kiecha3
26.06.11, 07:37
witajcie dziewczyny,
znów proszę was o pomoc w interpretacji..
żebyście wiedziały o czym mówię oto mój wykres: enpr.pl/686 -obecny jest prowadzony rzetelnie - o stałej porze mierzona tempka z wyrzuconym podejrzanym pomiarem.. w poprzednich starałam się ale mogą nie być miarodajne ;/ brakuje ino o śluzie..
chciałam zapytać o kilka rzeczy, bo nie jestem pewna czy dobrze myślę,
1. czy dobrze wyznaczyłam początek fazy wyższych temperatur - wybrałam tempkę z 15 dnia, bo była podwyższona (zaznaczyłam że jest zaburzona bo było wstawanie ok 1 w nocy i wycieczka samochodowa, o 2 już z powrotem w łóżku i do 6:30 przespałam już spokojnie). Chciałam iść na badanie progesteronu, powinnam 7 dnia wyższych temperatur a tu dzisiaj niespodzianka... Tempka spadła poniżej linii podstawowej(i śluz rano był bj, tylko że biały-kremowy a kilka dni wcześniej był przezroczysty). Podejrzewam że było podejście do owu, ale się nie udało i to jest kolejne... zobaczymy za kilka dni... czy też tak myślicie?
2. Od którego momentu liczyć fazę lutealną (bo jeśli spojrzycie w poprzednie wykesy - to wydaje mi się ze jest krótka).
3. to był pierwszy cykl z testami owu.. i też dziwnie pokazywały.. wydaje mi się że stale kontrolna była ciut ciemniejsza od testowej.. przez 5 dni mniej więcej z tą samą siłą pokazywały mi że jest tuż przed owu (potem się skończyły i nie dokończyłam pomiarów).. czy tak może być? rozumiem, że one pokazują stężenie LH, czy dobrze myślę że do owu nie zdążyło dojść (jeśli połączyć te wszystkie dane? tempkę, śluz i testy?).