21.12.14, 11:02

Po raz pierwszy zachciało mi się oglądać przekaz z sesji RM. A podłączyłem się na jej koniec tj. na sprawy różne i zapytania radnych. I przyznaje, że zdurniałem. Najpierw radny Szklarski poprosił burmistrza, aby zwrócił uwagę, że na jakiejś ulicy znaki drogowe są postawione bez sensownie i na ulicy wykończonej destruktem pozwalają poruszać się samochodami o za ciężkim tonażu. I tłumaczył to tym, że zapewne stawiający znaki się pomylił. Następnie radna Ochocinska burmistrza prosiła burmistrza o zapewnienie bezpiecznych przejść na skrzyżowaniu ulicy Paderewskiego i Bankowej. A z przejścia korzystają dzieci. Może warto przypomnieć radnej, że burmistrz zapłacił nie dawano za nową organizację ruchu drogowego na Bankówce. Również radny Wołujewicz prosi burmistrza o zapewnienie bezpiecznej drogi do szkoły nr 1. Natomiast radny Moczarski prosił o bezpieczną drogę do przedszkola na Prostej. Na prośby radnych odpowiadał burmistrz Kot. Odpowiedzi były durne i miały charakter „olewający” proszących. Państwo Radni wy nie jesteście od proszenia burmistrza o to by coś zrobił. Wy jesteście od tego, żeby opierdzielać go za to, że nic robi. To, że są durnie postawione znaki drogowe trzeba obwinić tego, co odbierał ich postawienie. Trzeba rozliczyć tego, co przyjął dokument organizacji ruchu drogowego na Bankówce i nie uwzględnił bezpiecznego przejścia na skrzyżowaniu Paderewskiego z Bankówką. Radny Wołujewicz za to, że burmistrz nie zapewnia bezpiecznego przejścia przez ulice dzieciom w drodze do szkoły powinien go po prostu opierdzielić a nie przyjmować ze spokojem tłumaczenia Kota. Na koniec rarytas. Radna Wiśniewska poprosiła, aby burmistrz przygotował zestawienie środków, jakie gmina otrzymała z Unii Europejskiej. Burmistrz powiedział, że co roku przygotowuje taka informację a przewodniczący grodzki poprosił o zestawienie łączne. Oczywiście burmistrz obiecał, że takie zastawienie przygotuje. Uprzejmie informuję, że wykaz wszystkich pozyskanych przez Zielonkę środków finansowych z UE jest umieszczony w strategii rozwoju Zielonki, dokumencie opracowanym w tym roku, za który gmina zapłaciła kilkadziesiąt tysięcy złotych. Szkoda, że burmistrz i przewodniczący rady się z nim nie zapoznali. Radnej Wiśniewskiej gratuluje przygotowania do pełnienia funkcji radnej,
Obserwuj wątek
    • orawa81 Re: po sesji 21.12.14, 12:19
      Oj tak zdążyłam na ten właśnie fragment i mam dokładnie takie same odczucia. Wiceburmistrz udzielający odpowiedzi totalnie zblazowanym tonem i błyszcząca radna Wiśniewska... Smutek!
      Mam też pytanie, czy ktoś się zapytał, dlaczego w porządku sesji nie znalazł się punkt dotyczący uchwały mieszkańców o obniżeniu diet radnych?
      • radny.t.szklarski Re: po sesji 21.12.14, 16:25
        z uwagi na rozmieszczenie znaków drogowych na kilku ulicach przez wykonawcę, spowodowało moje domniemanie o błę dzie wykonawcy.
        Projekt uchwały mieszkańców o obniżeniu diet nie mógł być umieszczony w porządku obrad sesji, z powodu braku wniosku 5 radnych.
        • lech_zielenkiewicz Re: po sesji 21.12.14, 17:00
          radny.t.szklarski napisał:
          > z uwagi na rozmieszczenie znaków drogowych na kilku ulicach przez wykonawcę, sp
          > owodowało moje domniemanie o błę dzie wykonawcy.
          > Projekt uchwały mieszkańców o obniżeniu diet nie mógł być umieszczony w porządk
          > u obrad sesji, z powodu braku wniosku 5 radnych.

Na ich stronie jest zamieszczony dokument z potwierdzenie przyjęcia przez biuro Rady Miasta oraz z dekretowaniem do radnych, komisji rady, burmistrza i radców prawnych. W takim razie czy został wycofany, czy zakwestionowany przez prawników?
          www.mieszkancy.org.pl/blog-8-projekt-uchwa%C5%82y-w-sprawie-zmniejszenia-diet-zosta%C5%82-z%C5%82o%C5%BCony
      • dabrowa51 Re: po sesji 21.12.14, 18:29
        Zachowanie radnych to bardzo zły prognostyk ! Dudzik i jego ferajna rozgrywają sprawy po mistrzowsku, a radni są BEZRADNI, a może przejawiają "murzyńskość" ? ? ?
    • dabrowa51 Re: po sesji 21.12.14, 18:14
      O fatalnym stanie znaków drogowych pisałem już nieraz .... . Radzę przedstawicielom miasta i radnemu z tej okolicy zwrócić uwagę na skrzyżowanie ulic Staszica i Piotra Skargi ... . To ,że ulica Skorupki jest podporządkowana świadczy jedynie ... kształt znaku t.j. sześciokąt. Znak jest zupełnie wyblakły NIECZYTELNY. OBY nie doszło tam do tragedii ... a w pobliżu przedszkole.
    • zawsze_august Re: po sesji 21.12.14, 19:36
      Chyba wszyscy mamy takie same odczucia po tych pokazach radnych. A na co radnej Wiśniewskiej takie zestawienie, jak się nie zna na środkach zewnętrznych? Właśnie, teraz udają, ze się interesują wszystkim, ale na spotkaniach strategii to tylko radny Wołujewicz był. Reszta miała gdzieś sprawy miasta. Widać obłudę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka