kama2201 31.07.15, 14:43 Na wczorajszej sesji radni znieśli ochronę prawną dla dębu z ul.Literackiej.Czy ktoś wie który to dąb?I dlaczego nie jest już pomnikiem przyrody?PozdKM. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jedynyjaku Re: Pomnik przyrody 31.07.15, 22:52 nie wiem, nie wypowiadam sie. ale jak w latach 80-tych chodzilem do jedynki to bylo takie powiedzenie: zab - zupa zebowa, dab?.. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tosa_inu Re: Pomnik przyrody 02.08.15, 13:28 najprawdopodobniej chodzi o dąb na początku literackiej (przy stacji PKP) 3/4 drzewa obumarło i może stanowić zagrożenie. Najprawdopodobniej szykuje się wycinka, szkoda drzewa, ale po stanie korony już nie do odratowania:( Odpowiedz Link Zgłoś
kama2201 Re: Pomnik przyrody 04.08.15, 15:21 Obejrzałem dziś dąb przy Błękitnej.Rzeczywiście korona prawie obumarła.Tylko mam pytanie:dlaczego na tym drzewie nie ma (i nie było)tabliczki z napisem "Pomnik przyrody".PozdKM. Odpowiedz Link Zgłoś
kama2201 Re: Pomnik przyrody 30.03.16, 19:00 Dzisiaj rano widziałem jak przycinali/wycinali ten dąb.Może ktoś wie jak to się skończyło?PozdKM. Odpowiedz Link Zgłoś
kama2201 Re: Pomnik przyrody 06.04.16, 13:59 Obejrzałem pozostałości po wycince.Okazuje się że ten dąb trzymał się tylko na korze.PozdKM. Odpowiedz Link Zgłoś
kama2201 Dąb przy gimnazjum 21.04.16, 14:45 Przechodziłem dzisiaj obok gimnazjum i zauważyłem że w koronie dębu który rośnie obok wejścia do gimnazjum wyrasta bardzo ładna brzózka.Czyli mamy przegniły pień.Nie znam się na ochronie drzew ale myślę że trzeba będzie wyciąć i ten dąb.PozdKM. Odpowiedz Link Zgłoś