Dodaj do ulubionych

Nowe oblicze poligonu

11.05.16, 10:34
Z pewnością forumowicze zauważyli, że co nieco pozmieniało się w ostatnich kilku latach na poligonie. Zburzono kilka starych budowli, przybyło enigmatycznej betonowej infrastruktury w formie wałów. Obecnie wrzosowisko ciągnące się od Zielonki pod Ossów jest wykorzystywane jako strzelnica broni wyborowej i szkolą tam się strzelcy z Wesołej.
filmik: www.youtube.com/watch?v=crEuQf_JV4Q
Tak więc ostrożnie z przechodzeniem w poprzek pasu.
Obserwuj wątek
    • wojak999 Re: Nowe oblicze poligonu 14.05.16, 16:41
      Poligon to nie miejsce do zabawy. Tablice ostrzegawcze umieszczone wokół "Pól roboczych". Za wstęp na "Pole robocze" w trakcie strzelań grozi tez mandat w wysokości do 500 zł.
      • michal_prickstein Re: Nowe oblicze poligonu 16.05.16, 14:39
        Panie Wojak, myślę że lud tubylczy jest na tyle niecywilizowany, że występują w nim zdrowe instynkty. Np instynkt przetrwania. Zdecydowana większość ludzi podczas strzelań nie wbiegnie na strzelnicę by kula w żywot nie ugodziła. Ale jest skromny procent cywilizowanych turystów, których trzeba nagradzać mandatem. Ale kiedy jest spokojnie i bezpiecznie - to tak, korzystam krajoznawczo.
        Z mojego doświadczenia wynika, że w niedzielę działają wyłącznie strzelnice w Rembertowie, więc ten tego.
    • karo-777 Re: Nowe oblicze poligonu 15.05.16, 09:28
      Nie za bardzo rozumiem zdziwienia że na poligonie wojskowym wojsko ćwiczy i strzela od tego właśnie są poligony.
      Michał nie wiem czy wiesz gdzie jest poligon gromowców..jeśli wiesz gdzie jest to tam dopiero mega zmiany , obecnie budowane sa duże konstrukcje betonowe
      • michal_prickstein Re: Nowe oblicze poligonu 16.05.16, 14:23
        Mniej więcej wiem - ale jest ogrodzone i byłem tylko wzdluż ogrodzenia od strony tego bagna z groblą. Przy najbliższej okazji pogodowej spróbuję tam się rozejrzeć.
        • karo-777 Re: Nowe oblicze poligonu 17.05.16, 07:46
          Kosntrukcje betonowe są budowane w tej części ich poligonu gdzie jest pojedynczy płot czyli za bagnem po prawej stronie w kierunku strzelnicy i jednostki NSR w Wesołej
          • michal_prickstein Re: Nowe oblicze poligonu 20.06.16, 10:52
            Stróż przy bramie od grobli nie był zbyt rozmowny, ale na teren wszedłem od strony węgierskiej mogiły. Samo znalezienie dziury w drutach kolczastych trwało.. Nie widziałem tego przedtem. Robi to imponujące i niepokojące wrażenie, bo nie przyszło mi do głowy nic sensownego, do czego ten dwuszereg pylonów miałby służyć. Może to jakaś hala będzie? Ktoś coś wie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka