skafanderek 18.08.05, 18:08 Znalazłem gniazdo szerszeni w ogrodzie. Dotychczas usuwałem tylko osy a szerszeni trochę się boję i wolałbym uniknąc ukąszeń - jak z nimi walczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marek_k84 Re: szerszenie 22.08.05, 08:02 to ostatnio medne owady w Zielonce. Na Wolnosci latają stadami.. Na Gliniankach też... Czuja koniec lata, a że takie sobie było to są nerwowe... Odpowiedz Link Zgłoś
kolezka1 Re: szerszenie 23.08.05, 02:09 Dzwon na straz pozarna, chlopaki dzieku temu zarobia pieniazki od miasta a ty sie uwolnisz... Odpowiedz Link Zgłoś
agnecha Re: szerszenie 24.08.05, 13:32 moja znajoma [też w Zielonce] miała szerszenie w ogrodzie. upodobały sobie krzaki bzu. wytępiła je "domowym sposobem" wieszając w gałęziach tego bzu otwartą butelkę do połowy napełnioną zwykłym piwem. Trochę to trwało ale w butelce topiły się nie tylko szerszenie ale i osy. W tym roku znajoma już nie ma tego problemu, ale butelka z piwkiem wisi.. tak zapobiegawczo [tylko niech komuś nie przyjdzie potem z tymi żądlącymi dodatkami tego pić ;)] można spróbować, ale najbezpieczniej jednak, tak jak mówią poprzednicy, poprosić straż pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś