11.11.14, 15:35
Do drugiej tury wejdzie zapewne Dudzik. Z pozostałej 6 moimi faworytami są Bienias, Wujek i Iwandowski. Mniejsze szanse ma dwoje podwładnych poprzedniego burmistrza Gruszczyńska i Wyszyński oraz Szymański. Dudzik spokojnie wygra z Wujkiem i Iwandowskim. Podstawowe kryterium tego wyboru będzie wiek i doświadczenie. Jedynie Bienias w II turze ma szanse powalczyć z obecnym burmistrzem. Trochę może zależeć od składu rady miasta. Kto zostanie radnym jest trudno ocenić.
Obserwuj wątek
    • miror13 Re: Prognoza 11.11.14, 15:47
      Mam nadzieję że będę to nowi ludzie a nie muzyk i sportowiec
      • marek_k84 Re: Prognoza 11.11.14, 16:51
        mam inne przeczucia.
        Rada - pełny melanż. Po 2-3 sztuki z jednej parafii. Doskonała do sterowania przez Burmistrza.
        Burmistrz? - większa zagadka. Wujek podbiera Dudzikowi, a parafia niejednoznaczna. Reszta? Poza Kardynałem to (chyba) plankton, która podbierze parę procent konkurencji.
        W II rundzie widzę PW i GD... A tu? Parafia wyda dyspozycje....
        Ale to tylko moje spekulacje.
        • podatnik2014 Re: Prognoza 11.11.14, 18:11
          marek_k84 napisał:

> mam inne przeczucia.
          > Rada - pełny melanż. Po 2-3 sztuki z jednej parafii. Doskonała do sterowania pr
          > zez Burmistrza.
          > Burmistrz? - większa zagadka. Wujek podbiera Dudzikowi, a parafia niejednoznacz
          > na. Reszta? Poza Kardynałem to (chyba) plankton, która podbierze parę procent k
          > onkurencji.
          > W II rundzie widzę PW i GD... A tu? Parafia wyda dyspozycje....
          > Ale to tylko moje spekulacje.

Parafia już wydała dyspozycję. Nie wydaje mi się żeby Twój kandydat dostał się do II rundy. Myślę, że może zdobędzie 10%.
          Duże szanse ma p. Iwandowski, którego szczerze boi się widziany przez Ciebie GD.
          • piorek Re: Prognoza 11.11.14, 18:15
            Sam go zatrudnił w urzędzie miasta :)
          • marek_k84 Re: Prognoza 11.11.14, 19:25
            nie mam kandydata. Więc mi to dynda zupełnie. Przedstawiłem jedynie swoją prognozę.
            A 16 się okaże, czh trafiłem.

• jakubczakmarek Re: Prognoza 11.11.14, 18:19
          Skoro tak to ciekawie. Poprzednio w II turze GD poparły ? DZ i PiS, ale ich potem wyrolował. Czy teraz by go poparli? PW to chyba nikt nie poprze. Co do radnych ? nie wiem czy wszyscy wprowadzą radnych. Ale na pewno będą ciekawe układanki przy wyborze przewodniczącego. A to już przed II turą. A kogo wskaże parafia to nie ma spekulować.
          • miror13 Re: Prognoza 11.11.14, 18:25
            Ja stawiam na Wyszyńskiego tylko on może w tym mieści coś zrobić. Kilku starych radnych juz trzęsie porami.
            • po-wiatowy Re: Prognoza 11.11.14, 18:50
              To mieszkańcy Zielonki nie mają własnych rozumów i nie posiadają własnych poglądów, skoro decydującą rolę w wyborach będzie miało dla nich zdanie i decyzja kleru ?

Również obstawiam dogrywkę GD - PW.
              Osobiście będę głosował na tego pierwszego.
            • podatnik2014 Re: Prognoza 11.11.14, 18:50
              miror13 napisał:

> Ja stawiam na Wyszyńskiego tylko on może w tym mieści coś zrobić. Kilku starych
              > radnych juz trzęsie porami.

a ja na Tolka Banana. Porami to trzęsie kto? Byli koledzy?
              • miror13 Re: Prognoza 11.11.14, 19:11
                Tu się zgadzam paru dawnych kolegów RD i WB
            • karo-777 Re: Prognoza 11.11.14, 20:50
              miror13 napisał:

> Ja stawiam na Wyszyńskiego tylko on może w tym mieści coś zrobić. Kilku starych
              > radnych juz trzęsie porami.

to stawiaj dalej nawet u buka ale przegrasz wtedy kase przy ,,dobrych wiatrach" G. Dudzik wygra w I turze
    • jakubczakmarek Re: Prognoza 11.11.14, 23:24
      Kto gwarantuje, że ją zrobi. Rządzili juz i zmian nie dokonali: Dudzik, Wyszyński - sam nazywający sie prawą reką Łossana oraz Gruszczyńska jeko glówna księgowa. Inaczej już rządzili - WS, JP, NZ.
    • jakubczakmarek Re: Prognoza 14.11.14, 15:25
      Tak po debacie. Jak dla mnie jedyną osobą, która mogłaby pokonac w drugiej turze obecnego burmistrza jest Pani Bienias. Pozostałych kandydatów Dudzik spokojnie pokona, ze wzgledu na wiek i brak doświadczenia lub trwania jeszcze we śnie. Tak wiec Ci co chcą rzeczywsitych zmian w mieście powinni zaglosowac na nią. Inczej zmarnuja swoje głosy.
      • marek_k84 Re: Prognoza 14.11.14, 15:38
        I tu żeś się ujawnił z preferencjami. Twoje one i mi nic do nich. Miej je sobie :)
        Głosując na nią zmarnują tak samo jak głosując na kogokolwiek...
        A zmieni się tylko nazwisko Burmistrza. Niezależnie kto wygra jeśli nie obecny...
        Za to ruchy na stołkach będą oj będa....

Kandydaci, którzy ruszyli do boju u konkurencji zwycięzcy, a stołki posiadaja obecnie drżą na myśl samą co to po 16-ym będzie....

Bezcenne :)
        • lech_zielenkiewicz Re: Prognoza 14.11.14, 15:54
          marek_k84 napisał:

> I tu żeś się ujawnił z preferencjami. Twoje one i mi nic do nich. Miej je sobie
          > :)
          > Głosując na nią zmarnują tak samo jak głosując na kogokolwiek...
          > A zmieni się tylko nazwisko Burmistrza. Niezależnie kto wygra jeśli nie obecny.
          > ..
          > Za to ruchy na stołkach będą oj będa....
          >
          > Kandydaci, którzy ruszyli do boju u konkurencji zwycięzcy, a stołki posiadaja o
          > becnie drżą na myśl samą co to po 16-ym będzie....
          >
          > Bezcenne :)

Jak czytam Twoje posty, to mam wrażenie że mógłbyś zagłosować tylko na samego siebie i to pod pewnymi warunkami.
        • jakubczakmarek Re: Prognoza 14.11.14, 16:48
          Po transmisji debaty jestem zdecydowany. Przekonał mnie program edukacji ekologicznej dla Dudzika, dotyczący wysypiska w Zielonce w okolicach Michałowa. Dla mnie super refleks. Tylko troszkę cicho powiedziane. Ale krzykarzy mam po uszy i elkwentnych mowców mijających się z prawdą.
          • karo-777 Re: Prognoza 14.11.14, 22:27
            jakubczakmarek napisał(a):

> Po transmisji debaty jestem zdecydowany. Przekonał mnie program edukacji ekolog
            > icznej dla Dudzika, dotyczący wysypiska w Zielonce w okolicach Michałowa. Dla m
            > nie super refleks. Tylko troszkę cicho powiedziane. Ale krzykarzy mam po uszy i
            > elkwentnych mowców mijających się z prawdą.

To jest sortownia i spalarnia śmieci w odległości ponad 15 km w linii prostej oddzielonej lasami a nie wysypisko>... prośba nie siej takiej durnej propagandy wystarczy tej prezentowanej w przestrzeni publicznej przez obecny,, nie rząd+ z PO+PSl to po pierwsze
            po drugie komin elektrociepłowni Kawęczyn jest blizej i bardziej zanieczyszcza powietrze którym oddychamy plus zlewnia szamba w okolicy niedalekiej .... to Ci nie przeszkadza????
            po trzecie jakby nie patrzył to do budżetu Zielonki wpadną
            konkretne pieniądze z tej firmy w formie opłat i podatków
            po czwarte jeśli ten jedyny priorytet kandydatki na Burmistrza Ciebie przekonuje to GRATULUJE dobre poczucia humoru

Przewiduje ze obecny Burmistrz Grzegorz Dudzik wygra w I turze i to będzie dobry wybór dla Zielonki.
            • wsm54 Re: Prognoza 14.11.14, 22:39
              Ordynarne wysypisko z odciekami i kompostownia. Żadna spalarnia. Nawet biogazu nie będą pozyskiwać.
              Odsyłam do 10 i 11 strony decyzji środowiskowej.
              • karo-777 Re: Prognoza 14.11.14, 22:44
                wsm54 napisał(a):

> Ordynarne wysypisko z odciekami i kompostownia. Żadna spalarnia. Nawet biogazu
                > nie będą pozyskiwać.
                > Odsyłam do 10 i 11 strony decyzji środowiskowej.

I te odcieki do Ciebie dopłyną???? popatrzyłeś na mapę ??? szybciej te szambo z Ząbek tu przypłynie.
                • milyzorro Re: Prognoza 14.11.14, 22:48
                  karo-777 napisał(a):

> wsm54 napisał(a):
                  >
                  > > Ordynarne wysypisko z odciekami i kompostownia. Żadna spalarnia. Nawet bi
                  > ogazu
                  > > nie będą pozyskiwać.
                  > > Odsyłam do 10 i 11 strony decyzji środowiskowej.
                  >
                  > I te odcieki do Ciebie dopłyną???? popatrzyłeś na mapę ??? szybciej te szambo
                  > z Ząbek tu przypłynie.

Na tych mapach nie zobaczysz jak rozkładają się cieki podziemne. Już wysypisko z Czajki wystarczająco nam truje wody gruntowe.

• wsm54 Re: Prognoza 14.11.14, 22:52
                  To jest istna bomba ekologiczna. Jest to rejon zlewni rzeki Długiej, która w swoim biegu płynie przez Zielonkę.

• karo-777 Re: Prognoza 14.11.14, 23:21
                    wsm54 napisał(a):

> To jest istna bomba ekologiczna. Jest to rejon zlewni rzeki Długiej, która w sw
                    > oim biegu płynie przez Zielonkę.

Sadzę ,ze wysypisko odpadów z Czajki na poligonie jest grożniejsze dla Zielonki a po drugie nie wierze w to ze obecny Burmistrz jest ,,kamikadze" i nie po prosił odpowiednich specjalistów o opinię jak są ukierunkowane cieki wodne przed wydaniem decyzji .... czy ktoś sprawdził czy sa opracowania takich opinii przed wywoływaniem larum ???
                    • milyzorro Re: Prognoza 14.11.14, 23:42
                      karo-777 napisał(a):

> wsm54 napisał(a):
                      >
                      > > To jest istna bomba ekologiczna. Jest to rejon zlewni rzeki Długiej, któr
                      > a w sw
                      > > oim biegu płynie przez Zielonkę.
                      >
                      >
                      > Sadzę ,ze wysypisko odpadów z Czajki na poligonie jest grożniejsze dla Zielonk
                      > i a po drugie nie wierze w to ze obecny Burmistrz jest ,,kamikadze" i nie po p
                      > rosił odpowiednich specjalistów o opinię jak są ukierunkowane cieki wodne pr
                      > zed wydaniem decyzji .... czy ktoś sprawdził czy sa opracowania takich opinii p
                      > rzed wywoływaniem larum ???

A poprzedni burmistrz był ,,kamikadze" ??
            • milyzorro Re: Prognoza 14.11.14, 22:41
              karo-777 napisał(a):

>
              > Przewiduje ze obecny Burmistrz Grzegorz Dudzik wygra w I turze i to będzie dob
              > ry wybór dla Zielonki.

W pierwszej turze nie ma szans.Ale w tym roku przynajmniej coś robi , bo w poprzednich wyborach wygrał nie robiąc nic. Myślę że dobry wybór to był w poprzednich wyborach - miał potencjał .Teraz po tych czterech latach mnóstwo ludzi się na nim zawiodło .
              • karo-777 Re: Prognoza 14.11.14, 23:10
                milyzorro napisał:

> karo-777 napisał(a):
                >
                >
                > >
                > > Przewiduje ze obecny Burmistrz Grzegorz Dudzik wygra w I turze i to będz
                > ie dob
                > > ry wybór dla Zielonki.
                >
                > ***
                >
                > W pierwszej turze nie ma szans.Ale w tym roku przynajmniej coś robi , bo w popr
                > zednich wyborach wygrał nie robiąc nic. Myślę że dobry wybór to był w poprzedni
                > ch wyborach - miał potencjał .Teraz po tych czterech latach mnóstwo ludzi się n
                > a nim zawiodło .

Pomimo tego ze ,,mnóstwo się zawiodło " jak piszesz to jest tez dużo którzy Go wybiorą ... z całym szacunkiem dla Pani Bienias , ale po obejrzeniu debaty widać ze brak Pani: charyzmy, predyspozycji przywódczej , siły ,,przekonywania" ( intonacja głosu , wyrazistość wypowiedzi) to na dzień dzisiejszy są obszary do poprawy kto wie za cztery lata może być o wiele lepsza... na dzień dzisiejszy o 200 % przewyższa Panią kandydatkę obecny Burmistrz oraz ,,młody pistolet" Pan Iwandowski , po obejrzeniu debaty Pani kandydat ,,rozłożyła Mnie na łopatki " że jedynym jasnym priorytetem jest sprawa Michałowa .
                • wsm54 Re: Prognoza 14.11.14, 23:24
                  Że sprawa Michałowa jest priorytetem pani Bienias to tylko przyklasnąć. Realizacja tej inwestycji będzie ciążyć na naszych dzieciach i wnukach. Priorytetem jest też między innymi połączenie spółek gminnych.
                • milyzorro Re: Prognoza 14.11.14, 23:25
                  karo-777 napisał(a):

> Pomimo tego ze ,,mnóstwo się zawiodło " jak piszesz to jest tez dużo którzy Go
                  > wybiorą ... z całym szacunkiem dla Pani Bienias , ale po obejrzeniu debaty wid
                  > ać ze brak Pani: charyzmy, predyspozycji przywódczej , siły ,,przekonywania" (
                  > intonacja głosu , wyrazistość wypowiedzi) to na dzień dzisiejszy są obszary d
                  > o poprawy kto wie za cztery lata może być o wiele lepsza... na dzień dzisiejszy
                  > o 200 % przewyższa Panią kandydatkę obecny Burmistrz oraz ,,młody pistolet"
                  > Pan Iwandowski , po obejrzeniu debaty Pani kandydat ,,rozłożyła Mnie na ło
                  > patki " że jedynym jasnym priorytetem jest sprawa Michałowa .

Pewnie dużo zagłosuje , ale czy wybiorą ??
                  Urzędujący burmistrz zawsze ma większe szanse ( chyba że ma marnych" spindoktorów "jak to było cztery lata temu)
                  Z całym szacunkiem dla Pana Dudzika ale ja "charyzmy, predyspozycji przywódczej , siły ,,przekonywania" ( intonacja głosu , wyrazistość wypowiedzi)" w nim raczej nie widzę.
                  "Boi " się ludzi , boi się podjąć śmiałą decyzje która zazwyczaj wszystkich nie zadowoli,woli mieć święty spokój.
                  Jedynie w kolekcjonowaniu nagród i tytułów jest dobry, ale to za co te nagrody dostaje wprawia w konsternację mieszkańców. Jakoś rzeczywistość mija się z tym za co ja dostał.
                  ,,młody pistolet" chyba musi jeszcze nabrać doświadczenia życiowego - może za cztery lata ?

• karo-777 Re: Prognoza 14.11.14, 23:37
                    milyzorro napisał:
                    >
                    > ***
                    >
                    > Pewnie dużo zagłosuje , ale czy wybiorą ??
                    > Urzędujący burmistrz zawsze ma większe szanse ( chyba że ma marnych" spindoktor
                    > ów "jak to było cztery lata temu)
                    > Z całym szacunkiem dla Pana Dudzika ale ja "charyzmy, predyspozycji przywódczej
                    > , siły ,,przekonywania" ( intonacja głosu , wyrazistość wypowiedzi)" w nim ra
                    > czej nie widzę.

według Mnie jest 200% lepszy niz 4 lata temu... w jakims stopniu odrobił ,, 4-letniezadanie domowe"

> ,,młody pistolet" chyba musi jeszcze nabrać doświadczenia życiowego - może za
                    > cztery lata ?

Tu zgadzam sie zgadzam z mała poprawka czyli: według Mnie najpierw powinien zdobyc nominacje na radnego a następny krok to rada powiatu a trzeci krok to Burmistrz czyli 8 lat ale i tak wiekowo bedzie młody
                    >
                    > ***
                    • milyzorro Re: Prognoza 14.11.14, 23:48
                      karo-777 napisał(a):

> według Mnie jest 200% lepszy niz 4 lata temu... w jakims stopniu odrobił ,,
                      > 4-letniezadanie domowe"
                      >

To miło że się uczy , ale swoja szansą już miał i nie sprostał nadziejom ,może czas zobaczyć innych w działaniu.

> > ,,młody pistolet" chyba musi jeszcze nabrać doświadczenia życiowego - mo
                      > że za
                      > > cztery lata ?
                      >
                      > Tu zgadzam sie zgadzam z mała poprawka czyli: według Mnie najpierw powinien zd
                      > obyc nominacje na radnego a następny krok to rada powiatu a trzeci krok to Bur
                      > mistrz czyli 8 lat ale i tak wiekowo bedzie młody
                      > >
                      > > ***

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka