Dodaj do ulubionych

Segregacja śmieci

20.12.10, 12:37
Potrzebuję pilnie wyrzucić trochę kartonów, gazet i kolorowego szkła. Czy ktoś zna takie miejsce w Zielonce i okolicach, gdzie mogłabym się tego pozbyć. Odkąd nie ma koło Ikei "zielonego domku" mam problem z pozbyciem się takich śmieci.
Obserwuj wątek
    • jegor33 Re: Segregacja śmieci 20.12.10, 13:35
      Ja wywożę makulaturę do Wołomina, jadąc szosą mija się Lidla a potem plac targowy, za nim jest uliczka w lewo (kilkadziesiąt metrów zanim szosa skręci w lewo) i tam po lewej stronie (zaraz jak się kończy ogrodzenie tego placu targowego) jest skup makulatury.
      Przyjmują także plastiki i elektrośmieci, ale chyba szkła nie przyjmują.
    • baseciq Re: Segregacja śmieci 20.12.10, 15:13
      Na osiedlu wojskowym przy każdej wiacie śmietnikowej (które są własnością wspólnot) stoją pojemniki na plastik, kartony i szkło. Pojemniki te należą do miasta i w odróżnieniu od normalnych śmietników przy których stoją, są ogólnodostępne.
    • mika_007 Re: Segregacja śmieci 20.12.10, 20:26
      jak domek jednorodzinny to miasto daje worki na papier,szkło i plastik
      www.zielonka.pl/artykul/harmonogram-odbioru-workow-w-2010-roku/sf_highlight/harmonogram+odbioru+work+w
      • marc_in_p Re: Segregacja śmieci 21.12.10, 16:39
        Tak, cudowni są. Ostatnio do worka na makulaturę, wrzuciłem kilka mokrych gazet, co wpłynęło na ciężar worka. Co się okazało, co z tego wynikło? Nie zabrali, bo... sklasyfikowali to jako odpady komunalne. Wystawię 10 stycznia i przypilnuję. Może uda się zamienić dwa słowa. Dzwoniłem do Ochrony Środowiska i powiedziano mi, że to absurd. Powinni zabrać mokre gazety bez szemrania.
    • m_234 Re: Segregacja śmieci 21.12.10, 07:11
      Mam pytanie odnośnie śmieci wielkogabarytowych (to się podobno tak nazywa).
      Duży narożnik, regał (późny Gierek) i takie tam podobne.
      Zbierają raz w roku. Gdzie to można wywieźć?

PS. Gratulacje dla beseciq, za ponowne (po długiej nieobecności) odwiedzenie bash-a ;)
      • trosia10 Re: Segregacja śmieci 22.12.10, 11:07
        Można oddać w Wołominie, ul. Łukasiewicza 4
        www.czystywolomin.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=208&Itemid=41
        Znam w Zielonce panią emerytkę, której bardzo by się przydał narożnik, chociażby i późny Gierek;-) a może i regał.
        • trosia10 Re: Segregacja śmieci 22.12.10, 12:11
          Jednak podałam nieprawdziwą wiadomość. Bezpłatnie dla mieszkańców gminy Wołomin, dla pozostałych odpłatnie.
        • m_234 Re: Segregacja śmieci 22.12.10, 15:04
          Narożnik nie nadaje się do niczego, bo pochodzi z „cat's room” ;) Przeszczany na wylot.
          Regał składa się z 4 elementów, ma wymiary: wys. 226 cm i szerokość 315 cm. Brązowy, lakierowany. Zawias sekretarzyka i chyba jeden zatrzask szafki wymaga niewielkiej interwencji. Reszta ok.

Jeżeli Pani emerytka, albo ktokolwiek, ma chęć, to bardzo proszę.
          Tylko, jeszcze nie wiem, kiedy będę się tego pozbywał. Myślę, że w ciągu 1,5 miesiąca.
          Proszę, w razie czego, napisać meila na: mg@riders.pl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka