30.07.09, 11:08
W jednej z książek Gurua jedzie nad morze, jedyną postacią którą
kojrzę jest Stasieczek, który robił atmosferę.
Pytania:
Co to za kurort, co to za książka?
(męczy mnie to jak wczorajsze hasło do jolki -> o drugiej w nocy
przyśniło mi się, że to epikryza, wstałem i uzupełniłem tongue_out)
Obserwuj wątek
    • jolunia01 Re: Szkopuł 30.07.09, 12:24
      Stasieczek - mąż mieszkającej nad morzem (we Władysławowie?)
      przyjaciółki, do której Gurua odwiozła dzieci, żeby mieć spokój w
      czasie wizyty australijskiej rodziny? To "Pech".
      • aganoreg Re: Szkopuł 30.07.09, 12:32
        W Pechu glowna bohaterka to Iza Brandt, a poza tym sie zgadza
        chyba smile
      • sibeliuss Re: Szkopuł 30.07.09, 13:12
        No właśnie to Władysławowo nie jest dla mnie pewne.
        • hortensja66 Re: Szkopuł 30.07.09, 13:21
          Cytuję:
          ...Wyruszyłam z Warszawy,żeby na czas pobytu australijskiej rodziny załatwić
          dzieciom dwa miesiące wakacji nad morzem, we Władysławowie, w domu jednej
          takiej mojej bardzo dziwnej przyjaciółki...
          Koniec cytatusmile
          • sibeliuss Re: Szkopuł 30.07.09, 17:00
            Znizam czerep smile
            • doratos Re: Szkopuł 30.07.09, 18:47
              Przepraszam że tak ni z gruszki ni z pietruszki,
              ot taka mała prywata.

Sibellus niech cię uściskam,choćby klawiszowo,ty rozwiązujesz jolki!
              Matko nasza krzyżówkowa,wreszcie ktoś kto lubi jolki!

Niech ci za to główka lekko pracuje,ja joleczki wręcz kocham,ale
              jeszcze nie spotkałam nikogo kto by je rozwiązywał!
              • ewa9717 Re: Szkopuł 30.07.09, 18:51
                Matko, całe życie rozwiązuję jolki! Innych krzyżówek w ogóle nie
                uznaję!
                PS - jeśli i mnie będziesz chciała uściskać, przewiduję kłopoty: ja
                też z gatunku biuściastych wink
                • hortensja66 Re: Szkopuł 30.07.09, 19:12
                  No proszę jak ładnie wątek skręcasmile

Ja również rozwiązuję jolki. Lubię także krzyżówki z przymrużeniem oka.
                  • toanita Re: Szkopuł 30.07.09, 19:31
                    Podpisuję się pod powyższym. Uwielbiam jolki i z przymróżeniem. Odpoczywam przy
                    nich jak przy po raz setny czytanych książkach Guruy. A i biuściasta również
                    jestemsmile
                    • sibeliuss Re: Szkopuł 31.07.09, 12:44
                      A poza jolantami nic?
                  • bbbzyta Re: Szkopuł 31.07.09, 15:24
                    Ja takoż jestem wielbicielką jolek, innych nie uznaję smile
                    • dorka_31 Re: Szkopuł 31.07.09, 15:56
                      No to zakładamy "Podgrupę Jolek"! Ja też się dołączam smile Kiedyś
                      rozwiązywałam je niemal nałogowo (najchętniej te z
                      serii "Rozrywki"), zaś teraz od czasu do czasu, ale też mi się
                      zdarza. Lubię też krzyżówki "Z przymrużeniem oka". Czasem mają
                      ciekawe skojarzanki w hasłach smile
                      • g0p0s Re: Szkopuł 31.07.09, 16:08
                        Za jolkami jakoś nie za bardzo. Ale przymrużone tak, chociaż dawno
                        nie trenowałem. Ciekawostka - najtrudniejsze hasła odgadywałem tuż
                        po obudzeniu. A nie jestem ani skowronek, ani nie gryzłem się nimi
                        tak, żeby całą noc o nich śnićsmile
                        • edyta95 Re: Szkopuł 31.07.09, 18:06
                          Najfajniejsze krzyzówki są w Zwierciadle, cała gazeta do ...., ale krzyzówki niezłe.
                          • doratos Re: Szkopuł 02.08.09, 18:11
                            Ja kupuję Jolki z Technopolu,
                            inne krzyżówki nudzą mnie bo za szybko je rozwiązuję,
                            no i co mi po takiej frajdzie!

Lubię długo i powoli!

Nieraz spotkałam się z taką reakcją:
                            -O rozwiązujesz krzyżówkę,pokaż.
                            -???!!!O Jezu a co to za dziwo,tu przecież nie ma numerków?
                            -Ty,to skąd wiesz gdzie wpisać?

U mnie cała rodzina krzyżówkowa,ale mojej miłości
                            do jolek nikt nie rozumie!
                            Rozwiązuję też inne krzyżóweczki,z przymrużeniem takoż,
                            nie lubię tylko panoramicznych!
                            Uwielbiam też sudoku,zwłaszcza takie połączone!

A więc sekcja jolkowo-biuściarska otwarta!
                            • pomaranczuch Re: Szkopuł 02.08.09, 18:36
                              o! o! o! pod sudoku ja tyż się podpisuje! może jeszcze ktoś? i powstanie druga
                              sekcja: sudoku-tylko troche mniej biuściastasmile
                      • jolunia01 Re: Szkopuł 02.08.09, 19:10
                        dorka_31 napisała:

> No to zakładamy "Podgrupę Jolek"! ... Lubię też krzyżówki
                        > "Z przymrużeniem oka". ...

Zapisuję się. Też uwielbiam jolki i "z przymrużeniem oka". Wreszcie
                        moge sie przyznac do samouwielbienia smile.
                        • lylika Re: Szkopuł 02.08.09, 20:24
                          Jak żyłam ... tfu... jak jeszcze rozwiązywałam też najbardziej lubilam jolki i z przymrużeniem oka. Bardzo lubiłam też rebusy, szarady, homonimy i anagramy. Teraz nie rozwiązuję, bo nie kupuję prasy. Codzienne gazety czytam w necie, kolorowe mnie nużą. Mogę, oczywiście, kupować Rozrywki i inne szaradziarskie, ale jakoś zapotrzebowanie na rozwiązywanie mi wychudło.
                          • eulalija Re: Szkopuł 03.08.09, 08:18
                            Jolki jakoś nie ten teges, wszystkie pozostałe bardzo chętnie,
                            najbardziej z Przekroju ale trochę wypadłam z obiegu i muszę
                            poćwiczyć mając pod ręką odpowiedzi. Panoramiczne tylko dla
                            rozruszania paluszków, poziom przewaznie taki, że nie nadążam
                            wpisywaćsmile
                            Swego czasu bardzo lubiłam zadania logiczne, coś w stylu, że jest
                            pięć domów, pięć ras psów, pięć samochodów, pięć nazwisk, i podoane
                            jest trochę informacji, a w rozwiązaniu należy podać np jakim
                            samochodem wożony jest bernardynsmile))
                            Podobały mi się też drukowane w gazecie zadania do z rysunkami, nie
                            pamiętam jak się nazywały ale rozwiązywałam je z dużą przyjemnością.
                            Teraz mam jak Lylika, nie kupuję dzienników, zostaje mi Przekrój.
                            • april02 Re: Szkopuł 03.08.09, 11:05
                              O, ja te zadanka logiczne też uwielbiam smile
                              • eulalija Re: Szkopuł 03.08.09, 11:08
                                Wspólność naszych upodobań Aprilko (Gurua, Heroes, teraz zadania
                                logiczne) zaczyna napawać mnie szczerym niepokojemwink))))))
                                • april02 Re: Szkopuł 03.08.09, 13:55
                                  A dlaczego Cię to niepokoi? smile
                                  Przy okazji: uwielbiam duże psy smile hi, hi...
                            • mkostki Re: Szkopuł 03.08.09, 11:08
                              Te logiczne tez uwielbiałam, a rzadko stosunkowo się trafiały.
                              Najbardziej te w "sam na sam z sobą" takie z tabelką, miodzio!
                              Obiło mi się o uszy, ze autorem pierwszej takiej był niejaki
                              Einstein, Albert zresztą. Ale może coś mi się pomyliło...
                              Co do jolek - tez lubię, choć już długi czas na bezkrzyżówkowym
                              jadę, cóż, jak to napisała Musierowicz "prokreacja absorbuje"smile
                              • aganoreg Re: Szkopuł 03.08.09, 11:53
                                Sudoku, obrazki logiczne, lamiglowki logiczne, krzyzowki tak, ale
                                nie panoramiczne. Jolki moze najmniej, cala reszta pomiedzy jest dla
                                mnie. Ale jednak w obrazki logiczne wsiaklam najbardziej, ale teraz
                                dla odmiany w internecie rozwiazuje smile
                                • eulalija Re: Szkopuł 03.08.09, 12:21
                                  aganoreg napisała:

> Ale jednak w obrazki logiczne wsiaklam najbardziej, ale teraz
                                  > dla odmiany w internecie rozwiazuje smile

A jakiś adres w tym temacie mogłabyś podrzucić?
                                  • aganoreg Re: Szkopuł 03.08.09, 12:38
                                    Prosze bardzo:

www.obrazkilogiczne.pl/
                                    kupuje oba wydawnictwa, a za granica wchodze w "piatkowy mix online":

www.obrazkilogiczne.pl/mixonline.php

(niestety, malo ich jest, zwlaszcza moich ulubionych lamiglowek
                                    architekta)

lub:

www.triddlers.com/default.jsp?lang=pl
                                    tu sie trzeba zalogowac, ale obrazkow o roznym stopniu trudnosci sa
                                    tysiace. Logowanie ulatwia zycie w sumie, bo mozna od razu przejsc
                                    do obrazkow, ktorych sie nie rozwiazywalo jeszcze.
                                    • eulalija Re: Szkopuł 03.08.09, 12:46
                                      Bardzo dziekuję, właśnie wsiąkam smile))) A miałam posprzątać trochę.
                                      • aganoreg Re: Szkopuł 03.08.09, 14:02
                                        Sprzatanie poczeka smile
                                        • bbbzyta Re: Szkopuł 03.08.09, 15:59
                                          Ja też dziękuję aganorku za te namiary, resztką sił się właśnie zaparłam i oddalam kontynuować pracę zarobkową...
                                    • april02 Re: Szkopuł 03.08.09, 14:03
                                      Wielkie dzięki za linki smile
                                      Kilka lat temu obrazki logiczne były w piątkowym telewizyjnym
                                      dodatku do Wyborczej. Początkowo je omijałam ale raz z nudów
                                      zaczęłam rozwiązywać (rysować? smile) jeden z nich i wsiąkłam. Niestety
                                      potem nigdzie tego nie mogłam znaleźć sad
                                      Przy okazji lubię też połączenie sudoku z krzyżówką, GW wydawała
                                      kiedyś coś takiego smile
                                      • lylika Aprilku 03.08.09, 14:05
                                        czy będziesz w sobotę?
                                        • april02 Re: Aprilku 03.08.09, 15:39
                                          Takie mam plany smile Nie przepuściłabym takiej okazji, żeby się z Wami
                                          zobaczyć. Oczywiście o ile nie wydarzy się nic, co by mogło mi te
                                          plany pokrzyżować sad.
                                          Przy okazji: co mam przywieźć?
                                          • lylika Re: Aprilku 03.08.09, 15:46
                                            Identyfikator. smile
                                            • april02 Re: Aprilku 03.08.09, 17:33
                                              A wiesz, że nawet mam smile Zdaje się, że z ostatniego spotkania.
                                              A tak naprawdę co mam przywieźć? Z dóbr, że się tak brzydko wyrażę,
                                              konsumpcyjnych? smile
                                              • lylika Re: Aprilku 03.08.09, 17:54
                                                Mogą być winogrona. Niekoniecznie syte jad. smile
                                                • doratos Re: Aprilku 06.08.09, 00:13
                                                  Winnegrona to najlepiej w płynie!Wino z wpływania na atmosferę
                                                  międzyludzką słynie!
                                                  Aganoreg dzięki za linki,
                                                  no i ten złodziej czasu jeszcze bardziej mnie pochłonie!!!
                                                  Pamiętam,,Sam na sam"szkoda że już tego nie wydają!
                                                • april02 Re: Aprilku 06.08.09, 12:51
                                                  Ok. Spróbuję upolować najlepsze z najlepszych smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka