Dodaj do ulubionych

Brak miesiaczki a fitohormony

02.11.09, 11:32
Po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych mam raczej regularne
cykle. Mierze temperature i uzywam testow owulacyjnych. Owulacja
byla wedlug testu 21 dnia cyklu jak zazwyczaj,sluz byl,lekki spadek
temperatuty tez byl. .Tym razem nie dostalam okresu,spoznia sie juz
5 dni.Test ciazowy jest negatywny,temperatura zamiast opasc caly
czas rosnie,jest 37,6.Czy moze to oznaczac ciaze?

Ostatnio przyjmowalam tabletki ziolowe na powiekszenie
piersi.Owszem,biust jakby sie delikatnie powiekszyl ale zauwazylam
mleko w piersiach po scisnieciu brodawek.Bralam te ziola jakies dwa
tygodnie,teraz odstawilam,bo sie zamartwiam brakiem okresu.Czy
fitohormony moga opoznic miesiaczke? Dodam jeszcze ze nie planuje na
razie ciazy i bardzo mnie to niepokoi.

Sklad ziol:
kozieradka,koper wloski,dandelion,dong quai,drapacz lekarski,l-
tyrozyna.
Obserwuj wątek
    • bystra_26 Re: Brak miesiaczki a fitohormony 02.11.09, 12:23
      Masz wykres, czy mierzysz od czasu do czasu?

Testom nie wierz - w domu NIE DA SIĘ wyznaczyć DNIA OWULACJI.

Żadne spadki temperatury nie dowodzą owulacji. Jak już to tylko możliwość
      wyznaczenia na podstawie szyjki/śluzu i temperatury początku niepłodności
      poowulacyjnej, mówi nam po fakcie, że w tym cyklu na 99,9% owulacja była. Sam
      moment owulacji jest u ludzi UKRYTY.

Cykle mają prawo się zmieniać - możliwe, że ten Ci się wydłużył.

Wklep dni cyklu i obserwacje, to może coś powiemy.
      Z tego, co piszesz, możemy jedynie wywróżyć coś.
    • azayaka Re: Brak miesiaczki a fitohormony 02.11.09, 12:27
      A który to dzień wyższych temperatur?
      • fiolekblekitny Re: Brak miesiaczki a fitohormony 02.11.09, 12:56
        Moj wykres 28dni.pl/cycles/current
        • fiolekblekitny Re: Brak miesiaczki a fitohormony 02.11.09, 12:59
          Sorki jeszcze raz 28dni.pl/cycles/121602
          • azayaka Re: Brak miesiaczki a fitohormony 02.11.09, 13:20
            Niestety ja nie potrafię zinterpretować Twojego wykresu. Brakuje temperatur z najważniejszej części cyklu, czyli dni po ustąpieniu objawu śluzu.
            Z ciekawości spytam, w jakim miejscu mierzysz temperaturę i o której godzinie? Czy temperatury z 18 i 19dc były czymś zakłócone?

Dodam od siebie, że to dość odważne współżycie do 14dc zakładając, że nie planujecie dziecka. Ja mam taką swobodę tylko do 10dc o ile jest sucho;)
          • bystra_26 Fiołek - gdzie zgubiłaś głowę???? 02.11.09, 13:21
            Przestudiowałaś raz porządnie zasady jakiejś metody?

Nie chcesz być w ciąży, a łamiesz jak się da zasady!

Albo się zabezpieczasz mechanicznie, albo współżyjesz pod wykresy tylko w
            prawidłowo wyznaczonych dniach niepłodnych!

Sorry - nie było podstawy, by uznać 30-31dc za niepłodny, bo odpuściłaś sobie
            obserwacje w kluczowym momencie wierząc w testy!!!! Testy są dobre dla
            starających jedynie! Ci, co unikają poczęcia, stosują się do ZASAD. Nie masz
            obserwacji, nie da się wyznaczyć początku niepłodności, szlaban na seks bez
            zabezpieczeń.

Zdecyduj się kobieto - albo regularne prowadzenie obserwacji albo ryzykujesz ciąże!

Bardzo z oko - możliwe, że wyższe temperatury zaczęły się dopiero 34 dc, czyli
            okres będzie za jakieś 10 dni. Ale bez śluzu i z tą dziurą, to tak na 60%. Poza
            tym z 30-31 dc może być dziecko.

I jeszcze jedno - po tabsach niepłodnośc przedowulacyjna jest bardzo zawodna!!!
            I należy w niej współżyć nie częściej niż co 2 dzień, żeby nasienie nie
            utrudniało zaobserwowania pierwszych objawów płodności.
            • lacitadelle Re: Fiołek - gdzie zgubiłaś głowę???? 02.11.09, 14:40
              > Bardzo z oko - możliwe, że wyższe temperatury zaczęły się dopiero 34 dc, czyli
              > okres będzie za jakieś 10 dni. Ale bez śluzu i z tą dziurą, to tak na 60%. Poza
              > tym z 30-31 dc może być dziecko

W sumie też tak obstawiam, ale warto wspomnieć, że owulacja mogła być i w
              okolicach tego 20 dnia cyklu, a ciąża ze współżycia w 14 dc (plemniki przetrwały
              w śluzie płodnym, a owu była przed szczytem). Test sikany niekoniecznie musi dać
              już wynik pozytywny.

Gdybym się znalazła w takiej sytuacji to: zrezygnowałabym ze współżycia (chyba
              że z zabezpieczeniem mechanicznym), zrobiłabym betę, cały czas mierzyła
              temperaturę i - o ile nie byłabym w ciąży - wyciągnęła poważne wnioski na
              przyszłość.
              • fiolekblekitny Re: Fiołek - gdzie zgubiłaś głowę???? 02.11.09, 22:45
                Dzieki za info,dziewczyny.A jesli chodzi o te fitohormony i laktacje
                ktora wrocila?
                • bystra_26 ulotka! 03.11.09, 10:04
                  Mogło to wpłynąć na gospodarkę hormonalną, ale też od x innych rzeczy mogła Ci
                  się przesunąć owulacja w tym cyklu.

Przede wszystkim to poczytaj ulotkę - działania niepożądane. Jak Ci "laktacja"
                  wkrótce nie porzejdzie, to idż do lekarza.
                  • lacitadelle Re: ulotka! 03.11.09, 11:51
                    o ile wiem, kozieradka jest jednym z nielicznych rzeczywiście skutecznych
                    składników herbatek wspomagających laktację.
                    • fiolekblekitny Re: ulotka! 05.11.09, 02:34
                      No coz.... Współżyłam bez gumki kilka razy po 27 dniu cyklu, sądząc
                      że to czas niepłodności przed miesiączką.Nigdy nie mialam takich
                      problemów z cyklem.Poza tym w dniu spodziewanego okresu zrobilam 5
                      testow ciazowych i byly negatywne.Odstawilam takze ziola.Natomiast
                      od 3 dni widac jakby cien drugiej kreski,ledwo widoczny.Polozna
                      powiedziala ze kreska nie jest wyrazna i to nie sugeruje ciazy, mam
                      poczekac kilka dni i wtedy zrobic test.
                      • lacitadelle Re: ulotka! 05.11.09, 11:54
                        > testow ciazowych i byly negatywne.Odstawilam takze ziola.Natomiast
                        > od 3 dni widac jakby cien drugiej kreski,ledwo widoczny.Polozna
                        > powiedziala ze kreska nie jest wyrazna i to nie sugeruje ciazy, mam
                        > poczekac kilka dni i wtedy zrobic test.

To nie testy owulacyjne, że druga krecha musi być gruba.

Na teście ciążowym nawet cień cienia potwierdza ciążę (przekonałam się o tym
                        sama), zresztą piszą o tym w instrukcji. Nie możesz zrobić sobie testu z krwi
                        (hormon beta hcg)? Wyjdzie taniej niż te wszystkie testy ciążowe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka