Dodaj do ulubionych

temperatura

08.06.11, 20:22
powidzcie mi jak to jest - ja jestem zielona w tej sprawie
CZY i kiedy podnosi sie temperatura. Jestem w 20 dc i mam nad ranem 37 (od 2 dni mierze) wiem.... być moze jestem podziębiona -ale nie sadzę
PROSZE odpowiedzcie mi - czy to moze być objaw ciązy czy to raczej przeziębienie?
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: temperatura 08.06.11, 21:54
      Temperaturę należy mierzyć od początku cyklu, a jeżeli waginalnie, to przynajmniej zaraz po ustaniu miesiączki. Nie wiem, czy się doczytałaś, ale dla celów NPR nie mierzy się pod pachą, tylko w "jamach ciała" i zawsze w tym samym miejscu.

I nie jest ważna sama wysokość temperatury w danym dniu w oderwaniu od innych, tylko porównanie jej z innymi.

Objawem ciąży może być 18 dni podwyższonej temperatury w stosunku do temperatury w pierwszej części cyklu. Żeby wiedzieć, czy jest podwyższona, trzeba znać tę niższą. Za późno zaczęłaś mierzyć i nawet nie wiesz, czy był wzrost. A przy okazji - w którym miejscu mierzysz?
      • tajmk Re: temperatura 09.06.11, 09:46
        wiem że wiele kobiet jest w ciąży urojonej..... nie ja pierwsza nie ostatnia
        po prostu podejrzewam że moge być w ciazy
        temperaturke dziś rano tez mierzyłam mam 37 mierzę w buzi pod jezykiem i jeszcze w uchu. w obu miejscach po 37stopni.
        jestem po dwóch ciązach donoszonych, które były dawno temu ... i jakby znów od poczatku muszę się wszystkiego uczyc. W kazdym razie dziękuje za rady

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka