Dodaj do ulubionych

Proszę o interpretację

11.06.12, 22:05
Witam wszystkich,
Najpierw podstawy:
a) jaką metodę stosujesz i jak długo
- Roezera, teraz 5 cykl

b) jaki masz cel - ciąża czy unikanie poczęcia
unikanie poczęcia

c) jaki masz termometr, o której mierzysz temp., gdzie
termometr szklany owulacyjny (z zamiennikiem rtęci), w ustach, zasadniczo o 6, ale w weekendy 7:30, a zdarza się pózniej (zaznaczam wtedy jak zaburzone)

d) czy cierpisz na jakieś choroby lub bierzesz jakieś leki, które mogą mieć
wpływ na obserwacje
Nie

e) czy jesteś w szczególnej sytuacji np. po odstawieniu hormonów, po porodzie, karmisz piersią, w pobliżu przekwitania
karmienie piersią i stosowanie hormonów zakończyłam we wrześniu więc wydaje mi się że to już nie wpływa

W związku z tym, że chcę metodę stosować do unikania poczęcia, głównie chciałabym się dowiedzieć czy dobrze interpretuje wykresy i czy dobrze wyznaczam dni 'bezpieczne". Zaznaczyłam dni w które za takie uważam. Wiem ze być może naciągam te 6 dni w I fazie, ale powiedzmy że na takie ryzyko mogę sobie pozwolić.
Proszę o wasze opinie.
dziekuję

Ps: Cały czas wstaję w nocy do dziecka, czasem jest to niestety ok 5 lub pózniej (mierzę o 6!!!). Robię mleko, czasem muszę usypiać. Wcześniej zaznaczałam zaburzone, potem ni wstawalam ale to wszystko powodowało wielki stress u mnie i odgrywanie się na dziecku. Mierzę jak wypadnie. Staram się nie spinać, jak poleżę potem godzinę. Czy to ma duży wpływ? Czy mogę to zignorować no i jak duże jest wtedy ryzyko błędu w interpretacji?
Obserwuj wątek
    • justtli link 11.06.12, 22:06
      i oczywiście wykresy:
      enpr.pl/2701

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka