lista obecności. 07.05.09, 19:48 Z racji ukończenia kolejnego roku żywota mojego jakoś czas temu, zafundowałam sobie odlotową perukę Pozwolicie, że ją jutro zainauguruję. Starzy przyjaciele powiedzą mi szczerze, czy może być, czy wyglądam jak "ciocia Ulisia"? )) Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Lista obecności. 07.05.09, 20:49 Dawaj,Dzidka,dawaj!!! Mniemam,że ta rzeczona peruka jest w kolorze zbliżonym do "blądu" (sic! nie poprawiać!) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Lista obecności. 07.05.09, 20:55 Bliżej jej do blądu niż do czerni. Jeszcze 21 godzin i sama ocenisz. Przyjaciółka nie-TWChowska mówi, że jest git Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Lista obecności. 07.05.09, 23:52 > Bliżej jej do blądu niż do czerni. Super, na pewno slicznie! W ogole, wprowadzila mnie ta wiadomosc w jakis stan zadowolenia i wspol-ucieszenia. Odpowiedz Link
lylika Re: Lista obecności. 07.05.09, 21:05 the_dzidka napisała: > Z racji ukończenia kolejnego roku żywota mojego jakoś czas temu, > zafundowałam sobie odlotową perukę Pozwolicie, że ją jutro > zainauguruję. Starzy przyjaciele powiedzą mi szczerze, czy może być, > czy wyglądam jak "ciocia Ulisia"? )) ... Oczywiście, że ocenimy, ale najważniejsze jak Ty w niej się czujesz. Ja wychodzę z założenia, że jeśli mam czuć dyskomfort w swoich marnych piórkach, a nie czuję dyskomfortu w peruce, to noszę peruki! P.S. Nasza Idolka pół życia nosiła peruki. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Lista obecności. 07.05.09, 21:09 Ja założyłam raz w życiu,ale efekt tego założenia był wart zachodu,prawda,bzzz...miło mi poznać...?! Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Lista obecności. 07.05.09, 21:31 the_dzidka napisała: > I wyglądały w nich jak divy > Dobrze,że jak divy,a nie cóś inkszego Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Lista obecności. 07.05.09, 22:01 > Dobrze,że jak divy,a nie cóś inkszego Ąturaż nie pozwalał na takie skojarzenia... chociaż cygara, wino i Crazy Horse nasuwał się na myśl od razu Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Lista obecności. 07.05.09, 22:07 the_dzidka napisała: > > Ąturaż nie pozwalał na takie skojarzenia... chociaż cygara, wino i > Crazy Horse nasuwał się na myśl od razu > No skoro był ąturaż i było wino,to pytam dlaczego nie było cygar??? Gdyby były cygara(ja akuracik lubię) byłby i Crazy Horse! Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Lista obecności. 07.05.09, 22:20 > No skoro był ąturaż i było wino,to pytam dlaczego nie było cygar??? > Gdyby były cygara(ja akuracik lubię) byłby i Crazy Horse! Ja też lubię. Jak to się nazywają te ich części? Hani i szit? Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Lista obecności. 07.05.09, 22:34 Po egipsku do mnie gadasz! Lubie cygara,nie nazwy ich części. Dla mnie te części to cygaro przed i niedopałek cygara po! )) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Lista obecności. 07.05.09, 22:40 Jeden znany mi sztywniak (niestety mąż przyjaciółki) wyjaśniał mi, że ta smaczniejsza część cygara nazywa się "hani" - jak mniemam, "honey". A ta niesmaczna - "szit" - jak mniemam, eee, nie pamiętam tylko, co jest pierwsze A podziwiam Cię, bo ja mogę się sztachnąć cygarem najwyżej kilka razy, po czym popadam w stan gorszy od upalenia trawą bądź upojenia alkoholem. Wersja "niedopałek cygara po" jest dla mnie nieosiągalnym marzeniem. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Lista obecności. 07.05.09, 23:49 > A podziwiam Cię, bo ja mogę się sztachnąć cygarem najwyżej kilka > razy Cygarem to sie chyba nie zaciaga? Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Lista obecności. 07.05.09, 21:30 lylika napisała: > Bezprzecznie, to był HIT! Bezsprzecznie się z Tobą zgadzam! )) Mam nadzieję,że naszą obecnością wpisałyśmy się z Aggie w zamierzony scenariusz,aczkolwiek czułyśmy się dziwnie w całym Towarzystwie nieomal au naturel (czytaj:bez peruk,czarnych peruk!) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Lista obecności. 07.05.09, 21:23 > Oczywiście, że ocenimy, ale najważniejsze jak Ty w niej się czujesz. Jak dotąd fajnie. Własnie uznałyśmy z Garbrielle, że powinnam kupić ich kilka, różnych, i codziennie w innej przychodzić do pracy. Jak to Gaba ujęła - "hmm, który dziś dzień, a, Dzidka ruda i na chłopaka, to wtorek" > P.S. Nasza Idolka pół życia nosiła peruki. I to był jeden z powodów, dla których postanowiłam zrobić sobie taki prezent. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Lista obecności. 07.05.09, 21:25 I to jest słuszna koncepcja! Będę Cię,Dzidko,podziwiała! Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Lista obecności. 07.05.09, 21:34 lylika napisała: > P.S. Nasza Idolka pół życia nosiła peruki. Dlaczego "nosiła"? Nadal nosi lub nasza! Nie zawsze na spotkania z Nami,ale tak bardziej oficjalnie to chyba raczej nadal? Odpowiedz Link
lylika Re: Lista obecności. 07.05.09, 21:37 Teraz chyba rzadziej, mniej Jej zależy na wyglądzie a bardziej na "łapaniu czasu". Tak mi się wydaje. Odpowiedz Link
cytrynka6543 Re: Lista obecności. 07.05.09, 21:46 Może bez pana T. ma więcej czasu dla siebie i nie jest "zmuszana do wyglądu" i z tym czuje się lepiej? I to manifestuje? Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Lista obecności. 07.05.09, 21:57 Jest zmuszana (przez imperatyw wewnętrzny) czy nie jest - zawsze wygląda cudnie. Prawdziwa Dama. Do dzisiaj mi ta Jej sukienka z ostatniego spotkania w oczach stoi. I te nogi. Wręcz THE NOGI w THE SZPILKACH. Chapeau bas! Odpowiedz Link
edyta95 Re: Lista obecności. 08.05.09, 00:38 Dzitka, możesz na mnie liczyć. Obiecuję Ci szczerze powiedzieć jak się prezentujesz w nowych włosach ))))) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Lista obecności. 08.05.09, 09:46 > Dzitka, możesz na mnie liczyć. Obiecuję Ci szczerze powiedzieć jak > się prezentujesz w nowych włosach ))))) Cholera zaczynam się bać Odpowiedz Link
lylika Słoniocy! 08.05.09, 13:17 Mam przygotowaną wiertarkę, 5 książek i tacę jajek, nie licząc innych drobiazgów. Ja się z samochodu sama nie zabiorę z tym nabojem. Pomoże ktoś? Odpowiedz Link
lylika Re: Słoniocy! 08.05.09, 13:31 Zawiadamiam, że do pomocy dobrowolnie zgłosiła się Edyta. Alarm odwołany. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Lista obecności. 07.05.09, 19:26 ja chcialabym, ale na 100% to nie wiem. jesli niezdecydowanie w czyms przeszkadza, to mocno sie spoznie i juz. Odpowiedz Link
kurcgalopek Re: Jedzenie 05.05.09, 11:20 Bardzo dziękuję, wiedziałam, że mogę na Was liczyć Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Lylikoooo! 06.05.09, 20:23 Aaaa! Lyliko!.... Jeśli odzyskałaś Stuhrów, pożyczysz? Potrzebuję lektury na uspokojenie, a takie biograficzne dzieła własnie tak na mnie działają. Między innymi. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Lylikoooo! 06.05.09, 21:19 Może "Sagę rodu Słonimskich" Kumanieckiej waln ij? Albo "Na rogu świata i nieskończoności" Lotha? Ta ostatnia o Francu Fiszerze, nie tylko swietnie się czyta, ale i wydana przecudnie. Odpowiedz Link
lylika Re: Lylikoooo! 06.05.09, 21:45 kocio_pierzaczek napisała: > Aaaa! Lyliko!.... Jeśli odzyskałaś Stuhrów, pożyczysz? ... Niestety, nie. I najgorsze, że nie wiem co jest grane. Będę jeszcze próbowała przed piątkiem. Dużo czasu nie mam, ale z natury jestem optymistką. ) Odpowiedz Link
heniulaa Re: Lylikoooo! 07.05.09, 17:24 Ale wam zazdroszczę tego spotkania i Wielką Jajecznicą z grzankami, szczypiorkiem etc. Ja w tym czasie będę miała zajęcia na uczelni buuu Odpowiedz Link
kocio_pierzaczek Re: Lylikoooo! 07.05.09, 21:01 Jeśli nie jest za późno na zamówienie, to nieśmiało poproszę o placki. Nie pamiętam, z czym je podajecie i jest mi banz egal, byle tej ikry nie było czerwonej... mogą być nawet saute, ja prosta kobieta jestem. Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Lylikoooo! 07.05.09, 22:07 Jeżeli nie jest BARDZO za późno to ... ja tez bym poprosiła te placki z łososiem . (jesli jest za pózno - to trudno zjem cos przed wyjściem ) ps. dzidka umieram z ciekawości jak wygladasz w peruce! Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Lylikoooo! 07.05.09, 22:40 paulina.galli napisała: > W sobote? No pewnie To jutro omówimy szczegóły podjęcia Cię z cetrum (jak mniemam, spod teatru wiadomego) Odpowiedz Link